Americancele gatesc - 9

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Ramona, zici tu ca tehnica cu "gresitul" māncarurilor o perioada mai indelungata nu tine?

Nu stiu daca va uitati la emisiunile Lidiei (Lidia's Italy), pe mine ma inspira de multe ori. Ultima oara am facut focaccia si a iesit bunuta. Daca vreti:

15 g active dry yeast
1/4 cup warm water
5 1/2 cups all-purpose flour
2 teaspoons salt
2 cups warm water
1 tablespoon EVOO

Drojdia se dizolva intr-o cescuta cu apa calda, se lasa la caldura sa faca spuma, apoi se amesteca cu 2 cups apa calda si se toarna peste faina amestecata cu sarea. Eu o fac la robot si las sa se amestece aprox 1 minut. Se scoate pe o suprafata fainata, se framanta putin, pana se obtine o bila moale si putin lipicioasa. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, intr-un castron dat cu ulei pe margini si acoperit cu folie.

Topping: 1 ceapa solzisori se amesteca cu 2 cups rosii taiate jumatati (cherry, ca-s mai dulci), 4 linguri ulei de masline. Se lasa sa se marineze.

Restul e simplu, se coace in tava data cu ulei (si pe margini), se apasa putin ca sa facem loc pentru rosii (asezate cu taietura in sus, sa nu se scurga sucul). Deasupra se toarna sucul care a ramas de la marinatul rosiilor.
Se lasa la crescut 20 de minute, apoi se baga la cuptor (425 F), 20 de minute sau pe acolo (asta-i pentru Ramona, care iubeste indicatiile exacte ).
Cand se scoate din cuptor, se presara oregano, sare si un drizzle de ulei de masline.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Lexi, tehnica ta e si mai tare! Negresit va fi sotul de acord sa ia convection oven, numai vezi sa nu-i faci prea des focaccia lui Lidia pina atunci!
Imi place si mie Lidia, dar nu prea nimeresc sa o vad la ora la care o dau la tv. Tot am zis ca pun DVR sa inregistreze si uite ca n-am facut. De fapt PBS are multe emisiuni culinare bune.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

O, vorbiti de Lidia, e una din preferatele mele. Acum cativa ani ma uitam la emisiunile ei cu religioziate. Tutti a tavola a mangiare!

RAmo, nu prea am ce zice despre Mongolia, e frig rau, nu se gasesc legume in afara de cartofi, varza si morcovi, asa ca trebuie s afiu inventiva cu putin...dar n-am mancat in viata mea atata carne ca aici.
Asa, acuma sa pun reteta cu mielu. L-am facut cu caise uscate.Reteta cere si naut(chickpeas), dar n-am avut. Daca ai, pune o cutie mai pe la sfarsit, cu 15 min inainte sa fie gata totul. Deci, 100 gr de caise, 1 kg de miel taiat in bucati de un inch, o ceapa mare de tot, 3 catei de usturoi, un cm de ginger ras, o lingurita de praf de chimen, o lingurita de praf de tureric, un praf de coriandru, o lingurita de scortisoara, o cutie de diced tomatoes. Optional migdale feliate si alte fructe uscate cum ar fi figs, raisins...etc
Secretul e sa pui un varf de sofran pe care initial l-ai lasat in putina apa fierbinte la inmuiat( eu n-am avut, a iesit ok si fara)
Eu l-am gatit in cast iron pot, altfel parca nu iese sosul ala cum trebuie. Pui nitel ulei de masline in cratita, prajesti ceapa, adaugi toate mirodeniile(mai putin sofranul) ptr 2 minute, sa iasa aroma din ele, apoi adaugi gingerul si usturoiul, le mai lasi 2 minute, apoi adaugi mielul. Dupa 5 minute se adauga cutia de rosii, apoi fructele uscate, migdalele, sofranul, si o cana de apa sau supa de legume de la cutie. A, si o lingura de miere merge bine aici, se adauga dupa fructe. Se pune capacul si se lasa la cuptor vreo 2 ore. Asta dupa ce se sareaza si pipereaza bine( eu pun si un pic de cayene) Eu am lasat cratita pe aragaz, ca mi-e frica sa folosesc cuptorul ala mongol..mi-e sa nu explodeze. Dar in Cast iron nu conteaza,a iesit un deliciu si asa.
Merge bine cu cous-cous sau orez, si cu patrunjel verde deasupra.

Crisss mami de pui mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Fetelor, ce executati pentru Thanksgiving? Am zece mancai invitati.

Asta-i meniul meu:
Turkey
Vegetable bread stuffing
Cranberry-orange sauce
Gravy
Green bean casserole
Mashed potatoes
Salad
Pumpkin Pie
Pecan Pie
Ice cream
Drinks&coffee

Ma intereseaza foarte mult cum faceti curcanul si daca aveti o reteta de stuffing care a iesit bine.
Am eu o idee la curcan dar nu stiu daca e cea mai buna: sa pun unt cu niste verdeturi pe sub pielea curcanului si niste felii de sunca on top, stuffing si sa-l dau la cuptor.

Pls pls veniti cu idei. : )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Am cumparat un ghiveci de verdeturi speciale pentru curcan: sage, thyme si rosemary.
Apoi am descoperit ca le aveam si eu in gradina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Hilde...vin si eu invitata ca suna bine meniul tau

Eu nu bag stuffing in curcan ca dureaza coptul prea mult si usuca pieptul (sincer nu prea sint amatoare de stuffing)...
Bag in blender unt cu verdeturi si indes sub pielea animalului....iese bun (si doua lamii/portocale in "fund"). Am auzit de la mama chiar acum vreo doua zile ca bunica mea facea curcanul cu tifon...imbiba tifonul cu unt, il punea deasupra pieptului (acoperea curcanul), il umezea din cind in cind si iesea animalulo spendoare aurie. Nu am incercat inca.

Pe incercate insa este tinutul curcanului intr-o saramura cu vreo 2-3 zile inainte de copt. Fac o saramura cu sare, zahar, mirodenii diverse, nitel (mai mult) coniac si il tin asa cel putin 2 zile (in frigider). Iese carnea foarte zemoasa, nu uscata.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Suna bine si meniul lui Hilde si tratamentul curcanului descris de Anamaria. Si sunt total de acord cu stuffingul, nici eu nu il pun inauntru. portocale lamaie si ceva verdeturi legate gramada si bagate in curca, dau o savoare grozava carnii coapte. Anul asta nu bucataresc ca o sa fim toata saptamana plecati la ski. Am scapat usor si nici nu o sa am probleme de greutate, sau mustrari de constiinta ca (iar) am mancat prea mult ...

Ramona, cuptorul meu are amandoua optiunile convection and conventional; e mai rapid in convection mode, si temperatura o setez de obicei cu vreo 20 F mai jos decat cea ceruta in reteta; dar pt baking in multe cazuri folosesc optiunea conventionala ca unele aluaturi de ex, au nevoie de timp mai mult sa creasca in timpul coptului. cica e preferat conventional mode la aluaturi si prajituri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Multumesc de info, Ana Maria si Alina.

E prima data cand fac curcan si sunt cam pe langa.
Bun. O sa "blenduiesc" untul cu verdeturile si le pun sub piele si pun portocale, lamai si mai multe verdeata in curcan. Le puneti intregi sau le decojiti inainte?( portocalele si lamaile)

Si atunci ce fac cu stuffingul? Pot sa-l fac separat? Trebuie sa-l fac, pentru la fiecare Thanksgiving la care am fost am mancat stuffing si cred ca asa sunt oamenii obisnuiti pe aici. Eu nu ma omor dupa el.

AnaMaria, am un curcan mare. Ce container sa folosesc ca sa intre ditamai animalul + saramura?.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Lexi, am notat foccacia, suna chiar bine. Pe ce canal e Lidia cu emisiunile ei?

Ramona, DVR e cool ca salvezi o gramada de timp sari peste reclame si vezi doar ce-i esential din emisiuni in general si retete in particular. ma intrebam intr-o zi daca nu exista vreo metoda sa copiez si sa editez emisiunile de pe dvr(dvr-ul asa e de fapt un computer) si sa le salvez "scurtate" pe DVD sau sa le pot pastra pe network drive-ul familiei. inca nu am aflat raspunsul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui LucasMom

Anul asta nu bucataresc ca o sa fim toata saptamana plecati la ski. Am scapat usor si nici nu o sa am probleme de greutate, sau mustrari de constiinta ca (iar) am mancat prea mult ...


Alina, Mama to Luc 3/08



Si noi, si noi...(dar plec cu sarsanaua plina...sigur voi avea mustrari de constiinta...dar sper sa le ard pe pirtie)...

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput