Licurici de ianuarie-februarie 2009 (42)
Raspunsuri - Pagina 17
DarkBendis spune:
Aveti dreptate fetelor... cumpara mami alta cipilica lu' Mister (chit ca mai are doua baiatu'). Sunt chiar aiurea daca ma supar pentru un fleac din asta... mai ales cum asta e doar inceputul, o prietena cu bebe de 2 ani jumate m-a avertizat ca vor urma si altele: jucarele, hainute, sosete etc
Lu' Mister nu i-a placut mamaliga. Dar nu ma mir, ca nici lu' taica-sau nu-i place. In schimb, a papat aproape un borcanel intreg cu "creamy chicken" de la Cow and Gate (morcov, dovleac, cartof si pui) deci mami e multumita.
In sfarsit mi-am "aranjat" tinuta pentru nunta. Am zis eu ca ma chinui sa slabesc sa incap in rochia "de duminica"... am slabit un kil da' tot nu incap in ea... seara. Dimineata e OK (dupa ce-l alaptez pe Mister)... seara...laptariile sunt pline...nu mai merge
Eh, "ata ete", ma imbrac in altceva..marimea 40 nu 38 ![]()
![]()
Cami, spor la teza!
Koruccia, eu am incercat sa-i dau lu' jupan apa noaptea, cica sa-l dezvat de masa de noapte... da' el a avut o alta parere si mi-a protestat FOARTE sonor ca el nu vrea apa... ci laptic bun-bun-bun de la tzitzi si ACUM nu alta data... adica a urlat pana l-am pus la san. Gina Ford scria in cartea ei ca multi bebei care nu papa destul ziua se trezesc noaptea mai des... ma gandesc ca o fi stiind ea ceva caci de cand avem 3 mese de "solide"/zi bebe nu s-a mai trezit de 2-3 ori/noapte ca inainte, ci doar o singura data (cand bea laptic si apoi adoarme la loc).
Anuc, imi pare rau ca ati pierdut-o pe Sophie...mai ales ca vin dincutii si cica e buna pentru "teething". Spor la lucru, sa rezolvi hartogaraia cu firma cat mai repede 

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
Our Goblin Prince
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Ciufik spune:
Irina, te rog, linisteste-te ca bebe ochila iti simte starea de agitatie si nervozitate. gandeste-te ce sfat i-ai da unei mamici care ar fi in situatia ta.
dark - pt ca andrei a luat intro luna 20 gr si manca de 2-3 ori pe noapte, pediatra m-a sfatuit sa-i dau apa noaptea, insa nu eu si tatal lui
, ca dc ma duc eu cu tzatzele dupa mine, nu o sa vrea sa se culce fara ele
. are nopti cand se trezeste, apa nu vrea, insa adoarme la loc destul de usor mangaiat de ta'su. si da, copilul care manaca mult noaptea, mananca putin ziua.
anca_ spune:
La multi ani!! sarbatoritilor de azi! Sa cresteti mari, sanatosi, bucurosi si frumosi!!
La noi caldura mare, ieri si azi a fost groaznic, aproape 40 de grade....e record aici, nu a mai fost asa cald de prin '81..m-am uitat putin la vreme, se pare ca de vineri se racoreste. Sper sa revina la normal. Bebe, bunica si cu Alex merg zilnic la cate un lac de prin zona, stau la umbra, e racoare si bine. Alex daca e in casa sta si se joaca mult la calculator sau XBox, statul la lac ii prinde numai bine.
Irina.C, incearca sa nu te panichezi, asteapta o zi, doua si vezi cum merge, poate ii scade temperatura. Poate fi de la vaccin, poate si de la dinti, mai asteapta putin. Aici de exemplu cand a avut Alex sau bebe febra si am sunat la doctor, tot timpul ma intreaba cat e, daca nu e f mare zice sa stau acasa 2-3 zile sa ii urmaresc, daca nu scade abia apoi mergem la doctor. Daca ajungem la doctor ne dau antitermice si cam atat. Daca ar fi ceva mai grav Ochila ar avea si alte simptome. Stiu ca e greu sa nu te panichezi cand il vezi asa, dar incearca sa nu iti mai faci atatea ganduri, o sa fie bine. Cu cat stai mai linistita si incerci sa gandesti pozitiv cu atat mai bine. Daca esti agitata nu e bine nici pt el.
DarkBendis, stii cum e, la primul lucru pierdut e mai greu, dupa aia te obisnuiesti
. Pe la un an, cand o sa inceapa pierdutul de jucarii prin parc, o sa razi cand o sa iti amintesti de prima sapcuta pierduta ![]()
cami_antonia, ma bucur ca ai vesti bune despre Alina! Sper sa se recupereze complet cat mai repede!!
koruccia, de trezitul noaptea ce sa zic, depinde de tine: daca vrei s-o lasi sa-si regleze singura somnul s-ar putea sa se intample repede, dar s-ar putea si sa dureze mult si bine, sunt bebei care si la 1 an se trezesc de cateva ori noaptea. Daca rezisti sa te trezesti si esti ok ziua, nu esti obosita sau deprimata atunci e ok. Daca nu mai poti atunci e mai bine sa fortezi un pic lucrurile, vorba ta. E f important ca peste zi tu sa poti functiona la capacitate maxima
, ca sa poti avea cat mai bine grija de bebe si sa va bucurati de timpul petrecut impreuna. Deci totul depinde de cum rezisti tu cu trezirile noaptea. Daca vrei sa le scoti asa mai cu forta sa stii ca nu e chiar usor: trebuie sa te inarmezi cu rabdare, vreo saptamana o sa te trezesti si mai des, pt daca nu ii dai lapte si ii dai apa, atunci bebe e posibil ca peste scurt timp sa se trezeasca iar sa ceara lapte si iar trebuie sa te trezesti sa ii dai suzeta, sau apa, etc.... Din cate am auzit pe la altii si am citit dureaza cam o saptamana, poate si mai mult pana renunta la masa de noapte. Noi la Andy am avut noroc sa se regleze singur, Alex in schimb nu, si chiar si la 1 an se mai trezea noaptea 1 data sa bea lapte
.
cami_antonia spune:
dark te invidiezzzzzzzz ... auzi masura 40 ... hmmmmmmmmmmm ... eu am slabit dar inca sunt laa 42.... deci departe pana ajung la 40 sau 38.... lasa ca vei fi frumoasa oricum doar esti mamicaaaaaa

fetele si antonia mea inca se trezeste noapteaaaaaaaaaa .... are uneori nopti cand se scoala si de 3 ori iar spre dimineata din ora in ora ... sau nopti cand se scoala doar la 6 dimineata ... eu am zis sa nu fac inca un program ... desi nu mi-e chiar usor ... dar fata de cat nu am dormit mai deloc cand avea colici acum ma simt superrrrrrr odihnitaaa
draga cuscra CURAJJJJJJJJJ ... GINERICA E SANATOS DAR MAI FACE SI EL CA SI ANTONIA FEBRE DIN CAND IN CAND ....

O IMBRATISARE LARGA PT AMANDOIIIIIIIIIII... [size=3]si asa e tre sa apreciem monotonia zilelor dar sa stim ca suntem sanatosi[/size=3]
va pupi
am fugit la somnic
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe puetere sa o ingrijeasca
Camelia Costea: DOAMNE AJUTA!
Porumbita spune:
dark a a halip un pic e pastranac si un pic de dovleac; pana acum cred ca morcov si morcov c cartof nu a mancat prea bine;
iris de cate ori beau capucino ma gandesc la tine
oxigen ce gimnasta ai
irina e normal sa fii intorsa ins astii tu cum se spune, stundetii la medicina cand invata in sesiune se gandesca ca au toate bolile posibile; asa si tu, pt ca ai toate cunostintele necesare poti vedea problemute si acolo unde nu sunt
crisspy poate se da soacra pe brazda
bee sper sa nu fie nimic cu deregearile alea
alina da sabinuta ta mananca f bine
cristi la voie tare cu bagajul; pe al lui carol il uitarati, acum al lui cristi e blocat ![]()
anuc mie nu mi-a placut deloc dr jianu; sper la voi sa fie ok
koruccia eu sper sa ma tina balamalele si sa il las pe el singur sa isi scoagta masa de noapte; noaptea trecutu m-a surprins, s-a sculat la 3 , la 5 si apoi la 8:15
(la 8 ma uitam la ceas si nu imi venea sa cred ca nu e treaz, am verificat si interfonul
Porumbita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ciufik Irina, te rog, linisteste-te ca bebe ochila iti simte starea de agitatie si nervozitate. gandeste-te ce sfat i-ai da unei mamici care ar fi in situatia ta. dark - pt ca andrei a luat intro luna 20 gr si manca de 2-3 ori pe noapte, pediatra m-a sfatuit sa-i dau apa noaptea, insa nu eu si tatal lui Andreea si Andrei (27.12.2008) |
la noi nu se aplica; in noptile cand se trezeste des si mananca mananca de rupe si ziua... eu ma tot gandesc ac aor fi pusee de crestere atunci (ma incurajez si eu)
Alina1976 spune:
Mi-e somn de pic da nu am mai avut rabdare pana maine sa va citesc
.
Am fost la o terasa super misto cu finii si prietenii nostri de la Seatle (de la Anca :-)) care au venit sa-si faca concediul cu noi. Si am stat pana pe la 22.30. Cand am venit acasa ambele fete dormeau. Great, nu? ![]()
Aalina, ei bravo! ce veste buna!
De acum incolo o sa fie mai usor si o sa vezi ca incet-incet nu o sa mai pape noaptea.
Cuscraaaa, zi lu' scumpu' ala de ginerica ca Sabinutza ii multumeste MUUULT de filmulet
...i-a placut
! Da mami zice ca o omoara pe cuscra ca la cate torturi a vazut in filmuletul ala i s-au lungit urechile de poftaaaa si e la dieta inca! 
![]()
IRINA 

o sa fie bine. Trece! 
Dark, hmmmmm imi pare rau ca nu ai avut succes cu reteta mea de mamaliga
. Dar sa stii ca asta nu inseamna ca nu accepta mai incolo. Mai incearca inca o data peste o sapt sa vezi daca tot asa face. Anyway, important este ca a papat bine fie si altceva. Pupici lui Mister 
Sa faci poze sa te vedem ce rochie ai avut pana la urma. Sunt sigura ca o sa gasesti tu ceva fancy sa porti. Iar masura 40 nu e groaznica deloc! ce mai, te desparte doar o masura de cat aveai inainte. Este foarte bine.
Bee, bine ca ai vazut ce e si ca nu e nimic rau. Nici nu avea cum. Pup fetele dulci! 

Porumbita, da Sabinutza papa bine, nu ma plang. Si nu e mofturoasa. cel putin pana acum...
Fetelor, azi la 7 luni Sabinutza a papat pt prima data o jumatate de galbenus de ou pasat in legume. I-a placut
.
D-na Dr ne-a zis ca putem sa incepem sa-i dam si altele cum ar fi:
- peste (recomanda pastravul)
- carne de vita
- rosii (supa de rosii cu orez)
- galbenus de ou (maxim de 2 ori pe sapt) si nu cand ii dau carne
Ne-a mai zis sa nu cumva sa-i dam struguri...
. oare de ce?
Oricum nu ii dadeam ca nu e perioada lor si sunt din aia umflati cu pompa.
SABINA-MARIA
(29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA
(9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA
Alina1976 spune:
Alinuk-ule, eu as veni maine da sa vad cum fac. As veni da numai cu Ana. Tu vii cu ambii si cu bona? Hai sa vb la tel sa vedem cum facem.
Anca, uffff ce cald!! O fi venit canicula de la noi la voi
...ca si noi am suportat o sapt groaznica de canicula. Am stat mai mult in casa. Am si racit de la aerul conditionat si de la diferentele mari de temp. Pup bebe mic si dulce, Andy 
SABINA-MARIA
(29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA
(9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA
Alina1976 spune:
Cami, ce veste bunaaaaaa cu Alina!! D-zeu e mare!! O sa fie bine, trebuie sa fie. MULTA SANATATE!!! 
SABINA-MARIA
(29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA
(9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA