Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (76)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Am culcat copiii si bebelucul, am pregatit biberoanele (asta e activitatea mea de la 12 noaptea ) si nu am picat lata ca serile trecute. Sper sa avem o noapte bina, ca Vladimir s-a smecherit si ma bazaie constant si zi si noapte .

Alinutza, multumim! Da, a facut o luna Vladimirul meu mic si iar ma apuca plansul ca trece timpul prea repede .

Din odiseea laptelul formula : am trecut iar la Aptamil. Milumilul la papat f. bine trei zile (a facut un salt de la 300 ml la 500 ml/zi), dar a patra zi a trecut minunea . De doua zile suntem iar pe Aptamil pe care il mananca bine, deocamdata. Asa ca am ajuns la concluzia ca se plictiseste repede si ii place schimbarea . Vad ca in ciuda faptului ca nu e mancacios a crescut binisor, asa ca ar fi cazul sa ma opresc cu grijile in privinta asta.

Giova, e dulce tare bb Edi! Si ce grasunel s-a facut si blond!

Jojo, ti-am vazut si tie printesa! Foarte frumoasa!

Patricia, se pare ca intr-adevar trebuie sa schimbam masina. Dar asta nu e asa de simplu . Ma uit si la semantura ta si a Alinutzei si nu imi vine sa cred. 38 de sapt.!!! Tot aveam impresia ca voi mai aveti o groaza pana la nastere.

Intrebare pt. mamicile de ~ 35 si mai mult : ce mijloace contraceptive aveti de gand sa folositi? Saptamana viitoare, vineri, ma duc la controlul de 6 sapt. si o sa cer parerea medicului, dar parca vad ca imi recomanda steriletul, iar eu nu sunt incantata de idee. Vedeti ce preocupari am , asta daca tot a trecut o luna de la nastere .

www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Giova,ce poze faine!Se vede ca Marco e innebunit dupa ,asa face si Timea,toata ziua e pe el....azi l-a trezit de 2 ori,cand a atipit si al meu cu chin,cu vaiDeci se poate aduna si congela laptic din mai multe "recoltari"?CoolAlinutza,mai odihneste-te si tu,ca apare bb si o sa-ti para rau ca nu ai dormit si lenevit cand ai fi pututImi pare rau ca nu ai scapat de ureaplasma.Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Eu sunt un pic suparata,nu-mi place cum se vindeca buricul lui Balazs.....i-a cazut in a saptea zi,dar parca ar mai sangera acolo,adica cand il sterg,mai mereu gasesc urme de sange uscat L-a vazut o doctorita(dr. nostru e in concediu),si a zis ca nu-i problema,se va vindeca,dar tot nu-mi place si nu stau linistita...dr. a mea se intoarce doar pe 1 augPooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Pooh, daca ti-a zis ca e ok asa ar trebui sa fie. Lui Vladimir i-a cazut tot in a 7 zi. In a zecea zi am fost la dr. si ea l-a curatat f. bine (de fapt i-a dat jos cojita pe care o formase) si in trei zile a fost ok. Dar imi amintesc de la Maria ca a tot sangerat. Il stergi cu alcool si il dai cu Baneocin pudra?

www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Hello in noapte!

Hop si eu, nu prea pot dormi asa ca v-am citit si am vazut zmeurici frumoase foc!

Cornelia, si eu zic ca trebuie sa schimbati masina! Uite o idee furata de la musafirii mei Nu stiu din ce clasa face parte masina, dar am retinut ca e Opel Zafira si are in portbagaj inca 2 locuri ce se pot plia. N-am idee daca sunt optionale sau din standard, dar cred ca se potriveste la voi, macar pe unul din cele 2 locuri din spate(fundul masinii) poate sta un copil( Maria).

Moniland si Romanitza sa va fie de bine mamici de printzesici! Sa va aduca bucurii bebicii!

Cris mami de Alexia (22.07.2003) & +35 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matcha-oana spune:

buna dimineata
noi sunte-m bine ,in afara ochisorului care curge,in rest suntem ok.
noaptea ii place foarte mult sa o tina pe mami treaza,ii dau laptic il schimb ,ii fac pe plac,imi adoarme in brate,ei cand il duc la patut,zici ca il pun pe pioneze,offf as dormi si eu o noapte intreaga,dar nu vrea deloc sa ma lase,ziua imi doarme foarte bine,iar noaptea isi bate joc de mine.

ma gandeam sa va povestesc cum l-am nascut pe leon,nu prea ma pricep la povestit ,dar sper sa nu va plictisesc.

pe data de 16 iulie seara,eu cu sotul ne uitam la un film pana pe la 1 jumatate,am adormit asa de bine,dar pe la 3 jumatate,am iesit la baie ,faceam pipi,cand colo am observat ca parca nu se m-ai opreste,dar totusi nu am bagat de seama,am crezut ca este doar pipi.m-am intors in pat si am simtit cum ma scurg ,vb la cineva de pe forum,atunci mi-am dat seama ca ceva nu e in regula.era un lichid rozaliu si curgea asa cate putin.
mi-am trezit sotul*haide .gata s-a rupt apa ,trebuie sa mergem la spital,la care sotul *bine,bine stinge becul ca imi e somn.
cu chiu cu vai am reusit sa imi trezesc sotul,mi-a placut de el ca nu a intrat in panica era tare calm,eu eram foarte emotionata ,nici nu stiu ce era in capul meu ,eram plina de adrenalina.
am ajuns la spital ,m-a controlat,binenteles ,da s-a rupt apa,ne-a monitorizat,contractii din zece in zece minute si dilatatie 1 cm.
cat m-a monitorizat pe mine,in camera de langa, nastea cineva,si vaii ce m-ai tipa,ma luasera fiorii,imi era deja frica.
asta se intampla pe data de 17 iulie la ora 4 jumatate dimineata.
dupa 3 ore a venit sa ma monitorizeze,contractiile la fel,dilatatie la fel,nu avansam deloc,atunci mi-am spus gata trebuie sa fac ceva si am inceput sa urc scariile din spital,asa stiam din auzite ca ajuta ,dar de unde,ca contractiile mele s-au rarit la 20 de minute,si dilatatie nimic.
aveam atatea emotii,de nu puteam dormi ,asta a fost cea m-ai mare greseala,nu ma asteptam sa tina asa de mult.
toata ziua de 17 bebe nu a vrut sa iasa si m-a chinuit cu contractii rare si se faceau din ce in ce m-ai dureroase.in sfarsit pe la 12 noaptea aveam si eu dilatatie 4 cm si contractii din 5 in 5 minute,in gandul meu ,in sfarsit s-au indesit scap si eu in 5 ,6 ore.
am ajuns pe la 7 cm dilatatie,contractii din 4 in 4 minute.pe la ora 5 dimineata pe 18 iulie contractiile mele erau foarte dureroase,dar foarte rare ,din 10 in 10 minute,strigam sa imi faca ceva,ca nu m-ai pot imi e somn,imi e foame,nimeni nu ma baga in seama,m-ai trecea o asistenta si imi spunea ca v-a mai dura o zi dupa cum am contractiile.cee???? nu imi venea sa cred ce aud,eu strigam ca disperata sa imi faca ceva sa il scoata ca nu m-ai am putere si nimeni nu ma ajuta.
in sfarsit se face 9 dimineata, la fel cu contractii rare si diatatie la fel 7 cm,s-a gandit si doctorul meu sa imi faca o radiografie sa vada daca nu cumva capusorul la bebe nu trece printre oasele bazinului,off ce greu mi-a fost sa cobor cu liftul ,era atata lume la control si eu cu dureri ,tipam pe coridoare,de durere ,toata lumea se uita la mine,,cine m-ai era ca mine.
radioagrafia a iesit bine,bebe avea destul loc,numai ca corpul meu era prea obosit si din cauza asta contractiile se rarisera.
m-am rugat de doctor sa imi faca ceva,ca eu nu m-ai rezist inca o zi ,sa imi dea ceva de durere ,ceva,ca nu m-ai fac fata.pana la urma s-a hotarat ca pe la 12 ziua data de 18 iulie sa imi faca o perfuzie pt marirea contractiilordar pana atunci ,nu inteleg de ce m-au lasat sa ma chinui atata?
ei de aici a inceput cosmarul,nu aveam timp sa clipesc de durere,nu imi venea sa cred ca la nastere exista asemenea durere,eu imi imaginam ceva mai usor,nici chiar asa,musucam din perna,strangeam pe cine apucam de mana ,toata lumea ma cunostea deja,ca le prinsesem pe toate asistentele,din toate turele.pe la 1 jumatete ziua mi s-a spus ca pot impinge cand am contractii,impingeam cat impingeam ,dar nu m-ai aveam vlaga in mine,eram ametita de foame si somn.
la ora 2 am intrat in sala de nasteri,aveam deja 9,5 cm dilatatie,totul era ok ,numai ca eu nu reuseam sa imping calumea.
toata lumea tipa ,impinge impinge,eu la fel impingeam ,dar nu reuseam sa imping mult,doctorul incepuse sa se incrunte sa ma certe ca daca nu imping eu ,el nu iese,dar el nu intelegea ca nu m-ai puteam,ardeam toata,si nu m-ai puteam.
intre contractii,i-am spus doctorului tot ce aveam pe suflet ,ca el nu stie ce inseaman sa nasti ,atunci sa nu m-ai vb ,ca m-a disperat cu greutatea,ca m-am ingrasat,l-am facut cu ou si otet si pe japoneza si pe romaneste,sotului ii venea sa intre in pamant de rusine.

capusorul nu iesea deloc,astfel doctorul a apelat la un fel de aspirator,si a tras de capusor,si nimic ,nu iesea,imping si eu cat pot stiam ca m-ai e un pic,nu iesea,simteam ca ma rupe de la mijloc in jos,cand tragea de capusoul baiatului,strigam sa il scoata o data.s-a suit un alt doctor pe burta mea,celalatul tragea de capusor ,eu impingea de zor si in sfarsit a iesit si capul.
dar s-a intepenit in umeri,si iar de la inceput trage iar de capusor ,iar pe burta mea,iar impinge ,de crede-am ca ma rupe in jumatate,si in sfarsit a iesit si baiatul meu,mi se parea asa de lung,cand iesea,nu m-ai aveam rabdare,strigam la doctor scoate-l o data ca nu m-ai pot,el era deja afara ,dar eu simteam in continoare ceva acolo,era placenta.
intradevar dupa ce a iesit ,nu m-a m-ai durut nimic,decat cat ma cosea dar nu se compara durerea.
mi l-a pus pe piept pe bebe,si era asa de frumos,si cu limba pe afara,apoi cu degetele in gurita,nu vroiam sa il dau sa il curate,era prea frumos.nu vroiam sa ma despart de el.
cam asta a fost povestea nasterii lui leon,m-a chinuit enorm de mult,sper ca recompensa sa fie un copil cuminte sa nu ma m-ai chinuie si de acum in colo

multumesc mult inca o data pt sustinere si pt cuvintele frumoase

va las niste poze aici,una in spital si una acasa http://s44.photobucket.com/albums/f36/oana-m/?action=view¤t=DVC00029.jpg
http://s44.photobucket.com/albums/f36/oana-m/?action=view¤t=DSCF5743.jpg

leon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

wow, Oana, ce spui tu e dureros, chiar nici eu, care am nascut natural n-as mai trece prin asa experienta! Muuulte ore te-au mai lasat sa te chinui!

Pe Leon tine-l noaptea pe pieptul tau sa-ti simta pielea, sa se incalzeasca de tine...sigur colicii il chinuie, d'aia ai senzatia ca-l pui pe ghimpi dupa alaptat! Of, of, e mai greu prima luna, pana va obisnuiti unul cu celalalt!

Cris mami de Alexia (22.07.2003) & +35 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

OANA ma cutremura faptul ca intr-o tara super civilizata ca japonia se intampla aa ceva..sunt barbari pana la dumnezeu...daca il raneau pe bebe?Daca ii se rupea ceva copilului la nastere?

Si scuza-ma ca te intreb sotul tau e japonez sau european si v-ati stabilit acolo?

Nu ti-e greu printre atatia ciudati ?
Eu aveam oparere extrem de buna despre tara asta supercivilizata si perfectionista dar...de ce sunt atat de barbari cand vine vorba de nastere?

va pup pe toate..

Madalina s36Eva-Maria
AMR 14 ZILE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaioanaxx spune:

Neli - multumesc, ai dreptate ca trebuie sa ma intersez din timp dar se pare ca fiecare interpereteaza cum vrea acea ordonanta referitoare la CIC, mai ales atata timp cat n are nici ea norme de aplicare concrete;oricum mai vedem pana atunci ;

Moni- abia astept sa vad pozici cu fetitzele si sa ne povestesti cum a fost;

Mirclau- n ai mai dat nici un semn, daca totusi citesti vreau sa ti spun ca maine la ora 11, a anuntat dl. dr. ca vine sa si vada gravidutzele din luna a 9 a, desi inca mai este in concediu; deci maine poate ne vedem

tuturor

Asteptand a doua binecuvantare de la Tine ! si binecuvantarea, a venit... sapt.37 cu Daria Nichola Miryam, INIMA, A INIMII MELE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

`neata mamici si burtici
??/ careva? eu sunt treaza de la 6.micutele mele dorm duse si eu nu am somn.
Melissa e super cuminte.nu face scandal decat cand ii e foame,trebe schimbata sau ii e putin frig,e o friguroasa,ca mine:D in rest,somn de voie.
Ebonee bea din ce in ced mai mult lapte ziua fiindca o vede pe sorasa cu biberon si vrea si ea.ma bucur ca bea asa mult lapte

oana,ai indurat multa durere,off off
las` ca trece si uiti,la inceput e mai greu
eu,desi nu m-am vindecat inca si mai merg prin casa cocosata de spate,deja ma gandeam cu sotzu` la bebe3
la inceput am zis ca nu imi mai trebe nici sa ma impusti,dar parca ma gandesc acum cu jale sa nu mai fac eu bebe??
sper sa vb doar oboseala din mine
asa suntem noi femeile,induram multe,suntem mai ceva decat barbate

felicitari proaspetelor mamici!sa aveti bebelusi sanatosi si papaciosi!

ma bucur mult ca v-au placut pozele cu noi,am niste copiii frumosi tare,sa imi traiasca,cra cra cra...

eu ma simt mult mai bine,nu ma mai doare asa tare (stiti voi)
mi-am cumparat de la farmacie ptr constipatie si sunt tare fericita nu mai strang din dinti cand merg la baie.

am vizionat o multime de poze,insa credeti-ma ca nu mai stiu care ce si cum,oricum mi-au placut toate

am fugit,sa aveti o zi frumoasa

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Daniela,mami de Ebonee (02.10.2007) si Melissa (23.07.2009)

Mergi la inceput