Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (320)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bernix spune:

Devylla, mi-au dat lacrimile cand am vazut poze cu "babuta" Lisa. Cam asa a fost si Degetica mea si mogaldeata mi-a trezit atatea amintiri...
Sper din suflet sa o poti lua cat mai repede acasa, nici nu vreau sa ma gandesc ce simti cand pleci si o lasi in spital.

Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007)

www.flickr.com/photos/22336005@N05/sets/72157605291358063/" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitz78 spune:

devylla - of, ce mogaldeta mica.tinem pumnii sa se faca repede mare sa mearga acasa.
papanash - cred ca ar trebui sa intrebi totusi ce s-a intamplat exact...pana sa-ti faci sange rau cu tt felul de presupuneri.
am si eu cateva poze proaspete..
http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/nana/

Mergi la inceput

Sabina, Devylla, din experienta mea si din povestirirl unor amine am inteles ca modul de ingrijire a prematurilor e f diferit in Romania, in functie e fiecare maternitate in parte.
La Municipal, unde s-a nascut Ana, se merge f mult pe natural, se lasa copilul sa se lupte, sa agate sanul, sa suga oricat de putin si-ti dau copilil la san imediat de e stabil. Ana a fost "pe picioarele ei", scoasa de la incubator si pusa la san din a patra zi de viata, cam de la 84 de ore de la nastere, desi avea 1700g. Nu a fost hranita prin gavaj deloc, mi s-a spus ca s-a incercat, insa "nu a a primit". Atunci m-am multumit cu explicatia asta, am fost nerabdatoare s-o hranesc singura cu seringa si lingurita, iar de la o sapt de viata a inceput sa suga. La 10 zile de la nastere am plecat amandoua acasa, desi ea avea 1740g, insa sugea si eu am declarat ca ma descurc.

www.flickr.com/photos/22336005@N05/sets/72157605291358063/" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Sabina, Devylla, din experienta mea si din povestirirl unor amine am inteles ca modul de ingrijire a prematurilor e f diferit in Romania, in functie e fiecare maternitate in parte.
La Municipal, unde s-a nascut Ana, se merge f mult pe natural, se lasa copilul sa se lupte, sa agate sanul, sa suga oricat de putin si-ti dau copilil la san imediat de e stabil. Ana a fost "pe picioarele ei", scoasa de la incubator si pusa la san din a patra zi de viata, cam de la 84 de ore de la nastere, desi avea 1700g. Nu a fost hranita prin gavaj deloc, mi s-a spus ca s-a incercat, insa "nu a primit". Atunci m-am multumit cu explicatia asta, am fost nerabdatoare s-o hranesc singura cu seringa si lingurita,niciodata biberon, iar de la o sapt de viata a inceput sa suga. La 10 zile de la nastere am plecat amandoua acasa, desi ea avea 1740g. Sugea insa si eu am declarat ca ma descurc. Restul il stiti si rezultatul tocmai l-ati vazut in pozele din concediu.

Mergi la inceput

La Cantacuzino insa i s-a spus amicei mele mama de gemeni prematuri ca nu pot fi hraniti la inceput nici macar cu bibern, de pus la san nu poate fi vorba, pt ca sunt prea mici si tragand din biberon depun efort si pierd in greutate mai mult decat cantitatea de lapte pe care o mananca. Copiii au fost hraniti cu gavaj, o vreme, apoi a inceput inlocuirea cate u nei mese cu biberom, treptat, pana cand, dupa 8 sapt de stat in spital, copiii mancau numai bibern si ajunsesera aproape de greutatea la care puteau fi externati.
Din auzite, am inteles ca si la Giulesti se practica aceeasi metoda, nu prea sta nimeni sa se chinuie cu seringa sau lingurita, prematurii sunt hraniti prin gavaj sau primesc bibern. Probabil de-asta se spune ca prematurii nu sug de la mamele lor, insa concluzia mea e ca nu sunt lasati.

Mergi la inceput

Cu siguranta si varsta de gestatie (mie mi s-a spus ca reflexul suptului se formeaza la 34 sapt de gestatie) e importanta in luarea acestei decizii, dar si experienta medicului si protocoalele spitalelor.
Concluzia mea e ca eu si Degetica am fost norocoase cu politica aplicata la Municipal. Nu mi-as fi iertat niciodata daca n-as fi putut alapta si-as fi stiut ca lucrurile ar fi putut fi altfel.
De asemenea, am citit pe net ca laptele unei mame care a nascut prematur e incomparabil mai bogat in nutrienti decat laptele unei mame care a nascut la termen fiindca organismul de adapteaza si produce ceea ce are nevoie copilul. De asemenea, mai stiu din maternitate ca laptele matern muls si dat cu biberonul pierde mult din calitati, chiar daca este oferit imediat copilului, in special din substantele care confera imunitate. De-asta si io cred, japoneza draga, ca ar fi bine sa insisti pt scoaterea sondei de gavaj si punerea copilului la san, sau macar schimbarea modului de hranire, din gavaj la seringa sau lingurita. Nu sunt insa medic si nu cunosc particularitatile mogaldetei tale si nici "limitele" sistemului japonez, atat de laudat pe forum.
Sper din tot sufletul ca fetita asta atat de hotarata sa vina pe lume se va descurca fara probleme si va fi sanatoasa, inteligenta si norocoasa cum se spune ca sunt prematurii!

Mergi la inceput

tomasa, bine ai revenit, tare ma bucur ca nu ne-ai uitat!

Andreea, n-am inteles io mare lucru din rezultatul analizelor tale, insa ca nu-i vorba de ceva nevindecabil mi-am dat seama. Sanatate multa!

Cecilia, tind sa cred ca ai ales varianta buna, mai ales ca zici ca o sti pe bona de ceva vreme, iar Cristi vorbeste si-i va fi usor sa se poarte rau cu el far ca tu sa afli.

valentina, sper ca lipsa ta de pe forum e un semn bun si ca nu sunteti iar prin spitale, Doamne fereste! Ati trecut prin prea multe in ultima vreme!

Mergi la inceput

gabitz, la voi veselie maxima si joaca cat cuprinde! Unde s-a desfasurat actiunea?

Mariana, capete patrate la Tarom! Romani, ce mai, le e tare greu sa iasa din tipare si sa se adapteze unei situatii deosebite.
Sper ca la alte companii sa fie mai flexibili.
Sustin si io vocile care-ti zic sa te potolesti cu dereticatul si sa-ti lasi linistita soacra sa se descurce. De-asta nici nu mai ai rabdare si te superi pt nazbatiile Elizei. E si ea doar o fetita sub 2 ani care se vede pusa pe locul 2 dintr-o data. Te inteleg perfect ca esti obosita, dar incearca sa te menajezi si sa urmezi sfaturile de la adimercedes. Io exact asa as face sa fiu in locul tau.

Mergi la inceput

Scriu de-o ora, mi se face somn si tare mi-e teama ca nu termin nici in seara asta mail-ul pt japoneza inceput acu' 3 zile. Offff!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diwana spune:

Am intrat si eu sa va vad ce mai faceti. De citit am mai citit eu, am vazut si o sumedenie de poze, si filmulete minunate dar momentan sunt iar restanta cu ultimele 2 capitole, asa ca sa nu ma luati la intrebari.
Totusi pot spune cine este Lisa Maria . Declar ca am fost surprinsa sa vad furnicutza cea grabita, dar duuuulce de tot. M-a cuprins asa un drag s-o vad. Sa va traiasca fata, sa creasca mare, frumoasa, cuminte, desteapta

Noi suntem tot la Bistrita, dar ne merge bine. Rares vorbeste mult, e cuminte desi smecher nevoie mare . Parca pe zi ce trece mi-e tot mai drag. Imi place sa vad ca in fiecare zi adauga alte cuvinte la vocabular, ca se descurca sa exprime ce vrea si ca e atat de scuuump ca ma topesc. Acum daca tot m-am apucat de scris o sa ma si laud un pic . Spune 3 poezii, rupe ceva versuri din vreo 4 - 5 cantece, din care si Frere Jacques. Are o memorie extraordinara. Aude o data sau de 2 ori ceva si l-a si memorat. Stie litere, cifre, pe care nu am intentionat sa il invat. M-am trezit prin martie ca le stie. Ii scriam "mama" pe tabla magnetica si el mi-o aducea zilnic de cateva ori sa-i scriu, asa ca ii scriam mama, tata, bebe, papa, apa, avion, si gata, asta a fost tot, m-a surprins intr-o zi cand l-am auzit zicand "m" aratandu-mi niste linii pe covor (care aratau intr-adevar ca un "m". Am ramas masca de mirare asa ca i-am mai scris pe o hartie "a", "e" "t", "i" si mi le-a spus fara greseala si fara ezitare. Restul literelor le-a invatat dupa alea din plastic.
M-am distrat acum o luna cu tica-sau de am crezut ca murim. Eram in baie, pe tron si rares arunca de zor chestii in vana, asa ca am chemat pe co-plasmuitor sa-l scoata afara. Cand a intrat taica-sau in baie, Rares l-a impins frumos afara si i-a spus "mergi cacieaua", adica "du-te (tu frumos, in treaba ta) si bea-ti cafeaua (si lasa-ma pe mine sa fac ce vreau).
La olita/Wc nu facem inca si nici nu vrem, perseveram insa. stie unde si cand trebuie sa faca, dar nu face. Spune doar "pipi/caca pe jos" adica "nu e voie pe jos", dar tot nu face ce zice
S-a procopsit si cu o infectie urinara. Azi i-am terminat tratamentul. Peste cateva zile o sa ii refac urocultura. Sper sa fie bine.

Va doresc tuturor sanatate si sper sa reusesc sa mai scriu cate ceva.
Nu am apucat sa-i urez bun venit lui Daniel . Felicitari fericitilor parinti!

Noapte buna tuturor. Sper din suflet ca sunteti bine cu mici si mari.Va pup

Diwana si pitic Rares (14.09.2007)

filmulete Rares

Piticul se face mare

Mergi la inceput