gradinita in bucuresti -fara pedepse si recompense
Cand spun ca nu vreau recompense, nu ma refer, cum poate sa para, ca nu imi doresc in jurul copilului meu oameni care sa se bucure sincer si spontan de ce este el, de ceea ce face. Doar nu-mi doresc genul ala de laude programatice, care isi propun sa educe, sa intareasa, sa incurajeze anumite comportamente. Ceea ce este sincer si cald, si nu are scopul dresajului este minunat, dupa parerea mea.
Din auzite stiu ca in majoritatea gradinitelor se aplica sistemul cu buline rosii si negre, sau cel cu oferirea de buline si pedepsirea prin retragerea lor. Nu vreau buline pe copilul meu.
Pare ca in cele mai multe locuri accentul se pune pe a-l invata pe copil mai curand sa "fie cuminte" si sa faca ce spun altii sa faca decat sa devina capabil sa faca cat mai multe singur , pentru ca vrea el, pentru ca poate. In care mai mult i se iau decat dau sansele sa devina constient de ceea ce este pentru el, ce i se potriveste, ce il intereseaza pe el personal.
Caut un loc in care sa faca lucruri pentru ca ii place sa le faca , pentru ca cineva acolo stie sa-l faca curios si implicat, in care sa fie motivat de placerea de a face ceea ce face iar nu de a face cuiva pe plac, a fi laudat ca e cuminte sau alte motive care nu au legatura cu interesele lui pentru ceea ce face.
Vreau un loc unde lumea este draguta si calma si unde copiii sunt luati in serios cand vorbesc despre ce vor sau ce nu vor, unde adultii nu iau personal sau ca pe obraznicii ce trebuiesc penalizate lucrurile mari pe care le spun uneori copiii atunci cand sunt suparati.
Visez?
Cunoasteti cumva gradinita asta?
Si daca da, cat costa sa am copilul acolo?
multumesc mult,
Raspunsuri
Qamar spune:
adana, iti ziceam si dincolo, depinde in ce zona vrei si cat de mult poti cheltui pentru gradi/luna
eu iti pot spune in Bucuresti Nord care e oferta de gradinite in acest gen (sunt cel putin 3, de la 1200 RON/luna la 4000 RON/luna..)
de gasit, ai sa gasesti, din ce in ce mai multe gradinite particulare dar nu numai, au inceput sa fie mai deschise, mai con/centrate pe copil...
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*
Andries spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adana. Caut un loc in care sa faca lucruri pentru ca ii place sa le faca , pentru ca cineva acolo stie sa-l faca curios si implicat, in care sa fie motivat de placerea de a face ceea ce face iar nu de a face cuiva pe plac, a fi laudat ca e cuminte sau alte motive care nu au legatura cu interesele lui pentru ceea ce face. multumesc mult, adana adana |
e o exprimare superba pentru o mama devotata puiului ei...cam asa spuneam si eu acum 4 ani

nu cred ca exista nici macar un copil care sa agreeze integral programa si activitatile, ei sunt diferiti, unora le place desenul, altii vor matematica sau modelaj, altii vor povesti si atat.
educatoarea trebuie, e obligata sa ii invete pe toti sa "faca" minim necesar si suficient pentru grupa respectiva, trebuie sa ii integreze. daca poate mai mult, cu atat mai bine, plus ca si copiii au si ei tendinta sa se imite unii pe altii.
daca un copil este "prea altfel" restul de copii il vor izola.
dar sa nu crezi ca in gradinitele cotate bine chiar sta cineva sa ii dreseze cu buline. Nu e deloc asa... cauta sa vorbesti cu educatoarea, daca intre voi apare "chimia" si ganditi la fel, atunci copilul se va simti bine.
ps: al meu iubeste gradinita si pe educatoare, desi detesta bastonasele si mereu se plange de ele ..."iar am avut o foaie intreaga, mami, o foaie intreaga..."
Andries
adana. spune:
ufff....saracutul :(...
oare cata vreme se va mai aplica sistemul asta ?
cand copilul poate face liniute la nesfarsit si poate fi si bucuros, daca il lasi sa le faca ca sa impodobeasca un ou de pasti sau sa coloreze o inimioara sau...
papanash spune:
Adana, daca o sa gasesti aceasta gradinita sa-mi spui si mie, te rog !
............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )
anya spune:
Nu stiu cat de mult depinde de gradinita sau de educatoare. Eu am 2 copii la aceeasi gradinita, in grupe diferite si e diferenta de la cer la pamant in abordarea aceleiasi programe.
La cel mare am avut norocul unor educatoare care au stiut (fara buline) sa faca din grupa lor o echipa. Daca il intrebam care sunt prietenii lui de la gradi sau cu cine se joaca mai mult, raspunsul era "cu toti" si nu era doar de politete. L-am rugat sa-mi zica 4-5 copii pe care sa-i chemam la ziua lui - mi-a zis ca vrea sa-i chemam pe toti pt ca toti sunt prietenii lui (asa ca ne-am mutat cu tort si sampanie la gradinita
). In grupa n-au fost doar copiii "ideali" si "perfecti". Au fost copii cu personalitati puternice-unii, timizi-altii, au fost 2 perechi de gemeni, a fost o fetita cu infirmitate fizica, alta cu ceva probleme...sa zic de neadaptare/agitatie (chiar am suspectat ceva mai mult). Ei bine, niciodata n-am auzit sa fie facute diferente iar copiii se stie, sunt rai de sinceri. Iar la serbare am plans. Si noi, parintii celor ce vor incepe scoala, si educatoarele si chiar parintii celor ce mai raman un an in gradinita. Educatoarele au stiut ce sa faca cu "lutul" primit acum 3 ani.
La cel mic, in schimb....se merge evident cu "buline". Noroc ca pustiul se adapteaza si chiar se distreaza pe seama "sistemului". Intr-o zi a venit foarte fericit acasa ca a luat si el bulina neagra. Nu luase niciodata si trebuia sa fie si el bagat in seama
.
Asa ca nu stiu cat trebuie sa cauti o gradinita care sa intruneasca ceea ce-ti doresti pentru copilul tau. Mai degraba cauta o educatoare.
LindaZ spune:
Vezi si subiectul de aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=139204
fiindca si eu mi-am dorit acelasi lucru pentru copiii mei si cred ca am gasit ceea ce am vrut. Si important este ca si comunicarea cu gradinita este ok, sunt receptivi la toate sugestiile si propunerile pe care le-am avut, desi imi inchipui ca nu e usor sa faci fata la 100 de parinti diferiti. Gradinita care noua ni s-a potrivit e Bambi step by step din Piata Alba Iulia, tarifele sunt 250 euro program scurt fara masa pana la 13,00 si 320 euro cu masa de pranz pana la ora 14,30, dar anul asta toate locurile sunt ocupate, exceptie poate doar grupa mare-prgatitoare de germana intensiv.
Depinde ce cauti ... asta stii doar tu cel mai bine, esential e sa vezi cu ochii tai gradinita si sa vorbesti fata in fata cu persoanele respective, doar ca recomandarile te ajuta sa te duci mai la fix si sa nu pierzi timpul vizitand spe gradinite. Succes!
Mihaela Zaharia
www.parenting.ro
LindaZ spune:
Aaa si inca ceva. La Bambi primesc in fiecare clasa un copil cu nevoi speciale, fetita mea a avut o colega cu sindrom Down fata de care nu se fac diferente, din contra Ioana mea o iubea foarte mult, accepta de la sine ca poarta pampers si nu poate vorbi toate cuvintele. Noi am stiut asta de la inceput si a fost un mare plus, asta ne-a spus multe despre atitudinea ok a gradinitei, ne-am bucurat ca Ioana invata de mica sa relationeze si cu copii diferiti de ea si sa nu faca diferente, insa stiu ca unii parinti, in general vorbind, prefera ca grupa copilului lor sa fie doar din copii la acelasi nivel care pot avansa toti la fel de repede in asimilarea cunostintelor, fara sa stea sa astepte un copil mai "incet". Deci depinde foarte mult de ce valori personale au parintii si cat de mult se potrivesc acestea cu ce ofera o gradinita.
Mihaela Zaharia
www.parenting.ro
anya spune:
Am uitat sa scriu ce e cel mai interesant. Copiii mei sunt la o gradinita de stat, dar sunt mai multumita de ea decat de toate particularele din zona (una din ele chiar testata cateva luni).
LindaZ spune:
Hi,hi anya esti o norocoasa. Sa gasesc ceea ce caut si fara bani sau cu bani putini, ar fi perfect
!
Baietelul tau cel mic imi aduce aminte de o istorisire dintr-o carte scrisa de Mihaela Minulescu. La un moment dat povesteste de fetita unor prieteni care nu fusese niciodata batuta si cand a intrat in clasa I colegii ei tot povesteau cum iau ei bataie acasa. Asa ca s-a intors fetita acasa si le-a spus parintilor "Vreau si eu sa imi dati bataie, ca toti colegii mei primesc, numai eu nu!"![]()
Mihaela Zaharia
www.parenting.ro
ariel_7000 spune:
da, exista! gradinita Waldorf! alexutza merge la cea din Popa Nan. sunt foarte incantata de gradinita asta! este gratuita, se platesc decat optionalele si masa de pranz daca sta copilul la program lung si trimestrial o suma...(50-100 lei,in functie de necesitati, in care sunt incluse rechizitele speciale, obiecte pt curatenie, este platit paznicul din banii astia).
mi-a placut faptul ca nu sunt "delimitati" pe grupe de varsta, astfel incat cei mici se "iau" dupa cei mari,iar cei mari ii ocrotesc pe cei mici. noua ne-a fost util cand a aparut teo in familie. au si un copil cu SD la alta grupa, insa NIMENI (copil, parinte, personal) nu-l trateaza altfel!
copiii sunt orientati mai mult catre partea artistica si nu fac "scoala". ei copilaresc acolo, sunt fericiti, canta, danseaza, se joaca, modeleaza in ceara speciala...e minunat!!! am stat de mai multe ori cu ei, caci uitam sa mai plec acasa, ma simteam iar copil!
educatoarea e o dulce, o iubesc copiii si noi parintii!
serbarile lor sunt urmate de mici ptereceri, cu dulciuri, suc, muzica, mamici, tatici, pitici, bunici, personal. suntem prieteni intre noi, parintii, personalul...
alex a mea sufera cand vine vacanta. mereu imi zice sa trecem macar putin pe acolo, ca poate e cineva inauntru ![]()
mami de alexutza (10.04.2003)
si
Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga