gradinita in bucuresti -fara pedepse si recompense

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Ariel, poti sa-mi dai si mie un link, ceva cu gradi de care spui? Eu am gasit numai una particulara... Merci

************************************************************************************

MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

kay, eu nu am cautat pe net gradinita, habar n-am daca are site, tind sa cred ca nu...eu stiam de ea din ce am tras eu cu urechea pe ici, pe colo, am mai citit pareri si pe DC si alte forumuri, m-am consultat cu ankalaura, care a a vut fetita acolo si mi-a dat detalii "din interior" si apoi am decis sa ma duc intr-o vizita neanuntata, ca nu-mi place sa fiu primita cu covorul rosu si "comportamentul aranjat"...si mi-a placut enorm fata de ce vazusem anterior si am inscris-o pe alex pe loc. nu am mai stat pe ganduri.
uite niste imagini pe care le am eu in album, ca sa-ti faci o idee:
http://family.webshots.com/album/570864580kuYiaq?start=0
http://family.webshots.com/album/570615494RONCKA

faza e, ca aici, la gradi, nu e ca la "celelalte"...adica fara TV, fara PC, fara bastonase, multimi, luceafarul si integrale.
mie si lui alex ne place sa zicem ca e "joaca"

na, ca am gasit si siteul lor: http://www.waldorf.ro/ , eu nu m-am ghidat dupa el...si nici dupa alte pareri gasite pe net (unele extrem de aberante privind ... aspectul religios - crede-ma ca nu merita luate in seama parerile alea, ca...nu au nicio legatura cu realitatea...singura "religie" facuta acolo e ca ii pune pe copii sa multumeasca Domnului pt ziua aceea frumoasa)

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

da, exista! gradinita Waldorf! alexutza merge la cea din Popa Nan. sunt foarte incantata de gradinita asta! este gratuita, se platesc decat optionalele si masa de pranz daca sta copilul la program lung si trimestrial o suma...(50-100 lei,in functie de necesitati, in care sunt incluse rechizitele speciale, obiecte pt curatenie, este platit paznicul din banii astia).

mi-a placut faptul ca nu sunt "delimitati" pe grupe de varsta, astfel incat cei mici se "iau" dupa cei mari,iar cei mari ii ocrotesc pe cei mici. noua ne-a fost util cand a aparut teo in familie. au si un copil cu SD la alta grupa, insa NIMENI (copil, parinte, personal) nu-l trateaza altfel!

copiii sunt orientati mai mult catre partea artistica si nu fac "scoala". ei copilaresc acolo, sunt fericiti, canta, danseaza, se joaca, modeleaza in ceara speciala...e minunat!!! am stat de mai multe ori cu ei, caci uitam sa mai plec acasa, ma simteam iar copil!
educatoarea e o dulce, o iubesc copiii si noi parintii! serbarile lor sunt urmate de mici ptereceri, cu dulciuri, suc, muzica, mamici, tatici, pitici, bunici, personal. suntem prieteni intre noi, parintii, personalul...

alex a mea sufera cand vine vacanta. mereu imi zice sa trecem macar putin pe acolo, ca poate e cineva inauntru

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Imi place ce ai scris. Exact asta imi doresc si eu de la gradinita, sa copilareasca, nu sa faca scoala. Pt. scoala au o viata inainte, copilaria este scurta.
L-am mutat si eu de la particulara aici. si incepe de luni. Dar am emotii cu carul in legatura cu acomodarea, cu reactia la schimbare. El merge la particulara de la 1,10 ani si am avut noroc de o particulara f buna. Ne-am mutat si am fost constransi de distanta si de buget sa il mutam.
Sunt multi copiii in grupa? El va fi la grupa mica (are 3 ani). Am inteles ca anul acesta e tare aglomerat. Nu stiu cum se va obisnui.
Cum e cu iesitul afara? Am inteles ca au o intelegere cu biserica sa ii scoata in curte acolo. Dar, cum se procedeaza cand sunt copiii in curte, se inchide poarta?
Te rog mult, ai putea sa imi dai mai multe detalii?

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Revin, dupa 2 luni si ceva de Waldorf. Concluzia nu e una buna. Mentionez de la inceput, ca sunt subiectiva. Altfel, nici nu cred ca se poate. Deci voi povesti ce nu imi place mie. Sper sa nu starnesc controverse aprinse. Vreau doar sa subliniez unele aspecte care nu imi plac si care il afecteaza negativ pe copilul meu, din pacate.
De cate ori intru, e o liniste de parca dau teza. Fiecare, adancit in cate ceva...nu am vazut niciodata voiosie in grupa.
Sistemul care presupune grupe mixte de copii mici si mari, nu mi se pare potrivit, cel putin pentru copilul meu. Nu inteleg cum pot avea activitati comune copii de 3 ani si copii 6 ani, care trebuie sa faca betisoare si bastonase pt. scoala. Si nu doar atat. Un ritm au cei de 3 ani, alt ritm cei de 6 ani. Un soi de activitati si interactiune ai cu cei mici, cu totul altul cu cei mari.
Impresia mea este ca cei mici nu au timp de joaca libera suficienta.
Dupa 2 luni, copilul meu cel vesel si exuberant si extraordinar de incantat de timpul petrecut la gradinita (cea veche), a devenit mai trist, mai interiorizat, chiar posac uneori. Nu are nici o placere sa imi povesteasca ce a facut la gradi. Lucru pe care inainte il facea, inainte sa apuc eu sa-l intreb ceva.
Nu contest faptul ca se fac activitati interesante, creative, educative, dar atmosfera care domneste aminteste de o sala de clasa de scoala si nu de o grupa de gradinita.
Totusi, sunt copii si este timpul pentru joc, pentru invatatura prin joc si pentru zburdalnicie. Au o viata inainte sa stea supusi intr-o banca de scoala si mai apoi intr-un birou anost pana la pensie.
Am termen de comparatie foarte solid in gradinita unde a fost inainte. A mers acolo 1 an si jumatate. Abia astepta sa mearga, sa isi intalneasca educatoare si colegii. Povestea cu mare placere despre timpul petrecut peste zi acolo si abia astepta ziua de luni.
Si nu intelegeti ca acolo erau lasati de izbeliste sa se joace haotic intreaga zi, sau ca aveau TV cum am auzit prin alte parti. Nicidecum. Facea lucruri care ma uimeau, pt varsta pe care o avea. La plecare, educatoarea mi-a dat 2 mape groase cu lucrarile lui (desene, decupaje, colaje, picturi). Tot timpul venea cu poezii si cantece noi. In plus, petreceau mult timp in curte, la joaca in aer liber. La serbari avea roluri pe care le spunea foarte bine si cu incantare. Si nu oricum, la microfon, pe scena, fara trac.
Aici, la serbari, constat ca nu au roluri, nu ies in fata sa spuna nimic. Nu danseaza, nu se misca. Stau cuminti aliniati pe bancute si canta. Iar educatoarea recita. Un fel de cenaclu. Frumos. Dar oare bine pentru ei?
Hai ca nu ar fi serbarile un bai. Dar faptul ca el s-a interiorizat si nu mai vad veselia dinainte cand il iau de la gradi mie imi spune multe si nu de bine.
Nu are sens sa lungesc povestea. Sunt dezamagita si trista ca pana la toamna viitoare nu avem cale de intors. Mai am o speranta ca dupa vacanta poate se va shimba ceva, in sensul ca poate a fost efectul schimbarii de la o gradinita la alta, iar aceste gradinite sunt complet diferite.
Dar nu sunt convinsa de acest lucru. Cred ca doar incerc sa ma amagesc.
Acum, privind in urma si facand comparatia, cred ca sistemul traditional este mai "pe calapodul nostru", sa spun asa.

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Roli, nici mie nu mi-a placut ca o grupa este alcatuita din copii de varste diferite, iar cei care trebuie sa inceapa scoala, nu sunt invatati nimic. Se pretexteaza ca ii pregatesc pt viata, chiar daca nu ii invata sa scrie bastonase , liniute...
Fetita mea este in grupa mare la o gradinita traditionala si este foarte incantata ca a invatat sa scrie. De-abia asteapta sa inceapa scoala pt a invata si mai multe.
Scoala Waldorf, dupa parerea mea, este buna doar pt copiii pana in 4 ani. Dupa aceasta varsta, devine incompatibila cu sistemul traditional scolar.

allinta

Mergi la inceput

Pai, tocmai ca eu am inteles ca cei mari fac bastonase ca le trebuie pt scoala. Problema noastra, fiind mic, e ca in timpul respectiv, cei mici trebuie sa faca liniste. Cum or face cei mari treaba si cum s-or juca micutii laolalta cu ei, chinuindu-se sa o faca in liniste...habar n-am dar nici nu mai vreau sa ma gandesc ca ma enervez.

BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Interesant. Noua, parintilor, ni s-a spus de catre directoare, la sedinta, sa nu ne asteptam sa ii invete sa scrie; ei ii pregatesc pt viata... Asta m-a determinat sa o retrag de acolo si s-o inscriu la o gradinita obisnuita. Nici aici nu sunt incantata de mediul de acolo, dar cel putin ii invata sa scrie, sa socoteasca pe degete, sa recunoasca literele de tipar. Cand va incepe clasa I va fi deja obisnuita cu literele si cifrele. La fel ca majoritatea copiiilor de varsta ei.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiha spune:

si totusi, a gasit careva gradinita pe care o cauta adana?

Ma intereseaza foarte mult, parca a scris cu cuvintele mele.

Raluca, mama Nectariei, 30.03.2007
http://www.drepturile-gravidelor.ro

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ramiha

si totusi, a gasit careva gradinita pe care o cauta adana?

Ma intereseaza foarte mult, parca a scris cu cuvintele mele.

Raluca, mama Nectariei, 30.03.2007
http://www.drepturile-gravidelor.ro

Citind mesajul adanei regasesc gradinita unde am fost noi inainte sa ajungem la waldorf. Dar e vorba de o gradi particulara.

BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Interesant. Noua, parintilor, ni s-a spus de catre directoare, la sedinta, sa nu ne asteptam sa ii invete sa scrie; ei ii pregatesc pt viata... Asta m-a determinat sa o retrag de acolo si s-o inscriu la o gradinita obisnuita. Nici aici nu sunt incantata de mediul de acolo, dar cel putin ii invata sa scrie, sa socoteasca pe degete, sa recunoasca literele de tipar. Cand va incepe clasa I va fi deja obisnuita cu literele si cifrele. La fel ca majoritatea copiiilor de varsta ei.

allinta

allinta, sunt curioasa: si cum anume ii pregatesc pentru viata? Ca mi se pare asa, un "text" de servit parintilor.

Mergi la inceput