Clubul cititorilor (11)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Eu am ajuns la jumatatea lui Sotul meu, Michael si, daca Bellow m-a facut sa-mi doresc muuult de tot sa ajung la Ierusalim, Hannah ma face sa nu-mi doresc sa ajung prea curand acolo .
Mihaelka, cum ti s-a parut Ierusalimul vazut prin ochii ei? :)


Nu am citit inca Rimele, dar am cautat aseara scenele acelea :)))).
Le-am gasit cam apasatoare (cred ca prin realism), cam obositoare (cand aveau, cand nu aveau loc in patul ala ingust :)) si triste.
Daca le gasesc proaste? Nu.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

denizel, cred ca Oz a vrut sa decrie Ierusalimul mamei lui, Ierusalimul apasator in care mama lui se simtea in al doilea exil (si mai cred ca toate personajele lui feminine au cate ceva din mama lui, asa cum a incercat sa si-o explice el). De-asta cred ca sunt atatea imagini ale 'inchisorii' si singuratatii in romanul asta. Cica ar fi scris 'Sotul meu, Michael' noaptea, pe scaunul de la toaleta, in casuta din kibbutz, pentru ca doar acolo putea fuma si tine lumina aprinsa, in timpul zilei fiind obligat sa mearga la munca campului. Nu stiu insa daca in kibbutz Oz s-a simtit pe atat de prizonier pe cat putem banui ca s-a simtit mama lui in Ierusalimul larg.
Mi-aduc acum aminte ca la un moment dat, Oz spune ca, atunci cand era copil, i se tot repeta (cred ca tatal si/sau bunicul ii spuneau asta) ca 'la un moment dat, Ierusalimul asta va deveni un oras adevarat' iar el nu intelegea nimic din asta, pentru ca singurul oras adevarat sau neadevarat pe care-l cunostea era Ierusalimul in care se nascuse.

Abia astept sa vad impresiile tale cand termini romanul si mai ales, dupa ce compari Ierusalimul asta cu Ierusalimul din 'Poveste despre dragoste si intuneric';)

Da, si mie scenele acelea din 'Rime' mi se par triste dar bine scrise.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Shhht, se citeste ...

(Daca nu stiati de textul www.newyorker.com/fiction/features/2008/12/08/081208fi_fiction_oz?currentPage=all" target="_blank">asta, delectati-va.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Eu-s pe receptie, dar n-am ce sa spun, citesc Billiards at Half past Nine in ritmul de trei pagini pe zi, iar raspunsul la ghicitoare nu-l stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Beren, tu nu citi acum!

Mihaelka, ultima treime a lui Sotul meu, Michael am citit-o avand tot timpul in minte o particica dintr-un verset biblic: "nu va injugati la un jug nepotrivit"...
Bine, versetul se refera la jugul ce poate deveni unirea dintre un credincios si un necredincios, dar oferta de juguri e imensa :D, iar jugul, odata achizitionat, capata o viata of its own , este extrem de prietenos si primitor si elastic. A, se poate?! dar de ce stai pe dinfara?! intra si tu, poftim si tu, vaai, dar ai incapea chiar si tu, e loc pentru toata lumea si nu uitati ca copiii au prioritate :D.


Am inceput Rimele si astept sa reiau Poveste despre dragoste si intuneric, pe care am imprumutat-o unei prietene care trebuie sa plece peste vreo saptamana in Norvegia si nu a vrut sa o faca fara sa o fi citit (niciodata sa nu va incurajati copiii sa imprumute altor copii jucaria pe care o au in mana :))).

DEschid acum Waiting.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Io m-am apucat de Orbirea. E ciufuta si neasteptat de funny. Nici n-am crezut ca Elias Canetii ar putea scrie o proza atit de savuroasa, ironica si serioasa in acelasi timp. Profesorul sinolog Peter Kien e o maaare figura. Daca aveti ocazia sa o cititi, n-o ocoliti, va rog.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Hehe, Lilanda, tocmai ce ma apucasem sa caut 'Orbirea'. Zici ca e ciufuta? Ah, precis o sa-mi placa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Hehe, Lilanda, tocmai ce ma apucasem sa caut 'Orbirea'. Zici ca e ciufuta? Ah, precis o sa-mi placa!


Ce binee!! Chibitam impreuna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Eu am citit asa: Tristan si Isolda, Manon Lescaut si Paul si Virginia. Cu exceptia primei care incepe frumos: "ascultati boieri dumneavoastra o poveste trista" si care nu are autor, urmatoarele au, pe Abatele Prevost si Bernardin de Saint-Pierre. Pentru o atmosfera veche, pasionala, tragica vi le recomand.
Si imi voi cumpara Amos Oz. Mai multa publicitate cred ca n-a avut vreo alta carte aici.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3


Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

mi-a sosit prima carte de Oz - How to cure a fanatic. dar nu prea e carte, ci brosurica. nici nu cred ca e roman, dupa titlu. in ce m-am bagat, oare, unde-s borcanele cu castraveti?

Mergi la inceput