Ne mutam: Calgary - Montreal
Buna seara,
Ne gandim sa ne mutam de la Calgary la Montreal.
As avea cateva intrebari daca ma poate ajuta cineva:
1. care sunt cartierele mai bune in care sa caut chirie? mai linistite si aproape de centru
2. diploma de liceu pedagogic (5 ani de liceu in RO) se traduce in franceza DEC? sau DES? (DEC en éducation?)
3. orice sfaturi pt nou veniti sunt binevenite!
O saptamana buna in continuare va urez,
la
Raspunsuri
lorelaim spune:
Daca ai timp si doresti - re-posteaza mesajul tau si la "Sezatoarea canadiana". In ,od cert fetele din Montreal vor avea cateva raspunsuri la intrebarile tale!
Multa sanatate si numai bine itzi doresc! (o fosta montrealeza... exilata acum dincolo de ocean )
Multzumesc frumos tuturor celor care ne-au votat la concursul Ratusca din viata mea: pag 10 - http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=9
lore1 "doua ratuse fac acrobatie pe genunchii mei..."
lore2 "...o ratusca a cazut si a ramas doar una..."
columbiana spune:
Ionela,
cartierele bune de locuit sunt mai indepartate de Montreal, si pentru inceput ai nevoie de acces la transport, utilitati(gradinite, scoli, joburi, etc) decit de iarba verde si liniste; in plus cu cit de indepartez etniile se rarefieaza si risti sa ai zile grele la inceput intre localnici, si e greu cu transportul la job; Va recomand: Cote de Neiges-foarte bine amplasat, linga universitati, divers dar nu foarte stilat, Cote-Saint-Luc- mai bun, mai curat nitel, Saint-Laurent-partea de vest- bine amplasat, anglofon, Anjou- bine amplasat, cu multi romani; nu stiu de diploma, experienta trage mult in cintar la nivel colegial;
bafta
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Ione81 spune:
merci Ana! macar avem o idee pe udne sa ne uitam dupa chirii!
Lorelai, merci de sfat, l-am repostat la sezataorea canadiana!
v-am pupat fetelor!
mai o intrebare - exista vreun mod sa primesc notificare pe email cand cineva imi raspunde? fiind noua mi-a luat ceva timp pana am localizat subiectul asta si nu am vazut nicio optiune sa fac o cautare dupa subiect...
mikiion spune:
Eu nu ti-am vazut mesajul la sezatoare asa ca iti raspund aici( poate nu l-am observat)
Nu exista posibilitate de notificare ca ai primit un raspuns la un topic. Asa ca trebuie sa intri des. Esti binevenita la sezatoare dar trebuie sa ai rabdare sa ti se raspunda. Sunt fete de prin toata Canada. Si ele sunt ocupate, mai e si vacanta. Dar toata lumea te va ajuta cu placere.
Insa poti fi anuntata daca ai primit un mesaj PM.
Cartiere: cand te muti? Nu ai prea multe posibilitati in perioada asta. Iti spun din proprie experienta pentru a am facut mutarea Quebec ville spre Montreal in septembrie si acum sunt pe punctul sa ma mut. In provinvia Quebec 80 la suta din contrcte se termina la 1 iulie. Dar poate stii asta.
Solutii: vezi daca nu anunta romanii apartamente pe forumurile romanesti( cred ca stii care). Eu asa am rezolvat atunci cand am venit. Plus ca apartamentul era foarte curat in cazul meu.
Si vezi si ce limba vorbesti. Nu stii franceza, atunci vezi spre vestul insulei zona anglofona. Va descurcati in franceza, in plus de ce a zis Ana mie imi place si Rosemont( adica estul insulei).
Despre liceul pedagogic. O prietena( deci nu am o sursa 100% sigura) mi-a spus ca nu i-a recunoscut mai nimic. Adica secondar ( aici sunt 11 ani preuniversitar) si 1 an de colegiu. Dar mai intreaba la sezatoare pentru ca am impresia ca mai sunt fete care lucreaza in domeniul educatiei. Depre vechime in educatie, nu cred ca conteaza in domeniul asta in Quebec. Aici dimploma conteaza, e fundamentala. Fara ea nu poti sa fii nici educatoare intr-un CPE( o diploma de colegiu minimum).Iar invatatoarele au facultate obligatoriu.
Insa poti gasi ceva in alte tipuri de gradinite, private.... Dar mai prost platite. Baiatul meu a avut mereu educatoare fara diploma de Canada( majoritatea insa erau studente in paralel) pentru ca a fost doar in gradinite private.Si mai exista posibilitatea mediului familial unde nu ai nevoie de diploma.
Revin la diploma. Un DEC in educatie presupune aici:
11 ani preuniversitar + 3 ani colegiu.
DES- diploma de studii secundare- 11 ani preuniversitar
A nu se confunda cu DESS care e diploma de studii superioare specializate care inseamna un an dupa facultate.
Sa nu uit Licenta din Romania se traduce aici Bacalaureat, de aici confuzia cu sistemul din Romania.
Aveti copii? Daca da, n-ar fi rau sa te ghidezi la alegerea cartierului si dupa calitatea scolilor.
Nu stiu care sunt motivatiile unei astfel de mutari si nici nu sunt in masura sa judec. Doar sa spun ca in general miscare e inversa. Spre vest nu spre est. Multa sansa.
Donia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ione81 Lorelai, merci de sfat, l-am repostat la sezataorea canadiana! |
Nu stiu ce s-a intamplat, dar nici eu n-am vazut mesajul tau la sezatoare, dintr-un motiv sau altul n-a aparut. Daca vrei mai posteaza o data.
Mult succes cu mutarea!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
kay spune:
eu nou venit si i se modereaza mesajele
si io ca musca in lapte...
************************************************************************************
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
Ione81 spune:
ceau! merci de raspuns!
vrem sa ne mutam la sfarsitul lui august; vorbim amandoi engleza si franceza, dar am prefera un cartier anglofon. ne-am tot uitat dupa chirii pe craig's list, am sunat in stanga si in dreapta dupa poze, dar rar gasesti ceva ca lumea in centru, plus ca nu suntem acolo, asa ca vrem sa inchiriem ' la telefon'! insa deocamdata nu am gasit un pret decent intr-o zona aproape de metro pt a ne propune ca si chiriasi si sa vedem daca avem succes...
daca sunt alte site-uri pt chirie (in afara de kijiji) nu le cunosc, daca imi poti recomanda altceva cand ai putin timp m-ar ajuta
nu vreau sa predau, merci de sfatul cu traducerea insa
anul acesta va trebui sa lucrez, caci sotul vrea sa mearga la scoala, iar la anul as vrea sa fac un master
Calgary e un oras fara suflet, mergi la munca, te urci in masina, vii inapoi acasa, si s-a terminat ziua. Vreau un alt stil de viata, si mai mult decat Stampede (sandviciuri cu carne cruda si palarii de cowboy)... ne-a fost casa buna orasul asta aproape 2 ani, acum e momentul de mers mai departe. tu unde te muti?
Vancouver este superb intr-adevar pt ideea de mai la vest, dar prea departe de parintii nostri...poate la pensie, vreau ca copiii mei sa isi cunoasca bunicii.
merci inca o data si o duminica frumoasa!
ione
columbiana spune:
Ionela,
cum ti-a spus si Mihaela, intra pe www.quebec.ro sau www.montreal.ro si au subforumuri cu anunturi acolo; si eu asa mi-am gasit apartamentul in care am locuit cind am ajuns in Canada, prin intermediul quebec.ro, contract preluat de la alta familie de romani.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
mikiion spune:
Eu mai spre est, dar nu sunt convina ca fac bine Quebec ville.
In franceza cel mai bun e http://www.lespac.com/app/accueil.php?1=1
Eu tocmai am avut un anunt acolo dat.
L-am avut si pe kijii dar nu mi-au venit telefoane de acolo. Nu e asa po****r ca in zona anglofona.
Vezi intai in ce zone ai interes sa stai: prieteni, job sau scoala. Si apoi hotarasti. Ca nu are nici un sens sa traversezi orasul o ora jumate.
Ione81 spune:
bafta! eu cred ca totul se intampla cu un motiv!
nici eu nu sunt sigura ca montreal e cea mai buna solutie, dar stiu ca calgary in mod cert nu este!
ar fain daca ar fi asa de usor sa decid unde sa stau... dar nu cunosc pe nimeni la montreal, nu am inca un job, stim doar ca sotul va merge la scoala la ETS, incercam sa cautam mai central, mai aproape de metrou sa se deplaseze el usor la scoala; am vazut ca multe firme sunt in centru, apoi eu pot sa conduc (daca imi iau permisul, am examen in curand...)
ma voi uita pe lepac, merci, somn usor!