Clasa a 5 a-2009-2010
Raspunsuri - Pagina 7
radaver spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui hidia27 Buna seara! Si ma bucur ca v-am gasit. Si fetita mea este clasa a Va. A participat ieri la olimpiada judeteana la limba romana, dar a venit extrem de dezamagita. A ales varianta a 2a, spre disperarea mea. Din punctul meu de vedere, era ceva mai simpla varianta 1. Mare punctaj nu a obtinut,a luat 74,5(din 120). Asta este, data viitoare sa nu mai fie cascata. Fetele voastre ce au facut? Ce varianta au ales? |
radaver spune:
pe varianta a doua a mers si rada. habar n-am ce-a facut, eu nici macar n-am vazut subiectele, nu mi le-a adus (nu stiu de ce nu le-a primit de data asta). oricum, mi-a zis ca i s-a parut greu.
cat despre organizare... nu stiu a cui a fost vina, sa chemi un copil la 8.15 si sa-l tii pana la 13.00.
tu de unde stii rezultatele? s-au afisat undeva, sau au fost postate pe net? cand au avut timp sa corecteze, daca le-a luat mai bine de 2 ore sa faca niste amarate de copii xerox ale subiectelor?
daca ai subiectele, trimite-mi-le si mie, te rog.
si felicitari celei mici. dupa parerea mea, toti copiii care au ajuns in faza asta merita felicitari. mie una mi s-a parut foarte greu si pana acum - ma refer la literatura, a mea n-a lucrat asa ceva la clasa si a facut totul la marea inspiratie.
deci, felicitari tuturor, indiferent de rezultat!
grati.ela spune:
Vero s-au afisat de ieri. Ozi face contestatie maine...a avut 77p in conditiile in care se astepta la 100-105p. Eu am descoperit ca var I afisata la liceu nu corespunde cu variantaI primita de Ozana in schimb baremul afisat e cel al variantei primite. Mi-a fost tare mila de Ozi cand am vazut cat e de dezamagita...la sector a avut 118p si chiar daca nu tintea nationala spera la peste 100p. vedem ce iese! Radei felicitari!
hidia27 spune:
In Constanta a fost o organizare ceva mai buna. Au inceput la 10,30. Subiectele i s-au parut si Biancai foarte grele. Alambicate cerintele. Cand a iesit mi-a spus ca a facut tot, dar cand a fost luata la puricat....
Rezultatele s-au afisat seara tarziu pe site-ul inspectoratului judetean.Noi nu facem contestatie. Asta este, data viitoare sa fie mai atenta!
Felicitari Radei si Ozanei.
grati.ela spune:
pentru Bianca!
lucrul trist pentru noi este ca se confirma dislexia usoara a Ozanei...se manifesta in conditii de stres: mixeaza enunturile, nu intelege cuvinte simple, inlocuieste cuvintele. Va trebui sa merg cu ea la un psiholog educational.
hidia27 spune:
Astazi am vorbit cu profesoara Biancai. Imi este colega, lucram in aceeasi scoala. Este multumita de rezultatul ei, mi-a spus ca un punctaj peste 70 este chiar bun la limba romana.
Sa speram ca se vor mobiliza si vor arata ce pot data viitoare.
radaver spune:
Si totusi, unde pot vedea si eu rezultatele? S-au afisat la centrul de organizare, sau la fiecare scoala in parte, ori pe site? Ca eu nu gasesc!
As vrea sa vad, de curiozitate, si subiectele, pentru ca de la copil n-am inteles mare lucru. Nu a putut sa-mi reproduca cerinta si o inteleg, mi-aduc aminte cam cum au formulat subiectele la primele 2 faze, mult prea complicat pentru un copil de-a cincea.
Pe vremea mea lucrurile erau mai clare... ma simt depasita un pic.
hidia27 spune:
Subiectele le-am vazut, dar le-a luat profesoara. Din ce-mi aduc eu aminte... o compunere de 6 randuri ,, Unde fugim de-acasa?", o alta compunere de 10/12 randuri in care sa arate legatura dintre toamna si varsta fiintei umane( de parca i-am nascut filozofi),o compunere de 20/25 randuri in care sa foloseasca naratiunea si sa se axeze pe un text suport din Ionel Teodoreanu.... si cam atat mai stiu eu.
Subiectele nu au fost la fel in tara? De ex la materia mea, la bio, subiectele la etapa judeteana sunt nationale.
grati.ela spune:
aici sunt subiectele: nicolaeiorga.files.wordpress.com/2010/01/5.doc
am elucidat misterul celor doua tipuri de subiecte: s-a afisat din greseala subiectul minoritatilor si baremul "majoritatilor"
...citind cu atentie cerintele gasesc ca e tare alunecos modul de apreciere...atat de usor poate exista o abatere de 20p cel putin la corectura...oricum tare tare dificile pentru copii atat de mici. cred ca fiecare a scris ce a inteles si cei care au avut gusturi comune cu corectorul au luat punctaj mai mare...vorbeam cu un tatic al unui copil ce luase 44p in conditiile in care nu gresise deloc la gramatica si avea senzatia ca fusese suficient de creativ...asteptam rezultatele contestatiei fara prea mari sperante (pt ca nota sa se modifice tb sa apara o diferenta de 15p).
in alta ordine de idei ieri Ozi a avut olimpiada la mate faza pe scoala...habar nu a avut. A gresit stupid la o socoteala si dupa calculele mele va lua in jur de 37p/40p...nu se va califica la sector dar mi-a cam trecut de asemenea manifestari...incepe KangooJump Kids si sper sa fie fun!!!!