Clasa a 5 a-2009-2010
Raspunsuri - Pagina 11
albinutza spune:
la arhimede raluca nu a participat, am inteles ca e faza a doua pe 27 febr., dar sambata ar fi ceva "evaluare in matematica" cam asa a inteles raluca, oricum i-am zis sa intrebe mai multe maine cand trebuie sa dea banii.
grati.ela spune:
se duse si arhimede II cu o noua boacana: la pb cu abcd, ab=2cd, ozi rezolva pe ciorna si pe curat trece rezultatul: a) restul este 0;b) suma este...si e divizibila cu 2010
; la 4a) la fel...scrie a=4 b=3 dar justificarile le lasa pe ciorna...si asa, de la 31p coboram la 19...si eu ma pregateam ca luni sa fac contestatie...acum sta suparata mar pe mine, in loc sa fiu eu cea suparata. e tare poeta copila asta a mea...
oricum, sunt curioasa cum au luat 40p primii doi copii atata timp cat pbIb era gresit formulata si valora 3p.
Lala_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui grati.ela se duse si arhimede II cu o noua boacana: la pb cu abcd, ab=2cd, ozi rezolva pe ciorna si pe curat trece rezultatul: a) restul este 0;b) suma este...si e divizibila cu 2010 ![]() ; la 4a) la fel...scrie a=4 b=3 dar justificarile le lasa pe ciorna...si asa, de la 31p coboram la 19...si eu ma pregateam ca luni sa fac contestatie...acum sta suparata mar pe mine, in loc sa fiu eu cea suparata. e tare poeta copila asta a mea...oricum, sunt curioasa cum au luat 40p primii doi copii atata timp cat pbIb era gresit formulata si valora 3p. "Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur |
Eu stiu ca atunci cand este gresita problema din vina lor dau punctajul indiferent de ce a scris copilul. Deci toata lumea primeste punctele la acel exercitiu.
Cel putin la alte concursuri de acest gen asa se face.
Felicitari poetei, din greseli se invata
grati.ela spune:
Lala, Ozi a intrebat daca e gresita si au zis ca nu. Merg totusi luni sa vad lucrarea ei...fata nu a facut Ib cu enunt gresit care valora 3p si IIIb de 5p...insemna 32p. scad faptul ca a trecut doar raspunsurile fara rezolvare deci inca 7p (2p tb sa primeasca oricum pt raspuns corect) si la fel la ultima pb primul subpunct inca 3p (1p ia pt raspuns corect)...si asa inseamna 22p. sunt multumita ca a avut idei extrem de frumoase la pb, sunt socata insa ca la varsta ei i s-a parut neimportant sa treaca "bucataria problemei" (asa s-a exprimat) pe curat...
radaver spune:
noi am facut-o lata de data asta. doar 16 puncte... nu a scris nimic la ultimul subiect, la primele nu stiu exact ce-a facut, n-am avut timp sa ma uit pe ele. suntem racite amandoua, rada a avut si febra... asa ca am amanat discutia despre arhimede pt vremuri mai bune.
pustiul care-a luat 40 puncte, teo lucescu, e cel mai tare din scoala la mate, din cate-am inteles de la rada. are un frate la fel de bun, clasa a saptea. eu il stiu, e un baiat simpatic foc, porecla lui e "geniul". din cate stiu, munceste foarte mult, asa ca nu-i vorba aici numai de talent. ceea ce am incercat sa-i explic si radei, dar eu vb, eu aud. pe de alta parte, daca n-are tragere de inima, de ce s-o fortez? nici nu stiu cum e mai bine.
grati.ela spune:
Vero sanatate Radei! S-a calificat la faza urmatoare deci
! Pe mine Ozi m-a surprins cu solutia la IVb. La IIIb a stiut ca tre sa aplice principiul cutiei dar si-a format gresit cutiile asa ca a lasat-o balta. Eu sunt multumita ca are idei dar ma ingrijoreaza ca nu exista test la care sa nu faca vreo nefacuta...
grati.ela spune:
mamici, va recomand didactic.ro mai ales pentru lectiile de lb romana (noi lucram dupa un manual tare ametit)
grati.ela spune:
mamici, la voi in scoli nu a fost popularizat concursul interdisciplinar plus minus poezie? la 97 am vazut ca nu...la sector nu erau prezente multe scoli. Ozi s-a calificat pe municipiu. e un concurs f. interesant unde combina romana cu mate (dar pb de logica, extrem de frumoase si inteligente) si e de fapt un fel de olimpiada combinata cu toate fazele. La mate a fost un rebus grozav!