*Cozonacei de nov-dec2008 (65)*

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darling_ spune:

Am pus pozele din Cismigiu aici

http://good-times.webshots.com/album/573676738Lrgmuy?start=0

Adriana mamica de Eduard (09.12.2008)
http://family.webshots.com/photo/2360933530103785880PQnqUK

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki01 spune:

Andy sa-ti traiasca puiul drag, sa fie sanatos, mancacios, istetos si frumos! La multe lunite inainte. saru'mana de aprecieri!

Am luat si eu Organix in seara asta, de vreo 3 feluri de la farmacie Sensi. Am luat si Hipp dar contin zahar si nu cred ca-i dau acum curand. Maine incercam sa vedem daca-i plac.

Darling, eu astazi i-am taiat piesica bucatele destul de mici (de frica), nu stiu daca asa este bine dar acum la inceput...

Miki, fericita de Andrei (11.11.2008)
www.stavila.ro/album_foto.html" target="_blank"> Poze cu voinicelul nostru iubit
Povestea puiului nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Malinas felicitari pt noul apartament si spor cu mutatul.
Andy la multe lunite lui Andrei

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela, mamica lui Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Multumim frumos de aprecieri... a fost si a fost si ff rasfatata.. cine nu este rasfatat cand se afla la bunici?

Citat:
citat din mesajul lui Andy08

Salutare!

Azi facem cinste! Piticul nostru face 7 luni. Mai, cum trece timpul...Am pus si 2-3 poze recente cu flacaul:

http://good-times.webshots.com/photo/2835069950104281140eLPUgY

Monicus: Am vazut printesa. O frumoasa! Pare ca s-a simtit bine la nunta si cred ca a fost in centrul atentiei mai ceva ca mireasa.

Eli: Of, of! Nu stiu remedii, dar sper sa se faca bine cat mai repede balacila cel frumos.

Alra: Asa ramane. Mere sau pere fierte cu legume. Mmmmm...un deliciu....!?

Anca: Are niste ochisori micutza voastra.....o sa bage in boala baietii. Tati ar trebui sa se gandeasca sa-si faca rost de un par, ceva, ca va fi coada mare la usa.

Miki: Mai, ce mare e Andreiul tau. Si frumooos de numa'!

Cameliam: Of, bietul nasuc. Lasa ca trece (asta si vine alta ).

Cu dormitul bebeilor, eu stiu teoria. Practica ma omoara. Si noi ne trezim des (parca e mai bine totusi de cand a iesit dintisorul ala, dar stiu ca urmeaza altii), dar prefer sa-i bag tz in guritza si sa dormim amandoi mai departe deocamdata. De lene si de somn.
Ideea e sa fii constant si perseverent. Daca intr-o noapte nu luam piticul/pitica in brate sau la san, dar in urmatoarea cedam si il/o luam, daca la prima trezire ne tinem dure la inceput dar dupa 10-15 min. capitulam, transmitem mesaje confuze si nu facem decat sa prelungim criza. Bebeul invata ca daca urla tot mai mult si tot mai tare primeste ce vrea pana la urma.
Constanta si perseverenta sunt f. importante si acum si mai incolo. Trebuie sa stabilim niste reguli, niste norme si sa le aplicam in mod constant atat noi cat si ceilalti membri din familie.

Noi am reusit sa-l facem seara sa adoarma in patutz (in cazul in care nu adoarme la tz) fara scandal. Au fost vreo 4-5 seri de urlete si plansete, luat, mangaiat si repus in patutz de vreo cateva ori, cantat si mangaiat usurel pana intr-o seara cand m-am inarmat iar cu rabdare, l-am luat in brate si l-am dus in patutz. Eram pregatita sa fac fata scandalului, dar puiul s-a hotarat ca nu mai are rost sa piarda timpul. S-a intors pe burtica, l-am mangaiat usor pe spate si in 3 min. a adormit. Si asa face de atunci incoace. A devenit rutina pt. el si se simte bine. Orice schimbare in rutina ii face sa reactioneze, au nevoie de stabilitate.

Noaptea insa, am ales sa fiu comoda. Il iau in pat, ii dau tz si adorm de multe ori inainte sa se mufeze el bine. Cand ma trezesc (dupa o vreme), il pun in patutz din nou. O sa scot si chestia asta, dar mai incolo, cand ne vin ajutoare ca sa pot dormi ziua (ca stiu ca vor fi niste nopti de foc).

Andy, mami de Andrei

Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008)
pozele mele
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

monicus, traiasca-ti familia, nu mai da reply-uri la ditamai mesajele numa ca sa scrii 2 randuri ca una cu ochii in gura ca mine abia reuseste sa citeasca ma total induci in eroare ca ma tot uit in mesaj sa vad de ce ai dat reply, o faci cu intentie, ai?

mey io ma duc sa ma culc. va urez nopti fara prea multe treziri

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Feteleeee, sunt happyyyyyyyyy! Zibe a adormit singurica! Ce simplu poate fi , nu ca aseara.... Am dus-o in brate in camera ei, i-am cantat putin cantecul de leagan pe care i-l cantam din burtica, am leganat-o putin si-am pus-o jos. In camera era deja aproape intuneric. Si-am tot mangaiat-o si i-am soptit cat e de dulce, de cuminte, de...., cate-n luna si-n stele, cand se agita mai tare mai cate-un shhhhhhttttt, si tot asa pana a adormit. Stateam amandoi ca idiotii langa patut nevenindu-ne sa credem.....
Azi i-am spus de o mie de ori ca o iubesc, daddy a dus-o cu el in mei-tai prin tot orasul vreo cateva ore, a mancat piure-ul de legume pe terasa in oras, doua somnuri si-a facut pe-afara si apoi cel de dupa-masa intre noi in pat... nu mai stiu, parca si-a luat portia de afectiune si ne-a dat o lectie.

Malinas, ma bucur tare pt voi, stiu cum e, anul trecut ne-am tranzitat si noi de la garson la ap cu 2 camere. Vorba Otiliei, la voi e deja rost si de bb 2 . Sa-l stapaniti sanatosi!

Vrabiutza, sunt cu ochii pe blogul tau, am si lasat ceva comentarii.

Andy, ce smecheros , Doamne cum au crescut cozonaceii nostri...

Eheeee, am admirat-o si pe domnisoara de onoare de la nunta. O bucalaciune!

Darling, mersic ca ti-ai facut timp sa pui pozele, inca va privesc pe fiecare in pozici, sa va cunosc mai bine.

Mami de Sara (8 dec 2008)

Poarta-ma, mami!
_

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamisha spune:

Buna seara, ladies!

Ancutza, e foarte bine ce ai scris din articol despre somn, daca poate una dintre fete sa puna pe prima pagina un link, ar fi super! Multumesc ca ai avut timp sa o faci.

Sa va povestesc cum m-am gandit eu sa abordez aceasta situatie:
- in primul rand, ma uit la toate cele 24 de ore ale unei zile, astfel incat sa vad cat doarme in total, la ce ore doarme ziua, cum reuseste sa adoarma (am stat de vorba cu mama, ca de 2 luni si jumatate eu nu mai stiu ce face ziua), cat dureaza fiecare repriza de somn, etc.
- apoi, am facut un program astfel incat sa respect ceea ce spun oamenii aia in articol, adica sleep, feed, play, preparing for sleep; vorbind cu mama, mi-am dat seama ca programul ei este anapoda, adica este feed, sleep, plus ce-o mai fi...drept urmare, primul lucru pe care l-am facut de sambata trecuta a fost sa ii reglez foarte clar programul de peste zi, astfel ca am ajuns in doar cateva zile sa facem cum trebuie; doarme 3 ore in total peste zi, una intre 11 si 12 dimineata, cat este in parc, mananca pranzul la 13, se joaca pana la 14, iar intre 14 si 14,30 am introdus preparing for sleep - adica, luat copilul de la jucarii, pus in carut (e un pas intermediar intre brate si patut), liniste, mangaiat putin, plimbat putin carutul prin casa; la 16,30, se trezeste si mananca, apoi joaca, la 19,30 cerealele, apoi iesit afara si plimbat pana la 21,30; inapoi acasa, baita, biberon, pregatire de somn si patut
- acum, sunt in etapa in care schimb felul in care adoarme seara, adica sa nu o mai las sa adoarma pana la finalul biberonului, ca sa o pot pune semi-treaza macar in patut; aseara, a fost circ, a durat aproape 1 ora cu pus in patut, plans de tip mataiala (adica, pune gura in sus, dar e fara lacrimi), luat in brate, pus din nou in patut, si tot asa, pana cand a cazut rapusa de oboseala; s-a trezit ca de obicei, la 11, 1, 3 si 5; la primele doua treziri a reusit sa adoarma la loc singura, desi a croncanit putin, la ultimele doua, insa, a fost mai rau, a trebuit sa o iau in brate si sa o ajut sa adoarma, mai exact am pus-o pe burta mea (in pozitia asta nu se mai poate arcui pe spate si sa-si alimenteze astfel criza) si am stat asa cu ea, fara sa o legan, aprox 15 minute pana a adormit profund si am putut sa o pun la loc in patut; am avut o incercare dupa primele 5 minute, dar nu a vrut, a inceput sa tipe numai cand am incercat sa ma ridic...
- in seara asta, am inregistrat un progres la adormitul de seara, adica a mancat biberonul, nu adormise, am pus-o in patut si dupa 2 croncaneli, s-a intors pe o parte si a adormit in vreo 5 minute
- mai este ceva ce trebuie sa reglez, Sonia nu are o jucarie preferata pe care sa i-o pun in patut cu ea si care sa ao ajute emotional, sa se simta mai in siguranta; asa ca, intr-un fel sau altul, trebuie sa o ajut sa isi aleaga aceasta jucarie; i-am pus in fiecare seara in patut cate o jucarie sa vad ce face si abia in seara asta, cand i-am dat un ursulet micut, portocaliu, l-a tras catre ea inainte sa adoarma si l-a strans in brate, cam cum face cu mine noaptea; sper sa il aleaga si sa rezolv problema asta
- urmatoarul pas este sa aplic aceeasi metoda de somn si ziua, dupa ce se stabilizeaza putin rutina de seara.

Ideea este ca, analizand bine situatia, am descoperit mai multe greseli pe langa faptul ca eu am pus-o intotdeauna in patut dupa ce adormea si fara o rutina de seara, ca nu mai aveam cu cine, asa ca le iau pe rand si le rezolv, ca nu va merge sigur cu toate odata.

Am vazut ca suntem, de fapt, multe fete cu aceeasi problema, dupa parerea mea, copiii nostri nu stiu sa adoarma singuri, si-atunci si-au ales de la mama ceea ce ii linisteste cel mai mult: sanul, biberonul, leganatul, dormitul cu parintii, etc. In plus, la varsta asta ( in jur de 8 luni) apare teama de abandon si frica de singuratate, deci un teren emotional destul de labil...cat despre dinti, ne amagim degeaba, nu au nicio treaba...de-abia pe la canini si masele, o sa aiba niste nopti usor mai agitate...de altfel, realitatea confirma chestia asta, ca tot astept sa-i apara dintii de sus de 3 saptamani, dar nici urma de ei...

Daca vreti sa scoateti mesele de noapte, asigurati-va in primul rand ca toata hrana de peste zi este suficienta, indesiti mesele seara ( cum spunea Alra) si rezistati psihic cand copilul va plange si va trebui sa ii refuzati sanul sau biberonul, care sunt de fapt consolari emotionale sau metode de adormire. Este foarte greu, stiu si eu pe pielea mea, dar imi repet intr-una ca este pentru binele copilului sa invete sa adoarma singur si, in egala masura, pentru binele parintilor, care sunt si ei oameni si au nevoie sa fie odihniti, veseli si energici, tot pentru binele copilului lor.

In egala masura, daca cineva isi asuma aceasta stare de lucruri si nu este deranjat de ce se intampla, e la fel de ok. Mi se pare important sa fii impacat cu alegerea facuta.

O noapte usoara va doresc!

PS. O sa iau si eu biscuiti Organix, sa vad daca ii plac. Hipp au mult zahar, intr-adevar, de altfel, despre ei vorbeam cand spuneam ca e prea mare cantitatea de zahar.

Diana, de Sonia (02.11.2008)

Meet Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

Ceau fetele
Andy am vazut baiat mare si frumos ...mai are probleme ? ca din poze nu pare
Monicus mi-a placut rochita printesei tale dar bine inteles ea e mai frumoasa
Darling bine ca v-ati acomodat (mai ales Eduard ) , multumim de poze

Avem si noi o poza in concursul cu ratustele DS ,poate ne votati si pe noi sa nu ramanem de caruta ...si uitasem de concurs , trimisesem poza acum vre-o 2 luni eeeee atunci eram mici aveam doar 6 luni http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=4 suntem penultimi pe pagina cu cri1

Criss de Paula Sofia DN 18.11.2008
PozePaulaSofia
Botez si nu numai
PovesteaNasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spiridusul spune:

malinas sa va fie de bine!, sa stapaniti sanatosi casutza noua, si sa ne chemati la datul sampaniei de peretzi
ancutz, mda, frumoasa metoda, da' ce sa faci cand tu incerci sa adormi plod mic, si vine plod mare: mami, du-te in pat, vreau eu in patutz.....
il mut pe cris in patul meu, si bazdagania se urca in patut;
dupa 5 min :mami, vreau in pat, n imi place inpatutz

mah, papuselul meu e cu febra si bocete de azi dimineata
eu nu am avut d-astea la alex; nu imi place, nu mai vreau dintzos

ps. pedi mi-a spus azi ca eu sunt dura cu maimutele mele.
cine, ma, io? pai fac astia ce vor din mine! urla alex pana fac ce vrea el; ca in filmul ala de pe mail.
dura, ma?
asa par?

cu autodiversificarea, ma iertati dar e prea mult pt un om simplu ca mine;
sunt de acord sa il inveti cat mai repede sa se hraneasca, dar nu as avea rabdare sa aplic metoda asta in vecii vecilor.
ok, manaca fructele singur de pe la 7 luni juma'; dar cred ca i-ar lua 2 ore sa manace un copan
vrabiutza, iti urmaresc blogul cu interes; poate pana oi avea nepotzi ma emancipez, si aplic metoda la ei

tre' sa intelegeti ca fiul meu cel mare nu manifesta interes deloc, zero, pt mancare.
daca nu vine haleala fix la el in gura, manaca un sfert de mar intr-o zi

gata, pup, ca am un morman de rufe...vase....treburi d-astea interesante

si azi am un gand bun pentru Ginye

Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spiridusul spune:

aaah, sa nu uit.
m-am uitat la poze
cred ca v-ati intalnit cand am fost eu creanga la vecinii nostrii bulgarieni
atat de toanta sunt, ca n-am recunoscut pe nimeni
ajung la concluzia ca sunt varza.

ALRA am rezolvat cu depresia
e varsta, bre
mi-am adus aminte ca am citit io odata, in tinerete,de criza fumeii la treijdeani
d-aia am fost eu dusa, ca fac anul asta treij' de toamne.

si azi am un gand bun pentru Ginye

Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi

Mergi la inceput