*Cozonacei de nov-dec2008 (65)*
Raspunsuri - Pagina 16
cameliam spune:
Otilia am uitat ... ca doar ai zis ca nu e isofix in masina voastra. In cazul asta eu m-as arunca pe Mobi fara sa stau pe ganduri.
Citisem intr-o zi niste review-uri da' nu le-am salvat, dar daca le mai gasesc iti dau linkul.
Citat: |
citat din mesajul lui Otiliav Insa eu ma orientez putin diferit ca n-am Isofixul. |
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)
Amalia spune:
Neata fetelor!
Am revenit si noi de la control. Conform ultimelor analize, trombocitele sunt si mai marite...peste o limita pe care doctora o considera greseala de laborator. Asa ca mai refacem hemograma peste 2 saptamani. Pana atunci, ne-a dat Pikovit (vitamine) 15 zile pe luna, 2 luni consecutiv pentru ca i se pare cam anemic.
Avem si schema de tratament pentru fier, dar asteptam pana refacem analizele.
Ieri am terminat si antibioticul. Aftele inca mai persista.., dar mai sunt doar in cerul gurii si nu-l mai deranjeaza...papa bine! L-am cantarit din nou la doctor. Daca luni avea 8440g, astazi avea 8620g ...deci se simte ca mananca!
Speram sa nu avem probleme in continuare. Maine plecam la munte si nu stiu daca mai apuc sa va scriu de acolo. O sa incerc sa mai intru astazi pentru ca vroiam sa mai raspund la mesaje de ieri..de azi.....am ramas in urma rau.
poze cu minunile mele
Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
vrabiuta spune:
va invit pe blog, am reusit in cateva zile... greu cu timpul asta scurt... sa traduc un ghid destul de detaliat de autodiversificare.
diversificare pentru mamici curajoase
babyzapi spune:
Amalia distractie placuta la munte si mult succes cu hemograma data viitoare sa fie rezultatele bune.
Anca uite aici link-ul cu cantecele in franceza, sunt chiar pe prima pagina in ordine alfabetica :
http://www.comptines.net/fr/discotheque.htm
Preferatele noastre sunt : Les crocodiles si Tourne petit moulin.
Brie cu intarziere si imi cer scuze pt asta : FELICITARI pt Androniki ca merge deja atat de bine in picioare
Bertha
Lauramiron ma bucur tare mult ca v-ati distrat in vacanta. Astept pozici.
Otilia
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela, mamica lui Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL ISABELA
Povestea nasterii
lorellay spune:
fetelor..explicati-mi si mie ce e isofix-ul?
Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]
miki01 spune:
Amalia, ma bucur ca totul este spre bine cu Luca! Si noi am facut prin iunie (cat am stat acasa o sapt) analize din degetel (am fost la un control asa general la dr. Culcer) si a iesit putin anemi (11.1 hemo) si luam fier (2 luni) si ne-a dat si vitamine Polyvital. Distractie frumoasa si odihna placuta la munte!
citat din mesajul lui Amalia Neata fetelor! Am revenit si noi de la control. Conform ultimelor analize, trombocitele sunt si mai marite...peste o limita pe care doctora o considera greseala de laborator. Asa ca mai refacem hemograma peste 2 saptamani. Pana atunci, ne-a dat Pikovit (vitamine) 15 zile pe luna, 2 luni consecutiv pentru ca i se pare cam anemic. Avem si schema de tratament pentru fier, dar asteptam pana refacem analizele. Ieri am terminat si antibioticul. Aftele inca mai persista.., dar mai sunt doar in cerul gurii si nu-l mai deranjeaza...papa bine! L-am cantarit din nou la doctor. Daca luni avea 8440g, astazi avea 8620g ...deci se simte ca mananca! Speram sa nu avem probleme in continuare. Maine plecam la munte si nu stiu daca mai apuc sa va scriu de acolo. O sa incerc sa mai intru astazi pentru ca vroiam sa mai raspund la mesaje de ieri..de azi.....am ramas in urma rau. poze cu minunile mele Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1 si Luca Gabriel (31 octombrie 2008) |
Miki, fericita de Andrei (11.11.2008)
www.stavila.ro/album_foto.html" target="_blank"> Poze cu voinicelul nostru iubit
Povestea puiului nostru
miki01 spune:
Este un sistem de prindere, din metal pentru scaunul de copil situat pe scaunele din spate ale masinii. Daca scaunul este prevazut cu sistemul isofix atunci se poate monta direct pe scaunul de masina fara sa mai fie nevoie fixarea centurilor auto pentru bebe . Cred ca asa este, nici eu nu sunt superdocumentata.
citat din mesajul lui lorellay fetelor..explicati-mi si mie ce e isofix-ul? Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005) Where there's a will there's a way! www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin] www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana] |
Miki, fericita de Andrei (11.11.2008)
www.stavila.ro/album_foto.html" target="_blank"> Poze cu voinicelul nostru iubit
Povestea puiului nostru
cameliam spune:
oceanborn iti tin pumnii sa o tina tot asa Thomas!
lauramiron sa va fie de bine minivacanta! si sa iasa repede dintisorul ala!
miki01 ai dreptate, fiecare cu copilul lui, si eu o sa las ironiile sa treaca pe langa mine. Singura mea grija e sa nu cumva sa NU VREA ea sa stea cu spatele la mers, dar imi tot repet ca daca o pun de la inceput cu spatele si nu stie cum e altfel nu o sa avem probleme.
Si ai dreptate si cu copilasii lasati in masina fara scaun deloc. Zilele trecute trecea pe langa noi o nebuna, ca altfel nu pot sa-i zic, la volan cu copilul in poala!!! Probabil il luase pe post de airbag in caz de Doamne-feri!
Cum e, a ajuns scaunul?
hera subscriu si eu la factorul caldura. Si Alexandra pare sa doarma mai bine pe racoare, asa ca si noi dam drumul la AC inainte de culcare. Pestenoapte nu, ca la noi se fac 23 de grade si mi-e sa nu raceasca totusi ca o culc doar in body cu maneca scurta fara s-o invelesc.
BraveGirl ma bucur ca te-ai odihnit. Eu am citit pe undevaaaaa... nu mai stiu pe unde (Spock??) ca in tarile gen cele din Africa, copiii dorm langa parinti multa multa vreme si toata lumea e fericita. Poate e mai natural asa, doar ca noi astia mai "dezvoltati" vrem la separeu... Eu zic ca atata timp cat voi sunteti fericite asa, nu ai de ce sa schimbi.
Amalia sanatate multa lui Luca!
lorellay uite am furat de pe un alt site info:
"Isofix reprezinta un sistem de fixare sigura si foarte usor de manevrat a scaunului copilului in vechicul, ce a fost propus in 1990 ca un sistem standard, pentru a reduce riscul accidentarii celor mici, in masina. Scaunul este fixat de caroseria masinii cu ajutorul unor sine si poate fi instalat sau dezinstalat foarte repede, ultima metoda facandu-se prin apasarea unui buton atasat scaunului. Sistemul Isofix ofera o buna protectie scaunului celui mic, prin aceasta legatura fixa, in toate situatiile de impact si nu exista riscul ca scaunul sa alunece, sa se rastoarne sau sa se balanseze, principalele scopuri fiind acelea de a imbunatati performantele dinamice ale elementelor de fixare a scaunului si de a reduce defectele de fixare la prezentele scaune pentru copii si bineinteles sa asigure o metoda universala de prindere a scaunelor pentru cei mici."
In principiu isofixul din cate stiu eu, elimina posibilitatea montarii gresite a scaunului in masina, cu centurile de siguranta e posibil sa nu se monteze corect si in cazul unui impact sa apara probleme. Daca scaunul e montat corect cu centurile de siguranta, atunci e aproape la fel de sigur ca si daca e montat in isofix.
Pentru Codrin exista scaune din grupa 2-3, pana la 12 ani stiu eu ca e indicat sa tii copilul in scaun special.
criss703 spune:
Pupici la 2 tipi bine Thomas si Eduard si 2 mamici asemenea
Amalia si noua la analizele de sange din degetel ne-a iesit hemoglobina scazuta si luam de 2 luni cate 10 picaturi de fier/zi , ar trebui sa o repetam sa vedem daca mai trebuie luat fier mult .Asteptam rezultatul viitoarelor analize , speram sa fi fost gresite astea de acum .Weekend placut la munte , parca la Bran ziceai ,sa ne pove la intoarcere cum v-ati distrat , vom merge si noi in 7 august 2 zile dar la Simon-Valea de Arginti si nu stim daca s-o luam cu noi sau nu pe Paula
Flori nici Piscotelu nostru nu are dinti , nu merge de-a busilea , nu se taraste , in picioare sta doar sustinuta ...fiecare cu ritmul lui
Criss de Paula Sofia DN 18.11.2008
PozePaulaSofia
Botez si nu numai
PovesteaNasterii
cameliam spune:
Sincer, si eu am aflat de scaunele astea rear-facing din intamplare. Ca altfel luam forward-facing, deja si alesesem modelul. Recaro am auzit ca-s chiar bune, nu cred ca ati facut o achizitie rea.
Da asa e, e mare distanta 17-21:30, ieri i-am dat la 17 biberon (70ml a bagat, eu nu alaptez) si apoi nani, si la 18:00 iaurtul cu cereale.
Si de azi ii mut "cina" la 18:30-19:00. Imi cam strica un pic porgramul de iesit la plimbare seara ca exclus sa pape in carucior (asta e alta probleme de care vroiam sa ma tanguiesc p-aici da' n-am apucat inca ), dar asta e.
citat din mesajul lui Darling_ Cameliam, da aici inca nu au aparut scaunele rear-facing , noi am luat unul de la recaro, pare a fi foarte comod. Habar nu aveam ca exista scaune rear-facing. Acum daca l-am luat l-am luat, asta e. E adevarat ca aici se circula mult mai civilizat, dar probabil ca as fi optat pt varianta cea mai sigura in ciuda tuturor eventualelor remarci ironice. Si apropo de mancare, mi se pare prea mare distanta intre masa de la 17 si 21.30. Sa-ti spun cum fac eu. Si Eduard mananca legumele la 13. Pe la 14, 14.30 adoarme si de obicei se trezeste dupa 2 ore sau 2 ore jumate. Atunci il alaptez apoi il imbrac si iesim afara unde ii dau iaurtul cu cereale sau altceva in jur de ora 19, 19.30. La 21 ii fac baita si apoi il alaptez iar. |