Pepenasi iulie-august 2008- IN SARBATOARE (136)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

La Multi Ani! Vlad si Andreea Maria! Sa cresteti mari, sanatosi, voiosi si sa aduceti numai bucurii parintilor vostri!

Ana, ce simpatic e Matei V-am vazut pozele de la Colibita si va invidiez pentru evadarile minunate ce vor urma...

Camy sa stapaneasca bb Flavius sanatos caruciorul si sa-i tociti rotile cu spor

Adriana felicitari inzecite pt ochisori, io stiam de ei de cand eram in turneu ca a iesit Narci la poarta intr-un suflet si ne-a zis chiar de cand ai scris. Pupici la burtici

Mona eu imbrac maimuta cam de tavaleala oriunde ne-am duce, pentru ca Garga are un real talent de a se porcai din primele 5 minute. Am scos-o chiar si numai in scutec si maieu daca era exagerat de cald, dar de obicei ii dau pantaloni scurti si tricou. Au la carfur pantaloni f scurti din bumbac si pt fetite si pt baieti si cu din aia o imbrac.

Iza don't panic. Copii beau lichide cam cat le trebuie. Nici Nancy nu obisnuia sa bea apa dar a invatat-o Anais ca si apa e buna, si mai ales cand a dat de caldurile alea din vest, rupea... Acum ca suntem din nou acasa, iar nu mai bea apa asa multa... (aici aerul e mai umed si nu se dezhidrateaza la fel de tare)

Gini mie mi-a priit f mult intoarcerea la munca, dar depinde mult de la caz la caz. Sper sa iei decizia cu care esti cea mai impacata.

Cu dormitul io nu pot sa ma laud decat dintr-un singur punct de vedere: adoarme singurica in majoritatea cazurilor, dar inca dormim impreuna in acelasi pat. Nu stiu daca e bine sau daca e rau, astept sa invete sa se dea singura jos din pat ca sa scot gratiile de la patutul ei pe o parte si sa se poata culcusi singurica (cand si daca o sa vrea). Eu am incredere in ea ca o sa se desprinda cand va simti nevoia...

Sper sa-mi fac timp azi (ca gata, huzureala s-a incheiat, sunt din nou la munca) sa va povestesc si vacanta ca n-am apucat din motive de gargaritza bolnavioara, cu febra, cu fund rosu de maimuta si cu o dermatita de scutec de toata "frumusetea"

Iriss m-ai excitat mortal cu petrecerea "albinoasa" si acum imi pare rau ca nu m-am gandit si io la o petrecere tematica. Dar sa-ti zic la ce m-am gandit ca poti face, pe langa decoratii de cumparat (daca gasim - ma duc azi in carrefour si te sunt sa vb, le fac poze, alea-alea) mai poti face:
- cumperi niste bentite/cordelute din plastic galbene pt toti copiii invitati si le faci niste pampoane negre pe post de antene pe care le lipesti pe bentite (iti fac io pampoanele daca nu stii - arata ca moturile de la caciuli si se fac simplu, din lana)
- aperitive albinuta pe floare: pe o felie de bagheta prajita (ca sa fie mai inchisa la culoare, sa sugereze pamantul) tai cu o forma de biscuiti floricele din cascaval/telemea (ca sa fie floricele de 2 culori), pui intre paine si cascaval o frunza de patrunjel iar pe cascaval o albinuta facuta dintr-o maslina jumbo umpluta cu pasta de branza. Maslina o decorezi cu 2 dungi din maioneza amestecata cu mustar sa fie mai galbena, faci si 2 ochisori si ai albinute pe floricele
- daca gasesti rosii galbene (exista, are mama in gradina) le umpli cu branzica proaspata cu marar, le pui cu fundul in jos tot pe felii de bagheta si le faci dungi cu pasta de masline
- dulce: pe briose (cumparate sau facute) decorezi cu royal icing (e reteta si tehnica pe culinar) in forma de bondar.
- sau cumperi blaturi de rulada din cacao, le tai cu diverse forme de biscuiti, pui intre ele o crema galbena (budinca de vanilie ca sa fie soft, pt cupii) si le decorezi la fel ca pe briose
- sau daca n-ai timp de loc cumperi biscuiti de cacao cu crema de vanilie si-i decorezi cu royal icing
- tortul poate sa fie in forma de stup cu albinute din pasta de zahar/lapte (gasesti tot pe culinar reteta)
- sau faci un tort clasic si faci albinute din salam de biscuiti
- bombite din salam de biscuiti cu dungi si aripioare facute din ananas din compot ca sa arate ca niste bondari...
- sau bombite din salam de biscuiti infipte pe bete de frigarui, scufundata in glazura din ciocolata alba si pe care faci tu niste dungute cu ciocolata neagra topita. Vor arata ca niste acadele in forma de albina

Ma mai gandesc si daca-mi mai vine vreo idee iti mai scriu, oricum tu lasa-mi nr tau de mob offline pe mes sau aici pe PM si vorbim azi dupa amiaza

Spor la pregatit, mama ce as mai roboti pe langa tine

PS: poti sa iei baloane si sa faci animal baloons in forma de albina, e fff simplu, i-a reusit maica-mii din prima la petrecerea gargariteasca. Cauta pe www.balloon-animals.com cum se face...

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Neata fetele.
Azi i-am dat si eu Ioanei putin albus, de acum astept reactiile, poate nu are nimic. Sa vedem.
Tot azi a iesit si al 6-lea dinte, va spuneam eu ca e umflata gingia acolo, ei uite ca nu a intarziat sa apara. Si astfel iata si explicatia noptii agitate de ieri. Noaptea trecuta a fost ok, s-a linistit fata.
De baut apa, Ioana bea acum de cand e foarte cald cam 300 ml pe zi, ca in mod normal bea cam 100. Si i-am lasat biberonul la indemana si cand vrea apa vine si mi-l intinde sa-i dau.

Anna si Ioana 11.07.2008

povestea nasterii

Mergi la inceput

Intrebare: voi ati inceput sa le dati peste? si daca da, cum? De care peste? Il cumparati proaspat? Il faceti fiert? Pane?

Ca daca tot a implinit anul parca i-as da si io peste dar cum sa iau peste proaspat pe caldurile astea? Ma tot framant si nu stiu ce sa fac...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella81it spune:

BOTI eu ii dau peste de la 8 luni,am inceput cu cel la borcanas,omogenizat.Acum ii dau proaspat,pastrav ,salau ,stiuca.Sincer imi e teama cu pestele asta si de oase si ca nu ar fi proaspat.Oricum ii dau maxim o data pe saptamana.
Mama ia facut pangasius la cuptor cu legumea devorat tot Alex si eu pe langa el,eu sapamana asta i=am facut ciorba de peste,stiuca.

www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex

Mergi la inceput

Iriss mai m-am gandit ... ca aperitive poti sa mai faci:

- bulete de cascaval decorate cu feliute de masline asezate pe floricele de cas, sau - daca n-ai timp - cartofi noissette de cumparat (eu am facut niste aparitive cu din astia la ziua gargaritei). Pe astea poti sa le infigi si pe scobitori, pe care la randul lor le infigi intr-o varza invelita in staniol (asa am vazut io sa fac astia la firmele de catering)

- sau crochete de cartofi, tot asa decorate cu feliute de masline (din alea deja taiate, fara samburi, pentru ca-s deja circulare, doar le tai o data si le intinzi si obtii niste dungi f subtiri si egale ca-s feliate industrial), cu ochisori din morcov si aripioare din semi-rondele de mar/gulie...

- tarta de caise, cu caisele puse pe tarta a.i. la taiat sa fie o caisa pe fiecare patratica de tarta, carora le faci dungi din prune...

Moama, ce tema de casa mi-ai dat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

multumesc pt urari....offffffff...sper sa ma vad si eu cu bebe acasa sanatosi..
Ma gandeam ca acum 2 ani..ma rog..la sf de oct ramaneam insarcinata..si la 5 nov aflam ca sunt ...doamneeeeeeee...uite ca a durat 2 ani sa aduc si eu un bebe acasa...sper sa fie asa...apai si daca nu-i asa... nu ma mai gasiti decat pe la vreun spital de psihiatrie...

Flavius face mari tumbe prin burtica...este asa o senzatie placuta...imi e asa drag de el..imi vine sa-l mananc...azi se uita si cris la burtica..a zis "maaaaaaaama...ce puternic e "...si a stat si la mangaiat...a pus si tati mana si i-a dat si lui cateva picioruse..

..dragalasul mamii...

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

www.Darius-Andrei.piczo.com

24+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ElizaClara spune:

La multi ani Andreea!!!
La multi ani Vlad!!!

Cu dormitul, Filip doarme in patutul lui, nu a dormit cu noi in pat decat o data cand am fost plecati si dupa aceea am cumparat un pat pliant pe care sa il luam cu noi. In timpul zilei doarme oriunde se nimereste, in carucior, pe canapea, sau pe o paturica pusa pe jos daca am treaba si nu pot sa fiu cu ochii pe el.

Flo-bunica sotului sta in Rosiorii de Vede.Bun venit inapoi!

Boti ce imaginatie poti sa ai! Daca voi avea nevoie de idei pentru party sau decoratiuni, sper sa nu te superi daca voi abuza de talentul tau. Peste i-am dat o singura data, niste somon, nu prea vreau sa risc.

Gini. Problema cu Croatia e ca nu am fost pana acum. Inainte de a-l avea pe Filip nu aveam nici o problema sa plecam unde ne taia capul, dar acum, cat e inca mic, ne tot gandim si razgandim cum sa facem. Cu job-ul, e greu sa iei o hotarare, stiu din experienta proprie, eu am avut norocul sa merg doar 4 ore pe zi si mi-am lasat copilul cu sotul. Din pacate, din septembrie voi reveni la programul normal, oricum asta inseamna 6 ore pe zi si nu e prea rau.

O zi frumoasa sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Intrebare: ce fel de pasta de dinti sa iau pt Ioana - cu sau fara fluor? Am tot citit eu dar nu prea am inteles. Unii spun fara. Altii spun ca daca nu-i dau Zimafluor trebuie sa contina pasta de dinti. In farmacii am gasit si cu si fara, ambele pt copii de un an. Ce sa fac?

Anna si Ioana 11.07.2008

povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Salutare bostana !

Nu sunt in depresie, sunt bine merci, Mona si Sun. Am avut numai foarte mult de lucru la birou, iar acasa am facut o gramada de activitati, acum ca tot suntem singuri.

Maya e bine merci, habar nu are pe ce lume e. In prima seara cand am vrut sa « vorbesc » cu ea la telefon, nu a vrut si pace, a intors capul si era botoasa . Dar apoi a fost ok, ne vedem pe net, radem, glumim. Toata ziua zburda pe afara, si prin urmare e neagra ca un pui de tzigan cu tot cinzeciu de pe ea. A facut mari progrese la limba romana, a invatzat « cuvinte » noi gen TIS=pisic sau caine, GEOS=jos.

Pentru noi e mai usor decat credeam. Gandul ca pleaca a fost mai greu decat plecarea in sine. Cred ca este o vacantza bine-meritata pentru toata lumea.

Dupa indelungi cautari am gasit o bona pentru toamna. Locuieste la 5 minute de noi si este frantzuzoiaca (punct important pentru noi). Am vazut vre-o 7, si am sunat 50 cred. Unele nici nu vorbeau franceza ca lumea (mie imi era greu sa le intzeleg). Incredibil ! Nu stiu cine naiba le daduse atestatul. Aici bonele au un atestat, este o meserie incadrata de stat, nu sunt chiar de capul lor.

Sambata am fost la o nunta. Ei si in urma nuntzii si a vizitelor in mai multe case arabesti (pt bona), am ajuns la urmatoarea concluzie : noi, romanii ne asemanam incredibil de mult cu arabii. Daca va arat poze cu casele lor, juratzi ca le-am facut in ro : acelasi stil d emobil, care se gaseste in 80% din casele romanilor, covoare “persane” pe jos. La nunta arabii se imbraca FOARTE frumos, ca si noi romanii, francezii parca i-ai fi adunat de pe strada.

Gini, cum ziceam mai sus, sa stii ca gandul ca mergi la lucru e mai rau decat mersul la lucru. Mie mi-a facut bine lucrul. Iti mai schimbi ideile.

Boti, eu nu as face ever ce povestesti tu acolo. Eu nu zic ca rezultatul e frumos, dar pt 25 de persoane cat a avut Maya la ziua ei, munceam o saptamana. Asa am muncit decat 3 #61514;.

Peste – eu ii dau decat o data pe saptamana, si asta de pe la 8-9 luni (asa mi-a zis pediatrul). Ii dau la borcanas ca imi e frica de oase.

Anna, mie mi-a zis cu Fluor, dar sa nu depaseasca 5 unitati (parca) ….. Cica zimafuor nu se mai da, dupa ultima moda ….

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

Citat:
citat din mesajul lui boticelina

Intrebare: voi ati inceput sa le dati peste? si daca da, cum? De care peste? Il cumparati proaspat? Il faceti fiert? Pane?

Ca daca tot a implinit anul parca i-as da si io peste dar cum sa iau peste proaspat pe caldurile astea? Ma tot framant si nu stiu ce sa fac...

eu i-am dat peste de la 8 luni, asa a zis si drita. sa incerc cate putin si daca e totul ok dupa cateva incercari sa ii dau.
i-am facut fiert prima data. kk. cu legume, tot kk.
apoi i-am dat la gratar si de atunci asa papa o data pe sapt. la gratar. eu i-l desfac de pe oase cu mana proprie si personala si il pipai de oscioare. mai scap cate unu da se vede in linguroita. i-l dau gol sau cu legume. ii place la nebunie.

neparat sa fie alb si proaspat, asa ne=-a zis.

mami Ruxandra, in plina formapentru Andrei Tudor,cel mai nazdravan

poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
Andrei Tudor- minunea noastra -The Story

...inseamna
ca infinitul si-a gasit limite
ii zarisem grimasa
zvarcolindu-se-n catuse de fier
aripile sunt inutile acum
chiar si cenusa...

Poezicile de un an ...incep AICI

SA-L AJUTAM PE MIHAITA!

Mergi la inceput