Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (159)
Raspunsuri - Pagina 7
piolica spune:
Hello, hello!
am venit si noi de la 'capitala', insa de cind ne-am intors eu nu am avut timp de forum.
foarte interesanta discutia pe care o aveti acum, Miruna imi place cum iti cresti copiii, insa ramin la parerea mea, nu cred ca exista o formula universal valabila sa-ti cresti copiii. Fiecare copil e din alt aluat si trebuie luat asa cum e el. Si eu stau si ma joc cu Elsa la greu, fac mincare cu ea, ma duc la toaleta cu ea mai nou, o iubacesc mai tot timpul, insa am si obisnuit-o sa se joace singura, sa doarma in patul ei singura fara ajutor gen leganat sau alte chestii. Poate si faptul ca nu mai e alaptata de multisor a ajutat. Pot sa va spun ca am fost foarte mindra de ea, cind am mers la Paris am fost sa vizitam palatul Versailles, cum era nebunie, prietenii nostri ne-au propus sa stea ei cu Elsa o ora cit ne propusesem noi sa vizitam asa pe fuga, mai ales ca era si tirziu si se inchidea. Cind ne-am intors, Elsa era numai un zimbet, iar ei super decisi sa faca un copil. S-au simtit super bine impreuna. Asta mi-a dat intr-un fel speranta ca la cresa se va acomoda usor, plus mindria ca Elsa nu face nazuri la altcineva. Cum am zis, fiecare copil e facut dintr-un anumit aluat si trebuie luat asa cum e el, asta nu inseamna ca acei copii care nu socializeaza sint dubiosi, absolut deloc, sa nu ma intelegeti gresit. Ideea e ca trebuie sa ascultam ce ne spun ei, chiar fara vorbe...
Sper ca m-am facut inteleasa, daca nu, astept rosiile!
Mamica fericita de bebelina Elsa
Nerantula spune:
Nocom, petrecerea de motz as vrea sa fie in primul rand pentru copii, crezi ca e ptrivita locatia? Cam care sunt preturile acolo?
Babytza, ma intereseaza detalii, desigur! Cand ai timp, da-mi si mie pe pm sau pe mess
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=7" target="_blank">Votati leusorul Iedi! (giu1)
_irina_ spune:
ora de terapie? cred ca am nimerit la fix.
Muuh esti fantastica
Eu stau cu ochii pe fica'mea ca pe butelie. De mamoasa e cand ii tuna, de obicei daca o las cu maica'mea chiar si 1-2 ore dupa aia e lipita de mine. In rest sta cu oricine, nu am probleme.
Probabil din cauza modului in care relationam cu ea si ea are reactii diferite in functie de persoana. De exemplu cand ii vede pe ai mei radeee si se bucura, cand ma vede pe mine zambeste si isi intinde mainile si dupa aceea se lipeste de mine (si eu de ea). Seara se mai pune cu capul la mine pe picioare, eu ii mangai cele 3 fire de par din cap si ea din cand in cand isi ridica privirea catre mine.
O sa fie din ce in ce mai greu de acum incolo pentru ca nu stiu cum va interactiona cu taica'su.
Cu intarcatul va pot spune ce am facut eu pana acum. Pe la 6 luni Deea a inceput sa refuze sanul ziua, tragea numai seara, noaptea si dimineata la prima ora. Deci s-a redus si productia mea. Apoi am scos (tot la cerinta ei) masa de seara si mai apoi s-a dus si aia de dimineata.
Am picat un pic in butoiul cu melancolie, dar am zis ca daca a fost laptic pana acum e bine si sunt mutumita cu cat a fost, decat sa ne chinuim amandoua mai bine gata, nu ii mai dau decat bibe. Surpriza a venit dupa vre-o 3 zile de "intarcat" cand nu s-a linistit pana nu a ajuns iar la san.
In momentul de fata alaptatul a ramas mai mult ca un moment de apropiere intre noi decat de asigurare a hranei iar decizia de a renunta complet la tzitzi va fi a ei.
Acum eu ma gandesc ca la 15 ani cand o sa o paraseasca iubitul nu o sa se puna la supt ca sa se consoleze...
de Andreea-Maria
"Nu meritã sã plângi pentru nimeni, iar cei care meritã nu te vor face sã plângi."
Gabriel Jose Garcia Marquez
Didididi spune:
Multumesc de urari Babytza. Atenta ca de obicei!
Interesanta discutia. Miruna are dreptate: copilului trebuie sa ii arati ca il iubesti tot timpul. Piolica a pus punctul pe i. Fiecare copil are felul lui si trebuie educat, incurajat tinind cond de firea lui.
Este f adevarat ca la un moment dat esti prea obosit si nu mai poti tine ritmul, asa cum zice si Andy. Eu personal, ma simt f obosita: servicul este serviciu, tb sa fiu intotdeauna in forma, Mihai doarme ceva gen Sasha al Carlei, seara tb sa am chef sa dau n ture de casa cu copilul de mana, noroc ca mai fac de rand cu sotul ca sa manancam si sa ne odihnim, dar nu e suficient. Nu pot sa zic ca plange des (de ex cand ii este foame plange ca nu are rabdare niciun minut, vrea atunci si nu peste 30 sec), dar si ne conformam cerintelor lui.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
dyanira spune:
Andy si eu urlatul il suport cel mai greu, cred ca e si defect profesional dar mai cred si ca daca nu lucram in invatamant unde am invatat in timp ca rabdarea poate si trebuie sa fie infinita demult o luam pe aratura, si asa simt ca nu am toti boii acasa imi doresc s apot face o mancare in liniste sa pot urmari o emisiune sa pot citi o carte, sa pot coase goblen ma rog diverse pasiuni ale mele dar apoi ma gandesc ca sunt egoista ca imi doresc asta acum cand Andrei are nevoie de mine...
Astept rosiile ca si asa mi s-au terminat si nu ajung la piata pe caldura asta la noi sunt 35 de grade la umbra la soare cine stie, la mine in balcon sunt 38...
Diana
mamica fericita de ANDREI TUDOR
Octavia75 spune:
Salutare mammici si bobocei de sept-oct 2008!
Revenim si noi dupa tz-shpe luni, nu am plecat niciunde nu ne-am suparat pe voi, doar ni sa-a stricat compu, care nici acum nu merge, dar de citit va citeam ba de la ai mei, ba de la frate-miu, insa nu mai ne ramanea timp sa si scriem. Noi crestem, avem 9 lunitze, papam de toate, zicem ta-ta, baba, dudu, facem cateodata la olita, batem din palme si dam pusi.
Suntem pe aici.
Octavia75 mami de Vesna, minune mica (16.10.2008)
Asa crestem noi
piolica spune:
Diana, imi pare rau ca Andrei plinge asa de mult, nu ai gasit pe cineva care sa stea citeva ore cu el din cind in cind ca tu sa te relaxezi putin? Si eu sint departe de ai mei, chiar foarte departe, insa cind am luat-o putin pe aratura in Februarie, mama si cu sora-mea au venit la mine. Din discutii si-au dat seama ca eu eram in butoi. Stii cit de bine mi-a facut prezenta lor? Mama a stat 3 saptamini aici, eu as fi vrut sa nu mai plece.
mult curaj
Mamica fericita de bebelina Elsa
andy_galro spune:
diana si eu mai gandesc uneori asa si cred ca e normal(chiar daca altii zic ca nu e ) ...si apoi ma simt vinovata si ma gandesc ca viata mea nu as mai vedea-o fara Andrei si nu ma pot imagina fara el de acum incolo....dar cateodata oboseala isi spune cuvantul si nervii ajung la maxim...... dar tot cu el ma si linistesc: ma duc si il iau in brate il strang tare si el pe mine si apoi ne jucam si uite asa trec toate
de Andrei Petru(18.08.2008)
Asa creste strumfi
_
"You can learn many things from children. How much patience you have, for instance"
"Ca sa intelegi dragostea parintilor tai, trebuie sa cresti tu insuti un copil"
dyanira spune:
Piolica banuiesc ca e o perioada grea si pt el e in plina eruptie de maselute dar el nu plange daca stau tot timpul cu el si nu fac nimic altceva in timpul ala insa asta inseamna sa nu fac nimic toata ziua nici macar canddoarme ca atunci stau si il pazesc ca nu vrea sa doarma decat in patu mare si exista pericolul sa cada...Nu am pe cine sa chem mama si soacra lucreaza si in plus amandoua ii au pe tata respectiv socrul bolnavi...
Problema cea mai mare e ca eu ar trebui sa ma intorc la serviciu ca sa nu se duca pe apa sambetei munca mea de vreo 4 ani dar in stilul asta cred ca nimeni nu ar sta cu el ca nu ar rezista...asa ca asta e...
Diana
dyanira spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andy_galro diana si eu mai gandesc uneori asa si cred ca e normal(chiar daca altii zic ca nu e ) ...si apoi ma simt vinovata si ma gandesc ca viata mea nu as mai vedea-o fara Andrei si nu ma pot imagina fara el de acum incolo....dar cateodata oboseala isi spune cuvantul si nervii ajung la maxim...... dar tot cu el ma si linistesc: ma duc si il iau in brate il strang tare si el pe mine si apoi ne jucam si uite asa trec toate de Andrei Petru(18.08.2008) Asa creste strumfi _ "You can learn many things from children. How much patience you have, for instance" "Ca sa intelegi dragostea parintilor tai, trebuie sa cresti tu insuti un copil" |
Exact la fel si eu nu imi pot imagina viata fara Andrei il iubesc mai mult decat pe mine dar sunt si eu OM si eu zic ca e normal sa gandesc asa si asta nu ma face o mama mai putin buna.
Diana