Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (159)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ankussa spune:

Nocom, da am incercat. Protectiile de silicon le-am incercat si eu la inceput cand imi facea ragade, dar apoi am renuntat la ele. E aceeasi chestie de care zicea Andyg, de la mine nu vrea bibe, trage la tzitzi..sambata trecuta dupa incidentul majoram pus un nipple shields si nu l-a vrut, tragea de el, se juca cu el si dupa aia tot sa apuce sfarcul. Asa ca...si stiu ca e pacat, mai ales ca laptic mai este, chiar nu vreau sa-l intarc dar sincer ma doareeeeeee..pana la ficati cand isi baga dintii

Andyg sigur ne sfatuim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Hello! Multumim de urari, azi facem noua luni. Adica de luna asta incepem sa zicem ca am stat mai mult pe-afara decat pe dinauntru...

Petrecere de mot - nu facem. O sa iesim cu nasii si parintii la un restaurant, cand face Radu 1an, ceva retras si cu gradina o sa caut.

L-am tuns deja pe Radu, si ii tund pe amandoi de-acum la doua luni max, acasa, cu masina de tuns, reglata pe 3. Unul tine (eu de obicei) altul da ( cu masina, TL).

Referitor la ce povesteste Muuh, mi se pare extraordinar, si iti multumesc ca iti faci timp sa scrii.
Rusine mi-e ca nu ne iese intotdeauna sa nu ne enervam si noi, adultii, si sa inrautatim lucrurile mai rau. Cel putin suntem de acord principial ca asta e calea cea buna si facem eforturi in aceasta directie, dar jur ca nu-i usor deloc, si nu ne iese mereu.
Nu ma intereseaza parerea celor din jur ref. la fi-miu aruncat pe podele... (de fapt, daca s-ar baga cineva, cu atat mai bine, m-as descarca pe ea) doar ca uneori nu-mi iese tehnica si ma enervez si eu pentru ca nu reusesc sa-l linistesc pe el.
Foarte "constructiv" e cand Teo e in culmea isteriei, TL nu mai suporta si vrea sa se repeada-n el (dupa ce am incercat amandoi separat si impreuna calea cea dulce, calea iubirii si calea amenintarilor) si eu incerc sa il opresc si ne certam noi doi in timp ce copilul urla din toti rarunchii, de preferinta la restaurant, asta asa, ca sa va feriti de locurile frecventate de noi, nu din alte considerente

Problema cea mare acum e Radu. Ma sleieste de puteri si tehnica cu iubitu' n-are efect, ca nu intelege o vorba ce-i spun. M-am indepartat de ochii lui, URLA!
Cat o dura, om vedea.
Cel mai crunt e noaptea cand e adormit dar incepe sa se deplaseze (azi la 4am de ex) si se cocoata pe tablia patului, apoi se trezeste un pic mai mult si incepe sa urle ca nu intelege de ce e atarnat acolo.
Ma trezesc si eu desigur, vreau pipi, dar nu ma pot duce, pentru ca daca ma ridic din pat, URLAAAAAA si il trezeste si pe Teo...
in fine va scutesc cu detaliile, ma ajuta ca mai povestiti si voi, un fel de terapie de grup... imi mai mestec si eu frustrarea pe toate partile, si vazand-o cat ii de frumoasa parca incep sa ma impac cu ea.
Ceva pastile cred ca ma apuc sa iau, ca nu ma mai tin nervii... erau unele homeopate sedatif PC...

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Ratonelu'...sigur...tundem copiii impreuna, cum nu... eu sunt mai salbatica asa de fel(la inceput doar din fericire)...asa ca e mai bine sa se invite altii...ca in grija mea....

Apropo de alaptat, eu il alaptez pe Matei si nu stiu daca sa continui si dupa un an sau nu...pls sfaturi?

Matei Gabriel povestea nasterii
Matei Gabriel 24.08.2008 foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy_galro spune:

nocom da stiu ca este bine sa-l alaptez cat mai mult dar laptic nu prea mai este pentru ca de asta ma musca si sincer parca nu mai pot...nu ma mai tin balamalele pentru ca el mai mult s-ar juca cu sanul: daca il alaptez culcat in pat se intoarce pe burta si asa suge, sau se ridica in fund si asa vrea sau mai nou in picioare.....muscaturile lui ma termina de durere si parca simt asa ca nu mai pot( puteti sa dati cu rosii si ce legume mai vreti dar sunt obosita si simt ca nu ma mai tin puterile...nu numai la alaptat ci la multe alte chestii, dar asta e alta poveste

de Andrei Petru(18.08.2008)

Asa creste strumfi
_
"You can learn many things from children. How much patience you have, for instance"

"Ca sa intelegi dragostea parintilor tai, trebuie sa cresti tu insuti un copil"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Ankussa, andy intrebati si la Femina intim, Alaptatul Help Line. Si pe mine ma musca de vreo doua saptamani dar eu ii zic calm si ferm in timp ce il indepartez de san si de mine: Nu musca, ma doare, te dau jos si ma imbrac, te rog frumos sa incetezi chiar in clipa asta. Si a inceput sa dea roade acum cand aude Nu, ca ma doare lasa singur sfarcul.

gaia mai este o cauza sau chiar doua a unor astfel de crize: oboseala - poti sa le zici ce vrei tu ca tot plang si sar daca sunt franti de oboseala, incepe sa va imite si deobicei il imita pe cel cu caracterul mai puternic. Cat despre Radu si disperarea lui, fie accepti ca asa e el, o iei ca atare, il cari la closet, in camara, in baie si unde mai te duci cu tine fie incerci sa il obisnuiesti treptat si cu alte persoane. La mine nu a fost asa pregnanta aceasta anxietate de separare. Desi imi amintesc ca Alexei statea in chiuveta langa mine cand spalam vase noroc ca am dubla iar cu Dimitri in brate ma asez si pe closet mai nou, unu ca sa nu urle doi ca sa nu cumva sa aiba Alexei vreo idee geniala intre timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

muuh, sunt absolut de acord cu ce spui, cred ca salvez posturile tale la favorite si cand simt ca o iau pe aratura, le recitesc. serios vorbind, cred ca e f important sa acorzi atentie deplina, completa copilului si sa ii explici mereu tot ce faci si ce face, si da, sa ii spui de mii de ori ca-l iubesti! nu e o chestie tipic americaneasca, cum ar crede unii, ci FIREASCA, NORMALA. cred cu tarie ca un copil nu plange niciodata degeaba, chiar daca toate nevoile lui fiziologice sunt satisfacute. mai grav, f grav, mi se pare tocmai cand plange, stiind ca nu-i e foame, nu-i e sete, nu il doare nimic, e schimbat.... e clar ca atunci are cea mai mare nevoie de cineva care sa-l aline si tocmai atunci, tocmai eu, sa-i intorc spatele???!
e adevarat, un copil de 10 luni sau pana in 10 luni nu va intelege explicatiile tale ca un copil de 3 ani, dar cu siguranta intelege si oricum, daca nu incepi de cand e mic, sa te apuci la 2 ani cand intelege, sa-i spui diverse, mi se pare mult prea tarziu...

mamosheala: sunt mamosi, dar se au unul pe altul si asta ii face sa-mi simta lipsa mai putin sau sa treaca mai usor peste. avantaj eu, ca am facut gemeni.

trebi prin casa: fac. sunt zile cand stau si cate 2 ore si se joaca impreuna, sunt zile cand trebuie musai sa stea mereu cineva cu ei si atunci ma ajuta soacra mea, sa-i dea D-zeu sanatate, chiar imi e de mare ajutor, nici nu credeam ca pot spune vreodata asta... deci ma descurc.

petrecere de mot/1 an: o sa fie ceva intim, simplu, acasa la noi. cred ca vor veni doar nasii. oricum nu-mi arde de petreceri...

tuns huni: acasa, eu cu tati cu masina, dupa 1 an. zero. cheliuta. cat de des. abia astept!

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
_
Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina (Rudolf Steiner)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Citat:
citat din mesajul lui andy_galro

nocom da stiu ca este bine sa-l alaptez cat mai mult dar laptic nu prea mai este pentru ca de asta ma musca si sincer parca nu mai pot...nu ma mai tin balamalele pentru ca el mai mult s-ar juca cu sanul: daca il alaptez culcat in pat se intoarce pe burta si asa suge, sau se ridica in fund si asa vrea sau mai nou in picioare.....muscaturile lui ma termina de durere si parca simt asa ca nu mai pot( puteti sa dati cu rosii si ce legume mai vreti dar sunt obosita si simt ca nu ma mai tin puterile...nu numai la alaptat ci la multe alte chestii, dar asta e alta poveste

Asa creste strumfi
_
"You can learn many things from children. How much patience you have, for instance"

In cazul asta intarca linistita. Alaptatul este un proces in doi cand unul dintre cei doi este nefericit trebuie sa paraseasca relatia. Nu te invinovati, explica-i ca nu mai poti ca esti obosita, ca te doare cand te musca si gata. Mai bine linistita cu mintile acasa si pe lapte praf decat cu nervii prastie dar pe lapte de san. Daca ai totusi pe cineva sa se ocupe de el in timpul zilei sau sotul noaptea sa poti dormi si odihnita fiind sa arunci din nou o privire asupra alaptatului ar fi perfect dar daca nu atunci fa ce simti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Citat:
citat din mesajul lui andy_galro

Asa creste strumfi
_

Si eu simt ca nu ma mai tin puterile la alte chestii ca la alaptat nu a fost cazul la mine.Dar asta merg mai departe si numar zilele....O sa primes cmulte rosii pt expresia asta dar asta e...e greu sa fii toata ziua singura cu un bebe care nu sta nici 1 minut singur si cu bunicii prin alte orase nimeni cine sa te ajute nici macar 1 ora asta e, or trece ele toate.Eu singurul lucru care il doresc e sa nu mai urle ca nu mai suport creierii mei sunt facuti praf de plansete....

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Citat:
citat din mesajul lui luminita2008
... serios vorbind, cred ca e f important sa acorzi atentie deplina, completa copilului si sa ii explici mereu tot ce faci si ce face, si da, sa ii spui de mii de ori ca-l iubesti! nu e o chestie tipic americaneasca, cum ar crede unii, ci FIREASCA, NORMALA. cred cu tarie ca un copil nu plange niciodata degeaba, chiar daca toate nevoile lui fiziologice sunt satisfacute. mai grav, f grav, mi se pare tocmai cand plange, stiind ca nu-i e foame, nu-i e sete, nu il doare nimic, e schimbat.... e clar ca atunci are cea mai mare nevoie de cineva care sa-l aline si tocmai atunci, tocmai eu, sa-i intorc spatele???!

Foarte frumos spus , sunt perfect de acord si de aceea nu as putea sa las puiul sa planga...

Miruna imi place foarte mult cum povestesti si mai ales imi plac sfaturile tale.
In privinta corectiei fizice sunt exact de aceeasi parere....urasc violenta fizica. Valentina nu stie ce e aia bataie, noi ne intelegem de vorba buna si cu multe explicatii.
Si inca ceva care nu am repetat din copilaria mea : nu am certat niciodata fata in public, de fata cu prietenele ei, discutiile le-am purtat mereu in privat. Ma simteam atat de prost cand ma mustruluia mama de fata cu prietenele mele...

In schimb am aceeasi problema cu Ada : uneori tip din orice si imi sare tandara foarte usor Imi doresc tare mult sa ma pot abtine, dar am momente cand nu ma pot controla si ridic vocea instant ....

Fug sa prind piticul ...a luat-o spre bucatarie si a iesit din raza mea

Babytza si puiiValentina David

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy_galro spune:

da asa diana nu sta locului o clipa, nu sta singur deloc....e mamos exact cum ai spus tu, ceea ce nu ma deranjeaza dar alta problema e ca urla. striga din toate puterile cu motiv sau fara...se zice ca nu plange fara motiv dar el nu plange el striga si mai ales atunci cand il imbrac/dezbrac sau ii schimb pampersul...si ce pot face aici? incerc sa-i vb frumos ca trebuie sa-l imbrac , sa schimbam scutecul de kk...dar nu totdeauna imi reuseste din pacate...am incercat sa ne jucam diferite jocuri dar el nu si nu striga si mai tare

Asa creste strumfi
_

Mergi la inceput