Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (159)
Raspunsuri - Pagina 4
AlexaM spune:
Noi facem petrecerea de 1 an si luam motul la munte la o pensiune. O inchiriem pe toata (familia si nashii = 10-11persoane). In apartament nu intra toti fara sa se calce pe picoare.
Am si eu o intrbare: cum tundeti copiii dupa mot si unde?
Am si eu o problema.... ca eu vreau sa-l fac periuta dar nu stiu unde...
Matei Gabriel povestea nasterii
Matei Gabriel 24.08.2008 foto
AlexaM spune:
Matei are o iritatie pe fund acolo unde sunt fustitzele de la pampers...nui-a trecut cu nimic: Sudocrem, crema de galbenele, bepanthen, stat cu orele in fundul gol (arata sufrageria ca un teren minat c aface pisu cam la 10-15 min si stergeam cu mopu'...si mai lasam un servetel peste locul cu pricina )
Aseara in disperare de cauza i-am dat cu betadina...acum de dimineata mai avea doar cateva bubulitze...care sper sa treaca si ele pana maine..
POate va ajuta.
Matei Gabriel povestea nasterii
Matei Gabriel 24.08.2008 foto
ratonelu spune:
alexa, tocmai vroiam sa intreb de tine, pe cuv
ma bucur ca ati rezolvat cu bubitele.
si eu vreau sa-l fac periutaeu-s pentru cat mai putin par la barbati.si sasha e barbat, ce naiba!eu l-as tunde de acum de nu mi-ar sari neamu in cap...ca tre luat motu'etc.
deci..unde-i tundem?
aaa....am uitat sa va spun ca e vorba de tuns sasha=crima si pedepsa pt respectiva care se incumeta...
andy.p spune:
Buna dimineata.
Am dormit ca valizele pana la 10.
Cu intarziere Joy.sa fii fericita si sanatoasa alaturi de cei dragi
Alexa sper sa-treaca cat mai repede iritatia de la funduletz.
Haide Ediiii!!!!
Lavida ai un vot si de la noi.
Nusha,Roxana,Carla,Andy_g,Giuli,Nerantula
Laura, Andy (07.04.2002) &Alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei
Nocom spune:
Neata bobocime!!!
BRAVO IEDIIIIIIIIIII Asa te vrem!!!!
Daria a rezolvat singura problema cu dintisorul care nu reusea sa sparga gingia. Ieri era in carucior si a stranutat si a dat cu gura de marginea caruciorului Si-a spart gingia exact in dreptul dintzocului, a curs putin sange dra vestea buna este ca intr-o ora coltul dintisorului era iesit! Acuma ma gandesc ca parca e mai bine sa planga 1 minut de durere decat sa marae 3 zile si 3 nopti, ha?
mami de Daria Anastasia (24.09.2008) si Matei (11.07.2004)
poze cu noi poze DARIA
slabesc cu superdieta
Nocom spune:
Neata bobocime!!!
BRAVO IEDIIIIIIIIIII Asa te vrem!!!!
Daria a rezolvat singura problema cu dintisorul care nu reusea sa sparga gingia. Ieri era in carucior si a stranutat si a dat cu gura de marginea caruciorului Si-a spart gingia exact in dreptul dintzocului, a curs putin sange dra vestea buna este ca intr-o ora coltul dintisorului era iesit! Acuma ma gandesc ca parca e mai bine sa planga 1 minut de durere decat sa marae 3 zile si 3 nopti, ha?
poze cu noi poze DARIA
slabesc cu superdieta
Nocom spune:
AlaxaM poti incerca sa tunzi puiul la Ciufolici. Scaunele copiilor sunt masinute au motociclete iar personalul este fff rabdator, caci numai de copii se ocupa si sunt obisnuiti. Sunt mai multe in Bucuresti vezi care ti-e tie mai aproape..
PUP
poze cu noi poze DARIA
slabesc cu superdieta
Muuh spune:
Bun, legat de crizele de isterie si folosirea lor ca moneda de schimb am si eu ceva de zis. In primul rand eu nu le consider crize de isterie, poate mai degraba uneori de frustrare alteori rabufniri a unor nemultumiri ascunse si nestiute. Cat despre frica unora dintre voi cum ca daca acum le raspundeti la chemari va expuneti automat la viitoare crize vreau sa va spun ca nu e musai sa fie asa. In cazul meu cel putin nu a fost asa si mai stiu exemple suficiente in jur care sa imi confirme parerea. Crizele copiilor, tantrums, istericale cum vreti voi sa le ziceti sunt doar un strigat disperat dupa confirmarea parintelui ca dragostea lui este inca acolo. Concret, un copil face o criza ca sa vada daca parintele lui il iubeste si in conditiile alea si cand e "rau" (urasc aceasta catalogare vis a vis de un copil, un copil nu poate fi rau poate avea doar un comportament negativ). Pentru ca un parinte trebuie sa isi iubeasca copilul neconditionat, chiar si atunci cand se poarta necuviincios. In fond si la urma urmei daca va ganditi foarte bine o eventuala criza de isterie a copilului va deranjeaza prin prisma a ceea ce vor spune ceilalti despre voi, despre el, despre abilitatile voastre de a fi parinte. Daca ar face-o acasa si nu in parc ati mai fi la fel de revoltate? Pariez aproape ca nu.
Sa ignori un copil in asemenea momente mi se pare nedrept si nociv pentru viitorul lui, in fond ii transmiti ca este iubit doar daca are un comportament dupa anumite standarde impuse de altii, despre care el oricum nu stie nimic si nu a avut timp sa afle.
Si tot din experienta va spun (da, eu sunt dintre mamele a caror copii s-au aruncat pe jos, m-a plesnit in plina strada dar care nu fuge de langa mine aiurea prin parc si reuseste sa isi verbalizeze trairile si sentimentele la 3 ani iar pentru mine asta conteaza muuuult mai mult decat doua tavalituri si o palma) ca aceste rabufniri ascund intotdeauna dar intotdeauna o problema care pe copil il macina oricat de neinsemnata ar putea parea in ochii unui adult. Si pana aceasta nemultumire nu este identificata si eliminata crizele vor reveni si vor deveni mai violente. In fond un copil nu vrea sa stie decat ca mama si tata il iubesc si cand are o problema si cand are un comportament necivilizat si ca la ei gaseste sprijin neconditionat.
Iar aceste crize devin usor moneda de schimb daca, pentru a fi oprite (tot din cauza presiunii puse de opinia publica) ele sunt recompensate material sau pur si simplu ignorate. La mine, la noi nu functioneaza decat iubirea, intelegerea si foarte foarte multe explicatii. De time-out nu se pune problema (ca eu una cand sunt nervoasa daca cineva imi zice mergi si te calmeaza musc din carne vie), de corectii fizice nu mai vorbesc - nu halesc nici palmuta peste fundul cu pampers sau fara sau peste mana (ma abtin sa imi spun parerea despre astfel de tehnici da educare) asa ca altceva oricum nu mi-a ramas.
Si pentru exemplificare ma apuc sa dau din casa: prin iarna candva, eram la masa de seara, eu, Alexei si sotul meu. Alexei si cu mine stam pe aceiasi parte a mesei. L-am vazut ca este abatut, ca ceva nu e in regula, am zis ca e obosit. Am pus supa pe masa, ma asez si cand sa incep sa linguresc Alexei incepe sa planga, imi ia farfuria si o arunca in mijlocul mesei, pentru mine e ceva nasol rau de tot am toleranta zero la chestia asta adica daca nu ti-e foame nu mananci dar nu iti bati joc, apoi sara si el de pe scaun si da-i sarituri cu fundul de pamant, zvarcoliri etc. Ii zic sotului - back off, eu rezolv problema ca e ceva legat de mine. Si am avut dreptate, Alexei era de fapt teribil de speriat pentru ca in masina eu si sotul meu avusesem o discutie in contradictoriu, eu vorbesc destul de tare si sunt si patimasa iar el a crezut ca m-am certat si in toata tevatura asta nu vroia decat sa simta ca mama si tatal lui il iubesc la fel de tare. Eu l-am luat in brate i-am spus ca il iubesc, ca in orice dar orice situatie il iubesc ca incerc sa inteleg prin ce trece dar ca pentru asta trebuie si el sa incerce sa imi spuna ce il deranjeaza. Si as mai avea exemple sa va dau dar nu vreau sa intru asa cu bocancii in intimitatea lui Alexei dar va spun, ca la noi in proportie de 100% crizele de furie ascund altceva, care odata rezolvat fac sa dispara crizele. Si for the record: am trecut prin nu mai mult de 5 crize pana acum, merg cu el la cumparaturi, nu urla la raft, nu cere jucarii, la doctor merge de bunavoie, a stat sa i se puna picaturi in ochi la oftalmolog, mergem chiar sa cumparam cadouri pentru alti copii, stie, intelege, comunicam. Si nu vreau sa ma considerati un parinte perfect pentru ca nu sunt, le am si eu pe ale mele tot ce incerc sa fac este sa fiu un parinte sincer si deschis catre copii mei, pe care foarte sincer va spun ca ii iubesc neconditionat si asa va fi mereu indiferent de ce vor face sau de cum se vor purta si le-o spun si le-o arat cum si cat de des pot.
Am editat ca sa mai adaug ceva, constat in ultimul timp cat de umiliti, injositi, desconsiderati sunt copii din jurul meu si am decis sa militez cu voce mai tare pentru respect fata de ei pentru ca daca eu nu pot pleca din tara asta atunci sa ma chinui sa o fac o farma mai buna pentru copii mei.
Muuh spune:
Mda, pufuletii au malai mai mult decat sare dar ce aduc bun?
Eu o sa il tund acasa, asa am facut si la Alexei si asa facem si acum. Cand m-am interesat eu la Ciufolici costa un tuns 25 RON fara programare si 50 cu. Mi se pare aberant pretul de banii astia ii tund eu acasa ca mai dureaza si maxim 5 minute. A da si eu ii tund zero, maxim 1 cand imi programeaza sotul masina.