Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (159)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Citat:
citat din mesajul lui babytza

nausica stiu ca tu ai protectie pentru scari interioare. De unde e luata ? ca trebuie sapun si eu la scarile mele

Babytza si puiiValentina David

Poze

Au la Ikea, albe. Noi am luat, acum doi ani de la Home and Design Mall. Mai gasesti si pe net dar cam scumpe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

kristina, paula- laura
cand ziceam ca s-au taiat bonusurile in firmele mari nu ma refeream la bonurile de masa (ar intra si el in categoria asta dar ca valoare nu prea sunt asa importante in firmele mari). Eu ma refeream la prime...prime de performanta, de vanzare, de comision, de proiecte etc...prime ce valoreaza cel putin 20% - 30% din salariul net.

Cuvantul taiat poate e exagerat, in general ele nu s-au taiat doar ca nu se mai indeplinesc obiectivele pentru a le justifica.

Si intr-adevar si eu sunt curioasa ce portita au gasit cei de Rompetrol atunci cand au micsorat salariile...ai perfecta dreptate, odata semnat contractul nu prea poti scadea suma decat cu acordul partilor...

Asa kristin, mai e un domeniu unde s-au micsorat salariile dar asta din cauza ca s-au inchis afacerile, au plecat investitorii...domeniul imobiliarelor...cum profiturile erau de 100% si salariile erau pe masura..oameni cu pregatire medie (cu facultate ok dar nu niste genii) aveau salarii de 3000-4000 euro pe luna....ei bine acesti oameni acum isi cauta locuri de munca in alte parti platite cam la jumatate...

Cum a ajuns sa te intereseaza subiectul?

m-am cam lungit, se pare ca imi lipseau discutiile asta ce ies din sfera bebe ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Ahaaaa deci Popica era chiar o popica eu ma gandeam la un maimutoi numit de voi Popica Parca ii vad prin casa cum se joaca cu ele

Noi azi ne-am ales cu un cucui in frunte cam ca asta a dat si el cu capul de ciment in parc s-a aplecat sa ia o cutiuta cu dintii dar nu a mai ajuns la ea ....din fericire , chiar daca a facut instant cucui, nu l-a durut, a plans vreo 10 secunde si gata am pus imediat o sticla cu suc rece si e destul de mic cucuiul ...

Babytza si puiiValentina David

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavida spune:

Asa-i, laureta, si ELiza face numai pt ca o pun eu, altfel ar face in pampers normal Oricum exista numeroase accidente, pt ca ea face kk de 2 ori, uneori de 3 ori pe zi. Poate de-aia nici nu se prea ingrasa, ca face kk prea des

Ratusca mea lav1 si lavi2 e aici http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=8

mamica de Eliza (24.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Nerantula, noi avem o tricicleta de la Sunny love (www.clubafaceri.ro/director/stand/28183/136710/Tricicleta Copii-Sunnylove.html" target="_blank"> asta ).David e foarte incantat de ea si 'ii vine' perfect.Am luat-o de la Miniblu cu 150 ron acum o luna, deci nu am dat nici foarte mult pe ea(nu de alta dar am vazut pe net si cu 300 ron..).

Ankussa, si pe mine m-a muscat urat David acum vreo saptamana.De atunci tac si sufar.Din pacate am capatat o chestie si psihica de atunci cand se apropie de sanul respectiv strang din dinti, dar cum nu mi-am propus sa il intarc mai trag pana trece.El nu musca de obicei (desi are 8 dinti), dar atunci nu stiu ce l-a distras si a tras tare.Adica a lasat un 'sant' care vad ca nu se mai cicatrizeaza..nu ca ar avea cum la ce solicitare e.Deci nu prea stiu ce sfaturi sa dau.....pediatrul a zis ca nu se intarca vara si eu nu am intrebat de ce ca oricum nu intentionam.Si asa cum zici si tu mi se pare ca e unul din putinele momente doar ale noastre asa ca mai trag de alaptat cat se poate.

Lumi, imi place ca se tin aproape gemeneii ca dimensiuni si greutate

Apropo de anxietatea de separare si altele asemenea.David ne are pe noi ca prezenta permanenta si constanta (eu si tati) si ca prezenta de 2-3 ore de 3 ori pe saptamana bunica.La ea reactioneaza pozitiv de cand a inceput sa se coboare la mintea lui, dar cum zice si Ada, cand apar eu in peisaj se strica toata distractia.Adica indiferent cat il face sa rada cand apar eu incepe sa traga de mine si sa vrea la mine.
Mi s-a reprosat la un moment dat ca nu e sociabil...si ca nu e obisnuit cu oamenii.Din pacate (sau zic eu din fericire) nu avem un duium de rude care sa vina mereu pe la noi.Cu prietenii ne vedem in weekend (si nu in fiecare weekend) deci nu are prezente constante in viata lui in afara de noi si bunica.Acum eu spun cu naduf:si ce era sa fac?Sa ii aduc straini doar ca sa se obisnuiasca cu altii??
El e destul de cocolosit zic eu.Principiile mele de :copilul doarme la el in camera s-au dus pe apa Sambetei de cand prima saptamana din viata lui David am stat in spital cu enterocolita.Deci patutul din camera lui e nefolosit, la fel si patutul din camera noastra, la fel si tarcul din sufragerie.El doarme cu noi in pat.Poate e ceva 'psihic' si fara sa recunoastem cu glas tare ne-a fost teama cand a fost in spital sa nu fie ceva rau....nu stiu...cert e ca nu ne mai simtim bine daca nu doarme cu noi...sau noi cu el.
Cred ca e cocolosit..cel putin din punctul asta de vedere.Dar sincer nu ma mai intereseaza...la inceput tot cautam sa ma 'explic', sa caut teorii ca asa e bine (gen Attachement parenting) ca sa am demonstratie daca imi reprosa cineva ceva.Acum consider ca fiecare il creste cum considera, respectand evident niste legi ale bunului simt (m-a amuzat azi in parc cum un bunic era de mana cu un copil de vreo 4-5 ani care ii povestea cum o sa ii dea el una unui copil care nu vroia sa imparta jucariile.Si bunicul ii spunea ca nu e frumos si ca daca il prinde ca face asta o sa si-o ia si el la randul lui).

Eu nu scriu cu saptamanile si acum ma intind ca o placinta....

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavida spune:

Daca aveti timp si chef, puteti vedea mai multe poze cu Eliza, pe site-ul ei www.elizamaria.co.cc
Acum vreau sa le incarc si pe cele mai recente, am cam ramas in urma...
pupici la toata lumea

Ratusca mea lav1 si lavi2 e aici http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=8

mamica de Eliza (24.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabinel spune:

ma bag si eu in discutie, consider ca am multe de spus pe tema asta.
1. niciodata nu mi-am lasat copilul sa planga, am incercat sa gasesc cauza si s-o remediez.
2. de cand ne-am mutat amalia n-a dormit o noapte la ea in patut. normal ca doarme cu noi si e o reala placere, atat pentru mine cat si pentru al meu, s-o vedem cum se pune de-a curmezisul sau se baga in noi.
3. prea putin imi pasa de cei ce-mi zic ca al meu copil e prea cocolosit sau alintat. normal ca e, daca imi doream contrariul nu-l mai faceam.
4. amalia n-a stat niciodata cu bunicii sau cu alte persoane fara ca unul din noi sa fie de fata. se duce la toata lumea, dar e cu ochii pe noi sa nu disparem cumva din raza ei vizuala. nu se manifesta, dar nici fericita nu-i cand e luata de altcineva. unii ar putea-o cataloga drept ”salbatica”, dar eu stiu ca am cel mai bun copil din lumea asta (e al meu doar). la fel unde plecam noi, merge si ea. in 10 luni n-a stat nici macar jumate de ora fara mine.
5. are mofturi multe inainte de culcare, insa stiu ca sunt din cauza oboselii, incerc sa-mi pastrez calmul, cand dupa o ora ea inca se foieste. are si ea pasele ei, la fel ca toata lumea. cert e ca niciodata nu plec de langa ea pana nu adoarme.
6. incerc pe cat posibil sa-i intuiesc doleantele, stiu cat de nasol e sa fii frustrat din cauza ca nu esti inteles.
ar fi mai multe de spus dar sunt franta. va pupez.

Sabina si Amalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Fetele mele sunt total diferite. Inisa a fost tot timpul o zambareata cu toata lumea, nu plangea daca o lua cineva in brate. In schimb Biancu iti baga unghia in ochi daca o iei de langa mine
Ma controleaza non stop unde ma misc, si daca doamne fereste inchid vreo usa (si la camara) urla.
Am obs o chestie, cand suntem cu toti patru nu vrea sa plece niciunul, ca o maimutzica mica vine la picior si zice a a a sa nu pleci.

Amandoua inca dorm cu noi, unul peste altul( la 4 camere)
Si ce daca, noi suntem fericiti

tzitziri imi place sa te citesc

lavida este dulcica Eliza

Hai pa si nuapte buna

SEBI!

de Inisa Ana-Maria si Bianca Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

seara buna!
imi placura rau de tot discutiile de azi si ma bucur enorm ca am de- face cu mamic ca voi!
Muhh a exprimat foarte bine ( ca de fiecare data) ceea ce crede si simte vis a vis de copii, de cresterea si educarea lor si ma alatur celor care sunt de acord cu aceasta optica

eu, fara sa ma laud, cand e vorba de copil am foarte multa rabdare. mi-am cultivat-o in timp si poate ca pe undeva e si din constitutia mea psihica. adevarul este ca Razvan este un copil linistit, pe care l-am inteles si cu care comunic natural, fara sa ma straduiesc prea mult. dar mi-a si dat ragaz sa aleg cea mai potrivita modlitate de a ma raporta la el (zic eu), tocmai prin faptul ca e linistit, nu face crize decat f rar si f scurte, de ordinul zecilor de secunde...
aceste crize sunt relativ noi, de cand trece prin perioada cu anxietatea de separare, insa ele apar tocmai atunci cand daca plec eu el ramane cu cineva...

atunci cand il las singur, il pregatesc inainte de a parasi raza lui vizuala. il pun in patut (altfel nu-l las singur delok) si ii arat abtibildurile de pe perete (fiecare abtibild are un cantecel, o poezioara, niste sunete specifice- pe care i le spun cand i le indic sau cand il pun pe el sa mi le arate), clanta de la usa sau il pun sa se uite in oglinda (i-am pus o oglinda langa patut, la unul intre capete si e f incantat cand se regaseste acolo)...iar daca are stare de nestare, ii pun laptopul in pat si dau drumul la desene animate cu Cei trei purcelusi la winap (ca daca se termina, o ia de la capat), asha ca garantat sta linistit si nemiscat in patut destul de mult timp (chiar si 30 de minute). usa ramane deschisa la camera
de multe ori vin pana in usa (el nu ma vede) si il urmaresc...

ca sa-i iau un obiect din mana...desi nu prea fac asta, decat atunci cand apuca ceva ce i-ar putea face rau (ma straduiesc sa nu ii dau acces la astfel de lucruri), ii distrag atentia. uneori ii dau altceva in mana, dar cred ca daca i se pare un obiect f interesant, cu greu va renunta la el pentru un altul, asha ca ii arat ceva pe perete, prin pomi,o pasare, un caine, o pisica...il iau din locul ala, il gadil...ma rog, ma folosesc de mediul inconjurator, sau il intreb ceva din ce stie si il pun sa-mi arate...

imi e f usor pt ca nu e prea galagios, a nu se intelege ca nu bolboroseste pe limba lui sau ca nu are ambitii, insa nu a reusit pana acum sa ma scoata din pepeni, asha ca va scriu din ipostaza mamei cat de cat relaxate

eu nu pot spune ca sunt singura...dar nici ca am prea mult ajutor.
stau cu socrii, am parintii la 20 de minute de mine...dar sunt singura care se ocupa de Razvan, in tot ceea ce implica cresterea si educarea lui.
Sotul ma ajuta la baie, spalat biberon, facut papa seara...adormit bebe uneori, la pranz...insa copilul a crescut si nevoile lui s-au diversificat...

eu sunt langa el 24 din 24 si numai eu am rabdarea de a-l duce acolo unde vrea el, de a-i povesti, canta, recita...arata...de a-l ajuta sa socializeze
e normal sa fie asa dar e normal si sa te mai ajute cineva, fara a-i spune copilului ca s-a facut rau daca nu mai vrea sa stea in tricicleta sau daca plange dupa mama...

cu alte cuvinte, nu se dau in vant sa stea cu el, iar soacra-mea, dupa ce zice "hai la mamaita, ca n-ai mai stat de mult cu ea
" (poate trece ziua si nu vine sa-l vada), nu trec 5 minute si ma striga...

iar mama...ii e teama, e nesigura, nu sta f bine la capitolul asta, e anxioasa si n-as vrea sa-i induca si lui Razvan aceste stari, ca eu vreau un copil curajos, sigur pe el, ca un adevarat leu ce este!

in fine, cand cineva vine pe la noi sau ma rog, il vede pe Razvan cum se comporta, bineinteles ca toata lumea isi asuma laudele (nu ca mi-ar trebui laudele cuiva, insa nici pozitia de fraier nu-mi place si nu mi se potriveste)
deci am si eu frustrarile mele...

mi le descarcai aici, printre altele si sper sa nu aruncati cu rosii, ca eu am in gradina si chiar prisosesc uneori

blog cu basca

Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

Khristin, mumoasa fetita ta! dulce era cand e era mica, dar frumoasa si pretioasa e si acum
imi place si masinuta aia, pe aici n-am vazut!
chiar ma gandeam aseara dupa ce am inchis calk la o masinuta din aia cum avea _giulianna_. adica ma gandeam sa-i spun Nerantulei despre ea

blog cu basca

Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput