Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (159)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

Ma abat de la subiectul zilei ca sa va spun ca ieri i-am facut Aniei linte. Am gasit la Mega Image o linte f marunta si i-am fiert-o vreo 30 min. Nu trebuie muiata peste noapte, eventual tinuta in apa o ora inainte, dar se poate si fara.
Separat am calit niste morcov si ceapa in ulei de masline si am pus peste. Si am mai pus si niste patrunjel verde.
A iesit o papalica foarte buna, pe care Ania, in premiera, a acceptat-o fara iaurt. Iaurtul i l-am dat insa la sfirsit, ca premiu.

Nausica si Ania
poze

"Life is what happens to you while you're busy making other plans" (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Octavia75 spune:

Muuh, am gasit eu linkul, pana acuma nici nu mi-a dat prin cap sa caut, chit ca noi am facut deja o data plonjon din pat..

http://www.shopmania.ro/magazin~cauta-aparatoare-pat.html

Octavia75 mami de Vesna, minune mica (16.10.2008)
Asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Nausica multummim de reteta.Eu chiar vroiam sa lansez o rugaminte ce le mai dati bebicilor de papa ca Andrei nu papa prea bine si as vrea sa incerc ceva nou.
Irina felicitari la nora pt dintisor acusi acusi ne ajunge din urma
Tatonelu nu mai schimbam daca zici tu.
Si inca o intrebare pt mamicile cu lapte praf noi am ramas pe nan 2 desi ne apropiem de 11 luni insa nu stiu ce sa fac de la 1 an voi ce o sa le dati?
Si inca o intrebare:
CE VACCIN FACETI LA 1 AN?FACETI SI ROR(ANTI RUJEOLIC ETC)?????Eu am citit ca ROR ar da autism si nu prea sunt hotarata daca sa il fac sau nu.

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavida spune:

Miruna, chiar m-a impresionat mesajul tau si vreau sa-ti spun ca sunt de acord cu tine. Asa vreau sa fac si eu si sper sa reusesc in continuare, sa-i explic mereu ce asteptari am de la ea si mai ales de ce vreau sa faca anumite lucruri cum ii spun eu. Mie nu-mi erau explicate, mi se trantea cate un "pt ca asa zic eu!" si mai luam si bataie...
Din pacate si eu ma enervez destul de repede dar ma rog sa am rabdare si ma straduiesc sa o cresc frumos.
Sper sa nu ajung la faze cu tavalit prin magazine totusi.
As vrea sa o invat sa adoarma si singura, pt ca adoarme doar la titi (cu mine) sau leganata in brate (la bunici, f rar) dar daca o pun in patut si vad ca incepe sa se agite si sa planga sau sa se intorca de pe o parte pe alta, nu ma lasa inima sa o las sa se chinuie.
Mai asteptam sfaturi, mai ales ca tu esti o mamica cu experienta.

Ratusca mea lav1 si lavi2 e aici http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=8

mamica de Eliza (24.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Octavia75 spune:

dyanira noi bem deja lapte de vaca, am renuntat deja de o luna jumate la NAN2, pentru ca nu mai vroia sa bea mai mult de 120 ml la o masa. Initial am trecut pe UHT de 1,5, apoi de 2,8 si acuma bem lapte de vaca, din piata, de la o tanti de la care luam mereu, si bem cam 250 ml la o masa.

Astazi noi am papat pireu de cartofi cu ficatel de curcan si nectar de la Tedi, fara de care nu se poate.

Octavia75 mami de Vesna, minune mica (16.10.2008)
Asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

apropos de tavalit prin magazine, am un prieten care a facut un fel de pact cu fetita lui (bineinteles cind a inceput sa inteleaga). Pactul e urmatorul, are voie la un singur obiect, poate sa fie de imbracat, de mincat, incaltat (si asta din hypermarketuri ca acolo copiii vor de toate). Cind fetita ia ceva si dupa aceea vrea altceva, o pune sa aleaga si-i reaminteste pactul. Nu a mers din prima, insa se pare ca nu a durat mult pina a inteles, asa ca nu se mai tavaleste pe jos. Asa a facut-o intr-un fel responsabila, e decizia ei, bla-bla. Mie mi se pare de bun simt chestia asta, nu-i spui copilului nu tot timpul, iar o data ii faci toate poftele.

Mamica fericita de bebelina Elsa

Mergi la inceput

anca, nushulica, laura, multumim de aprecieri si de voturi

fetelor, noi am tuns-o pe eliza la fix 9 luni, adica acum o luna. A tuns-o nasu-so cu masina de tuns si inainte i-au taiat si un mot, simbolic, asa, ca sa nu zicem ca n-am facut-o si pe asta. Seara, la baita, am si ras-o Am tinut neaparat sa o tund vara asta pt ca inca e bebelus iar vara urmatoare as vrea sa aiba parul mai lung ca, de, va fi domnisoara Acum ii masez pielea capului dupa baita cu ulei de nuca, care intareste radacina parului. Daca n-as fi tuns-o nu as fi putut sa-i fac masaj ca lumea, pt ca avea destul de mult par si s-ar fi naclait... ar fi aratat urat. Eliza seamana leit cu sotul si soacra-mea, care nu stau prea bine la capitolul podoaba capilara, si m-am gandit sa fac tot ce pot ca sa aiba un par frumos.
Acum, dupa o luna de tratament mi se pare ca i-a crescut mai gros si mai viguros.

Ratusca mea lav1 si lavi2 e aici http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=8

Mergi la inceput

Ratonelule si eu am pus-o pe Eliza de la 7 luni pe olita si culmea, a si facut kk!! Am pus-o pe olita in ideea de-a se obisnui sa stea pe ea pana nu putea sa se ridice singura si ea ne-a surprins facand treaba mare. De-atunci o pun in fiecare dimineata si dupa-amiaza dupa ce se trezeste si dimineata face intotdeauna si pipi si kk. Fata mea este model!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paula-Laura spune:

Ankussa, Andy si piticu meu a inceput sa ma muste de vreo saptamana. Nu de san ca s-a intarcat de vreo 3 saptaman.L-am tot lasat sa ma muste(de deget, de umar si dintre sani). Cert e ca ma musca in momentele de dragosteala si nu isi dadea seama ca am doare. Acum vreo 3 zile m-a muscat tare rau si am tipat fara sa vreau si i-am spus pe un ton mai suparat ca ma doare si sa nu mai muste... a inceput sa planga cu lacrimi de crocodili si si-a lipit capul de pieptul meu(era la mine pe genunchi) De atunci nu mai musca. Daca reincepe incerc sa ii reamintesc pe acelasi ton ca ma doare

Legat de intarcat -aveam lapte din ce in ce mai putin, el nervos sa nu se satura si dupa vreo saptamana de nervi am facut un bibe si i l-am dat inainte de san. Asa copil bucuros mai rar am vazut, a apucat bibele cu amandoua mainile si l-a terminat. Pana atunci nici el nu lua bibe de la mine. O saptamana i-am mai dat dimineata san si dupa aia...gata. N-am avut nicio reactie neplacuta

Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paula-Laura spune:

Muuh imi place mult cum gandesti si eu incerc sa nu imi las copilul sa planga. Acum,e foarte adevarat ca am un copil foarte echilibrat, care plange foarte rar si atunci cu motiv,destul de usor de identificat.
Insa de putin timp a inceput sa planga daca ii iei un obiect de interes din mana (interfonul pe care l-a stricat deja odata, pungile de plastic, ma rog, obiecte cu care nu e indicat sa se joace).Si problema e ca nu mai este foarte usor de pacalit. Tu cum procedezi in cazuri similare?

de raspuns

Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput