gradinita si virozele,rinofaringitele, etc
Va rog sa-mi spuneti si mie cum faceti sa aveti copii sanatosi la gradinita. Vladut al meu dupa 1 - 2 saptamani de gradinita mai pune de-o raceala (rosu in gat, febra MAREEEE, nas infundat). Doctorii (am consultat o gramada) Mi-au spus ca e normal, ca asa ii va creste imunitatea. dar nervii mei sunt intinsi la maxim
Daca v-ati confruntat cu asa ceva, scrieti, va rog.
Vladut are 5 ani si 2 luni si merge la gradi de la 4 ani.
Aurora
Raspunsuri
lexi spune:
Draga Aurora, o veste proasta, nu prea ai cum sa-l feresti de viroze si raceli de tot felul. E bine ca nu face si alte complicatii, gen infectii la urechiuse si altceva pe la burtica sau mai stiu eu ce. Invata-l, totusi, sa se spele de mai multe ori pe manute, dat fiind ca folosesc la comun atatea lucruri de la gradinita, sa se fereasca atunci cand un co-gradinas tuseste sau stranuta in fata lui, sa nu bage manutele in gurita si sa nu se frece la ochisori daca nu s-a spalat inainte.
Pe langa astea, o doza buna de citrice in fiecare zi, vitamina C si de restul rabdare si sanatate pentru mamica, sa poata sa treaca cu bine peste iarna!
nelia spune:
Si noi avem aceeasi problema. De cind e la gradinita Agata este o saptamina sanatoasa si doua bolnava. Ea nu are probleme cu gitul, nu face febra, din fericire, atit ar mai trebui, dar tot timpul are nasucul infundat sau ii curge si tuseste. As vrea atit de mult sa o vad sanatoasa, daca aveti solutii, mamici cu experienta in ale gradinitei boli... asteptam sfaturile voastre. Nu de alta, dar cu rabdarea nu stau chiar asa de mine!
Cornelia, mamica Agatei
otau spune:
Multumesc pentru raspunsuri. Se pare ca pana la urma timpul le rezolva pe toate. Am inteles ca dupa 6 - 7 ani copiii racesc mai greu. II voi da vit. C si alte vitamine. Momentam facem o cura de miere amestecata cu propolis, polen si nu stiu mai ce. E buna la gust si o ia cu placere. Sper sa aiba si rezultate.
Va pup ! Aurora
ciufulici spune:
Buna tuturor, nu stiu cum este la gradinita in ro dar aici in Thailanda de exemplu la inscrierea de inceput de an nu se cere nika absolut legat de sanateatea copilului. E adevarat ca nici dupa ce incepe scoala nu cere asa ceva, platesti doar taxa si cu asta poti duce copilul la gradinita ca ei se ocupa de restul; mancare, tot ce e nevoie pentru defasurarea programului in conditii normale.
Acesta e un punct de vedere, ce ma deranjeaza pe mine e ca aici copii vin din diverse colturi ale lumii si cum se zice mai pe romaneste fiecare cu virusii lui. Combinatiile care pot rezulta sunt nebanuite.
Am tot citit despre virozele ciudate de aici, despre febra aparuta in urma piscaturilor de tantati, si de alte afectiuni datorate insectelor si mai ales afectiuni datotare lipsei de igiena a apei, alimentatiei(avand in vedere ca aici e clima calda) si drept sa va spun despre ceea ce am citit nu prea te indemna sa iti duci copilul intr-o colectivitate.
Acum fiecare este speriat de orice afectiune cat de mica daca pot sa o numesc asa, daca ea apare la copilul nostru. Dar privind cu realism nu putem creste copiii izolati.
Prin urmare am inscris pe Diana noastra la gradinita in perfecta stare de sanatate certificata de medic si dupa nici mai mult si mai putin de o sapatamana a inceput "distractia". Era si de asteptat avand in vedere ca Diana a stat acasa mai mult cu mine si conatctul cu persoane venite din colectivitati nu a fost prea mare.
E de inteles ca virusii care circula pe calea areului e greu sa ii stapanesti iar pe copii sa ii protejezi cu masti e inutil.
Astfel a fost nevoie de nenumarte vizite la doctor pentru verificare starii de sanatate mai exact sa nu apara complicatii. Norocul meu e ca fetita noastara mananca si cu febra si cu dureri, isi inghite medicamentele fara problema daca e cazul sa apelam la ele si accepta programul de hidratare.
Prin urmare aceste viroze odata aparute in colectivitate e greu de stapanit si mai mult de jumatate din copii contacteaza virusul, diferenta este doar de cum se manifesta la unii dintre ei.
Prin urmare ideal ar fi ca cei cu probleme sa fie vazuti de medic si chiar urmat un tratament simptomatic plus o hidratate corespunzatoare. Dupa terminarea tratamentului iar verificat de doctor. Alimentati corespunzator si odihna atat de necesara refacerii.
De ce am vrut sa subliniez toate acestea? Pentru ca aici desi nu este iarna e cald tot timpul sunt destule viroze, noi ca romani percepem aceste viroze debutand odata cu sezonul rece, care aici lipseste cu desavarsire.
Iata deci ca lumea de peste tot se confrunta cu aceste viroze.
Sper ca nu am deviat prea tare de la subiect, va doresc sanatate maxima si succese depline in lupta cu virozele, eu abia am terminat cu una. Diana mea a inceput gradinita de pe 13 august.
2xCiufulici
mirelam spune:
Fetelor nu va faceti griji, ca nu sunteti singurele in situatia asta.
Andrei al meu a batut recordul anul acesta. Luni a inceput gradinita si miercuri ii curgea deja nasul si tusea. Asa ca....tot inainte cu Dumnezeu.
El este al doilea an de gradinita. Anul trecut mi-a racit toata iarna . O saptamana era bine, cealalta racea.
(5 ani si 6 luni)
dddd spune:
au dreptate medicii cu crestere imunitatii. la varste mici racesc mai des dar in acelasi timp isi formeaza si anticorpii. eu ii dau fetitei mele tinctura de propolis pentru cresterea imunitatii si miere de albine. de racit tot va raci, nu ma imbat cu apa rece, dar sper sa nu faca forme grave cu febra mare si tuse urata. sanatate!
maska spune:
Si eu am avut aceeasi problema cu Vlad al meu (3 ani in 22 iulie) ca si mirelam. Luni l-am dus la gradinita si miercuri dimineata s-a trezit ragusit, joi a inceput sa-i curga nasucul si pe seara a facut 38,3, vineri nu l-am mai dus la gradi pentru ca ii curgeau niste muci galben-verzui grosi si viscosi cum nu am mai vazut. nici pina azi dimineata mucisorii nu au trecut si nici nu s-au modificat ca aspect, in plus azi noapte mi-a tusit intruna.
Adevarul este ca acum 2 ani si jumatate cind mi-am dus fetita la gradinita, pe 26 februarie, a fost racita de atunci si pina la sfirsitul lui mai, o saptamina da una ba. Vlad avea vreo sase luni atunci si orice viroza facea ea imediat o prelua si el. M-am gindit ca si-a facut oarecum imunitatea de gradinita.
Cind m-am dus vineri dimineata sa anunt la gradinita ca nu va veni mi-a spus asistenta ca sunt o groaza de cazuri la fel. de atunci si pina acum am racit si eu si fetita mea, de 6 ani, si bunicele care au intrat in contact cu copiii.
concluzia este ca nu stiu daca copiii nu au inca imunitate fata de virusii care circula sau viroza actuala este cu mult prea puternica, intrucit eu nu am mai racit in ultimii patru ani, in conditiile in care mi-am ingrijit intotdeauna copiii.
otau spune:
Vladut al meu a mers prima saptamana la gradinita si a fost OK. Sambata pe la ora 12 avea temperatura.....39.1. Administrat Nurofen, scazut febra, mers la Budimex, control doctor, => rosu in gat. Concluzie azi si maine sat cu mama acasa, si ia medicamente.
Sanatate !
Aurora
CristinaT spune:
Si noi la fel, a mers la gradinita 4 zile, apoi febra mare, Budimex, laringita acuta! , tratament si o saptamana acasa.
3 ani !!! pe 14 februarie
CristinaT spune:
Am uitat si noi faceam tratament pentru cresterea imunitatii!
3 ani !!! pe 14 februarie