**Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(102)**
Raspunsuri - Pagina 6
ang3lt0uch spune:
Nu stiu de ce au acest criteriu, poate nici nu este la nivel general, poate la noi in Craiova doar, am vazut ca mai difera. Cert este ca ei doresc copii independenti dpv al "autoservirii", si asta include si bautul din cana/pahar.
Sa nu iti inchipui ca Adriana mananca ciorbita impecabil. Nu, nici gand, daor ca nu varsa pe ea, am invatat-o sa stea lipita de masa, dar ligura nu ajunge tot timpul plina de tot la gurita. Nu cred ca e vb de obligat/invatat copilul, cred ca e vb de copii care simt nevoia sa faca unele lucruri, eu nu am avut de ales, a trebuit sa o las sa manance singura f devreme (vara trecuta chiar), sau altfel nu ar mai fi mancat deloc. Inca de atunci era cu facutul singura de diverse chestii, pe asta s-a axat ea, pe independenta. De asta nici nu exceleaza in limbaj ca altii probabil, doar "se descurca", dar in nici un caz nu vb corect sau complet. Acum, privind inapoi, sunt multumita ca a vrut atunci sa incerce si ca am lasat-o cu toate ca la inceput se facea super varza pe haine. Dar macar e o grija in minus, si ea e tare mandra ca poate sta la masa cu noi "cot la cot".
Si crede-ma ca si eu mi-as dori tare sa nu stie sa bea din pahare sau sa deschida sticlele si robinetul sa-si toarne ea, in 10 pahare odata... Ar fi mult mai putin "messy", dar asta a vrut domnisoara, si cum ea este sefa, ma conformez ..or else
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
Florentina Roman spune:
Liviana, sa stapaniti sanatosi casa, e o mare realizare si faptul ca ti-ai amenajat-o tu cum ai vrut e nemaipomenit. Am vazut ca ai camere separate ptr copii, vor sa doarma singurei fiecare in camera lui? La noi e circ seara, ca Tudor ar mai sta putin, dar Cip nu pune capul pe perna pana nu e si T in patul lui. Si invers...
Copiii mei sunt la tzara de la inceputul vacantei. I-am avut acasa o saptamana la inceputul lui iulie, o saptamana am fost la mare si acum i-am dus iar ptr ca socrii stau intr-o zona de munte si e mai racoare, plus celelalte avantaje: aer curat, mancare sanatoasa, ma mai linistesc si eu.
Kid, nu stiu altceva despre clinica Micomi, ultima data am vazut site-ul asta iarna, cand eram si eu interesata si ramasesem cu impresia ca aveau si preturi. Dar intr-adevar, eu am renuntat la ei dupa ce am sunat in martie si ma programau tocmai prin iunie...
Didi, au schimbat structura testelor Pap, asa e, au trecut la o varianta mai detaliata, pe care nu mai apare nici un nr. Eu am gasit pe net corespondenta dintre nr si ceea ce scriu ei acolo.
Ella, Cip face la fel cand are chilotel. La mare l-am lasat intr-o zi fara, ca a vazut el alti copii la cucu' gol si s-a dezbracat singur, si n-a mai avut probleme, intreba doar unde face pipi .Ai incercat cu chilotei Pampers, daca ii explici ca-i poate da jos sa faca pipi si ca e ok si daca face in ei, poate nu se mai tine...
Si apropo de mare si copii dezbracati, "afara" am vazut foarte putini copii fara slip pe plaja, pe cand la noi, raaar vezi cate unul cu fundul acoperit.
Sorina, copiii nostri seamana, al meu mananca singur de cand a fost in stare sa tina singur lingurita-n mana, la inceput era ca un purcel, dar acum rar mai da pe el ciorba sau supa. N-am avut ce sa-i fac, ca altfel nu voia sa mai manance. Acum sta cu noi la masa pe scaun normal (la cel special am renuntat demult), problema e ca sta cuminte cat sa-si astampere foamea, apoi se da jos si pleaca. Acasa e ok, dar cand suntem in oras e tare frustrant ptr ca unul din noi tre sa fie in permanenta cu ochii pe el. Sper ca la gradinita sa nu faca la fel.
Eu nu l-am mai masurat de ceva timp, prin primavara avea cam 92 de cm si 12 kg.
Din categoria...Ciprian vorbeste:
apate= la o parte
budzi= fugi
mvau ate abate= vreau lapte in biberonul albastru
mos= frumos
fitza= furculita
epe= iepure
pon= telefon
patzene= picioare
Ioana13 spune:
Floretina, ce ma bucur ca mai aud si la altii ca sint copiii plecati cu saptaminile... aveam mustrari de constiinta(nu f mari, insa) ca sta Patrick atita timp la bunici, si inca mai vreau sa mai stea... nu se compara aerul de acolo, miscarea pe care o face la fin(el ii zice hey- dupa baby einstein) si prin curte, animalele... plus ca si parintii mei rid intruna cu el! Acolo are atitea de facut incit nici de leagan, nici de topogan nu are nevoie. Si baga niste somnuri si ziua si noaptea... mamaaa.
Patrick maninca si singur si ajutat... dupa cum are chef.
Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)
lbelciug spune:
Didi, pai tocmai asta zicea, sa nu crezi ca va fi imposibil forever, ci doar poate ca nu e momentul proprice acum pt voi. Scara nu scartaie, treptele sunt lipite cu un adeziv special. Dar R unde e de zici ca il ai doar pe D acasa?
Gravi, multumesc. Sa stii ca Belgradul e un oras mai safe decat Bucurestiul. La asta te-ai referit cand ai zis ca avem curaj?
Kid, da, l-am invatat sa se tina de balustri atunci cand coboara. Chiar si fara sa-i spun am observat ca e f vigilent. Foart ebine faci ca il pui pe Vlad sa fara treaba, lor le plece sa se faca utili si in felul asta incet-incet ii responsabilizam. Noi aseara am udat gradina impreuna. Eu caram galetile cu apa plina si le le ducea goale la pompa.
B nu mai foloseste bibe de mult; bea din pahar normal sau din sticla de 500ml. Mai da uneori pe el, dar nu-i bai, il schimb si gata. Mai mananca si singur, am observat ca ii place sa foloseasca tacamurile, chiar daca nu stie sa le manuiasca prea bine.
Florentina, multumesc. Ma bucur ca esti mai linistita si ca puilor le merge bine la tzara. Incerc si eu sa-l conving pe sot sa-l mai lase la Braila pe Matei, in Bucuresti cu socru-meu n-ar face decat sa stea la TV. In plus nu-mi iese din cap replica lui soacra-mea spusa lui Matei cand era la ei: "Abia astept sa scap de tine". Dupa ce ne-am mutat, copiii au dormit in camerele lor o noapte dupa care M a plecat la Braila. Atunci a stat cate unul din noi cu ei, deci inca nu stiu sa-ti spun cum va fi la re-intoarcerea lui Matei. Eu sper ca bine.
Hehe, haiosi capsuneii nostri vorbareti.
Fetele ai vostri se frichinesc mult seara in pat pana sa adoarma? Bogdanel atata se mai framanta ca daca ar sta pe o coca sigur ar iesi un cozonac bun.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
Ioana13 spune:
Liv, Patrick citeodata adoarme in 2 minute, citeodata se ridica sa rigiie(ca el adoarme cu sticla cu lapte) si apoi adoarme reoede, citeodata ii spun o poveste, apoi adoarme... acum la bunici cam adoarme instant.
Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)
Carmen_So spune:
Liviana, minunata casuta ta, am vazut si eu pozele! Si reusita voastra e cu atat mai mult de admirat, cu cat ai avut puterea sa renunti la apartamentul ala si la avans... A iesit foarte frumos. Am auzit de ajutoarea ta, Daiana, am citit prin reviste de ea. Ea ti-a pictat mobila, ca a iesit foarte frumos? Ce zice Matei de patul lui cu numar de inmatriculare, cred ca e foarte incantat. Hai, mai povesteste cum a fost cu amenajarea, ca mie una imi dai un imbold. Ce ati facut bine, ce ati fi facut altfel, d-astea.
Ella, cum a fost la Marina Surf? caut un loc la noi la mare, unde sa fie liniste si civilizatie, sa nu ma calce nimeni pe cap (adica sa aiba sezlonguri ), sa nu urle muzica, sa fie curat.
Am retinut discutia cu pampersul si gradinita. Acolo unde merge nr. 1 (e studenta in anul doi) primesc copii cu pampers si care nu mananca singuri. Cel mai mic copil din grupa avea atunci un an si opt luni si era la grupa mica, nu au o grupa de pampers. Spuneau ca nu vor sa faca o grupa de pampers fiindca copiilor le face bine sa se amestece cu cei mai mari, cu cei mai mici, nu neaparat numai cu cei de varsta lor. Si acum ii mai amesteca in unele zile la cateva lectii.
Eu am dus-o pe Mara la 3 ani, cand avea inca pampers si suzeta. In doua saptamani cred ca am scos pampersul si am "pierdut" suzeta. Eu nu-i scosesem pampersul fiindca nu era capabila sa se "tina", daca mergeam cu masina mai mult timp, trebuia neaparat pampers pe drum. Am lasat-o in pace, nu m-am stresat ca nu face la olita, fiindca nu i-a placut olita deloc, cand a fost pregatita a vrut direct pe WC, cu reductor.
Si cu nr.2 o sa fac la fel, o las in pace si cand o fi pregatita, face ea la WC. De mancat, nr.2 mananca singura si felul intai, mai scapa pe ea, dar e foarte atenta de obicei. Nici cu mancatul nu e o problema la gradinita unde merge nr.1 si unde o sa mearga la anul si nr.2, fiindca ii ajuta ingrijitoarele pe cei care nu reusesc. Dar fiindca mananca toate grupele o data, cei mici se ambitioneaza sa manance singuri, sa fie si ei "mari".
Carmen_So spune:
Acum am vazut intrebarea ta cu frichinitul in pat, Liviana. Ale mele adorm repede, nr.2 bea biberonul, nr.1 vorbeste cu papusa, le inchid usa si-s gata. Asa au facut mereu, au adormit foarte bine de la inceput. Nr.1 mai are zile in care nu doarme la pranz, dar are aproape 5 ani si ma gandesc ca e normal sa fie asa. Mai ales ca uneori nu e foarte obosita, cand nu putem iesi afara o inteleg. Dar cand stam mai mult pe afara, dorm de rup, nr.1 3-4 ore, nr.2 4-5 ore la pranz. Iar seara, de la 10 la 8, lemn.
lbelciug spune:
Draga Carmen, poate pare ciudat, insa ma multumeste tot ce-a facut si m-a sfatuit Daiana. Comunicarea cu ea a fost excelenta si toate aspectele au fost lamurite. Ea ne-a sfatuit initial ce culori sa penem pe pereti, a mers cu noi la magazine cand am cumparat gresia, faianta, pachetul, vopselurile pt pereti si pt mobila. La sfatul ei am vopsit singurica mobilierul iar ulterior dupa ce am agreat impreuna unde sa fie pictura si ce sa reprezinte a trecut la treaba. La camera lui Matei alesesem de mult tema "Cars", iar cea a lui Bogdan este "Farm animals".
Daiana apare regulat in revistele de amenjari pt casa, colaboreaza cu CasaLux (mi-a spus ca vrea sa trimita acolo poze cu macii din baie) si cu altele. Sotul ei este sculptor, deci amandoi sunt in bransa, iar printesele lor gemene se anunta la fel de talentate.
Matei a fost incantat de patul masina (era extaziat inca de cand l-a vazut pe hartie), iar de masina de curse nu mai spun. Pt mobila din camerele lor m-am zbatut f mult, ca sa obtin ceva frumos, de calitate, modern si in acelasi timp vorba englezului "cost effective". N-ai sa crezi dar pe mine aceste 2 camere m-au costat cat pe altii o camera.
Cine doreste sa-si faca mobila pe comanda din lemn natur sau pal/mdf, il recomand pe dl Dinu Cozorici, un om deosebit si mult focusat pe satisfactia clientului.
Referior la nr de inmatriculare, IF-21-MTY vine de la ziua in care s-a nascut M, judetul unde locuim si evident initialele numelui. La fel, cifra 5 de pe masina de curse semnifica varsta lui Matei.
Iti dai seama ce ne-am distrat noi fetele cand am stabilit aceste detalii.
Sa stii ca atunci cand isi servea lapticul seara in pat si B adoarmea repede, insa il refuza de cateva luni bune, nu stiu de ce...
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
ella_74 spune:
Florentina R,
foloseste de aproape 1 an numai pampers chilotel; acum i-am descoperit si pe cei de la Libero care sunt parca mai bine facuti decat cei de la Pampers.
Nu vreau sa-l fortez cu olita/wc-ul dar stie de mult timp semnificatia si de asta nu inteleg de ce nu cere; imi zice mereu : " e mic, vea sa faca in chiotei" sau daca il intreb daca vrea la wc raspunde :" a facut deja".
Carmen So,
Marina Surf e un complex, au si site dar plaja din fata complexului e pentru toata lumea; sunt si aici sezlonguri si umbrele dar sunt puse la distanta mare cat sa nu intre altcineva in sufletul tau.
Nu sunt boxe pe plaja si complexul are si un restaurant in aar liber in sistem "impinge tava"; mancarea e relativ ok, depinde ce-ti iei.
Complexul are casute cu iarba in jur; parca in perioada asta erau in jur de 150 ron/noapte si mi s-a parut putin in comparatie cu eforie unde am platit 250 ron/noapte.
Casutele sunt cu baie in camera, au mobilier alb de la Ikea , aer conditionat; tot in complex sunt campate multe rulote si corturi dar mi-a placut ca la baia pentru camping aveai acces cu cartela si arata f bine; noi daca n-am stat in complex, am avut acces la baia pentru toata lumea, unde dusurile erau cu apa rece
La eforie era plin de toparlani si sindicalisti pe plaja, a trebuit sa indur niste mitocani care stateau cu sezlongul la juma de metru de al meu si se scobeau in masele cu degetele; ce sila, nu mai calc pe acolo; si boxele alea care duduiau in creierii mei o muzica "elevata" de nu puteam citi nimica; dar mi-am dat seama ca oamenii aia vin acolo fiindca asa le place, eu nimirisem gresit; de obicei mergem in Vama sau Mamaia.
mica0307 spune:
florentina si celelalte fete care isi duc copiii la bunici la tara....capsuneii vostrii nu se umplu de muscaturi ale diverselor insecte??? Ca pe mine ma dispera asta la Maya...cei drept asa eram si eu cand am fost mica....cu ce le dati?