**Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(102)**
Raspunsuri - Pagina 5
ang3lt0uch spune:
Liviana SUnt constienta ca maj copiilor mici ii vror pe cei mari. Dar eu nu ii pot cere Adrianei sa accepte un copil de 1-1.5 ani, pentru ca e o diferenta de la cer la pamant. Pe cand cei de 3 an, 3 ani si o accepta mai usor pe ea, e mai apropiata de ei fata de cat de apropiata e ea ca si comportament de cei mai mici...cred ca intelegi ce vreau sa spun. De asta exclud cresa.
Foarte amunzante cuvinetele celui mic Pana acum cel mai amuzant, sau ma rog, ciudat al Adrianei este "matitanta" care inseamna magazin... Probabil a asociat cuv "magazin" cu "tanti", ca e tot timpul o tanti la magazin care o serveste..si de aici rezultatul ciudat.A, da si sa nu uit de eternul "fu.te.re" care inseamna, evident, "fluture"...presupun ca maj copiilor spun asa in prima faza. culmea culmilor, ea nu prea pronunta pe "r" in alte cuv, dar in asta da ). Noi incercam sa trecem pe "fluturas", macar suna altfel
Graviduta Iti pui problema altfel, si din pct asta de vedere nu se obs ce ar fi in neregula. Ideea e ca bautul din cana normala, fara cioc, sau din pahar, fara pai e considerata o etapa in dezvoltare, tine de indemanare etc... Fetita ta manaca singura cu lingura, supa de exemplu (Adik ceva lichid)? Si eu ii dadeam cu sticlele de Cappy si figo vara trecuta, dupa ce am renuntat la biberon. Dar f rpd a inceput sa bea din pahar, cum am lasat-o, probabil putea dinainte dar nu o lasasem eu. In schimb bautul cu paiul a venit mai tarziu, pe la un an si 8 luni. Sunt 100% sigura ca Mara poate sa bea din cana sau pahar normal, daor ca ii dai tu din sticlele alea ca sa nu existe pericolul de a se uda. Daca o duci la gradi fara acele "accesorii" eu cred ca va bea normal din prima, nu cred sa fie probleme.
Edit: Acum am vazut ca ai zis ca varsa pe ea din cana. Pai e normal sa aiba instictul de a turna toata cana pe gat, cum face cu bibe, de a o ridica sus sus... Spune-i cum sa faca,sa o ridice daor putin, eventual sa bage un pic nasul in cana decat sa o ridice sus, eu nu cred sa nu reuseasca :)
La stat, la gradi, nu ii prea ajuta sa pape pe cei din grupa mica, decat la cresa. Ideea ar fi ca sa poata cat de cat sa manance singuri, chiar si supa (fara sa isi verse tot in poala sau sa duca lingura goala la gura). La particulara nu e chiar asa strict, ii ajuta chiar si pe cei mari, dar mai mult ca sa mai manace un pic nu ca nu ar putea sa manuiasca lingura. Renuntatul la biberon si bautul din cana e legat de capacitatea de a manca singur, tine tot de manuit lichide. Astea nu-s cuvintele mele, mi-a explicat o educatoare cum s-a priceput ea care e faza, mai demulticel...
DidiAlex Pai nu noi ne putem neaparat problema pampersului, dar la stat stramba rau din nas daca are, si in genere il baga in grupa de pampers, adica la cresa din cauza asta, cum au zis si fetele. E adevarat ca le este greu acolo sa ii schimbe ,sunt multi copii si daor o educatoare... La particulare ii accepta (la unele). Eu o sa o duc cu pampers, nici macar nu sper ca pana in octombrie sa scape de el.
Edit : ca erau prea multe litere mancate, chiar si ptr mine
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
ang3lt0uch spune:
Alta chestie, din capitolul frustrari ale mele: ce inaltime mai au capsuneii/capsunelele? (greutate nu ma intereseaza, m-am resemnat demuuult).
Imi intrebai si eu medicul de fam ce sa ii dau ptr imunitate, daca tot o duc la gradi. raspunsul ei: nu stiu, vezi si tu ce le dau altele... Cred ca nu ii mai dau nimic... Voi le dati ceva ? (nu ma refer la vaccin...)
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
kid spune:
Liviana Am admirat si eu pozele! Se vede ca esti foarte fericita. Bravo! Bogdanel se descurca singur la urcatul/coboratul scarilor?
Didi Am citit multe pareri pozitive pe net despre Mihaela Badea, dar preturi doar de acum 2-3 ani si as fi vrut sa stiu cat au mai crescut intre timp.
M-am uitat si eu de curiozitate acum pe rezultatul pap si nici pe astea ale mele nu e trecut nici un grad. Eu pana acum am fost la med-as, aveam acolo o dr foarte buna, dar nu mai e la ei si nu reusesc sa gasesc unde s-a mutat.
Vlad a renuntat de anul trecut la biberon, bea doar din cana cu pai, foarte rar din cana normala, cand are chef. Iar de mancat singur, cam greu, varsa jumate din lingura pana ajunge la gura.
Noi am renuntat la scutece cat stam in casa, daca ii pun, si-l da jos si il duce la gunoi. Mai sunt si accidente, azi a zis ca face pipi, si-a pus olita in mijlocul camerei si a facut langa. Apoi a inceput sa stearga cu mainile, a inceput sa topaie (asa cum face de obicei cand intalnim baltoace pe afara), a alunecat si s-a dat cu fundu de parchet. Apoi a spus toata ziua "Dodush nu pipi jos, pipi co" ca nu face pe jos, ci la olita.
Repeta tot ce aude, cand e suparat ca nu merge ceva zice "ai ma" (haide mai); dimineata imi cere ceaie ate (cereale cu lapte), lapte nu bea deloc simplu, shishu zice la sandwich, shishi la sosete, caco -cartof, oco - morcovi, pampoo la sampon sau la jambon, shia guni/nino (masina de gunoi sau de politie), mai sunt multe, tot zic ca le notez dar nu apuc.
Ii place dimineata sa faca cahea (cafea), sa gateasca prajituri, ii dau coji de oua, faina si le muta dintr-o oala in alta, sa dea cu matura/mopul, sa bage la spalat, sper sa il tina
Sorina Juniorul are aproape 90 cm si 11.5 kg. Pe caldurile astea mananca si mai putin ca inainte, eu sper sa se mentina si sa nu slabeasca.
Si noi in albumul de ratuste ->>> www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=8" target="_blank">ki2 & ki2
Vreau sa nu mai fiu diferit!
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Ema
kid spune:
kay, Didi, mihamora, lauradi Multumim pentru voturile acordate ratustii
De ce lauradi nu e trecuta in lista de mamici de capsunele?
kay Voi ce mai faceti? Pe unde va mai plimbati?
Si noi in albumul de ratuste ->>> www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=8" target="_blank">ki2 & ki2
Vreau sa nu mai fiu diferit!
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Ema
An@ spune:
Si eu vroiam sa intreb de Kay, ca n-am vazut pe nicaieri noutati, ce au facut la Viena?
Kay, poate scoti nasul pe aici, ca vreau sa te intreb de un hotel unde am citit ca ai fost tu.
Liviana, mi-a placut cum ati aranjat casa. Mi-a placut "prezentarea" cu buchetul de flori. Mi-am dat seama ca era pt noi , dar l-am intrepretat si ca ne-ai deschis usa si l-ai primit de la noi . Ma bucur ca ne-ai povestit de Belgrad...eu aveam imaginea unui oras bombardat, decazut si atat. Dar mi-au placut pozele si au mai schimbat ceva din ce credeam eu.
Didi, m-am uitat si eu pe site-ul cu bazinul de inot..ce preturi mici la voi. Noi vom plati 100 ron sedinta, deci cam 25 eur ora de inot. Scump rau, dar nu prea sunt variante mai ieftine, mai ales pt copii asa mici. Am terminat cartea. mai aveam cateva pagini si azi in pauzade masa m-am dus intr-un parc, pe o banca sa o termin , ca nu mai puteam astepta pana seara...m-a lasat trista. Acum caut in biblioteca alta carte, alt gen, care sa ma "redreseze".
Ella, da, la mare intotdeauna am vointa sa ma scol devreme, pt ca imi place linistea si soarele bland de dimineata de pe plaja, apa limpede...In week-end mergem iar la mare, abea astept. de data asta la hotel. sper sa nu moara ana de foame .
Florentina, da, e fffff diplomata fii-mea..deja mi-e groaza de "negocierile" viitoare cu ea. Cand vrea sa o car in brate nejustificat (adica abea am plecat de acasa si vrea deja in brate), maraie putin, vede ca nu ma impresioneaza si apoi incepe: "mami, vrei un pupic ? Vrei benzina?" (adica tot pupici ca sa am energie sa o car).
nu mai stiu cui vroiam sa scriu...poate imi amintesc si revin. ma duc sa calc.
mami de Ana (22 mai 2007)
An@ spune:
Aaaaaa, am vazut ca ati scris cuvinte pocite de copii. Ana vorbeste clar si corect in marea majoritate, adica o intelege oricine (mai putin t in loc de c), dar un cuvant haios este "acoperina" = combinatie de acoperis + copertina. Zice asa la parasolarul de la carut.
mami de Ana (22 mai 2007)
ella_74 spune:
Liviana,
sa stapaniti sanatosi casuta; foarte frumos v-ati aranjat.
Ce bine ca baietii au camera lor fiecare.
Simpatic Bogdanel cu vocabularul.
Si ne-a spus aseara in timp ce se uita la Baby Einstein: "ce pasarica ciudata; ce face ea acolo in copac?"
Nu ne-am convins daca stie semnificatia cuvantului "ciudat" dar azi la gradi mi-a spus educatoarea ca dimineata i-a spus:" te-ai imbacat ciudat azi" ; din context as spune ca stie ce inseamna, dar pe de alta parte, eu la 2 ani si 3 luni nu stiam pe ce planeta ma aflu.
Sorina,
are 94cm, l-am masurat chiar aseara; la kg avea 14,5 prin primavara dar nu cred ca a mai luat in greutate de atunci.
Am o problema cu : am observat ca daca il tin in chilotei de bumbac, nu vrea sa faca pipi, evita cat de mult poate; si cred ca n-am facut bine, ca in seara asta mi-a spus ca il doare cand face pipi; cred ca e vina mea; il bag iar la pampers; cand o vrea el atunci sa renunte.
mica0307 spune:
liviana da, am fost singurele acasa la mama, ca sotu a fost plecat prin delegatii. M-a anuntat ca face pipi, i-am spus ca suntem pe autostrada si oprim imediat ce gasim un refugiu, peste cativa km am oprit, a facut pipi si am plecat mai departe.
Maya bea din sticla/cana/cu paiul/bibi...
sorina Maya are 91 cm si 12,5 kg.
Graviduta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ang3lt0uch Graviduta Iti pui problema altfel, si din pct asta de vedere nu se obs ce ar fi in neregula. Ideea e ca bautul din cana normala, fara cioc, sau din pahar, fara pai e considerata o etapa in dezvoltare, tine de indemanare etc... Fetita ta manaca singura cu lingura, supa de exemplu (Adik ceva lichid)? Si eu ii dadeam cu sticlele de Cappy si figo vara trecuta, dupa ce am renuntat la biberon. Dar f rpd a inceput sa bea din pahar, cum am lasat-o, probabil putea dinainte dar nu o lasasem eu. In schimb bautul cu paiul a venit mai tarziu, pe la un an si 8 luni. Sunt 100% sigura ca Mara poate sa bea din cana sau pahar normal, daor ca ii dai tu din sticlele alea ca sa nu existe pericolul de a se uda. Daca o duci la gradi fara acele "accesorii" eu cred ca va bea normal din prima, nu cred sa fie probleme. Edit: Acum am vazut ca ai zis ca varsa pe ea din cana. Pai e normal sa aiba instictul de a turna toata cana pe gat, cum face cu bibe, de a o ridica sus sus... Spune-i cum sa faca,sa o ridice daor putin, eventual sa bage un pic nasul in cana decat sa o ridice sus, eu nu cred sa nu reuseasca :) |
Sorina, acum sincer iti spun, eu nu ma grabesc sa o invat sa bea cu cana, chiar nu vreau sa o fac. Poate sunt eu mai entetee, dar nu m-am grabit nici cu olita, nici cu nimic, le-am luat pe toate treptat, si ma bucur ca am facut-o, pt ca mi se pare ca Mara stie, face si spune foarte multe pentru varsta ei. De mancat, incearca sa manance singura, dar mai mult da pe ea supa. Are tot timpul sa invete, mai ales ca vrea sa o faca. Cu sticla normala/canita ii mai da bona, nu stiu cat da pe ea si cat bea ca nu am fost de fata. Dar cand i-am dat eu, a dat pe ea. Eu nu vad niciun rau ca deocamdata sa bea din sticla cu tutur.
Ceea ce vroiam sa spun, insa, in postul meu nu era legat neaparat de Mara, pt ca o sa o dam la gradinita la anul in toamna cel devreme, ci de faptul ca bautul din cana/sticla e un criteriu pt acceptarea unui copil la gradinita si nu intelegeam acest criteriu. Nu mi se pare ceva esential sau insurmontabil. Asta-i tot.
Mara are 13.2 kg, dar nu stiu exact ce inaltime, cred ca vreo 90.
Pantofiori sport, noi, din piele ext si int, marimea 20
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)