**Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(102)**
Raspunsuri - Pagina 7
Graviduta spune:
Liviana, am omis sa-ti spun ca-mi place tare cum iti sta parul in primele poze, cele cu "invitatia".
Mica, pe Mara o mai ciupesc tantarii si ii dau cu mixtura mentolata de la farmacie. Altceva nu a ciupit-o pana acum.
Pantofiori sport, noi, din piele ext si int, marimea 20
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)
Florentina Roman spune:
Mica, Tudor e plin de bubite, apar mai intai pe picioare si apoi pe restul corpului. La inceput am crezut si eu ca sunt muscaturi de insecte, dar l-am dus la alergolog si, in urma testarii, s-a dovedit ca e alergic la acarienii din praful casnic, care cica sunt foarte numerosi in casele vechi de la tara, chiar daca bunicile spala/ fac curat mult mai des decat o fac eu acasa.
Acum ia un medicament si parca nu mai sunt asa multe(bubitele) si nici nu se mai scarpina foarte mult, dar exista. II trec doar dupa ce ajungem acasa. Cand il iau acasa, am sa incerc si la homeopat, sa vedem.
Poti sa-i dai cu mixtura mentolata sau alcool mentolat.
Ioana, si eu m-am simtit un pic vinovata la inceput da' mi-a trecut repede, mai ales ca trebuia sa merg la serviciu... Acum nu stiu ce sa fac cu atata libertate, ma-nvart prin casa si mai fac una-alta, mai vorbesc cu Tudor la telefon, mai citesc...nici cu mancarea nu ma mai stresez...dar pana spre sfarsitul lui august nu-i aduc in caldurile astea. Ma incanta foarte tare faptul ca, desi dimineata si seara e chiar frig acolo si ei nu vor sa stea imbracati, n-au facut nici macar rosu-n gat.
Si se si distraza, ca sunt mai multi verisori acolo, cateodata o compatimesc pe soacra-mea, in fata carei ma inclin
lbelciug spune:
Gravi, multumesc, "tunsoarea" e de vina. De cand locuiesc aici nu mai suport pletele, asa ca am cerut frizeritei sa ma tunda scurt dar sa se si aseze in acelasi timp. Se pare ca a reusit deoarece eu nu i-am facut nimic special ca sa stea. Ce se mai aude cu "Alma", n-a fost aprobat?
Florentina, cunosc si eu sentim asta cu invartitul degeaba prin casa, insa banuiesc ca e doar de moment, sigur gasesti tu ceva de facut pt suflet si rasfat. Mare noroc ai cu soacra asa buna, sotul meu cred ca e gelos un pic pe faptul ca Matei sta cu ai mei mai mult...
Mica, am citit de curand ca si usturoiul zdrobit si aplicat pe blande face bine pielii, vezi si tu cu ce ai rezultate.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
bettyR spune:
Ce avant ati prins fetelor, ca reusesc cu greu sa va citesc.
Liviana, multumim pentru flori! Ai o casuta tare frumoasa, felicitari, asteptam poze ca sa ma inspir si eu la culori pentru ap nostru. Inca suntem la geamuri si usi, urmeaza gresia, faianta si restul. E tare greu pentru mine ca nu-s asa deplasabila.
Si Andreea mea se freaca si se foieste f mult pana adoarme, si noaptea are somnul agitat, vb prin somn, se ridica in genunchi.
Cu olita nu stam nicicum, nu face si gata, banuiesc ca o sa faca pur si simplu cand e pregatita. Vine si imi spune cand ii vine sa faca pipi sau caca, ma pune sa ii dau jos chilotii sau pampersul si sta acolo si se tine, apoi se ridica si face pe jos sau ma pune sa pun pampersul. Azi a facut caca pe jos si s-a speriat de el. O mai las fara pampers ca e cald si sa constientizeze si ce se intampla.
De mancat ii place sa mai manance singura, dar f rar , cu mana sau cu tacamuri, mai mult sa le foloseasca, decat sa manance, vrea sa intinda untul cu cutitul pe paine de ex. De mancat lichide nu se pune problema, ca nu vrea supa deloc, mananca doar legumele din ea, dar si asta destul de rar. De cand am renuntat la robot, mananca cam putine feluri, rondele de somon la gratar cu orez, snitel sau pulpa de pui, cartofi piure, rosii, castraveti, pepene, paste, ou, iaurt, cereale, lapte. Nu vrea tocanite sau orice alte mancaruri scazute, f rar legumele din supa, sper sa o apuce interesul sau sa o conving sa guste si altceva ca nu vrea din start, ori ia o gura dar nu mesteca, scuipa si tipa.
In schimb vorbeste destul de bine si frumos, face propozitii lungi, stie multe poezii, canta, se joaca altfel.
Ma duc ca s-a trezit Alexandra.
Andreea
ang3lt0uch spune:
Betty Fie-mea nu manaca mancaruri "scazute" deloc, niciodata nu i-au placut. Drept sa iti spun nici pe mine nu ma satisfac,ma simt tot timpul prea umflata cand mananc tocanite sau alte minuni, asa ca o las in pace. Insa ciorbite /supite sunt moartea ei. E adevarat ca pe la inceput (noi am renuntat la mancarea gen piure devreme de tot, la 9-10 parca) vroia doar bucatelele din supa, insa acum o mananca cu totul, nu mai sta sa se uite ce si cum. Da' are ceva antrenament... Waw cand te aud ca spune poezii (felicitari !!!!!!), mi se pare ireal sa o incadrez pe a mea in aceeasi categorie de varsta. SIncera sa fiu cred ca Adriana va invata o poezie daor cand va fi neaparata nevoie, la vrun spectacol sau serbare. Acum le asculta de 3 ori si apoi incepe sa se "personalizeze". Catelusul nu e catelus e "rocky", printesa e Nana, vrun mar e banana si mai stiu eu ce ,pana se alege praful de ele cu rima cu tot. Oricum nu vb suficient de bine sa se inteleaga ca ar spune o poezie. Mai e timp, si nici nu tin neaparat sa faca asta daca nu vrea.
lbelciug Am si eu cateva intrebari legate de camerele baieteilor tai. cand le-am vazut am ramas socata, parca sunt din reviste. Intre timp am obs ca le-a pictat cineva. Vroiam sa stiu daca daor le-a pictat sau a facut si mobila in sine. Am vazut ca e din bucuresti (parca), ma gandesc ca oi gasii eu vro varianta sa le iau de acolo...
Oricum fie-mii ii tre ceva de tinut jucariile pe el, cosurile de jucarii sunt insuficiente si numai ordine nu este in ele ..Nici nu am cum sa ii cer sa fie ordonata daca fata nu are o mobila speciala ptr jucarii, asa doar le arunca prin cos, nu mai e asta o metoda deja... Plus ca dulapiorul micut de haine cu sertare e demult prea putin, nu mai am loc de hainele ei niciunde. Ii trebuie si un dulap cu 2 usi. Si daca tot sunt la capitolul mobila, ea oricum doarme intr-un pat de o persoana in care dormeam eu cu ea in camera cand era micuta, patutul ei e acolo in camera degeaba, ocupa daor loc si mai serveste ca loc de culcat papusile sau loc de joaca... Un pat de o persoana personalizat ar fi binevenit...
Si o ultima intrebare: poti spune cam cat te-a costat o camera cu tot ce are in ea?
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
Ioana13 spune:
Mica, nu i-a aparut lui P nici o muscatura, nici nu prea sint tintari acolo, dar a fost la bunicii paterni acolo e plin de tintari, dar au cumparat Autan si cica i-au dat cu de ala. Nu stiu sigur.
Eu faceam alergie de cite ori schimbam mediul: cum stateam mai mult de 2 zile in alta zona, ma umpleam de bubite. Ba de la aerul poluat, ba de la aerul prea curat...
Florentina, eu in prima saptamina numai am zburdat, doar seara ajungeam acasa, mincam numai prin restaurante... acum, insa, simt si eu casa goala, sotul imi lucreaza pina seara; acuma caut pe net sa fac o praji...
Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)
kid spune:
Liviana In rarele zile cand nu doarme la pranz, seara adoarme cum pune capul pe perna. In rest, in majoritatea serilor avem show; il trimit in patut la nani, dupa ce face galagie intr-un final merge, apoi se foieste putin, tipa nervos dupa apa, isi aranjeaza perna, isi cauta pozitia confortabila de somn... dureaza vreo jumate de ora.
De cateva seri a inceput si cu un alt ritual, se aseaza pe burta si zice "a a a pati" adica sa-i faca cineva masaj asa in 5-10 minute adoarme.
Sorina Tot vroiam sa te intreb, dar am uitat... ce lucrezi de acasa? In ce domeniu? Daca poti sa-mi spui.
Si noi in albumul de ratuste ->>> www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=8" target="_blank">ki2 & ki2
Vreau sa nu mai fiu diferit!
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Ema
ang3lt0uch spune:
kid
Iti pot spune, normal. Nu e nimic spectaculos, e o munca ca oricare alta, nu e vb de MLM sau alte metode de a face bani fara a munci efectiv in sensul pe care il deduc eu din munca "efectiva". Stii presupun cam cum lucreaza un translator. Sta acasa si primeste pe e-mail traduceri, de la firma cu care colaboreaza sau de alte firme/persoane, dupa ce isi face un renume. Eu nu sunt traslator, dar modalitatea de a primii de lucru si de a lucra este similara. Eu sunt ceea ce englezii numesc "freelance writer" sau "ghostwriter". Am inceput candva demuuuult pe siteuri de freelancing gen rentacoder . com (sper ca nu se considera reclama sau ceva...). Acolo sunt joburi ptr acsa in toate domeniile legate de internet, programing, design si calculator in general. Eu ma axez doar pe scris: producere de materiale publicitare, articole ptr diverse websituri, unele vand cate ceva, alte daor ofera info, cataloage, content de website, promotii pentru produse, carti si carticele de orice gen (incluzand enervantele "How to (do smth incredible even impossible) in 10 days")...multe multe altele...Scriu orice imi cade sub mana, in atatia ani am invatat cum sa scriu ceva ce atrage clienti chiar daca eu nu as citii never ever, dar asa se cere dar si cum sa scriu ceva f folositor, informat si original. Totul trebuie sa fie "original", chiar daca folosesti adevaruri general valabile nu trebuie sa copiezi cuvinte cuiva, normal... Nah daca vrei mai multe detalii, iti mai spun...
Bani ies, daca privesti acest lucru ca un servici normal, de 8 ore pe zi. Eu nu am unde sa scot atatia bani nici in conditiile in care stau cu fie-mea pe cap si numai kef de "impulsionari clientela" nu am... Acum, cu Adriana non-stop lg mn, cu greu reusesc in unele luni sa scot 2000 ron. Sunt luni in care iese si mult mai putin, dr nu ptr ca nu as avea job-uri, ci ptr ca le refuz ca nu sunt in stare sa scriu suficient de rpd sa le termin la timp... Inainte de fata, ieseau dublu lejer... Dar exista si "dezavantaje", adica esti seful tau propriu deci iti iei vacanate cand vrei... In general inainte ma multumeam sa scot bani 3 luni si una stateam degeaba, sau sa lucrez doar 2 sapt pe luna...etc. Acum as vrea sa pot scoate iar atata, sa imi definitivez platirea unei carti de munca (ca evident NU AM) si sa putem face un credit ptr casa.... M-am saturat de chrie si de stat cu maica-mea chiar nu mai am nevoie, mai bine nu am bani destui decat sa ma stresez non-stop (stress-lipsa insipratie-depresii-zero munca)
Edit: Vroiam sa mai zic ca eu una cred ca asta este o munca in care te poti antrena, ca sa spun asa, chiar daca nu ai inclinatii de "scriitor" sau talent la scris. Ptr ca unele necesita zero imaginatie ci doar o buna cunoastere a motoarelor de cautare si a algoritmilor cu care functioneza (e nevoie sa introduci cuvinte anume in articol pentru a fi plasat site respectiv bine in Google cateodata), eu cred ca oricine poate face asta cu suficient antrenament.
Este adevarat ca unele sunt de alta natura, am scris si web content la siteuri referitoare la magie, astrologie, etc sau siteuri medicale ori cataloage de felicitari, carticele de beletristica, depinde de caz, de ce se cere si de cata libertate iti da cumparatorul.
Si este deasemenea adevarat ca eu una m-am visat mare scriitoare de cand eram in "scutece" ca sa zic asa, insa prin liceu m-am dezamagit ca profa de romana nu imi accepta si intelegea viziunile si comentariile deloc clasice cu care veneam eu la scoala, asa ca am ales calea maica-mii si am devenit buna la matematica (am fost pe la olimpiada nationala, dar asa ca o distractie,nu imi placea neaparat... erau excursii si bani gratis ). Am facut o facultate de profil real (automatica si calculatoare) si in timpul ei am descoprit acest tip de jobs, si a fost ca un vis, sa scriu si sa iau si bani din asta. In timp a venit dezamagirea ca nu am liberatate, ca ...ca..., insa m-am obisnuit, acum este un servici ca oricare altul ptr mine.
WAW..am scris un ROMAN, scuze fetele, se pare ca imi place sa vb despre mine cam mult...
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
lbelciug spune:
Betty, multumesc pt aprecieri, sunt tare mandra de realizarea asta. Spor la amenjari si voua.
Mie acum tot ce tine de apartamente mi se pare super usor de facut: amenajari, curatenie etc. in comparatie cu casa am vrut sa zic.
Mmm, cum gatesti rondele de somon la gratar? Mi se pare un meniu f bun pt copil dar si pt noi adultii. Eu zic ca e bine cum mananca fata, B al meu nu vrea pepene deloc si nu inteleg de ce ca doar anul trecut manca. Isi mai schimba si ei gusturile.
Mica, asa am inteles si eu ca Daiana si fata care ti-a pictat tie se cunosc. Nu stiu insa amanunte.
Sorina, mobila mi-a facut-o o firma specializata in arta lemnului (dl dinu Cozorici, vezi http://www.artizanat-lemn.ro), vospitul cu verde/galben/albastru l-am facut eu iar pictatul a fost facut de Daiana. Ratele lipite pe dulapul lui Bogdan,
respectiv literele cu numele baietilor sunt de fapt bucati ramase de la parchet si decupate cu pendularul (un fel de masina automata cu panza de taiat). Stiu ca e greu cu depozitatul jucariilor,
tocmai de asta am gandit un corp doar pt asa ceva si care cand baietii vor creste se poate transforma in biblioteca. E mai bine sa ai cutii multe de depozitat decat 2-3 mari si incarcate cu varf. Inainte era o "distractie" adevarata sa-i caut lui Matei de ex mainuta X sau Y, o piticanie ascunsa prin maldarul de jucarii. Eu tot sper ca in timp sa pastreze si ei ordinea: acum masinutele mici sunt puse separat intr-o cutie, in alta cele cu telecomanda, in alta
cele mai de bebe ale lui B si tot asa. Ambele camere asa cum le vezi in poze au costat 5000 lei.
Am ramas impresionata de cele povestite, felicitari pt modul in care reusesti sa lucrezi de acasa, veniturile sunt frumusele mai ales ca locuiesti in Craiova unde preturile sunt in general mai mici.
Sunt curioasa daca ne poti spune cum a fost debutul activitatii de online writer? Scrii doar in engleza sau si in alte limbi? Wow, ai terminat Automatica, cum de nu lucrezi in domeniul IT? Felicitari multe, oricum, mi se pare ceva deosebit. N-ai incercat sa-ti gasesti ceva de lucru la o firma si in timpul iber sa continui activitatea de writer? Ai potential mare din cate povestesti si te admir pt asta.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009