**Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(102)**
Raspunsuri - Pagina 22
Graviduta spune:
Clem, multa sanatate lui Bob. Ai incercat cu impachetare sau dus? Cat are temp?
Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)
Carmen_So spune:
Didi, Madi, An@, si noi suntem cu pampers, fara nici un gand sa-l scoatem. Doar la piscina ce-l mai scoatem, da' pe margine, sa nu facem pipi pe copiii din apa
in apa punem huggies. Si nu plecam nicaieri fara suzeta (pe care o cheama Teta), fara patura Pupa si vacuta Kuka. Desi prietenii ei au porecle, de vorbit, vorbeste intr-una, stie o multime de cuvinte; toata lumea se mira ce bine vorbeste, dar asta din cauza ca pare de un an, nu ca-i vreun geniu. "ia uite, ce mica e si ce bine vorbeste"
"stiti, nu-i chiar asa de mica, are doi ani" "aaaa!"
Foarte bune impresiile voastre de pe ude ati fost cu copiii, conteaza mult inainte sa alegi un loc despre care n-ai intotdeauna suficiente informatii. Am fost si noi in weekend la un hotel cu piscina pe langa Buzau (Mc Pietrosul ii zice), pe care l-am ales ca era 2 in 1, adica avea munte pentru tati si piscina pentru noi. A fost foarte bine, apa cam rece in piscina, si cu toate astea le-am scos cu greu din apa (zicea tati sa le scot pana nu putrezesc
), asa ca ne-am facut incalzirea pentru mare. Am sa pun si poze ceva mai tarziu.
Kay, imi pare rau de experienta cu logopeda. O fi ea buna, dar nu degeaba plange S cand merge acolo. Am vazut ca din pacate nu ai alternative. Nu sunt de acord cu ea cand zice ca o lasi sa faca ce vrea. Da, si eu fac la fel, le las sa faca ce vor, cu conditia sa nu-si faca rau lor sau altora. In rest, sa traiasca musamalele (va multumesc de ponturi) si zugravii.
Kid, am citit si eu subiectul cu bona batausa, si comentariile unora de acolo. Care e clar ca asta au experimentat si ei, la randul lor, bataia, asa ca aplica ce au invatat, degeaba zic unii ca nu au fost batuti cand erau mici. Pai daca-i asa, de unde apare nevoia asta primitiva de a da intr-un copil? de ce nu dam intr-unul mai mare ca noi? Niste brute, ce sa mai vorbim...
ella_74 spune:
Liv,
diagnosticul: faringita acuta.
Fiindca febra e mai mare de 38 si nu sunt simptome de raceala, e faringita bacteriana, adica cu streptococ; de asta ii dau antibiotic.
Daca era invers, era faringita virala si luam degeaba antibiotic.
Alina,
vad ca la noi nu merge cu Nurofen si Panadol; parca nici nu i-am dat, asa creste febra.
Am asteptat pana la 38,5 sa-i dau panadol, ca era randul lui dupa nurofen, dar dupa juma de ora febra era 39 asa ca i-am bagat supozitor cu dicligesic.
Nu vrea in cearsaf ud, plange cand il vede; dar accepta compresa pe frunte.
Ieri cand am ajuns la Medlife putea infiorator a otet, ca-l aduceam de la soacra; dr mi-a spus sa nu mai punem otet ca nu are nimic in plus fata de apa si mai suportam si mirosul. M-am simtit cam jenata
.
Graviduta spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ella_74 Liv, diagnosticul: faringita acuta. Fiindca febra e mai mare de 38 si nu sunt simptome de raceala, e faringita bacteriana, adica cu streptococ; de asta ii dau antibiotic. Daca era invers, era faringita virala si luam degeaba antibiotic. Alina, vad ca la noi nu merge cu Nurofen si Panadol; parca nici nu i-am dat, asa creste febra. Am asteptat pana la 38,5 sa-i dau panadol, ca era randul lui dupa nurofen, dar dupa juma de ora febra era 39 asa ca i-am bagat supozitor cu dicligesic. Nu vrea in cearsaf ud, plange cand il vede; dar accepta compresa pe frunte. Ieri cand am ajuns la Medlife Bob putea infiorator a otet, ca-l aduceam de la soacra; dr mi-a spus sa nu mai punem otet ca nu are nimic in plus fata de apa si mai suportam si mirosul. M-am simtit cam jenata .Ella, mamica de David (24.04.2007) BOB |
Da, nu-i mai pune otet, nici eu nu-i pun. Cica alcoolul din otet dilata vasele (de-aia se mai pune si spirt cateodata, mai ales la adulti, adica spirt si apa, nu spirt si otet
Bine ca accepta compresa pe frunte, Mara nu sta, data viitoare o leg cu o basma. Si MAra tipa in cearsaf la inceput, dar o tinem in brate. Daca nu sta impachetat, incearca cu dus, caldut spre rece, asa cum mi-a zis Oproiu.
Si la Mara sunt momente in care nu-si face efectul doar Nurofenul, atunci, pe langa Nurofen, ii mai dau 8 pic de algocalmin. Diclogesicul sa nu i-l dai dupa Nurofen, incearca cu algocalmin. Fii atenta ca dupa antitermic exista o faza de crestere a temperaturii si abia apoi incepe sa scada. Mi-a spus-o o asistenta si am experimentat-o si noi in spital, cand i-au bagat paractemaol intravenos. Mi-a spus ca efectul trebuie sa apara dupa 45 de min. Avea 38,8 si dupa o ora avea 38.4. Apoi a inceput sa-i scada treptat.
Uite ce am gasit pe alt forum, info utile:
in cazul puseelor febrile care revin in forta din 4 in 4 ore , in general se foloseste urmatoarea schema :
- Nu se da acelasi antitermic la mai putin de 6 ore distanta deoarece poate interveni supradozarea cu efecte urate.
Astfel , se alterneaza antitermicele care nu contin aceeasi substanta activa in compozitia lor
- Nurofenul, marcofenul contin ibubofren
- eferalgan, calpol contin paracetamol
-algocalminul contine o alta substanta activa decat cele de mai sus.
In cazul in care febra creste mult la mai putin de 6-8 ore de la administrarea nurofenului se administreaza paracetamol. Daca urmatorul puseu de febra mare este la mai putin de acel interval de mai sus de la administrarea paracetamolului se poate da algocalmin.
Apoi se revine la nurofen etc.
Evident ca ii vei da substantele in dozele si sub forma medicamentului recomandata pentru varsta copilului.
Trucuri pentru scazut febra :
- batista udata cu apa rece si bine stoarsa pusa pe fruntea copilului.
- sosete inmuiate intr-o compozitie de : trei sferturi apa, un sfert otet amestecat cu spirt medicinal
- in caz de febra peste 39. 8 C se pune copilul in baie si se da drumul la apa calduta si se lasa copilul sa se balaceasca cateva minute pana apa se va mai raci un pic si temperatura copilului cedeaza.
- frectie cu diferite substante speciale pentru frectie care se pot administra in functie de varsta copilului.
- impachetari cu cearceaf inmuiat in apa calduta si bine stors ( se acopera torsul si picioarele si se tine copilul infasurat cam 5 min , daca nu se observa scaderea febrei se poate repeta operatiunea - din pacate la chestia asta majoritatea plang astfel incat functioneaza mai bine pusul in cada cu jucarii )
Daca febra mare continua peste 3 zile este obligatoriu ca un medic sa vada copilul si eventual daca este necesar sa administreze un antibiotic.
Sanatate multa piticului
Semneaza :
O mama de copil campion in febra peste 39.5 C
Cand se face mai bine, ia-i un exudat, sa fii sigura ca e streptococ/stafilococ si sa stii cu ce trebuie tratat. Poate nu strica o antibiograma, desi stiu ca rezultatul se da la ceva timp, parca 3 sapt. La Mara nu a aparut strepto/stafilo cand i-am luat exudatul. Mi-am luat si eu si i-am luat si bonei. Trebuie sa-l trimit si pe Romeo sa si-l ia.
O sa caut un imunolog bun sa vb despre imunitatea Marei. Daca gasesc, iti trimit datele. Zilele astea ma duc la Stanciu la Budimex, ca vreau sa o ia pe Mara in evidenta. O sa vb si cu el. Multa sanatate!
Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)
Graviduta spune:
Alternativa la impachetat/dus: Pentru scaderea febrei mari, mai eficiente decat impachetarile sunt spalarile cu apa si un prosopel. Cum se face: un lighenus cu apa calduta (la vreo 30 gr), un prosopel mic, buretel sau o carpita, si bebe la pielea goala. Se uda prosopelul si se sterge cu el imbibat pielea copilului pana cand febra scade. In felul acesta se produce cea mai rapida scadere a febrei, prin evaporarea apei la suprafata pielii
Alina si
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)
Graviduta spune:
Hai ca mai scriu cand imi mai aduc aminte cate ceva: atentie la impachetare - cearsaful sa fie sub nivelul plamanilor, deci nu de la umeri in jos, ci de sub stern in jos. Si hidrateaza-l bine.
Alina si
Madi spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Carmen_So toata lumea se mira ce bine vorbeste, dar asta din cauza ca pare de un an, nu ca-i vreun geniu. "ia uite, ce mica e si ce bine vorbeste" Carmen, Mara (12.08.2004) si Ana (21.06.2007) poze cu noi |
Carmen si noi patim la fel...
ella_74 spune:
Alina,
multumesc mult pentru sfaturi.
Vad ca nu cedeaza febra asta desi i-am dat a doua doza de antibiotic.
A facut prima data ieri dimineata, de atunci scade cu antitermic dar revine;
Luna asta fiindca e in vacanta trebuia sa-l duc la soacra pe timpul zilei si sa-l luam seara.
Cat e bolnav nu-l duc, ca soacra e panicoasa rau si plange si i se face frica; in plus, din cauza panicii pierde uzul ratiunii si ii da antitermic la febra 37,5
.
Ieri cand ne-am dus sa luam copilul de la ea si sa-l ducem la Medlife, am gasit-o aproape isterica, ca ce facem cu copilul, ca moare copilul.
Asa ca ma simt mult mai linistita acasa cu sa-l ingrijesc eu.
Madi spune:
Alina, multumim mult pentru informatii. Eu recunosc ca sunt speriata rau cand vine vorba de febra...
Graviduta spune:
Da, e foarte important, desi greu, sa nu te panichezi. Sau sa nu cazi in depresie. Eu, cat am stat internata acum cu ea, ma uitam pe geam cat de soare era afara, cum treceau copii mici cu mamicile/parintii lor si plangeam ca Mara sta inchisa in camera aia
. Si apoi ma gandeam la Oana prin cate a trecut cu Sonia. Doar asa mi-a trecut depresia.
Am uitat sa te intreb: i-ati facut analize acum? Hemoleucograma, proteina C? De unde stie ca este bacteriana? Si Mara a avut rosu in gat, putin intr-adevar, dar nu i-a iesit la analize ca ar avea bacteriana.
Incearca, pe langa antitermic, si cu impachetare/dus/spalat cu prosopel. Daca ii frig talpile, pune-i si niste soseste inmuiate. A, inca ceva, apa in care inmoi cearsaful pt impachetare sa nu fie rece, ci calduta. Cand vezi ca s-a mai incalzit/uscat cerasaful, i-l intorci, il mai scuturi un pic sa se raceasca si i-l pui din nou. La Mara merge bine cu impachetare.
Alina si