FIV in Ungaria - 61

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sophie76 spune:

Sufletel_80, asa cum ti am scris si pe PM si la mine partea cea mai grea a fost sa l conving pe sotul meu (el nici acum nu e convins, dar a cedat) ; noua ne era mai comod la Bucuresti ca aveam unde sta, dar daca mai trebuia sa platim si cazare sigur ieseam mult mai scump. Dupa calculele mele, in Ungaria per total as iesi mai scump cu vreo 500 eur, asta in conditiile in care planuiam initial sa mergem cu avionul, dar daca se merge cu masina cred ca e mult mai ieftin.Daca nu se prinde nimic (Doamne fereste!!!), macar raminem cu vizitarea unui oras frumos (cel putin asa se spune).
Bafta tuturor si sa dea Domnul sa ne tinem la anul copilasii sanatosi in brate!
Oricum ,parerea mea personala, dupa 3 FIV uri nereusite la o clinica, cred ca ar trebui facuta o schimbare, stii cum se spune: schimbi locul, schimbi norocul!!!

sophie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALRAK spune:

TUTUROR SI UN BUN VENIT CELOR NOI (SEDERE CAT MAI SCURTA AICI SI FUGA LA ODISEE), MULTUMIM PENTRU SFATURI CELOR CU EXPERIENTA MAI MULTA.
Referitor la PGD diagnosticul de preimplantare a embrionului (analiza genetica pe embrion) pot sa va spun ca se poate solicita si la Szeged, analiza in sine se face la Budapesta, dureaza o zi trimiterea celulelor si primirea rezultatelor.
La inceputul lunii iulie , cand am fost eu la ET a fost cu mine o doamna (47ani) care a facut ET si a facut si PGD-ul .
A avut trei embrioni din care numai unul a fost OK din punct de vedere al acestei analize , ceilalti doi au fost "diagnosticati" cu diverse malformatii.
Costul acestei analize a fost de 30 EURO. Nu stiu daca pretul este pe numarul de embrioni sau pe pacient. Ea a platit 30 euro pentru 3 embrioni.
Factura pentru aceasta analiza este trimisa direct de catre cei din Budapesta, iar la Szeged nu se adauga nimic in plus.
Poate va este de folos ceea ce am scris . Eu ma gandesc foarte mult la acest lucru si vreau sa fac si eu pentru embrionasi aceasta analiza, in septembrie.
Doamna cu pricina ( cea de care va spuneam mai sus) a fost nevoita sa faca avort la 5 luni ,anul trecut (cand avea 46 ani), pentru ca BB-ul a fost diagnosticat cu sindrom Down. Facand PGD-ul a eliminat acest risc. ( Sunt cateva tipuri de malformatii care se depisteaza prin PGD).

tuturor si sa aveti o zi luminata.

Doamne Ajuta-ne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Multumim pentru informatii, ALRAK! Am pus linkul pe prima pagina cu PGD si P-ICSI.
De asemenea, am adaugat cateva informatii despre medicamentele folosite in fiv (nu va mirati ca le veti regasi- neactualizate la fiv in Europa- tot eu le-am postat acolo).

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaioanaxx spune:

mai va citesc si eu fetelor pt. ca aici am postat primele mele intrebari, nedumeriri si sperante totodata !

Sufletel- desi inca n am ajuns cu FIv ul la capat la Kaali, iti pot spune ca un FIV in Ungaria costa mai putin decat unul la Gynera; pt. mine n a fost sa fie de bun augur Ungaria (si eu am dus munca de lamurire cu sotul pt. ca el nu i suporta pe unguri) si a fost cu mana buna dna dr. Dracea; nu ti pierde increderea si tot inainte !


tuturor

Asteptand a doua binecuvantare de la Tine ! si binecuvantarea, a venit... sapt.37 cu Daria Nichola Miriam, INIMA, A INIMII MELE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clipsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui ALRAK

TOATE FETELE MAI NOI, SAU CU MAI MULTA EXPERIENTA, DD SA NE AJUTE SA NI SE IMPLINEASCA VISURILE.
Pentru burticutze, pupici multi si pentru mamicute la fel
Clipsy incerc sa-ti raspund eu la intrebare, o sa-ti spun exact ceea ce am urmat eu.
-Incepand cu ziua a 2a a CM, dupa eco si analize, incepe tratamentul (decapeptyl, merional si gonal- injectii, aspirina protect, vitamina C , magne B6 si femibion- tablete), tratamentul este personalizat in functie de rezultateale estradiolului si FSH-ului, in functie de varsta si de multi alti factori.
-Din doua in doua zile (cam asa ceva) am fost la monitorizare, asta insemna analiza estradiolului si eco. In functie de rezultatele analizelor dozele s-au ajustat. La mine stimularea a durat 14 zile, poate dura mai putin , daca foliculii cresc la dimensiunile la care se poate face punctia - cel putin 18 mm.
-In ziua a 15-a nu mi-am mai facut nici o injectie
-In ziua a 16-a mi-am facut o injectie (Ovitrelle) , iar dupa 36 ore mi s-a facut punctia.
-In ziua a 4a de la punctie mi s-a facut ET.
Cam asta a fost.
Iti doresc mult succes si tie si celor care la toamna pornesc spre implinirea visului.

tuturor si sa aveti o seara buna

Doamne Ajuta-ne!


Multumesc mult de tot pt raspuns
trebuie sa imi planific concediul si vreau sa stiu daca sunt nevoita sa fac rost si de un concediu medical
multumesc din suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clipsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui sufletel_80

Lavinutza, la sensiblue au Gonal pen de 300. Intreaba la farmacia Giulesti 0212201086, sau la farmacia tei daca iti pot aduce in concentratia de 900.

well, well ....

iata-ma-s ... scriu in disperare de cauza la acest topic ... cand am inceput seria FIV-urilor, nu m-am gandit o clipa ca as putea sa ajung in Ungaria, mai exact la Budapesta.

sophie76, Mihaelle,dariada, pogonici, mami_vreau, goggy,FIV-ul la Budapest sa ne aduca tuturor indeplinirea dorintei celei mai arzatoare .

Eu am la activ 3 FIV-uri nereusite la Gynera ...si trebuie sa recunosc ca mi-a fost foarte greu sa ma gandesc la Ungaria. De ce? poate frica unui nou esec, comoditate, faptul ca nu vorbesc foarte bine engleza (doar la citit si scris ma descurc bine) ... Dar vreau sa-i multumesc pe aceasta cale lui Avalon. Numai citind postarile ei, dar si urmarind povestile Elenadei, ale lui Moniland, m-am decis sa scriu clinicii Kaali. Si m-am pricopsit cu o programare pe 3 septembrie.

Am o multime de intrebari cu privire la analize, cazare, transport, traducere (exista vreo asistenta care sa ma ajute sa inteleg termenii medicali, tehnici?) Mi-e teama ca engleza mea utilizata sa nu ma induca in neintelegerea unor termeni specifici.

Sunt convinsa ca voi reusi sa obtin toate informatiile necesare, cu sprijinul vostru, desigur.

Dariada, eu sunt dupa un FIV nereusit. Stim toate ca, CM se deregleaza dupa un tratament FIV. Si mie teama sa nu fiu la menstruatie in data de 3, cand ar trebui sa merg la primul consult.I-am scris aceasta problema dr, si i-am sugerat sa mai astept dupa ciclul din august, sa vad cam cu ce intarziere va aparea menstruatia.Mai ales ca recomanda primul consult in prima jumatate a ciclului. Mi-a raspuns ca este mai bine sa stabilim insa data consultului de pe acum, el in August va fi plecat in Concediu si are deja foarte multe programari. Asa ca, cu Dumnezeu inainte ...nu pot decat sa ma rog ca dereglarile sa imi fie favorabile, si sa nu apara menstruatia in acea zi.

Avalon, stii cumva daca la Kaali se face PICSI sau IMSI? eu am citit pe site numai de ICSI. La noi problema principala (cel putin din cele descoperite pana acum) este infertilitatea masculina (oligoastenoazoospermie cu criptoteratospermie ... deci le are pe toate).

va avertizez ... va voi bombarda cu intrebari ... stiu sigur ca voi gasi la voi un punct de sprijin vital pentru mine, pentru a merge mai departe pe aceasta cale, mai ales ca sotul meu deocamdata nu este de acord cu Ungaria ... va dati seama ce chin sa il conving ... El tot face calcule matematice, si ii iese cu mult fata de cat cheltuiam cu un FIV la Gynera

insa decat 4 FIV-uri pe an la gynera, mai bine 2 la Budapesta, nu?

Va pup!


Bine ai venit si sedere cat mai scurta pe aici :) sa vina bb cat mai curand
eu sunt la inceput de drum si nu iti prea pot raspunde la intrebari dar cu drag iti urez Bine ai venit in randurile ns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clipsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui tveety

Ceau, ma primit printre voi?
Noi avem probleme masculine, sotul are spermatoizi putini, 11 mil/ml, de aceea vrem sa mergem la Szeged. Am ales acest oras pt ca noi stam la TM si e aproape.
Azi vreau sa dau un tel la ei pentru a cere o programare la prima consultatie. Noi nu avem analizele mentionate pe prima pagina facute. Credeti ca fara analize putem sa mergem pt o consultatie? Sotul are analizele: 2 spermograma, analiza hormonala (cu rezultate bune, doar LH-ul este putin sub limita), analiza spermai pt baterii (ok si acesta), a fost la urolog nu are probleme, deci nu a gasit problema nr. mici a spermatoiziilor. A facut un tratament cu injectia Nebido, dar nu a dat rezultate.
MEntionez ca din motive financiare inca nu stim cand am putea sa solicitam inceperea tratamentului, doar am vrea sa auzim un expert in problema noastra si sa incepem analizele necesare.

Mai am o intrebare de ce se solicita cartea de sanatate? Se acorda ceva reducere daca suntem asigurati? Sunt medicamente sau analize compensate? Am citit ca nu are importanta de unde cumparam medicamentele pt ca nu este mare diferenta de pret, eventual daca avem card de reducere la farmaciile mari.

Mersi mult pentru raspunsuri.


Bine ai venit
eu una nu stiu sa se ceara cartea de sanatate...eu insa sunt la inceput de drum si nu iti pot raspunde la intrebari :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clipsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui tveety

Vad ca nimeni nu-mi raspunde dar sper ca ma pot alatura voua . Am obtinut o programare in 7 octombrie e mult pana atunci, dar d-na de la telefon mi-a recomandat sa folosesc acest timp util si sa obtin toate analizele necesare, pentru ca d-na doctor sa poate aveea o imagine cat mai clara asupra problemelor noastre.

Si eu va voi bombarda cu intrebari si voi citi raspunsurile date altora poate imi vor fi de folos.

Spor mare sa ai tot dosarul gata pt intalnirea cu dr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tveety spune:

clipsy in actele necesare dupa buletins scrie "cartele CASS" se refera la altceva????? Cei care ati inceput consultatia puteti sa ne spuneti la ce face referire "cartele CASS" daca nu la asele cartele care se emit de CASS ca fiind valabile in UE pt care normal tre sa stai la coada cel putin la TM ma duc lunar pe acolo si se dau numere pentru a ajunge la ghiseul unde se preiau actele. Atunci voi umbla si pe acolo ca nebuna pt ca dupa facultate m-am angajat in august poate nu-mi vor recunoaste luna IULIE ca si continuitate, iar al meu intr-un an in luna decembrie a somat pt ca schimbase locul de munca pe el nici nu am sa-l trimit ca precis face scandal daca-i vor cere sa plateasca aceea luna + penalizarile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clipsy spune:

AVALON - ai putea sa postezi si aceste informatii pe prima pg?
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=140068&REPLY_ID=5053985
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=140068&REPLY_ID=5053836


Mergi la inceput