Colectia de toamna - iarna 2005 (243)
Raspunsuri - Pagina 20
lavi02 spune:
Fetelor, pe langa sondajul cu bb2 si cel cu polipii ma bag si eu la unul: masina de spalat vase
Prietena mea are Indesit, ea e multumita mie mi se pare naspa pt ca lasa urme de mancare pe farfurii si tacamuri si nu spala cratite. Acum nu stiu, e masina de vina sau folosesc ei un program mai light.
So: masina de spalat vase - intrebari:
-spala vasele bine de tot? Trebuie sa nu fie mancare uscata pe ele?
-spala si cratite, vase de jena?
-ce fel de detergent vrea?
-ce marca este?
---
bb2 - mie mi se pare familia mai completa si mai frumoasa cu 2 copii. E un punct de vedere subiectiv
Morgano spune:
Lavi, asa vad si eu familia intregita, minimum 2 copii, totdeauna mi-am dorit asa. Si la distanta mica, sa creasca si sa se joace impreuna. Acuma daca pui 4 ani de gravidit, muls, schimbat scutece, spalat kururi cu kk, biberoane, mancarici, si pazit non-stop,(noroc ca n-am avut si pb. cu somnul noptile) pare greu, insa nu as schimba nimic, nici nu-mi amintesc cum era fara fete, si oricat sunt de obosita, nervoasa (mai nou strig la ele de ma doare gatul ca fac tampenii si se pun in pericol), sunt fericita si le iubesc din tot sufletul.
Masina de spalat vase: Hotpoint de la Ariston, varianta neincastrabila (am eu un fix contra incastratul asta) si sunt multumita. Eu dc e plina si sunt vasele si de cu o zi inainte, bag pe Extra si iese super. La oale mai da rateuri (ma refer la partea unde a ramas urma de spuma de la ciorba) da' bag un pic de cif strict pe portiune si asta e. Mi-a usurat viata, nu stiu cum am putut spala atatea vase mai ales cu alergia mea la detergenti, eram numai sparturi si crapaturi cu sange pe maini din sept in martie.
http://www.ariston.com.ro/product--LD%206090%20X--1392.html asta e, cu inox frontu.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
Morgano spune:
Tot io ca nu vrea cu edit.
Spala vasele si dc e sos uscat pe ele.
Nu trebuie sa fie bucati de mancare, dar de ex, miez de paine se dizolva.
Spala vase de jena, spala si pe mama naibii dc pe dosul ei e semnul care iti permite sa o bagi in masina de spalat vase.
Detergent pastile, sare si lichid de stralucire. Par scumpe dar tin destul. Calgonit sau Somat sunt firmele pt. ele.Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
mihaela_80 spune:
ripley, nu, deocamdata ma protejez, nici eu nu inteleg ambivalenta asta cu n-am vrut dar am ramas, in ziua de azi. plus ca daca ar fi sa ma hotarasc as incepe sa iau acid folic, etc, eu am oricum mici probleme cu controlul/perfectionismul asa ca ar fi calculat totul, si acceptat mai putine proiecte si tot, ca in primele luni de sarcina data trecuta imi venea sa dorm non-stop si am avut un randament scazut de tot.
lavi, noi dincolo ne luaseram o masina de spalat vase bosch, nu mai stiu modelul, unul dintre cele noi, oricum, cu optiune eco -50 de grade, 30 de minute, pe care o foloseam in 90% din cazuri. Eu clateam vasele cu apa dupa ce mancam si le puneam in masina, acolo fiind mai umed nu prea se uscau pe ele resturile infime de mancare ramase. Cratitele se spalau f bine, daca nu erau arse, desigur. Foloseam detergent-pastile, cu sare, agent de stralucire, etc, incluse, 5 in 1, nu stateam sa torn si sa masor nimic. tot calgon.
Aici nu-mi iau pt ca nu cred ca ramanem mult timp, vrem casa si gradina si livada, nu ma mai complic cu masina dar o recomand din toata inima, o priveam cu mare drag, era curat in bucatarie mereu si aveam si ritualul de seara-dimineata cu dat drumul-scos vase din masina. Si se spala altfel, stralucesc si nu mai raman urme de nici un fel, e o placere sa mananci din ele.
meems,
madau, super Miruna!
lavi02 spune:
Ripley & Miha multumesc tare mult!
Deci pana acum Ariston & Bosch sunt OK. ma intereseaza sa nu ramana urme pe farfurii si pe cratita de piure de cartofi nears &co.
ioana_77 spune:
La a mea masina Indesit am program de pre-spalare, adik mi le uda 5 minute dupa care stau cuminti inauntru si asteapta urmatoarea tura pana se umple. A devenit prietena mea cea mai buna, io nu mai spal vase de ceva vreme, doar daca se aduna extrem de putine si nu are rost sa le las mai mult de o zi. Eu oale nu bag, ca odata umpluta masina( avem de 9 seturi)cu farfurii, tacamuri, castroane, etc, nu mai incap.(si pot spala o oala in 2 minute la mana) Folosesc program scurt, care are si cea mai mica temperatura, dar sunt convinsa (din experienta) ca odata ce folosesti o temp si mai mare ies vasele bec.
Dac nu clateste ca lumea, am inteles ca exista solutie de clatire, care se poate adauga suplimentar. Plus sarea de rigoare, care trebuie folosita pt o apa mai dura.
Eu iau din Kaufland produse Clean (pastile si sare), super ieftine.
Io ma simt f aiurea fara Maria, aseara mi se facuse rau de dor. Nu pot sa zic ca am mai mult timp sau ca imi este mai usor. Deh, dk am facut copii cuminti
SI noi am vrut doi de la inceput.
lavi02 spune:
Ioana, multumesc!
Parca a recomandat cineva o cherhana/restaurant pescaresc in 2 mai?
Ne bate un gand pt week-end-ul asta... un circuit la mare fara copii, de genul: Buc-Giurgiu-Balcic (baie scurta si apoi papa de pranz) apoi plaja la Albena apoi dormit la cort in 2 mai, am gasit un camping dragut, organizat... plaja, pranz si intoarcerea... God knows pe unde.
anda77 spune:
n-ai stare?:)
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
anda77 spune:
nichita iar a cazut pe scari la gradinita, unde se juca cu un copil. clar nesupravegheati. degeaba le fac observatie la proastele alea. sunt 4 copii. atat. 4! (5 da' unul e in vacanta) si nu sunt in stare. s-a lovit la cap. din fericire nu in spate, dar se poate intampla oricand sa se loveasca in spatele capului pe o treapta si sa nu se mai ridice de-acolo.
oricum am vorbit sa mearga cu tata undeva pt o electroencefalograma maine. ca sa stau linistita, desi lovitura e in crestet lateral cumva.
poll important pt mine: v-au venit copiii acasa, de la gradinita cu lovituri provenite clar/probabil din lipsa supravegherii? ca i-a tras una un alt copil asta inteleg, nu poate o ingrijitoare sa anticipeze, dar la noi e vorba de altceva deja.
nu stiu daca sa ma straduiesc sa gasesc alta gradinita, sa-l rup de colectivul in care sta de aproape 2 ani sau voi gasi peste tot situatii in care se va lovi pt ca nu poate fi supravegheat?
reiau intrebarea: vin copiii cu lovituri importante de la gradinita?
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
Noki_Lara spune:
Lavi, te risti sa intri inapoi in Romanica si sa te lalaiesti pe drum 100 de ani? Mai bine cauta si tu un camping ceva in Bulgaria. Sigur gasesti si atunci intoarcerea e tot pe la iurgiu, deci super ok.
Anda, a mea a sarit odata de pe un dulap. I s-a zis sa NU sara, a fost avertizata, dar nu a ascultat si a sarit apoi a aterizat nitel fortat. In rest, nu s-a intamplat nimic gen neatentie sau necontrolarea de catre educatoare. Iar eu una te bat la cap de minim un an jumate sa-l duci la gradinita adevarata, nu la bona colectiva.
Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
There are no shortcuts to happiness!