Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (158)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Ramo ca mama care si-a abandonat complet viata profesionala cand a aparut copilul simt ca am ceva sa iti spun. Cand eram insarcinata cu Alexei am avut o discutie cu seful meu de atunci in care ma intreba discret cand ma intorc la munca facandu-mi la fel de discret propunerea unei avansari in cariera, lucru care mi-ar fi deschis cu siguranta multe usi, chiar daca nu in compania in care lucram atunci. Initial am zis ca ii spun dupa ce nasc, apoi cand Alexei avea 6 luni si am fost sa vorbesc cu el, am decis, de comun acord ca eu nu ma intorc iar el isi retrage oferta. Acum, la trei ani de cand stau acasa pot sa spun urmatoarele: nu imi pare rau de alegerea facuta, mi se pare ca acesti ani alaturi de el nu i-ar fi putut inlocui nici un job din lumea asta. Ca daca imi voi mai dori vreodata cariera o pot lua de la capat dar ca momentele unice petrecute alaturi de copii nimeni si nimic pe lumea asta nu mi le-ar mai putea aduce vreodata inapoi. Daca nu esti presata dpdv financiar, daca nu te-ai plictisit de stat acasa si daca iti face placere sa descoperi lumea alaturi de copilul tau atunci renunta la job si vei vedea ce si cum peste inca 1 an. Daca lucrurile s-au miscat pe timp de criza se vor misca in continuare, sigur ca este o oportunitate acum dar nu ai de unde sa stii ca la anul va aparea una si mai mare. Daca insa simti ca pierderea acestei oportunitati iti va afecat in sens negativ relatia cu Anda atunci intoarce-te la job, ea va creste fericita si cu bunicii, poate chiar mai fericita decat cu o mama care, chiar fara sa vrea o va acuza in subconstient ca i-a "frant" cariera, etc.etc.
Pentru cele care se ingrijoreaza ca un copil mai mare se desprinde mai greu de mama eu as vrea sa va contrazic: un copil caruia i s-a raspuns prompt si corect la nevoi, care a fost inconjurat cu dragoste si a primit suficient de multa atentie cand a cerut-o va incepe sa se desprinda singur de mama si va accepta mult mai usor la 2 ani despartirea de ea. Ganditi-va ca la 2 ani te intelegi deja cu el, ii poti explica ce faci si unde te duci, daca mai si vorbeste poti incerca sa comunici cu el despre frustrarile, nefericirile provocate de plecarea ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

cd vorbim la tel?

in principiu intre 9:30 si 15:30 sunt la birou, poti veni oricand doar sa ma anunti inainte de ora sa nu fiu in pauza de muls :)

dar in afara acestui interval orar cu cate un sfert de ora, ma pot opri pe drum mai aproape de tine.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

miruna eu depind de o oarecare siguranta financiara si nu pot renunta la lucru. Insa pot amana sa ma intorc, mai ales ca daca sunt buna oportunitati gasesc si mai tarziu; daca nu aici, poate in alt domeniu.

m-as invinovati cumplit sa-mi vand copilul. pe mine m-au suparat niste lucruri nespuse dar vazute. voi putea afla cat m-am inselat abia peste o saptamana cand vine cineva din concediu.

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

babymom, sper sa ti se rezolve orice problemuta ai avea

multa fericire iti doresc, imi esti o prietena tare draga

oricum imi doresc sa tinem legatura macar pe email

pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Citat:
citat din mesajul lui 300

miruna eu depind de o oarecare siguranta financiara si nu pot renunta la lucru. Insa pot amana sa ma intorc, mai ales ca daca sunt buna oportunitati gasesc si mai tarziu; daca nu aici, poate in alt domeniu.

m-as invinovati cumplit sa-mi vand copilul. pe mine m-au suparat niste lucruri nespuse dar vazute. voi putea afla cat m-am inselat abia peste o saptamana cand vine cineva din concediu.

b de la bebe, blog...

Cand spuneam dpdv financiar era vorba de inca 1 an pana cand face Anda 2 ani nu vroiam sa iti sugerez sa renunti complet, scuze daca asta s-a inteles. Imi imaginez ca depinzi de banii castigati de tine ideea mea era daca o scoateti la liman fara ei inca 1 an.

Mergi la inceput

legat de a te rupe de bebe: fiecare varsta cu beneficiile ei. Miruna are perfecta dreptate. Eu pe propria piele am invatat ca e bine sa mai lasi copilul si cu altii. Tu vei ramane mereu MAMA, persoana fata de care e mai atasat, fata de care se exteriorizeaza in mod unic, cum zice Dya, e mamos. Dar e posibil sa coopereze si cu altii daca au rabdare sa se deprinda cu comportamentul copilului si daca il iubesc. La randul lui, bb invata sa tina la

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

...la mai multe persoane. copiii ajung sa tina la mainile care ii ingrijesc.

cam asta cred eu in mare, de pe tel mi-e greu sa dezbat problema mai mult.

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Nerantula cum te mai simti ? Gruia cum este ? Cat mai are tratament ?

Babytza si puiiValentina David

Poze

Mergi la inceput

miruna cam asta intelesesem.

am auzit la sefu ca a intrat in vigoare reducerea cic la 1,5 ani. Daca e asa, cu siguranta voi sta acasa, numai daca nu-mi dubleaza salariul si-mi fac camera speciala pt soacra si anda ca sa pot s-o pup de cate ori am chef.

lidia eu sper sa treaca repede perioada asta si sa nu ai si alte greutati pe cap .

ma bucur ca reusesti sa te tii de dieta in conditii de stres, cred ca iti da incredere in tine.

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Chiar Nerantula cum e Gruia, gata tratamentul cred. Tati a terminat si el tratamentul, acum papa la greu iaurt, te pui cu nevasta infuriata?

SEBI!

de Inisa Ana-Maria si Bianca Nicole

Mergi la inceput