Cititi si voi si dati timpul inapoi
Raspunsuri - Pagina 3
Rufus spune:
Ziceti ca era frumos? Si eu zic la fel (cu precizarea ca, in anii 70 era chiar grozav sa fii copil, dar nu multi de aici au amintiri de atunci).
Dar, pentru cei care au copii peste 10 ani, intrebati-i daca ar vrea si ei asa...o sa primiti niste priviri mirateeeee.....
Fetele mele se uita la mine exact ca la ET, cand le povestesc...ba, m-au si intrebat daca pe vremea mea era televizor...au fost foarte mirate ca se inventase!
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
natynic spune:
Ariel, Rufus, perfect adevarat ce spuneti...cu o singura precizare. Saracia, lipsurile, imposibilitatea de a alege, toate astea ne dau acum senzatia ca eram fericiti. Pt ca, pe atunci, orice lucur bun capatat sau trait era o victorie. Pe cand, pt cei mici de azi, fiecare achizitie este un "must have it" in lipsa careia te cam exclude anturajul...
Nu, categoric, ma bucur ca fetei mele ii pot oferi altceva. Insa sunt de acord ca, intr-un fel, copilaria noastra a fost mai plina. Nu de material. Ci de spiritualitate, de vise, de fantezii...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
ariel_7000 spune:
naty si a lor poate fi...depinde de noi cum ii invatam, depinde de "materialul clientului".
eu una o uram pe mihaela, mi se parea cel mai stupid desen animat!!! asteptam sambata ca sa prind cele 15 minute de Disney.
acum, ador sa ma uit cu alex la desene animate, la disney, seria barbie e si ea frumoasa, simsala grimm...insa la mine in casa stii ca nu exista TV , asa ca am un copil cu creierul neotravit. cand ajunge la mamaie, unde urla doua tv-uri simultan, ea pur si simplu butoneaza 10 minute, se uita putin la animal planet, apoi inchide.
ea prefera sa se joace, sa alerge, sa chitaie, decat sa se otraveasca cu jetix.
referitor la "must have", poate am eu copil aparte, dar are limita in cererile ei, noi nu cumparam pt ea ceva ca e la moda, ci ca ii este util sau pentru ca i se potriveste dpdv al aptitudinilor.
e fata desteapta si o doare la basca de anturaj (mai putin cu Bakuganii aia, de care s-a lamurit rapid apoi ), eu am invatat-o sa nu-i pese opinia lor si sa incerce mereu sa fie altfel decat gloata. poate si asta e motivul pt care mi se spune ca este un copil deosebit...dar evident ca si ei ii place sa fie speciala.
sper sa functioneze si la teo treaba asta, caci eu bakugani nu mai cumpar!
ce regret eu este ca la varsta ei eu ma jucam in fatza blocului, acum si aici e exclus! sunt o gramada de masini, de betivi ...
ca acum la clasa I mai au putin si fac integrale , ca li se da enorm de lucru si nu mai au timp sau sunt prea obositi sa se mai joace, ca sunt foarte multe pericole la care pot avea acces lejer, cum am mai zis si cu alte ocazii, "droguri legale", alcool si altele...poate nu vor fi ei tentati sa le foloseasca, dar pot deveni victimile unora care le consuma, procent mult mai ridicat decat pe "vremea noastra"...
regret ca este un lux sa le oferi o alimentatie sanatoasa, iar de aer nu mai vorbesc...
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga
ariel_7000 spune:
rufus, alex a mea zice ca glumesc pe seama ei cand ii zic ca stateam la coada la portocale , iar daca ii mai zic si de bananele cumparate verzi si coapte in ziar pe dulap...deja SF.
cel mai tare a fost cand i-am zis ca noi nu am avut scutece de unica folosinta. m-a intrebat:"si faceati kk pe jos?"
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga
Rufus spune:
Naty, nu cred ca era doar o senzatie.
Sa-ti spun (asa, la prima gandire) ce aveam eu si nu au fetele mele (lucru pe care-l regret, desigur):
-timp liber in afara scolii
-invatamant gratuit (nu dadeam nici un ban pe nimic in plus de caiete, acuarele, plastelina...)
-tabere ieftine (mergea toata clasa, de ex. o tabara la mare de 12 zile costa 415 lei, adica aprox 1/5 din salariul tatalui meu); o tabara bunicica costa azi 8oo lei, pentru 6 zile; cat reprezinta 800 lei din salariul obisnuit, stiti voi mai bine;
-sport gratuit; eu am facut, de ex. atletism, 10 ani, complet gratuit, am fost in zeci de cantonamente la mare, munte, strainatate, deplasari la concursuri in tara sau tarile "prietene", echipament, periodic (cand eram si eu mai bun) hrana; toate absolut moca. Si nu eram vreun campion mondial!
-siguranta pe strada, la scoala, in locurile de joaca
-profesori de calitate, in primul rand buni pedagogi
-carti ieftine, sau in orice caz, pe buzunarul tuturor
-prieteni cu duiumul
-hrana mai putin diversificata, dar cu siguranta mai sanatoasa si mai gustoasa
-boli mai putine, unele inexistente
-parinti cu timp liber si stres mai putin, alaturi de noi
Desigur, mai sunt si altele; sincer, as da portocalele si bananele ca sa am pentru fete putin din ce am avut eu. Si, repet, parintii mei nu au fost avuti, ba mai degraba au avut destule lipsuri.
Toata chestia asta ma pune in mare incurcatura atunci cand judec (pe buna dreptate, totusi) regimul comunist.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
gaba-rema spune:
Rufus, unele din atuurile "vremurilor copilariei noastre" erau specifice regimului, altele erau ale vremii īn general.
Si acum sunt lucruri bune, care nu erau acum 30 de ani: - ecografiile... si alte noutati īn medicina pe scara larga.
- analizele mai frecvente si mai bine facute...
- acele/seringile de unica folosinta (nu uita ca multi copii faceau atunci hep.B, apoi si hep.C din cauza instrumentarului incorect sterilizat...)
Letitia1 spune:
Cāt despre siguranta pe strada... eu sunt sin Bucuresti, iar ai mei nu erau deloc linistiti apropo de "siguranta" asta pe strazi... dimpotriva, era epoca rapirilor de minori... adultii traiau īntr-o psihoza continua, sa nu li se fure copiii (poate era si exagerare, nu zic, dar ei nu stiau asta).
Īn vremea lui Ceausescu ne-am pus noi gratii la toate geamurile, si usi dublate cu tabla (stateam la casa). Asta dupa ce mai multi vecini au fost tālhariti. Nu mi se pare mai rau acum, sincer .
--------------------------------------------------------------------------------
Sint de acord. Pe vremea noastra nu erau asa mediatizate pericolele cum sint acum. Conceptul de pedofil nu e de ieri, de azi. Si pe atunci se intimplau multe dar nu se auzea. Plus ca acum copiii au alte tentatii (nintendo, WII, Xbox, internet) si de aia nu mai ies afara in fata blocului. Pacat, ca tare mai era frumos.
Rufus spune:
Fetelor, eu sunt de acord ca nu erau mediatizate toate evenimentele, ca erau cenzurate.
Problema nu e ce aud acum din presa...ci ceea ce aud si vad singur, in jurul meu, la cunostiintele mele. Adica ceea ce nu am auzit in vremurile alea. Bineinteles ca se fura, se spargeau apartamente...dar acum, parca fiecare am trait-o pe pielea proprie, si nu odata...
In fine, raportat la copii, eu nu cred ca sufera comparatie siguranta in cele doua perioade discutate.
capcaunul spune:
Apropos de siguranta si nu numai.
La inceputul anilor '70 inca mai veneau femeile de la tara in oras si lasau sticlele de lapte la usile clientilor fideli, acestia gasindu-le acolo seara, cand se-ntorceau de la lucru sau fiind bagate-n casa de copii cand se-ntorceau la pranz de la scoala. Mai mult chiar, sticlele goale se lasau dis de dimineata langa usa cu bancnota de 5 lei sub ele ca sa le ridice femeia cand venea cu laptele! Nimeni altcineva nu se-atingea de ele.
Iar masina de lapte trecea pe la 5 dimineata lasand navetele cu sticle de lapte in strada, singure, angajatii venind abia la 6 fara un sfert sa deschida alimentara si tot atunci ducand navetele inauntrul magazinului.
In anii '80 nimeni nu mai avea curajul sa lase o sticla de lapte afara nepazita ... Sau poate au mai avut unii curajul dar au ramas fara lapte si, oops, fara sticla (si mai nasol caci fara sticla la schimb nimic nu pupai).
ang3lt0uch spune:
Toti suntem nostalgici cand vine vb de copilaria noastra. Si mama se gandeste cu placere la a ei, chiar daca era altfel decat pe vremea mea, si sunt sigura ca si fetita mea va face la fel....
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic