Cititi si voi si dati timpul inapoi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

amintirile sunt frumoase....din pacate sau din fericire nu mai putem da timpul inapoi....personal nici nu as vrea, desi am trait o copilarie foarte faina. toate timpurile au frumusetea lor..acuma sunt altele...dupa noi vor veni alte timpuri....

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

am avut o copilarie frumoasa, am amintiri tare dragi de atunci, insa imi amintesc cu tristete cu stateam cu orele la coada la portocale si la banane, cum tata facea proiecte noptile pt studenti ca sa poata strange bani sa mearga cu noi in vacanta, cum salivam cand vedeam ursuletii Karibo la vecinul care avea rude in RDG...
si-mi amintesc de mama care era fericita ca a primit un deodorant Fa sau de tata savurand un Kent, fata de BT-ul care i-l aducea vecinul din Bulgaria...
Imi amintesc bucuria lui frate-miu cand i-am adus un disc (de pickup) cu Modern Talking, din excursia din Bulgaria...
Nu mai vorbesc de tonele de scutece pe care le spala mama de mana, nu la masina, ca se consuma curent. De pana de curent din fiecare zi, de frica careia tremuram cand coboram cu liftul...De trezitul in toiul noptii ca "s-a dat apa calda" ...

Am avut copilarie frumoasa datorita parintilor care au stiut sa mi-o faca asa, datorita prietenilor de la bloc, dar a fost si trista datorita frustrarilor de mai sus...

eu sunt fericita acum ca pot sa ofer copiilor mei o viata confortabila, sunt fericita ca pot sa cumpar scutece de unica folosinta, ca pot sa fac o ecografie in sarcina, ca am posibilitatea sa-mi aleg o metoda contraceptiva, ca am de unde sa iau jucarii de Craciun fara sa fiu nevoita sa alerg prin zloata prin oras, ca am aer conditionat si nu mai crap de cald, ca pot merge la o piscina...
dar sunt nefericita ca piersica nu mai e piersica, ca rosia nu mai are gust, ca exista droguri, chiar si "legale"...

Asa ca fiecare "epoca" cu avantajele si dezavantajele ei...

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui tomecica

foarte frumoase vremuri. era mai simplu , natural , pur...
copiii de azi nu cunosc jocurile ce ne-au incantat copilaria- frunza, tarile, castel , lapte gros, etc. Nu mai e nici siguranta copilului de a-l lasa sigur in fata blocului. Acum sunt pericole la tot pasul , oamenii rai , masini multe, anturaje periculoase.......
Ce frumos era

ADRIANA STEFANIA-05-11-1998
ALEXIA-MARIA-24-10-2004

capitalism ne-a trebuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Ozi a mea: " Mami mai povesteste-mi despre copilaria ta....si chiar te jucai in fiecare seara in fata blocului?!...pana la noua? si meme (adica mama mea) ce zicea? si nu mergeai la inot, nu aveai ore de engleza, germana?...mami si mergeai singura la scoala impreuna cu colegii tai? si colectionai timbre?....si cum e guma Baltazar (vreau si eu!)?...dar mami vreau si eu la mare la cort...si vreau sa traiesc macar o zi din copilaria ta"...eu: da iubito, numai sa nu fie ziua in care aduceau pui sau cascaval sau portocale sau cand taiau curentul si scriam la lumanare....Ozi: lasa mami ca e mai romantic asa...si apoi si-asa zice tati ca e bine sa fii vegetarian!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andaluna spune:

a la recherche de temps perdue...astea sunt madlenele noastre.

dar am impresia ca autorul (pare un barbat) acestor penseuri este destul de nereceptiv la farmecul artefactelor copilariei de azi...adica nu face un transfer mental.

si imi pare ca romantizeaza chiar unele secvente de "neiertat" ale trecutului (nostru) comun si individual. (cum ar suna nostalgia unuia de 80 de ani dupa copilaria sa in uniforma de "hitlerjugend" ?)

imi place textul, dar nu-mi place autorul prea nu-si cenzureaza trairile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui andaluna

a la recherche de temps perdue...astea sunt madlenele noastre.

dar am impresia ca autorul (pare un barbat) acestor penseuri este destul de nereceptiv la farmecul artefactelor copilariei de azi...adica nu face un transfer mental.

si imi pare ca romantizeaza chiar unele secvente de "neiertat" ale trecutului (nostru) comun si individual. (cum ar suna nostalgia unuia de 80 de ani dupa copilaria sa in uniforma de "hitlerjugend" ?)

imi place textul, dar nu-mi place autorul prea nu-si cenzureaza trairile.

Nu are de ce sa le cenzureze, exact asa a fost! Pt. noi, cei care am avut copilaria atunci, este identic cu ce s.a scris de catre autor Mie una, mi.a placut ce am citit!

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

...si ne jucam prin blurile aflate in constructie, alergam cat erau etajele de lungi de la un capat la altul si n-aveam nici pe draq. decat cateva cicatrici, semne de 'buna purtare'
...si construiam 'Racheta Alba' din blucuri de BCA si prajeam soia in spatele blocului, in joaca.

_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abbi spune:

frumoase vremuri...am imbatranit, fetelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mariaa

...si ne jucam prin blurile aflate in constructie, alergam cat erau etajele de lungi de la un capat la altul si n-aveam nici pe draq. decat cateva cicatrici, semne de 'buna purtare'
...si construiam 'Racheta Alba' din blucuri de BCA si prajeam soia in spatele blocului, in joaca.

_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor

Soia prajitaaaaa!!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
poze cu noi Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Ce timpuri, ce moravuri!!! Copilaria... Poate cea mai frumoasa perioada din viatza unui om... Ce as mai vrea sa fiu copil. Sa alerg de colo-colo, sa se tina bunica dupa mine cu mancarea, sa mananc coca inmuiata in apa, sa dobor bradul de Craciun . Of of... ce as mai vrea sa fiu mica mica si toata lumea sa ma alinte si sa imi faca toate poftele...

Mergi la inceput