Ajutor! Obezitate copil!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florinutza26 spune:

Despre starea psihologica a fetei pot spune SLAVA DOMNULUI ca inca nu avem probleme, ea nu a facut o tragedie din asta, probabil nu constintizeaza inca, dar pana se va dezmetici ea sper cu ajutorul lui Dumnezeu ca vom reveni la normal.Oricum ea este un copil foarte bun, vesela si sociabila, destul de inteligenta si poate din cauza caracterului sau nu a avut niciodata probleme din partea celorlalti copiii, dimpotriva toti colegii si prietenii ei o cauta si isi doresc compania ei.

Mergi la inceput

Referitor la analize medicale, da am facut in februarie a. c. caci am dus-o la endocrinolog de teama sa nu fie probleme cu glanda tiroida, dar nu are probleme de felul acesta, multumim lui Dumnezeu! Pe atunci nu vedeam care este de fapt problema.
Vom merge si la nutritionist si diabetolog (asa se numeste?!), dar intre timp voi pune sfaturile voastre in aplicare si voi fi muuult mai atenta si DA, trebuie sa recunosc tot timpul a fost cel mic pe locul intai, insa de acum incolo va fi ea prioritatea mea nr. 1.

Mergi la inceput

A! sa nu uit! fetita nu mai este la gradi, tocmai a terminat clasa intai, dar de acolo a inceput nebunia asta, plus fapul ca eu il aveam pe cel mic + obiceiurile mele proaste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Florinutza uite o reteta dietetica pt vinete coapte: coci vinete, ardei, dovlecei, cartofi (optional)si le amesteci. Pui si 2-3 rosii taiate marunt, un varf de sare si 2-3 lingurite de ulei de masline. Se poate mananca fara paine. Noi savuram asta de obicei seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Buna din nou, Florinutza!

iddea e ca trebuie sa mincam cit mai simplu si cit mai "neamestecat" ca sa zic asa

toate dereglarile astea metabolice/nutritionale aparute la omul modern sunt cauzate de nu atit de cantitatea alimentelor, cit de calitatea lor si mai laes de faptul ca sunt combinate incorect

daca stam sa ne gindim, asa si este, omul preistoric facea f mult efort pt a-si gasi hrana zilnica si aceasta se compunea in general dintr-un singur fel de aliment la o masa (o data minca fructe de padure, radacini bla-bla-bla, o data minca ccc carne etc., nu se ducea cu masina la supermarket unde singurul efort e sa citesti eventual etichetele sau ce sa alegi intre n-spe feluri de maioneze etc. si sa-mpingi caruciorul cu papa

Monti zice (si eu tind sa-i dau dreptate) ca de fapt problema omului modern este data de agresarea lui continua (in cea mai mare parte din motive sociale) cu tot felul de alimente prea procesate (cu un indice glicemic f ridicat) si care au dus la alterarea metabolismului glucozei (organismul a devenit f sensibil la glucoza "rea" sa-i zicem pe care o metabolizeaza repede si o depune imediat); asta ar fi de fapt diferenta intre 2 pers care pot minca aceleasi lucruri dar unul se ingrasa si altul nu: cel care se ingrasa este prea sensibil la glucide; trebuie crescuta rezistenta organismului la glucoza, astfel incit sa poti minca - in limite normale - glucide, fara ca organismul sa vrea imediat sa le prelucreze si sa le stocheze

cumpara cartea lui Monti (editia noua, e putin imbunatatita fata de editiile mai vechi) - o gasesti pe la tarabele cu carti; daca nu, zi-mi si ti-o trimit eu din Buc ; ramin datoarea cu un diabetolog in Cluj, eventual specializat pe copii

pe de alta parte, sa stii ca alimentatia corecta (atit cit se poate, sa stii ca nici eu nu-s zbir tot timpul, n-am cazut in extrema cealalta) trebuie aplicata si la copilul cel mic

cred ca varianta ideala este sa incepi sa reduci din alimentele proaste, nu sa le excluzi cu totul, este ceva fortat care in timp o sa-i frustreze, nu asta e solutia; dar incepi sa le reduci si cooopteaza-i si pe ei sa participe la deciziile vizavi de alimentatie, ce mai mincati, ce mai gatiti

dar incepe sa le spui (adica sa discuti cu ei ca-ntre oameni mari, nu-i aborda ca pe niste copii, discuta asa, de la egal la egal) ca ai auzit tu, ca ai citit etc. ca unele mincaruri nu-s tocmai bune, ca va puteti imbolnavi de la ele etc; ce parere au ei despre asta ? cum li se pare ? ca tu ai zice sa incepeti sa mincati mai putine din astea, ca tie ti-e frica sa te-mbolnavesti; fa un fel de program, de reguli impreuna cu ei si incercati sa va tineti de el (incearca, deci, sa-i responsabilizezei si sa-i faci sa creada ca e decizia lor sa manince mai sanatos): de ex. sa mincati piure de cartofi doar 1 data pe saptamina (nu stiu cit de des mincati), inventati mincaruri bune, cind mergeti la cumparaturi luati doar din cele sa-zicem mai sanatoaase (cereale integrale, ideale ar fi alea adevarate - din ovaz, secara fara adaosuri de fructe sau cacao, nu cele integrale de la Nestle; orez basmati; lactate semi/complet degresate s.a.)

mai atrage-le atentia la TV la sloganul ala cu "pentru sanatatea dvs. reduceti consumul de ..." - stiu ca e doar un slogan, dar atrage-le atentia asupra lui, ca sa-nceapa sa constientizeze ca pot aparea probleme din zona asta, a alimentatiei, in cazul in care abuzam de anumite alimente

tai-o cu Nesquick sau alte chestii de-astea instant care se fac cu lapte, ti-am zis atentie ca f multe calorii aduc bauturile, care pot parea inofensive: cacao (cu zahar si lapte integral), Nesquick, suc "natural" de nu-stiu-ce, chiar suc facut in casa etc.

am vazut ca ai zis ca fata "are nevoie ca sa creasca"; nu te mai lua dupa asta, ca fata e destul de crescuta, nu moare de foame, nu trebuie indopata, iti cere ea singura cind ii trebuie (din pacate, uneori iti cere prea mult, nu e nevoie s-o mai indemni si tu

n-o sa mearga totul struna, o sa mai calcati pe de laturi, si noi mai mergem la Mc D de ex., dar se-ntimpla rar si copiii stiu ca, desi e f gustoasa (si ca e gustoasa tocmai ca sa ne atraga) nu e sanatoasa deloc si ca in timp ne imbolnaveste (ma rog, stiu ca nu mori din asta , da' asa, ca principiu, tre' sa ne educam ca nu asta e calea cea buna in alimentatie, trebuie sa avem cit de cit niste reguli in viata
si despre ce/cum/cit mincam)

nu trebuie mers pe "n-ai voie", incearca sa-i pacalesti putin (dar fara sa-si dea seama), oferindu-le altceva care sa-i atraga

iar, nu mai cumpara dulciuri si alte chestii de genul asta de Mos Nicolae, Craciun, Paste etc.: simbolic 1 ou Kinder, nu 10 oua, tzshpe ciocolate, n-shpe biscuiti cu crema samd; chiar daca primesti pt copii de la musafiri sau eu stiu cine, da-le un pic, palmeaza-le si apoi arunca-le, arunca-le la cos fara parere de rau, da-i incolo de bani, prostiile alea pline de zahar nu le aduc nici un beneficiu, din contra

cred ca trebuie sa fii atenta la cumnata si soacra; eu zic sa nu lasi fata pe la ele in week-end (adica fara tine) sau sa manince regulat acolo (zilnic de ex., nu stiu ce organizare aveti voi, cine-o ia de la scoala, ce program are dupa ore etc.); cred ca ele, fiind obeze deja, n-au nici un stres vizavi de alimentatie si s-ar putea s-o indoape sistematic, nu cred ca vor fi de acord cu tine ca exista o problema si ca trebuie sa actionati, poti sa te astepti chiar sa te acuze ca chinui fata, ca o tii nemincata, ca nu-i dai sa manince ce-i place, ca nu maninca "consistent" etc., etc.

e destul de greu sa motivezi copiii sa slabeasca (chiar si tu ai spus ca pe fetita ta nu pare s-o deranjeze problema greutatii), dar pe masura ce va mai creste - daca nu rezolvati - cred ca se poate transforma intr-o adevarata drama in primul rand pt ea si indirect si pt familia voastra

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui grati.ela

Florinutza uite o reteta dietetica pt vinete coapte: coci vinete, ardei, dovlecei, cartofi (optional)si le amesteci. Pui si 2-3 rosii taiate marunt, un varf de sare si 2-3 lingurite de ulei de masline. Se poate mananca fara paine. Noi savuram asta de obicei seara.

reteta Gratielei seamana cu ratatouille (mai putin cartofii), dar in care nu se mai coc vinetele inainte, pur si simplu se taie toate cubulete(se pune si ceapa; si usturoi - daca vrei) si se fierb impreuna in putin ulei de masline pina se fac ccc ca o zacusca

inca o data: cieste mai ales de-aici:

http://www.keepkidshealthy.com/welcome/treatmentGuides/weightmanagement.html

ca sa-ntelegi niste idei de baza, niste reguli, pe care sa le adaptezi la situatia voastra si pe care, chiar daca nu le vei respecta 100%, macar va veti stradui s-o faceti si tot va insemna un pas inainte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Florinutza, si eu am un copil putin mai pufos (si nu mananca exagerat, cred ca are un metabolism mai puturos). De aceea l-am si dus la un sport, are antrenamente de 3 ori pe saptamana. Nu avea restrictie la nici un aliment (nici nu exagera, nu se omoara dupa dulciuri, dar mananca ciocolata zilnic (moderat, nu una intreaga!); daca ar fi dupa el ar manca numai cartofi prajiti, dar nu-i dau eu decat rar) si aveam la 1.39cm inaltime, 33-34 kilograme. Copilul arata bine. Asta iarna am fost plecata 3 luni din tara si fi-miu l-a fentat pe barbata-miu si nu s-a mai dus la sport. Urmarea? Cand m-am intors in tara am avut un soc cand mi-am vazut copilul. Avea aproape 42 de kilograme! L-am retrimis la antrenamente si l-am temperat cu mancatul seara tarziu (capatase si obiceiul asta prost!). De dat jos kilogramele surplus, nu le-a prea dat, s-a dus doar un kilogram. Acum a fost intr-o tabara si, pentru ca nu prea i-a placut mancarea, a venit inapoi cu 39 de kilograme, s-a dus burtica lui (slava Domnului!). Sper sa ne mentinem cu aceasta greutate in continuare si asteptam sa luam in inaltime.
De ce am intervenit insa la subiect. Noi avem niste probleme si am inceput sa mergem la kineto si masaj de 3 ori pe saptamana. Am vazut ca au si programe pentru obezitate (era acolo un anunt). Cand mai ajung cu copilul la sala (luni dupa-amiaza), vrei sa le cer detalii, te intereseaza?

Mergi la inceput

Claudia,

din pacate Florinutza e din Alba, nu stiu daca poate ajunge in Buc, sau era vorba de ceva programe la nivel national?

m-ar interesa si pe mine, eu sunt f atenta la greutatea copilului, desi fi-miu n-as putea zice ca e gras, nu, dar e genu' asa, "rugby-ist" ii zice barbatu-meu, f. indesat, are doar un colacel de grasime in jurul taliei si pe fund un pic, nu are afectata alura, umerii, picioarele - sunt normale, dar impanate; este putin mai inalt decit frate-sau care e mai mare cu fix 1 an (are 28 kg) si cintareste cu 5 kg mai mult.

spune-mi, te rog, la ce sport mergeti si unde (desi al meu este puturos fizic, nu e genul sportiv, nu cred ca o sa fac nimic cu un sport anume in mod organizat, probabil doar cu fatzaiala-batzaiala pe-afara

multumesc mult si mult succes tuturor (copii, dar si mamici) care vor sa slabeasca !

Mergi la inceput

tot eu, am limbaritza, de obicei nu scriu pe forum, dar subiectul asta chiar ma intereseaza, consider ca, din pacate, sunt din ce in ce mai multi copilasi cu probleme de greutate

fiind deja (doar nitzel) obsedata de greutatea copilului, pe la-nceputul lui iulie cind am fost cu ei la mare, ma tot uitam pe plaja la alti copii, la aspectul lor fizic

or ca mi se pare, ori ca asa este, dar erau destui grasuti, unii mai mult, altii mai putini, dar ce vreau sa spun este ca, in multe cazuri, cred (doar, asa din exterior) ca parintii lor n-avea un stres prea mare vizavi de problema asta: copiii beau la greu Cola, Fanta s.a. chestii de genu', balotau gogosi cu 1 tona de zahar pe ele, porumb, sendvisuri cu cite 2 felii groase de paine etc.; e-adevarat, si eu las garda mai jos in vacante, da' parca unii parinti mi se pareau prea nonsalanti

am mai fost o data la McD (de 1 Iunie) si, pe linga faptul ca erau niste cozi imense de copii si tineri mai ales (care pe mine ma deprima sincer, da' asta-i alta treaba), erau la fel copii grasuti carora parintii le luau si de-aia si de-ailalta, am vazut o mama care efectiv o pisa pe fetita "hai, nu vrei, sa-ti iau si Cola" si mai-stiu-eu ce vroia sa-i ia

mi se pare ca si-asa agresiunea in alimentatie dictata de ratiuni sociale/economice e mare, ca sa mai contribuim si noi ca parinti la asta; cred ca parintii ar trebui sa fie mult mai atenti si, cu atit mai mult, daca ei au la rindul lor probleme de greutate sa incerce sa faca tot posibilul ca si copiii lor sa nu ajunga in aceeasi situatie

Mergi la inceput

cl, da, ma intereseaza.

Mergi la inceput