Ajutor! Obezitate copil!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florinutza26 spune:

Citat:
citat din mesajul lui grati.ela

la inot la Ozi e o fetita care la 7 ani cantarea 50kg/128cm. Mama ei, fotomodel nu alta, a dus-o la nutritionist si la IOMC.

Ce inseamna IOMC?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui florinutza26

Citat:
citat din mesajul lui grati.ela

la inot la Ozi e o fetita care la 7 ani cantarea 50kg/128cm. Mama ei, fotomodel nu alta, a dus-o la nutritionist si la IOMC.

Ce inseamna IOMC?

Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului.

(sper ca nu gresesc!)

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului.

(sper ca nu gresesc!)

Si oare unde sa caut si eu asa ceva?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Florinutza,
nu e nevoie sa-l cauti, este pur si simplu un spital de copii din Bucuresti ;
ideea a fost ca ccc copilul respectiv a fost vazut de un nutritionist pediatru

si baiatul meu cel mic e putin grasut, are 7,5 ani; 1,34 m si 33 kg

eu am sesizat ca are ceva probleme de greutate cam in toamna trecuta si am reusit macar sa-i stopez cresterea in greutate

in orice caz, am citit pe net diverse chestii si ce pot sa-ti spun (si sfaturi generale si punctuale, o sa le scriu cum imi vin in minte):

1. piureul de cartofi nu este bun (nici pt pers cu greutate normala; tot ce este prea procesat duce la ingrasare, organismul nemaifacind cine stie ce efort ca sa prtelucreze alimentele); in general, cartoful nu este bun, dar piureul in special (plus ca are lapte, unt); mai bine cartof copt, da' si pe ala il stergi mai bine de tot din alimentatia ei

2. atentie mare la ce BEA : pe linga sucurile incriminate de catre oricine are habar cit de cit de nutritie (Cola, Pepsi etc.), nici sucurile asa-zis naturale nu-s mai breze si nici cele facute in casa - printre altele, din acelasi motiv ca organismul lenevit le absoarbe fara nici un efort aproape + au glucide naturale, dar tot glucide; este mult mai bine sa fie mincate fructele ca atare (portocala, mar etc.), pe cit posibil cu coaja (cele la care se poate desigur)

3. atentie mare la LACTATE, in special LAPTE : obiceiul de a da lapte toata ziua (dimineata, la culcare etc.) pe motiv ca e sanatos - nu e deloc bun; laptele este un aliment glucido-lipidic (da, este e din Monti) si in cantitati mari e contraindicat, mai ales cel integral 3,5%; cel mai bine e sa folosesti semi-degresat 1,5% sau degresat complet - eu iau Fulga 0% - da, stiu ca nu prea mai e lapte, dar cel putin pina ajungem la o greutate normala e mai okj, plus ca nici celelalte tipuri de lapte conservate nu cred ca-s mai sanatoase

4. atentie la marimea portiilor; un copil de virsta asta ar trebui sa manince cam 1/2 din ce maninca un adult; in nici un caz nu-i mai da 2 portii; pe bune, daca nu te-ntelegi cu dnele la gradi ia in considerare si varianta de a schimba gradinita sau de a o retrage pe fetita: cu mila lor de ea, fata se-ngrasa si o nenorocesti pe viata, cu cit trece timpul si nu rezolvati problema cu atit va fi mai greu

5. din fericire, la copii e mai usor de rezolvat problema greutatii pt ca ei crsc in inaltime; deci, dezideratul este, de fapt, sa ramineti la aceeasi greutate pe cit posibil, pt ca ea se va inalta si lucruile se vor rezolva de la sine (totusi, o redefinire a principiilor de alimentatie in familie este obligatorie, caci daca nu va schimbati - cu totii - obiceiurile alimentare, problema poate sa reapara)

6. vizavi de sport eu nu cred, sincer, cum a zis si Deus - ca faptul ca ea face inot de 2-3-5 ori/sapt o sa-i afecteze tinuta, musculatura etc.; ala-i sport de performanta, implica si alte antrenamente pe linga inot, probabil ca aia mai iau si diverse chestii pt cresterea performantei sportive etc; ce, noi daca mergem la sala de 2-3-5 ori/sapt o sa aratam ca Cindy Crawford ?

7. pastele sa fie din griu dur si fierte al dente (Monti zice ca in jurul lor ramine un fel de invelis care le face sa ramine cu un Indice Glicemic destul de scazut) ; nu depasi timpul de fierbere recomandat

8. paneul - mai ales pt ea ca are probleme de greutate nu e bunnnnn !
nici un fel de pane!

9. daca nu-ti cere mincare - nu-i da tu, nu o intreba, nu o indemna; nu moare de foame ! eu uneori dau copilului sa manince la 18,30 de ex., se culca pe la 20,30 - 21,00 si pina a 2 a zi dimineata nu mai maninca (nu intotdeauna, dar de multe ori, nu-l mai intreb nici de o cana cu lapte, nici de nimic; consider ca e destul de mare sa zica singur daca-i e foame)

10. pt dulce - in nici un caz zahar - incearca fructoza, e mai scumpa da' eu zic ca e mai bine; nici budincile alea nu mi se par f. ok, desi fac si eu, dar cu fructoza si cu lapte 0%

11. Monti zice ca orezul cel mai bun, mai ales pt copii grasuti este orezul basmati; in nici un caz, in nici un caz ! orez cu lapte (si cu zahar!)

12. citeste Monti, ca are sfaturi f pertinente si are si capitol pt copii obezi

13. painea - daca nu o poti scoate de tot - paine integrala (eu fac casa la masina din faina integrala de griu); o tai la feliator electric f subtire - cam 0,5-1 cm - pt sendvisuri; evita mincarurile cu sos care "cer" paine

mai revin, trimit mesajul ca-mi e ca mi se reseteaza

succes!

Mergi la inceput

mai uite si aici:

http://www.keepkidshealthy.com/nutrition/weight_loss_for_kids.html

sa stii ca eu il cintaresc aproape zilnic pe un cintar electronic (da, stiu ca-i o tampenie, dar si eu si sotul ne cantarim zilnic, ne-a intrat deja in reflex, desi amindoi suntem departe de a avea probleme de greutate)

dar: il cintaresc si pe celalalt copil (adica e un moment asa, in care ne verificam toti greutatea , nu doar baiatul cu probleme), ma intreaba cum e, chiar daca sa zicem ca uneori mai dam rasol (dupa week-end, o mica vacanta etc.) ii zic ca e ok dar eu sporesc supravegherea

stie ca si eu tin un soi de mica dieta ca sa nu ma ingras (adica nu maninc paine la greu, nu maninc dulce la greu) - stie ca trebuie sa ne supraveghem greutate, sa respectam, in gerneral, niste reguli cat de cat ca sa nu fim ca niste elefanti

amindoi copiii stiu ca "zaharul este o otrava" (ca ne putem imbolnavi de la el si de-aceea consumam cit mai putin), ca mincarea de la Mac este o porcarie si ca nu trebuie sa abuzam (desi am recunoscut-o si eu fata de ei ca este gustoasa si ca te atrage s-o maninci, dar ca nu este bine, ca de multe ori lucruri frumoase ca aspect sunt rele/ne pot face rau - ca si unii oameni rai care atrag copiii cu vorbe frumoase, dulciuri etc. bla-bla-bla)

in orice caz, e f important ca stii ca aveti o problema, ar fi bine sa o vada un nutritionist specializat pe copii - cred ca in Spitalul Judetean ar trebui sa aveti asa ceva in sectia de pediatrie sau si mai bine la sectia de Diabet - ei se ocupa de bolile de nutritie

Mergi la inceput

tot eu

http://www.keepkidshealthy.com/welcome/treatmentGuides/weightmanagement.html

nu amina, nu temporiza si considera problema de CEA MAI MARE importanta (nu vreau sa te alarmez si mai tare, mi se pare destul de mult sa aiba 50 kg la 8 ani)

chiar daca mai ai un copilas in grija - acum fata ta are o problema majora si are nevoie de tine, eu cred ca ea trebuie sa fie prioritatea ta de gradul zero; ajutind-o ACUM pe ea, totul o sa fie mai usor in viitor si pt ea si pt voi, ca familie

Mergi la inceput

deja devin enervanta

ceva analize ati mai facut ? adica sigur cresterea in greutate este doar urmare a alimentatiei incorecte/excesive ? poate, totusi, asa cum ti-am zis mai devreme ar fi bine s-o vada in primul rand un diabetolog si, eventual, un endocrinolog

daca poti gasi o recomandare in Alba pt un diabetolog - ar fi bine, daca nu stii pe nimeni - m-as putea interesa (sau in Sibiu sau Cluj - dar cred ca Clujul fiind centru universitar iti ofera alte posibilitati)

seara buna

PS ar fi bine sa ai o discutie sincera cu ea: ce parere are ea despre cum arata matusa/bunica? da' s-o-ntrebi asa, ca la o discutie intre fete si sa-ti raspunda sincer ce crede ea cu-adevarat; probabil ca raspunsul va fi ca nu; spune-i apoi ca matusa de ex. a fost si ea odata o fata slaba, draguta, care se-mbraca la moda etc. etc., dar ca, in timp, fiindca nu s-a mai ingrijit (de alimentatie, adica) a-nceput sa se-ngrase si incet-incet a ajuns asa cum e acum;
iddea ar fi ca fetita nu trebuie sa se complaca ccc cu ideea ca asa e soarta ei, sa fie grasa ca nu-stiu-cine-din-familie, ci ca de fapt totul depinde de noi, ca chiar daca i s pare acum ca lucrurile au luat-o putin razna (ca i-ai zis ca e grasuta ! si probabil ca si copiii la gradi i-au zis-o intr-un mod nu f placut) lucrurile se pot remedia, ca poate sa fie mai frumoasa daca ar fi mai slabutza, ca se poate misca mai usor, ca poate sa poarte lucruri superdragutze si la moda etc., etc si ca, desigur, n-o sa fie singura in toata treaba asta, tu vei fi alaturi de ea s-o ajuti, s-o indrumi,

Mergi la inceput

Draga Teo iti multumesc din suflet pentru multimea sfaturilor pe care mi le-ai dat, ca de altfel si celorlalti, pt ca orice sfat pt mine e binevenit.Sincera sa fiu, am constientizat ca avem problema asta doar de cand am inceput sa cer ajutorul vostru, in urma unei emisiuni de pe Discovery referitoare la tineretul obez, iar de cand vorbesc cu voi am inceput sa ma alarmez si sa nu mai las nimic la voia intamplarii referitor la alimentatia si miscarea fetei.A fost ca un dus rece pentru mine, un fel de cadere din nori, spre rusinea mea...

Mergi la inceput

Pe de alta parte m-am mai gandit si alta data ca ar fi bine daca as scoate anumite mancaruri din alimentatia ei, dar ma temeam sa nu o privez de elementele necesare cresterii pentru un copil, vreau sa spun ca mi-era frica sa nu dau in extrema cealalta ca totusi este copil si este in crestere.
Dar acum imi dau seama unde am gresit si ce trebuie sa schimb. E drept, multe mancaruri de-ale noastre tipice romanesti, daca e sa le faci ca la carte sunt foarte nesanatoase, mai ales piureul-ca asa il fac si eu, cu unt si cu lapte-ei bine, n-o sa-l mai fac, dar cu cel mai mic cum fac, ca el are 4 ani si imi cere! Sau cred ca o sa-l fac ceva mai dietetic iar ei o sa-i reduc portia.

Mergi la inceput

Obisnuiam sa gatesc foarte des vinete cu maioneza, nu imi dadeam seama cat de multe calorii are uleiul ala cu care se face maioneza, pt. ca de cand am inceput sa citesc mai multe am aflat ca de fapt la gatit ar trebui sa nu folosesc decat max. 1-2 linguri de ulei!!! + painea care se consuma in nestire cu vinete!

Mergi la inceput