Ajutor! Obezitate copil!
Raspunsuri - Pagina 2
florinutza26 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui grati.ela Florinutza si eu am o fetita mai impanata. Are 10 ani 145cm/42kg, face inot de performanta de 5 ori/sapt (90 minute) de la 6 ani, mananca 1500kcal in zile cu activ sportiva si 1200kcal in rest, e frumusica si cocheta... http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/3243667011/ Dr pediatru a insistat sa nu facem mai mult de atat, sustinand ca la pubertate se va lungi si va slabi. Vara aceasta a mers la EFOSAN in EF Nord si a avut 10 zile program intensiv de gym: aquagym (45min), gym saltea (60min), masaj general (25min) si s-a topit efectiv grasimea de pe stomac. Kinetoterapeutul ne-a recomandat sa schimbam inotul pt ca are masa musculara prea dezv dar din cauza unor pb medicale ea nu poate practica decat sport in apa (efortul pe uscat duce la spargerea capilarelor la nivelul obrajilor). Concluziile mele: 1. inotul nu slabeste; 2. la alimentatie este cheia (noi am organizat mesele astfel: dimineatza 400kcal - lapte cu cereale, paine integrala cu gem de casa sau miere sau branzica proaspata; gustare la scoala 200kcal - fruct sau paine cu almette - pranz 400kcal - ciorba, bors, supa, mancarica fara rantasuri, prajeli, carnita slaba de curcan dar nu mai mult de 3 ori/sapt; gustare 150kcal fruct sau iaurt; cina - fructe sau legume coapte 250kcal "Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur |
In primul rand , multumesc pentru raspunsuri. Credeam ca n-o sa-mi mai scrie nimeni.
Eu am dus-o pe fetita la inot de la 5 ani, cam 4-5 luni de 2 ori pe saptamana, dar nici atunci nu era cine stie cat de slaba.A urmat o pauza de aprox 1 an jumate din lipsa millocului de transport, acum am reluat de 2 luni.
Si eu sunt ingrijorata si cu inotul asta, pt ca o prietena de a mea care a facut inot de performanta in copilarie a facut muschi la umeri si la spate, de parca e barbat, asa ii arata spatele acum.
EFOSAN este o clinica pentru asa ceva?
florinutza26 spune:
citat din mesajul lui mamagiuliei Mie imi vine in minte un singur lucru: alergatul seara de seara afara in parc cu prieteneii, cataratul, joc cu mingea, timp in care poti sta si cu puiul mic in carut si sa o supraveghezi de pe bancuta. Insa seara de seara, dupa care o cina usoara din fructe sau o ciorbita doar din legume. Si eliminat din casa tot ce inseamna dulcele, tot ce inseamna rontait prostii intre mese. La pofte cel mai bine e sa se rontaie morcovi. Insa ar insemna sa te vada si pe tine. Te poti inspira de meniuri sanatoase si de la subiectul Montignac, delicioase , sanatoase, echilibrate cu care se pot pierde kg, bine-nteles daca ati ajnge la un medic BUN, care stie ce inseamna un copil de 8 ani, ar fi si mai bine Cred ca este foarte, foarte greu pentru ea. La tv si peste tot doar ciocolati si McShuturi vezi, tentatiile sunt absolut peste tot :( Tu insa o cunosti, stii ce ar incuraja-o si ar facea-o sa depuna acum un mic efort ca mai incolo sa-i fie bine si sa nu renunte din start. ------- Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela ------- www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma "Stelele care cad nu pier, Stelele care cad se duc pe un alt cer" NU RAMANE INDIFERENT ! AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA ! |
Saracuta, inca nu prea realizeaza.dar macar am inceput sa realizez eu si sper sa nu fie prea tarziu.
florinutza26 spune:
Ma mai gandesc ca, pauza asta de aproape 2 ani de la innot+faptul ca , fiind la o gradinita cu program prelungit si mancand acolo timp de 3 ani de zile mancaruri nedietetice (ma refer la pateu, unt ,salam, biscuiti, etc,+portii duble la felul 1 si felul 2)+faptul ca si eu gateam foarte des paste italienesti cu sos+snitele cu cartofi sa fi dus la situatia de astazi.
Doamnelor de la gradinita le-am cerut insistent sa nu mai dubleze portia fetitei, pt ca eu ma lupt sa slabeasca, dar le-a intrat pe o ureche si le-a iesit pe alta(eu eram convinsa ca vor face cum le-am spus eu)si atunci cand am aflat ca ele ii dublau in continuare portiile(cam dupa un an de zile) aceeasi persoana mi-a spus:"dar mi-era mila de ea saraca, ca credeam ca ii e foame si ma bucuram ca ea mananca tot, pt ca ceilalti nu prea mananca!" Am crezut ca o mananc eu pe doamna aia acolo pe loc de nervi!!!!
florinutza26 spune:
In casa la noi nu se consuma: chips-uri, prajituri(decat de sarbatori),bomboane,ciocolata, carnati, salam, parizer, cremvusti, sucuri din comert.
cel mai des am consumat: paste italienesti cu sos, snitele cu cartofi piure ( cartofi prajiti nu fac de ani de zile!), vinete cu maioneza fara restrictii la paine, lapte cu cereale,budinci.
florinutza26 spune:
Si daca inotul nu este prea indicat pentru fetite, atunci ce fel de sport? ca asta iarna, prin decembrie, am dat-o la gimnastica, dar problema era ca , dupa 2 ore iesea de acolo transpirata si intr-o luna mi-a racit de 2 ori. dansul modern nu ii place, a avut 2 tentative dar a renuntat de 2 ori ( pe de o parte o si inteleg, ca nu prea dansau, mai mult ii sacaia instructorul ala cu pasii ).
As vrea sa pun o poza cu ea, dar nu stiu cum.Incerc.
SSerafiotti spune:
citat din mesajul lui florinutza26 Si daca inotul nu este prea indicat pentru fetite, atunci ce fel de sport? ca asta iarna, prin decembrie, am dat-o la gimnastica, dar problema era ca , dupa 2 ore iesea de acolo transpirata si intr-o luna mi-a racit de 2 ori. dansul modern nu ii place, a avut 2 tentative dar a renuntat de 2 ori ( pe de o parte o si inteleg, ca nu prea dansau, mai mult ii sacaia instructorul ala cu pasii ). As vrea sa pun o poza cu ea, dar nu stiu cum.Incerc. |
Atletismul i-ar placea? Se face incalzire, se alearga mult, se sare la groapa cu nisip...este la varsta ideala pentru a incepe sa faca atletism.
Tenis? E mai pretentios, trebuie investiti ceva mai multi banuti, insa de asemenea dezvolta foarte armonios.
Volei? Baschet?
Eu am facut gimnastica de performanta pana la 12 ani, oricum gimnastica nu te slabeste, ci trebuie sa slabesti tu pentru ea, deci ca sa slabeasca prin gimnastica ar fi trebuit aerobica, medicala si alte tipuri, nu artistica.
Nu as recomanda inscrierea unui copil 'pentru a slabi' la o activitate la care ceilalti copii participanti au cu totul alt gen de conformatie (cum ar fi gimnastica, baletul, dansul, unde se cauta calitati de scandurele), pentru a nu stresa si complexa inutil copilul.
Nu ii spune in nici un caz ca este grasa, chiar daca este adevarul, ci ca oamenii in mod natural au aspect diferit, greutate diferita, dar ca in cazul ei este bine sa slabeasca PENTRU SANATATEA EI, pentru ca s-a demonstrat ca este mai sanatos sa fii mai slabut (nu ca este mai frumos, mai atragator, mai nu stiu cum). Ca mai slabuta ar putea alerga mai repede, ar fi mai agila, mai energetica. Nu o compara niciodata cu alte colege/prietene.
Succes.
florinutza26 spune:
citat din mesajul lui SSerafiotti Nu ii spune in nici un caz ca este grasa, chiar daca este adevarul, ci ca oamenii in mod natural au aspect diferit, greutate diferita, dar ca in cazul ei este bine sa slabeasca PENTRU SANATATEA EI, pentru ca s-a demonstrat ca este mai sanatos sa fii mai slabut (nu ca este mai frumos, mai atragator, mai nu stiu cum). Ca mai slabuta ar putea alerga mai repede, ar fi mai agila, mai energetica. Nu o compara niciodata cu alte colege/prietene. Succes. |
Foarte intelept spus.Multumesc.
Mi-ar placea si mie la volei sau la baschet, dar ma tem ca deja fiind inalta pt varsta ei (din grile reiese ca are 10 cm mai mult decat media) sa nu devina un gigant.(Nu stiu cat de adevarat este, dar din calcule reiese ca la varsta adulta va masura 1,70 m).Si ea mi-a spus ca i-ar placea la tenis.Banii nu sunt o problema cand e vorba de binele copiilor pentru noi.
grati.ela spune:
la inot la Ozi e o fetita care la 7 ani cantarea 50kg/128cm. Mama ei, fotomodel nu alta, a dus-o la nutritionist si la IOMC. Ultimii i-au interzis sa mai practice vreun sport pana nu da jos din kg. Gym medicala si dieta severa. Acum are 8 ani, 135cm/38kg, face inot de performanta, nu mai mananca dulciuri deloc, a revenit oarecum la o dieta normala...inca e dolofanica dar e mandra ca a slabit.
Sserafiotti, mi-ai dat o idee buna cu volei si baschet. Ozi, a sa cum am mai spus, nu are voie sa faca efort terestru sustinut dar poate invata pt ea. Tenisul e prea intens - am incercat; dansul sportiv e destul de solicitant numai ca nu a fost atrasa decat de...dansurile po****re.
Deus spune:
inotul este f bun! nu o opreste din slabit ci nu o lasa sa se ingrase mai tare:)
Nu trebuie sa faca performanta fiindca atunci o sa aiba spatele dezvoltat...inotul lungeste musculatura - fusiforma - este poate cel mai bun sport de practicat pt oricine.
Daca as avea fetita as duce-o la inot cam trei ani pana isi defineste forma - umeri frumosi-talie-picioare lungi dupa care as incerca sa vad daca place tenisul sau atletismul.
Se poate sa mancati sanatos si gustos! gasesti n retete pe net sau in fiferite carti de bucate
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg
kariguld spune:
florinutza, trebuie sa faci cateva lucruri foarte importante.
-pentru inceput mergi la un medic nutitinist si cere sfaturi.
-schimba modul de alimentatie pentru toata familia
-in librarii se gasesc o gramada de carti despre alimente sanatoase, nutritie si cure de slabire
-sportul nu ajuta foarte tare daca nu exista si alimentatie adecvata
-cunosc f multe persoane care au facut sport, cand au incetat sa mai faca, s-au ingrasat, s-au latit in umeri....
-parerea mea, este ca mancarea este principalul lucru care trebuie schimbat
-desigur si sportul, miscarea
-fructele si legumele asigura o buna parte din zaharuri si vitamine, enzime
si ceea ce-i mai important, nu va functiona dintr-odata, din prima zi, trebuie impusa o disciplina alimentara, in jur de 5, 6 zile va deveni obisnuinta daca se persevereaza.
succes, se poate!
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
Bazar pt Mihaita
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!