Albinute & bondari de mar-apr '07 (123)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Cuptor ziceti? Azi dimineata la 9 am dus masina la iesirea din Bucuresti (ca sa iesim dup-amiaza mai repede si sa nu prindem aglomeratie mare) si cand am coborat din masina (nu am AC) erau uzi pantalonii pe mine da' uzi rau si jur ca n-am nevoie de pampersi

Multumesc pentru incurajari, ar trebui sa iasa mult mai bine decat la Tusnad. Eu sunt happy mai mult pentru ca ne intalnim cu socrii si cu Alex poate, daca nu se sperie de multime, alearga si el cu tati de mana la micromaraton (420m)

Pedepse - ceva de care am scapat pana in momentul de fata. Eu sunt de acord cu tzuna - cel mai mult gresesc din inconstienta. Eu nu l-as fi pedepsit pe Petru pentru spalat autobuzul. In fond si la urma urmei, ce e gresit in a spala autobuzul? I-as fi explicat ca in primul rand pentru spalat autobuzul e nevoie de o solutie speciala, nu de sampon (eventual i-as fi dat un flacon de solutie de mobila, cu foarte putina solutie in el), in al doilea rand e un autobuz special care se murdareste foarte greu, si solutia aia speciala il apara de murdarie, deci nu trebuie spalat mult, si in al treilea rand l-am fi "spalat" impreuna pana s-ar fi terminat solutia si ... gata, nu mai avem solutie, il mai spalam cand mai gasim la magazin solutie. Deocamdata Alex intelege cu vorba buna si nu prea repeta prostioarele de genul asta nici nu se mai crizeaza de mult. Deci chiar nu avem de ce sa instituim deocamdata pedepse.

Intr-o zi a spart o cana. I-a dat drumu crezand ca e ca ale lui din plastic si nu pateste nimic, dar era ceramica si s-a spart. Nu am nici un motiv sa il pedepsesc pentru asta, n-a facut-o intentionat. In plus, s-a speriat cand a vazut ca s-a spart cana si chiar i-a parut rau. I-am explicat ca unele cani se sparg, si altele nu, ca sunt facute din materiale diferite. Ei, daca l-as vedea acum ca ar arunca o cana ceramica pe jos special pentru a o sparge - da, asta merita pedeapsa. Dar altfel, daca ii aluneca din maini sau o scapa sau mai stiu eu ce... nu mi se pare de pedepsit.

Ma rog, cam asta e conceptul meu pe tema asta Eu cred ca sunt suficient de mari pentru a intelege explicatii mai complexe, dar spuse la nivelul lor...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Rein, noi avuram prima discutie din ciclul "baietii sunt altfel decat fetele..."
(deja???!!!?!?!)

Aseara stateam pe pat la calculator, pe o parte, si cum eram in camasa de noapte am trecut partea din fata printre picioare (ca sa NU stau cu piele pe piele, ca si cum as avea pantaloni, daca se intelege ceva din ce zic).
Teo a venit la mine, a apucat de coltul care iesea printe genunchi la spate, si zice "mama are puta, uite puta lu mami!"

ce sa zic si eu la asa o chestie... "mai, numai baietii au puta. Tu ce esti?"
"Baietel"
si ai puta?
"Da!"
si mami ce e?
"mami e fetita. foooarte frumoasa"
da, mami e fetita, nu are puta. fetele nu au puta.(noroc ca nu m-a intreabat "da ce are mami")
zice "daaaa, mami e fetita, mami nu are puta. Radu are puta. Dorel are puta. Dorel are si fund".

"Mami are fund?"
Da, mami are fund, toata lumea are fund....

"vedem bemweuri la calculator"? si asa am scapat... pe seara asta.

Gaia, mumă pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Multumesc mult Bianca, dar din America nu stiu cat ar dura transportul si ce regim au medicamentele.
Tzuna!!! Daca ai putea sa iti rapesti din timp sa cauti pe la farmacii, ar fi solutia perfecta! Ea zice ca in pliculetele alea sa fie crema, nu praf. Poate gasesti asa. Si ar fi bine asa pentru ca trebuie sa stea la rece crema aia, iar prin transportul pe posta cine stie ce conditii au. Adica rece sub 25 de grade, presupun si nu direct in bataia soarelul. Si apoi sora-mea vine pe 4 august la dr in Bucuresti si atunci ar putea sa o ia de la tine.

Scuze ca rapesc spatiul cu asta , insa e important pentru noi.

Laura capul sus si cu Dumnezeu inainte! Tinem pumnii stransi-stransi sa fie de bine.

Ela si Thea-Ioana, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

"Asta înseamna îmbunatatire de viata, sa ajungi la niste gânduri care sa le poti prezenta si sa le poti învalui în rugaciune."

Mergi la inceput

Hi, hi, Gaia! Si noi am avut o discutie pe tema asta. L-a vazut pe tati cand se schimba si a inceput sa zica de "tzutzurica lui tati". Atunci i-am amintit ca ea stie ca tati e barbat, iar barbatii au putza, nu tzutzurica. Ce sa zic? Discutii savante, ce mai!

"Asta înseamna îmbunatatire de viata, sa ajungi la niste gânduri care sa le poti prezenta si sa le poti învalui în rugaciune."

Mergi la inceput

Rein, probabil ca n-o sa le stim chiar pe toate, dar cand chiar nu avem idee putem sa cautam raspunsul impreuna in vreo carte, enciclopedie, dictionar, ceva. Bine, eu sper ca nu curand, ci intr-un an, doi asa, dar cine stie ce or sti copiii astia ai nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Pai nu pentru faza cu autobuzul l-am pedepsit cu izolarea ci pentru cea cu crema. Se repeta a treia oara. De fiecare data i-am explicat ca astea sunt cremele mamei, lui ii fac rau, daca vrea ii dau eu cu putina crema de fundulet (de aici stie el ca el buna crema) pe buba, etc. Apoi stau si curat crema de fata cu el si ii arat ce greu se ia, etc. Dar lui de fapt ii place cum iese din tub si se depune pe diverse. Asta am pedepsit: faptul ca desi a inteles ca nu trebuie dat cu crema oricand si peste tot, lui ii place sa o imprastie in continuare prin baie si pe el de dragul curgerii din tub.

Pentru faza cu autobuzul i-am interzis folosirea samponului respectiv la baita. Si asta e rau pentru ca e un samponel special cu masinuta pe el si care spala bine cu spuma.

Ei nu stiu cand si unde gresesc daca noi nu le explicam sau daca sunt mustrati pe sarite: azi da, maine nu. Asa ca stau si explic chiar si de mai multe ori de ce si unde a gresit ca sa fiu sigura ca a inteles.

Mergi la inceput

Sunt de parere ca toti copiii (chiar si noi) au o nevoie imensa de joaca, trebuie sa le-o satisfacem, sa intram pe cat posibil in jocul lor.
DAR: sa ii facem pe cat posibil sa anticipeze consecintele si sa deosebeasca starea de joc de starea de seriozitate.

Mergi la inceput

A, si ca o particularitate strict a noastra, sa vedeti ce usor e cand mama sta juma' de ora sa stearga/spele samponul de pe 'atobuz' sau crema din toata baia in timp ce copilul mic e la san, plange ca vrea si el atentie, are scutecul plin, etc.
Uf, ne facem noi mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Mamici scumpici, poate va mai amintiti cum era cand aveau ai vostri 6-9 luni, si povestiti sa imi ridicati si mie moralul

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=140126&whichpage=2

Gaia, mumă pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Salve!

Sanatate multa Roxi, Laura!

Gabi, ma bucur ca experienta noastra ti-a folosit. Are mai bine de o luna de cand nu o mai are pe suzi. Nu mai aminteste de ea decat daca se intampla sa meregm cu masina si trebuie sa doarma in masina. Cu somnul s-a mai reglat, inca nu doarme la pranz mai mult de o ora...Incearca sa reziste ideii de somn, si incearca sa nu doarma, dar odata ce s-a urcat in pat nu mai protesteaza, chiar adoarme in max 30 min(seara).

In momentul de fata ia primul antibiotic din viata ei. I-a gasit sterptococ in gat, si prin urmare are 10 zile de amoxicilina. Stie ca e pentru buba din gat si nici macar nu cracneste cand ii dau siropul, inca il si plimba prin gura, cum face cu apa.
Cu olita, a inceput sa avansese ca melcul, incet-incet. Face putin in olita si dupa ce se ridica, in 5 min vine si imi zice ca e uda.
Isi da singura scutecul/chilotul jos si se aseaza...
A inceput sa zica din ce in ce mai multe cuvinte in engleza.

Cam atat de la noi, ma duc sa-mi intind oasele ca acusi e treaza
Pupam stupul

Mami de Amalia si 31+

Mergi la inceput