Albinute & bondari de mar-apr '07 (123)
Raspunsuri - Pagina 10
roxanici spune:
Ela, iti gasesti o pedeapsa, care iti convine tie si o aplici de fiecare data cand crezi ca e necesar. Eu zic ca mai mult decat metoda propriu zisa conteaza fermitatea, consecventa cu care e aplicata.
Eu il pun pe rares intr=un colt si ii zic de ce sta acolo si cat o sa stea. De obicei il pun cand urla aiurea si ii zic ca sta acolo pana se linisteste. si nu il las sa plece de-acolo pana nu a indeplinit conditia. Nici nu vorbesc cu el, nici nu il mai cert, doar astept linistea...si functioneaza. Daca incearca sa plece de-acolo il iau frumusel de mana si il duc inapoi...nu s-a intamplat sa trebuiasca sa il duc inapoi mai mult de 2-3 ori. De obicei imi zice singur cand e GATA si nu mai urla aiurea.
(tb sa recunosc si nu-s foarte mandra ca l-am pedepsit si pt ca nu mananca pt ca efectiv nu am mai avut metode....dimineata inainte sa plecam afara tb sa manance ca apoi face urat afara si s-a intamplat sa ii zic ca il pun la colt si nu pleaca de-acolo decat daca mananca; probabil nu ar fi tb sa folosesc pedeapsa in cazul asta, dar a functionat).
Gabi, voi sta intinsa pe bancheta din spate si drumul e relativ bun pana la focsani...mai sunt gropi pe langa ploiesti dar in rest e ok. Am si verdele de la dr sa plec
elpower spune:
Mersi Roxi! Nu stiu daca ar sta ea acolo. Am mai incercat sa o las singura in camera, numai ca urla pana isi gaseste ceva de facut. Si asta destul de rapid, adica in mai putin de 2 minute.
Fetelor din strainatate, am o maare-mare rugaminte la voi. As avea nevoie de o crema numita Aldara 5% recomandata pentru HPV. Am nevoie pentru sora mea, nu pentru mine. Insa la noi a gasit-o tare scumpa, adica 645Ron 12 aplicari. Ce se gaseste la noi sunt, de fapt pliculete, nu crema. Daca aveti posibilitatea sa procurati asa ceva, va rog mult de tot, sa imi dati de stire. Substanta activa se numeste imiquimod.
Ela si Thea-Ioana, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
"Asta înseamna îmbunatatire de viata, sa ajungi la niste gânduri care sa le poti prezenta si sa le poti învalui în rugaciune."
BiancaM spune:
Ela, m-am uitat acu sa vad ce e cu ea, dar din pacate ce am gasit eu se poate cumpara doar daca ai si reteta. Adica trimiti reteta prin fax si dupa, poti sa inchei targuiala. Pretul e cam 140$ pt 12 aplicari sau 350$ pt 36
Mami de Amalia si 31+
ane2200 spune:
Ela - referitor la pedepse si eu (adica mama) aplic metoda cu pusul la colt. De obicei cand aude de mers la colt ii trec nervii sau ce facea de a fost pedepsit. Iar cu faza ca nu sta mai mult de doua minute - daca imi amintesc bine - pe vremea cand era emisiune aia Supernanny, zicea tanti acolo ca pentru fiecare an al copilului pedeapsa e un minut. Adica un copil de 2 ani va fi pedepsit 2 minute, unul de 3 ani 3 minute si tot asa. Mai ales acum, la varste din astea mici, nici nu cred sa fie eficiente pedepse mai lungi ca durata. Ideea e sa inteleaga ca a gresit ceva si e pedepsit. Sau o alta metoda, pe care o aplic cand tranteste diverse chestii - de obicei carti - i le iau si le pun pe dulap. Si ii spun ca pana maine nu le mai vede. Si daca le arunca si pe celelalte, le punem tot acolo. Tot mai tranteste, nu i-a trecut, dar cel putin pe moment se calmeaza.
Roxi - bine ai revenit. Te cred ca ti-e dor de Pufu, dar ai grija cu drumurile, sa nu-ti faci mai rau. Si ocoleste si tu Ploiestiul, daca tot e plin de gropi
Diana - bafta la semimaraton. Asteptam vesti.
Laura - sper ca totul sa fie ok. Multa sanatate iti doresc.
Andra - cred ca au avut o super priveliste vecinii.
Pun si eu cateva poze de la intalnirea cu Iunia si Kitty. Desi a fost f scurta ca durata - Kitty si familia de capcauni a stat mai putin de o zi - a fost superb. Am stat la povesti pana dimineata - ignorand animalele salbatice din imprejurimi. Uite, vedeti, de asta imi place mie forumul, ca am reusit sa-mi fac aici prietene adevarate cu care, desi ne vedem foarte rar, ne simtim de parca ne-am cunoaste de o viata.
Despre Raul - nu-l mai laud si io, ca l-a laudat Kitty destul si i se suie la cap. Atata doar - de cate ori vorbesc cu el la telefon imi face lista cu ce sa-i duc - invariabil biscuiti, paine si branza
Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul
gaia.nevia spune:
am incercat sa-l pun si eu odata pe Teo la colt...
A fost de mare succes. I-a placut coltul ala, ceva de groaza... s-a bagat acolo si s-a pus pe joaca...
Gaia, mumă pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri
rein spune:
Pedepse: pentru obiectele pe care le loveste/tranteste le urc si eu pe sus si le mai are zilele urmatoare, pus la colt functioneaza in sensul ca sta acolo dar nu mi se pare ca se considera pedepsit pentru ca face spectacol acolo: canta, isi face singur bau, baga obrajii intre pereti- iar eu nu am nici o satisfactie in asemenea conditii. Cu mancatul, functioneaza sa nu-i mai dau nimic din momentul in care ma enervez pana cand ii e atat de foame ca ar manca si pietre. Acum tine mancarea in gura, intoarce capul, trage de castron si il varsa, da pe jos, asa ca il iau de la masa si ii mai dau cand striga 'm-e fameee' de vreo 10 ori.
Acum am o pedeapsa care functioneaza, nu imi convine deloc dar e singura pe care o ia acum de pedeapsa adevarata: il bag intr-o debara unde are loc numai el intre galeata cu mop, masina de spalat si cosul de rufe. Are geam sus deci nu e intuneric, o exploreaza si pe aia, nu-i e teama de stat acolo dar nu-i convine ca e la inghesuiala si nu-l vede nimeni. Dupa faza cu 'chema' a stat 30min. Nici nu cere sa il scot, vorbeste si acolo si canta, nu e incuiat deci probabil va functiona pana va iesi singur prima data.
Zic ca functioneaza pentru ca doar ii amintesc de asta si se mai cuminteste.
Stiu si eu faza cu izolarea pentru 2 minute=varsta dar la noi nu e suficient. Eu sunt de parere ca trebuie sa-i dau si timp sa mediteze putin (sa rememoreze) la ce a facut ca sa tina minte si sa nu mai repete (curand).
lauramar spune:
Gata de un hop am scapat acum urmeaza ce e mai greu asteptarea....pe joia viitoare o sa am rezultatul Doamne ajuta.
Din cate am discutat cu medicul sunt sanse sa nu fie atat de grav si sa scap doar cu interventie chirurgicala dar asa cum a spus si el sa asteptam rezultatul.
tzuna spune:
REIN- pana la urma tb sa ii incurajam in ceea ce fac. Sincer nu cred ca Petru face prostii. Adica de astea face si Maria. Daca le face din nestiinta eu nici nu o pedepsesc. Ii explic si gata. A doua oara insa o si pedepsesc.Mie din afara cel putin mi se pare f interesant cum reusesc sa gandeasca ei asa la varsta asta.
Eu ma tot minunez de ce vad aici. Azi am fost iar cu Maria la strand. Am fost si dimineata 10-11.30 (ca se deschide la 10 si se inchide la 19) si dupa masa de la 16.45 la 18.45. A fost f frumos. Cum eu ma duc singura cu Maria stau si observ restul parintilor cu copiii. Lucruri pozitive: vin cu copii chiar f mici pe care ii obisnuiesc devreme cu apa (cam d ela 6 luni), bunicii vin in numar mare cu copiii la piscina (multi ii aduc pe bicicleta in scaun de ala special)copii f mici stiu sa inoate f bine sau dc nu inoata se baga cu capul in apa si nu zic nimic.... Chestii negative (dupa mine)- copiii aia la 3 ani stiu perfect sa inaote dar au inca scutece si chiar suzete lucru care nu mi se mai apre normal dar aici chiar este. Toti se mira ca Maria nu mai are scutec, nu vroiau sa ma lase cu ea in piscina fara scutec de ala de apa. pana la urma le-am aratat ca ea nu mai poarta, nu am decat chilotei la mine si au inteles. Alta chestie negativa: din comoditatea patrintilor si bunicilor probabil ajung cu copiii la piscina sau la mare abia pe la ora 11 unii chiar la 11.30 cand plecam noi. Aduc copiii cu capul gol si-i tin in soare. probabil nu patesc nimic, or fi invatati nu stiu ce sa spun.
ANDRA- dragute si aventurile voastre ce sa zic...
ROXANICI- ma bucur mult ca ai ajuns cu bine acasa. Cu hernia de disc nu stiu ce sa-ti spun... Esti prea tanara sa te lupti cu asa ceva dar poate situatia nu e prea grava . Bunica mea tocmai a fost operata de hernie de disc. Toutl a mers fff bine, neasteptat de bine chiar.
LAURA- Dumnezeu sa te ajute sa iasa totul bine.
STEFIMIC- multa sanatate si o sarcina cat mai usoara. Poate te lasa greturile in viitorul apropiat.
ELPOWER- Maria de ex este pedepsita in camera ei (din fericire si aici la mama are camera ei) daca plange de aiurea sau daca face ceva rau. Ii spun ca este pedepsita si o trimit in camera ei. O las 2 minute si ma duc s ao impac. Uneori iese singura si nespune ca nu mai plange sau ca nu mai face ce a facut. Crema respectiva se gaseste si in Italia? Dc da eu ti-as putea-o lua acum ca pe 31 vin in tara.
rein spune:
'Neata!
Am o problema: mi-e frica de faptul ca nu voi putea da toate raspunsurile la intrebarea 'de ce' pe care o intuiesc deja la Petrisor.
De vreo 2 saptamani ma bombardeaza cu: de unde e +orice obiect iesit in calea lui: furculita, scaunul, laptele, mierea, berea, apa, etc.
Cand stiu cum sunt facute lucrurile ii povestesc, cand nu prea stiu ii spun: de la fabrica de furculite, si scap ieftin .
Asa ca va rog sa participati cu intrebari si mai ales raspunsuri la nevoie, cand va veni valul cel mare.
RaisaFudulu spune:
Andra super tare faza cu gunoiul ....iar cea cu baia bine ca s-a terminat cu bine....
Catalina..sa ai grija de tine si pupam sa treaca greturile cat mai repede.....dar la mare cum a fost...poate ai povestit si am ratat eu...oi fi citit in diagonala
Revazut trioul de la Tusnad...... Anne pt pozici
Laura.....ai scapat de un ghimpe..acum mai e asteptarea si gata trece totul si sunt sigura ca va fi bine....
Roxi ...sanatate multa si refacere rapida....ma bucur ca te duci la puiu tau chiar si imobilizata..esti cu el
Tzuna...chestia cu copiii dupa 11 se intampla si la noi...cel putin anul trecut cand plecam de pe plaja 10.30-11...lumea atunci venea puhoi cu tot cu copiii din dotare si f mici...iar suzi si pamp...clar sunt mai comozi ce sa ii faci la ei nu s-o simti pampersu la buzunar
Ioana tu ai plecat in concediu ....ce faci de nu mai esti pe forum.....ramasese in septembrie..iesi de acolo din carapace
Ela pupici multi sa iesi din butoi..pedepse la noi merge cu camera...dar nu rezista nici un minut si vine si isi cere scuze si ca nu mai face....oricum nu am incercat la mancare sa vedem daca merge...a trecut febra dar nu manaca mai nimic...adica nici nu vrea sa guste....om vede...si noi suntem fani TV mai nou...1001 Dalmatieni...ea nu are rabdare sa stea mult sa se uite...dar trebuie sa mearga acolo si ea sa faca orice altceva...daca indraznesti sa il opresti (chiar daca ea nu e in camera)nasol
In rest ok...aveti grija azi ca o sa fie cuptor....cald cald si iar cald...si la noi mai e opritya si apa calda pt 3 sapt..deci va inchipuiti dupa caldurile astea dus la sticla...dar ma duc la slatina azi si stau o ora la baie..ei au centrala....
Hai ca va las ca trec la treaba
Diana mami de Raisa Maria 29.03.2007
Iubeste-ma cand o merit cel mai putin, pentru ca atunci am nevoie.