Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (60)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:
citat din mesajul lui shtephy

Buna fetelor!
Nu sunt in stare sa citesc ce ati scris...sora mea e in travaliu si nu stiu mai nimic de ea
I s-au rupt membranele azinoapte pe la 2 ,a dus-o sotul la maternitate ,au mai vorbit putin pana spre dimineata si apoi gata ca nu au voie cu telefoane in sala de nasteri. Asa ceva numai la noi,in loc sa progresam,regresam.
A vorbit sotul ei cu diverse persoane pe acolo si cica o sa fie anuntat cand se schimba ceva si nu mai stie nimic de la 9.
offffffffff,asta e ,ma rog din tot sufletul sa fie bine si sa termine o data ca sunt deja 11 ore de travaliu.

Ies putin din casa ca nu mai pot sa stau asa cu telefoanele langa mine.Va pup si poate trimitem toate un pic de energie pozitiva.

_
Ramona,mami deStefania - Francesca (20.11.2006) si 19+

mda...Romanica noastra...
sper sa nasca cat mai curand sora ta...sa scape de chinul asta...

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

www.Darius-Andrei.piczo.com

23+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Luciandrea scuza-ma acum ai PM de la mine

ingerasul Darius-Andrei

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shtephy spune:

mersi Camy,acuma ies ,sper sa vin cu vesti bune

_
Ramona,mami deStefania - Francesca (20.11.2006) si 19+

Mergi la inceput

vad ca s-au aprin sspiritele...rau de tot...nu asa...
ia gata...eu am cerut in scris cum suntem platiti in acele zile...cand voi primi raspunsul o sa-l postez...ca sncer nu-mi place ca-s facuta ziarista..ca nu sunt....desi mi-ar fi placut...
Cine stie unde e greseala??????
O sa vedem noi...pe parcurs....nu???????????
Ideea e sa nu mai aruncam zic eu cu cuvinte urate in nimeni...ca nu cred ca cineva posteaza aiureli aici doar de dragul de a posta ceva...
Chiar daca eu am gresit, am gresit din cauza ca din mai multe surse gresite a venit informatia asta.,..la fel de bine cum puteti si voi gresi..nu?????
oricum...clar e cumva...o sa ne lamurim imediat...sotul are firma si am pus-o pe soacra-mea sa mearga la ITM si sa vb cu sefa de acolo sa vedem exact ce si cum......plus la mine la servici am vrut ceva scris...si am mai astept d undeva un rasuns...
Acum o sa vedem..pana atunci...calme..ok??

ingerasul Darius-Andrei

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaandreai spune:

Ceau,

Se pare ca acest subiect este fara sfarsit

Cami, banii in concediu de maternitate pot fi mai multi si pentru ca majoritatea angajatorilor compenseaza pe o anumita perioada cei 15 % diferenta dintra salariul brut normal si indemnizatia de concediu prevazuta in OU158/2005, cf art. 66 din Contr. colectiv de munca la nivel national. Si asa cum s-a mai spus, la acestia nu se plateste impozit, iar dintre contributii se plateste doar CAS aplicat la salariul minim pe economie.

Intr-adevar cele 126 de zile de concediu de maternitate sunt calendaristice, dar indemnizatia se calculeaza pe zile lucratoare. Nu te plateste nimeni pentru zilele nelucratoare indiferent daca esti bolnava, mamica sau in orice alta stare

Maria 18+
http://bd.lilypie.com/dYPop3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

avalon Sarcina usoara si cat mai aproape de termen! Cum sunt bb-ii tai uni sau bivitelini? Cand ai aflat ca sunt baietzei?

Felicitari pt sapatamanile implinite si pt carucioarele colorate!

camy_pus Ma bag si eu in discutia cu concediile...toate concediile medicale (indiferent ca sunt de maternitate, de risc maternal, de boala obisnuita etc.) se acorda ca nr de zile calendaristic dar plata se face numai pt zilele lucratoare. Si la servici mergi de luni pana vineri (exceptand cei ce lucreaza in ture dar si in acest caz se compenseaza zilele lucrate in weekend) si primesti salariul luna urmatoare pt luna muncita calculat doar la nr de zile lucrate. Concediile medicale se dau calendaristic ca sa se mentina continuitatea pe cartea de munca, fara nici o intrerupere.
Iar faptul ca venitul din concediu medical de maternitate este mai mare decat cand mergi la munca se explica prin faptul ca desi este 85% din brut nu se mai retin toate obligatiile la stat (cas10.5,somaj0.5,sanatate5.5,impozit16) care daca aduni procentele depasesc 15% (100-85). Se mai retin doar acei 63 lei = cas pt sal minim. Plus ca nu in toate cazurile concediul inseamna mai multi bani decat salariul, conteaza baza la care se aplica 85%, adica daca in cele 6 luni anterioare s-a incasat salariu 100% sau au mai fost concedii medicale, concedii fara plata etc.

edit camy, nu te supara ca am continuat discutia, cred ca am scris deodata mesajul.

16+

odiseea noastra
nepoteii mei
viatza la tzara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crlp spune:

am revenit, am fost la masa si am mancat si eu mai normal:ciorbita de vacuta si orez cu legume;
acum ma simt un pic mai bine
Laura G. felicitari pentru cele 6 luni si sa ajungi cu bine la 9!
Laurairina fuguta la doctor ca nu e de gluma, lasa-l incolo de serviciu...
RamonaC super banc, am ras in hohote!
Camy petrecere frumoasa si mult succes in recuperatul banutzilor!
Miramar
Lucy felicitari pt. caruciorul roz!
A driana felicitari pt. cele 20 sapt. sa ajungi cu bine la 40!

15+ cu ingerasul Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Citat:
citat din mesajul lui monis5

Citat:
citat din mesajul lui simina_kin
Monis as vrea sa ma lamuresti si pe mine cu ceva....daca am sal minim pe eco(740 lei) si iau in mana 559 lei(bine zis)...cat o sa am in pre si post natal si cat in CIC??????? eu lucrez in invatamant iar toate primele le-am primit sub forma de tichete cadou....alea se pun la socoteala???
22+ cu Andreea
Mariana
bebe

www.youtube.com/watch?v=j7-T012iONw" target="_blank">Pentru sotul meu!Poate ca nu stiai cat TE IUBESC!!

Simina
Daca primele au fost in orice altceva decat bani, nu se iau in calcul la veniturile despre care vorbim.
Daca ai avut in fiecare luna 740 lei brut / 559 lei net putem face o simulare asa:
* presupunem ca lucrezi full pana la 01.10.2009, cand intri in concediu medical prenatal.
* pentru concediul medical, baza de calcul este urmatoarea:
--> aprilie 2009 - 21 zile lucrate - venit brut 740 lei
--> mai 2009 - 20 zile lucrate - venit brut 740 lei
--> iunie 2009 - 21 zile lucrate - venit brut 740 lei
--> iulie 2009 - 23 zile lucrate - venit brut 740 lei
--> august 2009 - 21 zile lucrate - venit brut 740 lei
--> sept 2009 - 22 zile lucrate - venit brut 740 lei

> Total venit brut = 4440 lei
> Total zile = 128
=> Baza de calcul (indemnizatia zilnica) = 34.6875 lei

* presupunand in continuare ca de la 01.10.2009 intri in cm prenatal, calculul va fi urmatorul:
OCTOMBRIE - 22 zile lucratoare
- 85% din nr de zile lucratoare X indemnizatia zilnica - CAS calculat la minimul pe economie
=> 85% din 22 zile X 34.6875 X = 85% din 763 lei = 648.5 lei
=> 648.5 lei - 63 lei (CAS) = 585 lei NET(cu eroare de +/- 1 leu, depinde de rotunjiri)

NOIEMBRIE - 21 zile lucratoare
- 85% din nr de zile lucratoare X indemnizatia zilnica - CAS calculat la minimul pe economie
=> 85% din 21 zile X 34.6875 X = 85% din 728 lei = 619 lei
=> 619 lei - 63 lei (CAS) = 556 lei NET(cu eroare de +/- 1 leu, depinde de rotunjiri).

In continuare, pentru CIC e f simplu de calculat, doar ca pe tine te avantajeaza cei 600 de lei ca indemnizatie.
Dar ca sa finalizam exercitiul, veniturile nete din perioada nov2008-nov se cumuleaza, apoi se impart la 12, apoi scos 85% din ele.
Adica 559 lei X 10 luni - 5590+585+556 = 6731 lei / 12 = 561 lei X 85 % = 477 lei

Te rog tine cont ca asta este exemplu pentru cazul ideal in care ai luat brut 740 in toate aceste luni. Din cate imi amintesc eu, ai avut medical, care ti-a modificat cu siguranta venitul brut din luna / lunile respective... si atunci baza aia de calcul pe ultimele 6 luni se modifica.... Ar trebui sa ai fluturas pe fircare luna si de acolo afli brutul realizat...
Daca ai nevoie de alte info, spune-mi.

monis 24

MULTUMESC TARE MULT.....MACAR ACUM AM INTELES SI EU CUM SE CALCULEAZA
Fluturasii i-am cam pierdut in ultimele luni..desi i-am strans in ultimii 2 ani, dar o sa-i caut prin genti.Eu medical am avut doar 2 sapt da mi-a zis ca nu la bagat...mi-a semnat condica o colega (directoarea mi-a zis sa-i las un acatist pt asta...scorpia)

22+ cu Andreea

Mariana
bebe

www.youtube.com/watch?v=j7-T012iONw" target="_blank">Pentru sotul meu!Poate ca nu stiai cat TE IUBESC!!

Mergi la inceput

mai se poate sa fie asa cum spuneti voi...atunci problema mea e urmatoare:
eu de ce am concediu 126 de zile...dar de fapt am doar 88?
adica..anul trect la darius a fost asa:
iulie - 31 zile
august - 31 zile
sept - 30 zile
oct - 31 zile
nov - 3 zile

da??????
si atunci eu de fapt am avut in felul urmator platit:
iulie - 22 zile
aug - 22 zile
sept - 21 zile
oct - 22 zile
nov - 1 zi (a picat in we)
deci de fapt eu am avut concediu doar 88 de zile...nu?????
pai si cu restul cum ramane???????
de ce se mai spune ca sunt platita 126 zile dar de de fapt pana la urma sunt platita doar 88???????

ingerasul Darius-Andrei

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:

Buna,fetelor!

Azi nu sunt in stare sa scriu nimic.....de aseara sunt cazuta in "butoi"...imi vine sa plang,si nu stiu de ce....Nu vreau sa va deprim si pe voi,va citesc in continuare,dar voi "reveni" in scris cand ma voi simti mai bine....

Shtephy,numai bine surioarei,nastere usoara si bebel sanatos! Si sper sa vad doar vesti bune cand intri!

DN 08.12.1976 UM 07.02.2009 DPN 14.11.2009

Mergi la inceput