dilema: scoala sau gradinita iar
Raspunsuri - Pagina 2
szivarvany spune:
Cand s-a nascut fi`mea eram ferm convinsa
ca va merge la scoala la 6,1 ani.
Acum, nici vorba. Va merge - in caz ca nu se schimba legislatia - la 7,1 ani.
In urmatorii 12 ani sigur nu va mai avea un program lejer, flexibil cum e la gradinita, de unde poate lipsi fara sa aiba probleme mai tarziu, de unde poate intarzia daca intervine ceva si unde merge sa se joace, inainte de toate .
Eu votez cu inca un an la gradi 
-------
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) &
Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
loryi1974 spune:
La noi la gradi in grupa pregatitoare sunt copii care in septembrie vor avea intre 6 ani jumate si 7 ani.Toti vor merge la scoala,toti au 4 ani de gradinita.Eu una nu am vazut diferente in sens negativ din punct de vedere al varstei,mai degraba de dezvoltarea emotionala a lor.Adica sunt unii de 6 ani jumate mai pregatiti decar cei de 7 .
Oricum dimineata ,cel putin a mea va avea aceeasi ora de sculare ca si la gradi ,iar in privinta imbolnavirilor deja s-a obisnuit cu comunitatea dupa 4 ani.
In ceea ce priveste joaca,care-i problema?Adica dupa 7 ani un copil trebuie doar sa invete?
Alina spune:
Midori,tu unde traiesti?In Japonia sau in Ro?
Deci fiica-mea a mers de aproape 6,6 ani la scoala si se descurca foarte bine,o aminare de un an ar fi fost dezastru:aceleasi activitati in gradinita=maaare plictiseala
,practic ar insemna ca o tin pe loc iar la virsta asta ei sunt dornici sa faca multe.
Ea vrea sa mearga la scoala?Tii cont si de dorinta ei?
Acum cu oboseala...e relativa treaba,unii obosesc si daca au aproape 8 ani in clasa 1,cum se practica in Ro iar de jucat....carui copil nu-i place joaca?Crezi ca daca o dai de 7,6 ani nu o sa-i mai placa sa se joace?!
Oricum,scoala nu e armata
,cu un bun program,le ramine si timp pt joaca si activ extrascolare.
Succes si iti doresc sa iei cea mai buna hotarire!
Alina,mami de printesa si
baby 
Midori spune:
Sunt in Ro,
am nascut-o acolo, ne-am relocat in Ro, dar nu mi-am facut nici un up-grade la profil. Pe forum am fost activa cat am stat cu fiica-mea de gat acasa, adica in Japan.
Acum intru mai rardin motive de timp.
Asa sa revin la subiect:
Cum bine a punctat cineva la gradinita e un program mai relaxant,
daca am chef sa-i prelungesc vacanta cu inca o saptamana, nu-i mare chestie, o mai las la bunici o saptamana si GATA, La scoala e un program mai rigid si prezenta conteaza.
E ceea ce am auzit la alti amici "nu pot sa-i rapesc un an de copilarie, cum as putea sa i-l mai dau inapoi! "
Ultimul an la gradinita pregatitoare programul a fost mult mai relaxant, incepea la ora 13 asa ca nu eram contra cronometru.
O adevarata boierie.
Cand a fost la alta gradinita particulara cu program de dimineata ajungeam la servici un pachet de nervi ca totul ii facea cu incetinitorul. O alta problema legata de program e ca sotul meu ajunge tarziu seara si din acest motiv nu pot culca copilul devreme
fiindca de indata ce a venit Tati incepe alta distractie.
anemona spune:
Si eu trec prin aceeasi dilema. Fetita mea a facut 5 ani luna asta si deja in septembrie va incepe grupa pregatitoare. Merge la gradi de la nici 2 ani.
Eu as mai tine-o inca o pregatitoare fara probleme, dar se pare ca nu va mai avea loc in grupa pentru a doua pregatitoare la aceeasi gradinita (ar trebui sa treaca la grupa care acum este cu un an mai mica si acolo deja este numar maxim de copii). Este o gradinita privata in care numarul de locuri nu se poate depasi si dupa prima pregatitoare o sa trebuiasca sa decid: ori inca o pregatitoare la alta gradinita (cu riscul de a nu fi bine, de a nu se adapta, de a fi o schimbare dificila chiar intr-un an decisiv pentru ea), ori scoala. Si va avea doar 6 ani si 2 luni.
Nici eu nu m-am hotarat inca, dar cred ca in iarna asta o s-o inscriu la scoala pentru orice eventualitate, iar daca se va putea totusi printr-o minune sa ramana la aceasta gradinita, o sa mai aman cu un an scoala. Altfel ma tem ca schimbarea gradinitei nu va fi deloc benefica pentru ea.
Astept si eu pareri despre situatia noastra, la 6 ani si 2 luni a mai dat cineva copilul in ultimii ani? Ma tem ca va fi o diferenta foarte mare intre ea si cei care au peste 7 ani si jumatate. Pregatita va fi, se lucreaza la nivel foarte ridicat la gradi, dar rabdarea si atentia vor fi cele ale unui copil de 6 ani.
dalina2x2 spune:
Buna, mamici! 
Parerea mea (de-nvatatoare
) e sa nu dati copilul la scoala inainte de a implini 7 ani. Am citit recent un studiu conform caruia acei copii care au inceput scoala la 6 ani ajung ca, in perioada de liceu, sa fie extrem de obositi, stresati si surmenati.. asta in comparatie cu cei care au mers la scoala la 7 ani. Ideea e ca psihicul unui copil de 6 ani nu face fata cerintelor si bagajului de informatii (eu l-as numi bomba de informatii
).
Lasati-va copiii sa se bucure de copilarie...
iar daca se plictisesc, treaba educatoarei!
(Dar nu se vor plictisi, educatoarele vor sti ce sa le dea de facut, sunt sigura! )
Gabi_K spune:
am trecut prin asa ceva in vara trecuta.
Fiimea facea 6 ani in mai. Avea o educatoare nevrozata, parca o chinuia mai tot timpul sindromul premenstrual. Fetita mea era mai cu probleme, din cauza divortului, deci aveam de luat o decizie: ori schimbam gradinita, si risc sa dau peste o alta educatoare la fel de nashpa, ori incepem clasa I cu o invatatoare superOK (era invatatoarea lui fiul meu) Pana la urma am dat-o la scoala, si nu am regretat. E cea mai mica din clasa, la mate avem probleme in sensul ca nu prea intelege enuntul (deci e clar ca ii lipseste anul pregatitor) dar in rest a trecut printr-o schimbare enorma, tare bine i-a prins o invatatoare buna in locul educatoarei, a scapat se de programul de somn
Eu zic ca e tare bine la scoala, fata de gradinita, si nici programa scolara nu e asa de incarcata ca pe vremurile noastre.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
grati.ela spune:
6 ani si 6 luni e ok pt scoala. Ozi a inceput la 6 ani si 3 luni si merge f. bine, e in primii 3 din scoala. Emotional devin pregatiti ... pe la 9 ani.
eu aduc si urmatoarele argumente: 1.fata ta va implini 16 ani in clasa a 9-a, 18 ani la mijlocul clasei a 11-a...hormonii vor tropai la greu iar ea mai are ceva timp pana termina liceul (la noi argumentul asta a contat mult mai ales ca fata e frumusica...)
2. astazi CM vine in jurul varstei de 10 ani (in clasa la Ozi chiar la 8
) - asta inseamna clasa a 3-a...
lara_c spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mamagiuliei Cand s-a nascut fi`mea eram ferm convinsa Acum, nici vorba. Va merge - in caz ca nu se schimba legislatia - la 7,1 ani. In urmatorii 12 ani sigur nu va mai avea un program lejer, flexibil cum e la gradinita, de unde poate lipsi fara sa aiba probleme mai tarziu, de unde poate intarzia daca intervine ceva si unde merge sa se joace, inainte de toate . Eu votez cu inca un an la gradi ![]() ------- Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela ------- www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma "Stelele care cad nu pier, Stelele care cad se duc pe un alt cer" NU RAMANE INDIFERENT ! AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA ! |
La partea cu program lejer, invatat de placere, din joaca, etc , sunt de acord.
Dar de ce mai tarziu la scoala?
Eu am inceput scoala la 6 ani si mi-a prins tare bine, am terminat facultatea mai devreme, am inceput cariera mai devreme.M-am adaptat mai usor peste tot.Consider ca am avut numai avantaje.
Eu de abia astept sa inceapa fiica mea scoala (la 3 ani).Are 10 luni dar i-am cumparat deja ghiozadanel, caiete, creioane, carioci (nu pt scoala si inca nu are voie sa le foloseasca), dar sper ca la anul sa putem gasi o gradi particulara la care sa o inscriem(ne mutam intr-o tara unde nu abunda scolile si gradinitele particulare de calitate).Chiar daca va merge cu nanny.Pe mine parintii mei m-au dat de la 1 an la gradi (nu cresa) tot asa mergeam cu bona si mi-a placut la nebunie.De la 4-5 ani vroiam la scoala dar nu s-a putut pana la 6.
Pe fiica mea o duc de la cateva sapt la grupurile pt mame si bebei unde fac tot felul de activitati inclusiv picteaza cu degetelele lor mici...
Va asigur ca nu e nici un stress, dimpotriva copiii merg de placere.Intr-adevar nu se compara cu scoala din RO dar sunt si acolo scoli (mai ales straine) unde copiii nu sunt stresati.
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall
Alina spune:
Gabi,Gratiela,Lory si Lara
.Si eu gindesc la fel ca voi.
Inca ceva:mi se par irelevante motive gen "pot sa ma duc in concediu cind vreau","nu pot sa o culc devreme pt ca vine tati tirziu"
sa tin copilul pe loc.
Da,am observat ca invatatoarele din Ro prefera elevii mai mari,normal,oare mai usor cu ei?!.In ce priveste oboseala la intrarea in liceu legata de inceperea scolii la 6 si ceva sau 7 si ceva,nu vad nici o legatura.Nici argumente ca scoala ca in Ro nu se face nicaieri in lume nu tin
,sa fim seriosi,toata lumea stie in ce haos a ajuns invatamintul romanesc.
Alina,mami de printesa si
baby