dilema: scoala sau gradinita iar

dilema: scoala sau gradinita iar | Autor: Midori

Link direct la acest mesaj

Nu stiu ce sa fac cu fiica-mea in anul urmator scolar,
ma zbat intr-o mare dilema de cateva luni:

In septembrie va implini 6 ani si 6 luni:
sa o mai tin la gradinita sa mai faca inca un an la grupa pregatitoare
sau sa o dau la scoala (am inscris-o deja si ar mai trebui sa completez dosarul cu nu stiu ce fise)

Educatoarea m-a sfatuit s-o mai tin un an la gradinita ca nu e pregatita emotional. Are foarte multe cunostinte, la capitolul acesta fiind prima din grupa dar este foarte timida.

Secretara de la scoala m-a sfatuit s-o dau la scoala ca anul viitor va fi prea mare.
Dintre preietenii mei cu copii de aceeasi varsta cu a Anei (nascuti in ian-martie) nici unul nu se gandeste s-l dea la scoala.

Nu stiu ce hotarare sa iau!!!!

Poate este cineva care a trecut prin aceeasi indecizie ca mine

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lz_cecilia spune:

Da,eu,anul trecut...Sara implinea 6 ani in august si in sept. incepea scoala.Am inscris-o la scoala,dar in final am renuntat,nu am avut curajul...Exact acelasi lucru ma framanta si pe mine(timiditatea ei..).Nu pot decat sa ma felicit,am luat decizia corecta...conteaza f mult cateva luni...A repetat grupa mare pregatitoare...a invatat sa scrie si sa citeasca(singura)...i-a disparut timiditatea ,deci e f bine.
Cred ca acum e pregatita intradevar pt. scoala.
Alegerea iti apartine...va doresc multa sanatate si bucurii!

http://s106.photobucket.com/albums/m250/puricoasa/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Daca nu e pregatita inca, mai poti amana un an. Impreuna cu educatoarea e cel mai bine sa decizi, tu iti cunosti copilul ca-i al tau, doamna il cunoaste ca face lectii cu ea si stie ce poate.
Nu te lua dupa alte sfaturi, pro sau contra. Sau cum au facut altii, pt ca fiecare a decis in functie de propriul copil.
Noi mai avem pana la scoala, dar tot in functie de evolutia lui am sa il inscriu la scoala, desi e la gradi de la 2,5 ani, deci a tot facut gradinita. Dar conteaza si cat e de pregatit sa treaca la urmatoarea etapa. Ca dupa ce incepe scoala, tot de invatat si de tinut de program are sa se tina. Acum mai e copil prescolar.

Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda.
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

Pe mine ce ma ingrijoreaza mai tare e ca sta foarte prost cu time-ingul.
Pana se spala pe dinti, pana mananca dimineata dureaza o vesnicie, se joaca cu apa, canta se distreaza. Nu stiu cum as face fata la intrarea
la gradinita la scoala la o ora fixa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

Sunt si eu in aceeasi dilema. Fata mea va avea 6 ani si 9 luni dar este miiiiica. E mai mica decat media -si fizic si psihic. Numai ca ea tot spune ca vrae la scoala.

Iar eu nu sunt hotarata nici acum.....Ce ma fac? O educatoare a zis nu. Alta a zis da. Iar eu nu stiu ce sa fac. Nu as duce-o dar mi-e sa nu pierd momentul. Prea are chef de scris si invatat acum. Daca la anul nu o sa mai aiba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Hai sa torn putina sare pe rana:intra pe eurojunior si vezi testarea de clasa 1.Asta o asteapta peste putine luni de o dai la scoala.
Personal,nu as da-o,ii furi ultimul an de trai fara griji.
Ma iarta de m-am bagat,e decizia ta,insa fa acea testare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

prin aceeasi dilema am trecut si eu cu baiatul acum in clasa IV-a. A mers la scoala la 6 ani si 11 luni. Educatoarele spuneau nu este pregatit pentru scoala deloc, profa de engleza aceeasi parere chiar m-a rugat sa nu-l dau la scoala ca nu va face fata. Am traun si chiar m-am simtit ingrozitor. Nu stiam ce sa mai cred. Sotul nici numai era asa tare. Am mers la directoarea gradinitei, psiholog de meserie pentru sfat si mi-a lasat de inteles este bine sa mearga la scoala deoarece ca va pierde un an din viata si va fi mare la 8 ani pentru scoala. Am decis si l-am inscris la acea varsta la scoala. Nu am regrete acum nu a fost chiar asa greu cum m-au speriat altii si am facut fata. Acum este un elev chiar bun chiar daca mai scartiie cateodata. Stii care ar fi totusi impedimentul cand merg la scoala mai mici , ca atunci cand se imbolnavesc mai ales in sezonul rece si sunt nevoiti sa stea acasa pierd lectiile. Deja pentru ei mici fiind daca stau acasa se rup de scoala si sunt cu gandul doar la joaca si degaba lucrezi cu el si incerci sa-i tii ritmul cu scoala tot nu este ca atunci cand este atent la "doamna". Se recupereaza materia dar cu putin efort si invatatoarea remarca foarte atent in calificative rezultatele copilului. Sper sa fi fost inteleasa ce am aspus.
Un alt exemplu este de la el din clasa:
- cel mai mic copil din clasa avea 6 ani si 5 luni in clasa I si s-a descurcat tare greu in sensul ca nu reusea sa tin apasul cu ceilalti (scria foarte frumos pentru varsta lui caligrafic, era laudat de invatatoare, nu reusea sa isi noteze temele si era obosit). Acum tot mic este de abia a implinit 9 ani.
- cel mai mare copil din clasa are 10 ani si 5 luni si foarte bine dezvoltat nu prea pare copil de clasa IV-a. este uneori marginalizat si nici nu prea ii sta bine printre colegii fiind si mai inalt.
Decizia ramane de partea ta. Daca spui ca fetita este "copilarioasa" parca ar fi bine sa mai stea la gradi. Eu cred ca pentru scoala copilul ar trebui sa nu depaseasca varsta de 7 ani si 6 luni pentru a nu se simti marginalizat de colegi cand va fi mai mare.
Eu mai am si o fetita care probabil va merge la scoala la ~7 ani (d.n. 29.09.2004) si sper ca totul sa fie bine pana atunci.
Pentru linistea ta cred ca ar fi bine sa consulti chiar mergand si cu copilul si un psiholog pentru un sfat (fara sa-l sperii ii explici inainte ce se va discuta acolo).

Mult succes pentru copii la scoala sau la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Maria va avea in Septembrie 6 ani si 8 luni si va merge la scoala. Deja a stat in gradinita 5 ani , repetarea pregatitoarei ar fi un chin mai ales ca toate prietenele ei merg la scoala, si la 7 ani si 8 luni deja va fi prea mare.
Prietenele anei din gradinita ce fac ? (nu copiii prietenilor vostrii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Noi ne-am hotarat pentru inca un an de gradinita.
Deci Cristi va merge la scoala in septembrie 2010, la 7 ani si 6 luni.

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaflo spune:

Oana ,a mers la scoala la 7 ani fix.Are colege cu 9-10 luni mai mari ca ea.La inceput s-a cunoscut pt. ca obosea repede conteaza si o luna dar in clasa a 2 a i-a intrecut pe toti. Si e printre cele mai mici din clasa.A recuperat repede.Nu o mai tine un an in plus se va plictisi la gradinita si apoi va fi printre cei mai mari in clasa.
Decizia va apartine voua parintilor .
Succes,
Simona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

Am sperat ca dupa ce am inscris-o la scoala ,
timpul va rezolva problema si voi reusi sa iau usor decizia,
dar nu sunt in stare.

Atatea pareri impartite ca nu mai stiu ce sa fac:
- am intrebat pedagogi (dintre cunostinte) si mi-au zis sa o mai las ca e diferenta intre cei de 6 si 7 ani
- prietenii mei in situatie similara nu-si dau copilul la scoala la 6.5 ani
- fetei ii plac activitatile si sa aiba mereu ceva de facut, e un copil activ (este foarte priceputa la desen, pictura , modelaj, pictura,
cusut etc)), stie numere, socoteli etc, scrie litere, dar nu citeste inca, nici nu m-am preocupat cu cittul, ma gandesc ca inca un an de pregatitoare ar plictisi-o
- la engleza fac eu lectii cu ea si nu rezista cu atentia mult timp focusata pe acelasi obiect si trece la joaca cu mine
- sotul meu insista sa o dam , dar eu sunt cea care ma ocup efectiv de ea si cred ca m-ar stresa programul de dimineata sa o spal, hranesc si s-o imbarc sa ajunga la ora fixa la scoala, fiindca nu e disciplinata, si nu face anumite activitati cotidiene repede
- mama imi spune s-o mai las ca-i place joaca.

Eu am nevoie de un evaluator, am nevoie de AJUTOR.

Mergi la inceput