Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (114)
Raspunsuri - Pagina 15
YLARI spune:
Adriana, nu ma supar, si noi ne gandim la asta. Aici avem 3 camere, socramiu nu prea mai iese din dormitorul lui, dar tot e kkreala. Plus ca eu sunt satula de ... majoritatea chestiilor din casa asta, vechi, uzate, dar nici nu vreau sa mai bag bani in casa asta, si asa am bagat destui. Am vosrbit si eu ieri cu sotul, si are aceleasi retineri ca si mine, ca si un om normal. Dar mi-a zis ca sufleteste isi doreste mult mai mult acum un bebe decat la Eva. Adica la Eva ii era teama, de necunoscut. Mda, pe de alta parte eu am oarece probleme cu fertilitatea, daca amanam prea mult... cine stie... Dar mintea ne spune sa facem ceva ptr casa, sa facem acum un efort ca sa realizam ceva. E mult mai usor cu un bebe decat cu 2, asta stim. Deci... o decizie grea. Sincer nici noi nu stim cum sa facem ca sa fie cel mai bine. Sotul zicea, daca asteptam si nici casa nu ne luam, nici bebe nu mai vine dup'aia? Da...
Eva nu avea temperatura cand s-a trezit, doar 36,4. Deci ok. Dar n-a prea mancat. Doar 3-4-5 lingurite, maxim de cereale si 2 stixuri. Ultima data papase la 4 dimi. Ar fi trebuit sa-i fie foame. Dar nu o fortez. Lasa ca papa ea.
Ce ma intriga e ca nu stiu de la ce sa fi facut temperatura asta nebuna.............
Mi_bebelina si eu ma gandeam azi noapte sa-i pun alea pe ea dupa ce a adormit, dar nu m-a lasat nebunu de sot, cica traumatizez copilul. Ce nebun, pai si cu febra ce facem, beeeiii??? Bine ca e bine acum. Daca eram eu singura cu ea, o impachetam de nu se vedea, ca eu urmaresc scopul, normal ca nu e ceva placut dar macar rezolvam. Dar impachetarile astea nu sunt fetelor periculoase? Adik daca raceste copilul???
YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI
http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png
Simonix spune:
Neatza din Belgia, unde e toamna-vara-primavara-toamna-vara etc etc ![]()
Am intrat pentru niste urari:
LA MULTI ANI fericiti pentru Lori - sa te bucuri de copil cu ochi albastri si de tati la fel
si sa fii sanatoasa si voioasa mereu :)
Alta urare: SANATATE multa Iasminei - ma bucur sa aud ca este mai bine, o inteleg atat de bine pe mami, ca este ingrijorata, ca experienta a marcat-o ... sa speram ca de acum incolo nu mai aveti parte de asa surprize neplacute 
Inca o fetitza bolnavioara Eva - of of cu febrele astea ... Poate sa fie un virus, asa s-a intamplat si la noi, febra foarte mare - am inteles ca este normal, copiii fac des asa ceva (numai Robert a avut nici nu mai stiu cate episoade din astea ...) Totul este sa vezi cat dureaza, daca trec cele 3 zile regulamentare banuiesc ca e nesera sa faceti niste investigatii. Cat despre leacuri etc - aici nu se recomanda metode alternative de stopre a febrei, chiar daca e mare. Paracetamol si Nurofen - va spun, Robert a avut zile la rand cand nu scadea sub 39 si nimeni nu s-a impacientat (vreau sa zic doctorii... eu una eram ingrijorata, dar nu aveam ce face). Nici macar baia calaie nu e recomandata pentru ca daca temperatura apei nu e corecta poate scadea temperatura cupilului foarte brusc si atunci poate face convulsii, mi s-a zis. Cel mai bine dai medicamentele si astepti, o avea si febra asta un rol. Hai va pupam si sa va faceti bine repejor
Oh si felicitari pentru decizia de bb3 :) Daca asta e ce va doriti
Evident ca va mai putei gandi, poate mai intai va aranjati cu apartamentul ... eu nu am curaj sa fac BB2 nici asa, cu 2 case
Banuiesc ca sunt io mai tzaca ... dar efectiv nu imi vine ... Adica am dorinta de bebe2 dar nu pot sa actionez doar dupa un impuls, asa sunt eu, ma gandesc mai intai daca am totul asigurat pe 20 de ani
Adica: cum o sa doarma copiii? Daca unul e baiat si unul e fetitza e si mai complicat, caci nu vreau sa ii pun in aceeasi camera (io am suferit mult pe faza asta). La ce scoli ii dam? Daca am doar unul pot sa il dau la cea mai faina scoala, sa il trimit in vacantele cele mai faine - daca am doi va trebui sa scad standardele ... etc et etc etc. Pe de alta parte am fost in weekend la doua prietene cu doi bebi de 3 saptamai - wooow - ce mici sunt
Parca Robert nu a fost niciodata asa mic
Si ce dulci ! si ce cuminti !!! Si CE SIMPLU E SA ALAPTEZI - incredibil, fetele alea nu fac nimic
doar stau cu copilashii in brate, piticaniile dorm si molfaie san si in rest mamicile se plimba cu ele prin casa, vorbesc, se uita la TV, stau pe canapea etc etc. Mi se pare incredibil - cat ma chinuiam io pt o masa de Robert - de fapt numai asta faceam
Trage lapte da lapte la copil - trage lapte da lapte la copil
Singurul lucru bn la mine cu "alaptatul" a fost ca am slabit rapid pt ca nu apucam sa mananc hihi
Hai ca ma intind aiurea
Va pup si see u later, vorba aia ![]()
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
mi_bebelina spune:
Ylari, eu iti spun ca de la sosetutele cu otet si apa nu raceste....caldura corpului imediat le usuca si in acelasi timp scade temperatura. Despre impachetari pe tot corpul cu prosoape ude.....nu stiu ca n-am experimentat. Incearca si sa faci racoare in casa cu AC....eu il pun cam pe 26-27 de grade si e ok, nici prea rece dar nici cald ....e tocmai bun pentru o vreme ca asta. Eu am AC in fiecare camera si ii dau drumul in camera unde stam, am grija sa nu stea fata in bataia vantului si e totul ok.de obicei il las sa bata in sus si uneori chiar mai ridic cu mana lamelele si mai sus.
Multumesc tuturor pentru felicitari!
Deliutza Broscutza
Deliutza micutza
cleo78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui YLARI Adriana, nu ma supar, si noi ne gandim la asta. Aici avem 3 camere, socramiu nu prea mai iese din dormitorul lui, dar tot e kkreala. Plus ca eu sunt satula de ... majoritatea chestiilor din casa asta, vechi, uzate, dar nici nu vreau sa mai bag bani in casa asta, si asa am bagat destui. Am vosrbit si eu ieri cu sotul, si are aceleasi retineri ca si mine, ca si un om normal. Dar mi-a zis ca sufleteste isi doreste mult mai mult acum un bebe decat la Eva. Adica la Eva ii era teama, de necunoscut. Mda, pe de alta parte eu am oarece probleme cu fertilitatea, daca amanam prea mult... cine stie... Dar mintea ne spune sa facem ceva ptr casa, sa facem acum un efort ca sa realizam ceva. E mult mai usor cu un bebe decat cu 2, asta stim. Deci... o decizie grea. Sincer nici noi nu stim cum sa facem ca sa fie cel mai bine. Sotul zicea, daca asteptam si nici casa nu ne luam, nici bebe nu mai vine dup'aia? Da... Eva nu avea temperatura cand s-a trezit, doar 36,4. Deci ok. Dar n-a prea mancat. Doar 3-4-5 lingurite, maxim de cereale si 2 stixuri. Ultima data papase la 4 dimi. Ar fi trebuit sa-i fie foame. Dar nu o fortez. Lasa ca papa ea. Ce ma intriga e ca nu stiu de la ce sa fi facut temperatura asta nebuna............. Mi_bebelina si eu ma gandeam azi noapte sa-i pun alea pe ea dupa ce a adormit, dar nu m-a lasat nebunu de sot, cica traumatizez copilul. Ce nebun, pai si cu febra ce facem, beeeiii??? Bine ca e bine acum. Daca eram eu singura cu ea, o impachetam de nu se vedea, ca eu urmaresc scopul, normal ca nu e ceva placut dar macar rezolvam. Dar impachetarile astea nu sunt fetelor periculoase? Adik daca raceste copilul??? YLARI http://community.webshots.com/user/YLARI http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png |
ylari, super ati calculat tu si sotul. Ce mai, e fain ca ganditi la fel, ca sunteti pe aceeasi lungime de unda, ca va potriviti la a privi viitorul si aveti aceleasi vise.
motive de febra:
-deshidratare
-supra incalzire
-dinti
-virusi (viroze: enteroviroze, si bolile copilariei sunt tot de la viroze....)
-infectii bacteriene
Altele nu mai stiu la copii. Mai adaugati voi.
Doar la ulima din lista asta stiu ca se intervine medicamentos agresiv.
Faza e ca daca suprapui 2-3 chestii din lista asta... nu da bine.
Pe de o parte, 39.5 febra e destul de mare sa acuzam pe zana maselutza. 39.5 din fundulet e cam 38.8-39 la oameni mari de sub bratz.
mai fetelor, asta cu roshul in gat niciodata nu am inteles.
apoi, despre raceli. De la dif. de temp. curge nasul. Atat ca mucii se pot suprainfecta: mediu umed etc.
racelile cu nas curgand, care dau si tuse... la carte scrie sa le tratam cu batista bebelushului si hidratare si nervi tari. Astea nu dau insa temperatura ridicata...
cat despre impachetari si racit, nu stiu ce sa zic. Adicalea cand esti ud raceshti ? pai la mare am stat numai cu curu in nisip. Afara-30 gr. La mine in casa acu...tot atata sunt - deci daca stau cu curu in ceva ud nu racesc ?
mai, fiica mea inca doarme. e rupta dupa iesirea la mare. adicalea drumul. La intoarcere a fo crunt, duminica dupa amiaza constantza-cernavoda (intrarea pe autostrada) am facut 4 ore. au plans fetele, mara a vomat.... am mai oprit, ammai povestit, s-au jucat... dar greu. Pe autostrada - deja parfum - liber...
si noroc ca nashul are mashina mare, incapatoare.... si ca sta prost cu auzul si suporta f. bine uaaa si AAA, si IIII, si MAMAMAMA...
am mers distantze lungi cu si io si nasha si 2 scaune si copiii in ele...pe bancheta din spate. Nu va dati seama cum era. Si ciinii in portbagaj.
nu m-am bronzat. eu is neam prost, ma inroshesc, ustura si alba inapoi. Mai ma patez, fac 2-4 alunitze si gata.
mara adormea...nu in pat, ci in carutz. Am culcat-o pe plaja pe prosopel la umbra carutzului si umbrelei si a dormit 1 ora si ceva pe plaja.... ce mai...toate femeile > 50 ani treceau si o scuipau sa nu se deoache cum dormea ea ca un ingerash. Si in mashina a adormit 30min: si dupa....dsrepti ca popandaul, razand cu gura pana la urheci, intoarsa in spate sa vada catzelushele si sa vorbeasca cu ele ! le-a tras de mustati, le-a facut maimai, le-a luat de ham si sa plece cu ele la plimbare, a cazut si si-a julit iar nasul - a la MAra. www.turistinfo.ro/2_mai/cazare-2_mai/pensiunea_heaven_garden-c30940.html" target="_blank">Propritarii pensiunii aveau 5-6 caini, atatia am numarat, 16 pisici fraiere ce stateau sa le traga copiii de coada, si un iepurash in cushca. Deci sper ca a pozat nashu' fetele cum umblau cu pisoii mici sub bratz.
frumoasa experienta.
solicitanta insa....
cu siguranta, pot sa va zic ca is cea mai relaxata mamica pe care o cunosc. O lasam descultza in pensiune. S-a luat de tigarile unora, si le baga intr-un pahar, le scotea, baga si cheile si brichetele in pahar. Si de la capat. juma de ora a bagat/scos din paharul ala. bun. Dupa aia s-a luat de scrumiera - i-am explicat Marei ca numai chistoatece de pe plaja strangem. A inteles. s-a luat de flori - aveau ghivece mari si ronduri mari cu petunii. Mara rupea...hai sa le facem maimai...etc.
pe plaja - Eva nashilor se ducea in apa in larg fara nicio frica. Catzelushele...pe langa . Mara nu, cuminte pe nisip, se spargeau valurile de ea. Apoi in piscinica - cu umbrela, a scos jucariile si bagat inapoi pana i s-a facut pielea ciuciulete pe miini si pe picioare! o mica muratura.....urlete pe fete scosul din apa. Pe toate... am legat catzelushele cu lesa si legat lesa de piciorul meu ca astea nebune numai la innotat erau. SI stateam si cu Mara ... ca mia nou, daca nu ma vede se la sa cu aaaa iiiii mrrrrr..... stiti voi.
voiam sa va zic ca Eva nashilor e un copil nemaipomenit de dezvoltat motric+ intelectual. Am fo UIMITA - 5 luni mai mare ca Mara dar stie cum fac animalele, le recunoashte pe camp, le zice pe nume: vaca, caii, mashina brrrmmmbrrr, minge-gol, apa mea, mama ia, nana e nana, si o vede rar ca e din alt orash Nana ei, ochi, sprancene parfum, copiii dupa nume, imediat a invatzat ca io sunt Claudia si Mara e mara, la dunare zice: apa mare, vee trenu face ca trenul, cand a vazut marea : a inceput: "APA MAAEEE" si dinrect in ea, catzelushele le stie pe nume etc..... un copil precoc. bine, se si ocupa de ea...
Am fo la restaurantul www.popasul-pescarilor.ro/" target="_blank">Popasul Pescarilor si servit-o cu bors de peshte. Rechin nu a mai vrut-urla cand veneam cu bucatzica. Nici nu mai era loc, am venit acasa cu el....o bunatate de rechin! (scump domn'le scump....brrrr....). Si la restaurant aici s-a dus la scrumiere. Si cazut. si inchidea usha de la bucatarie. etc.
si am mai facut o prostie de m-am injurat si nu mi-o iert. I-am dat fetei peste mana. Adica umbla la priza, si nu am lasat-o. Ea s-a intors cu veselie si mi-a dat neshte palme pe fatza.... si uite asha invatz fata agresiva

o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
YLARI spune:
Mi_bebelina, asa e, ca mi-am pus si eu o data dar am uitat ca le usuca temp corpului.
Simonix, crede-ma ca la tine ma gandeam azi noapte. O fi normal sa faca, dar e aiurea sa stau sa o vad asa. Si caldurile astea naucitoare de la noi sunt un factor care influenteaza si astea temperatura... Tot la fel mi-au zis si mie ca daca trec 72 de ore fara sa treaca episoadele astea atunci reevaluam situatia si probabil incep investigatiile.
A mai facut un scaun tot moale, dar legat, nu e diareic, la fel ca ieri. Tem e 37,4 acum. Vad ca e maraita rau... Of... sa il sun pe socramiu??? 

Mda, stiiiu, sunt rautacioasa...
YLARI
Danicris spune:
Neataaaaaaaaa ...
Cleo, bine ati revenit, abia astept sa vad pozele de la mare. Misto pensiunea la care ati stat, iar Mara s-a distrat de minune. 
Laurita, eu de vreo luna ii fac supele normal, adica pun si carnita la fiert. Numai ca, intai dau intr-un clocot carnea, scurg apa si clatesc bine-bine, dupa care pun legumele si fac supica. Bineinteles ca am avut verde de la pediatra. Inca ea mi-a spus ca puteam fierbe carnea impreuna cu legumele mai demult, de pe la 11 luni. 
Ylari, imi pare rau ca Eva nu se simte bine, ii uram multa sanatate. 
Mi_bebelina, felicitari. Imi pare rau de povestea cu mama ta. 
Iulia, pai nu e bine ca ai sotu' in concediu ??? Il mai pui la treaba si pe el. 
Va pup, astept sa adoarma Vladuc sa ma duc la bucatareala. Papaaaaaaaaa ...
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
YLARI spune:
| citat din mesajul lui Danicris Laurita, eu de vreo luna ii fac supele normal, adica pun si carnita la fiert. Numai ca, intai dau intr-un clocot carnea, scurg apa si clatesc bine-bine, dupa care pun legumele si fac supica. Bineinteles ca am avut verde de la pediatra. Inca ea mi-a spus ca puteam fierbe carnea impreuna cu legumele mai demult, de pe la 11 luni. ![]() Ylari, imi pare rau ca Eva nu se simte bine, ii uram multa sanatate. ![]() Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008 |
Io de muuuult fac supa laolalta cu carnea. Tot unda verde de la pediatra.
Multumim, Dani!
Cleo am citit cu mare drag si interes postarea ta. Mama, ce mi-e dor de mare. Chiar i-am propus sotului in septembrie tot la mare sa mergem. Sa vedem. Ca e emisiunea asta la pro tv cu vedetele care smotruiesc la o pensiune nu stiu de unde, pe la munte si ce peisaje am vazut pe acolo si ce aer curat cred ca e, mi-a facut un chef... dar cum am zis mai devreme, mi-e frica mare de nebunii de pe soselele noastre... inca nu s-a inventat teleportarea, ce sa-i facem... Mama, ce cred ca era in masina aia, cu catzeii in portbagaj... Linkul cu pensiunea l-am salvat la favorite
YLARI
cleo78 spune:
ylari, mare nu mai pupam.
dar am prins curaj, si o sa mergem la Breaza intr-un weekend, la verishoara Marei . Si poa videm si pe Sara ![]()
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
YLARI spune:
| citat din mesajul lui cleo78 ylari, mare nu mai pupam. dar am prins curaj, si o sa mergem la Breaza intr-un weekend, la verishoara Marei . Si poa videm si pe Sara o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008 |
Ba io vreau sa mai puuuuuuup!!!!
Plimbaretelor, pai va doresc sa mergeti sa va inalniti si cu Sara cu gene lungi!
YLARI
Edit: a crescut iar temperatura, are 38,6. I-am dat Panadol. De mancat... nu mare lucru, tot la fel, vreo 3 lingurite de orez cu morcov si ceva vitzel
I-am dat 120 ml lapte, l-a papat. Ooooffff...
Lorich spune:
Buna!!!
Asadar... avem
si
si
si chiar
cu laptic sau cu gheata, dupa bunul plac! Asa ca... poftiti, sunteti invitate!
Multumesc din suflet de urari, Vianne un pic si dai si tu tortul; Stefany, da, mai cata impertinenta p[e mine
, acus ma duc la cetit, poate gasesc iertarea ta! Cleo], Dani multam de cantecele frumoase
; Simona, Laura, Socrate, Mi_bebelina, Elena, Ylari, Adriana, Simonix multumesc si pup, tare-tare!
Iulia multam de urare, La multi ani si tie, si tuturor celor care se sarbatoresc de Sf. Ilie!
Asada, deci si prin urmare schimbai prefixu', nu ma simt cumva, ma simteam mult ami "batrana" si obosita inainte sa-l am pe Robert, eram terminata dupa o zi la job, sau dupa smotruieli pe langa casa... de acum astea vor fi doar bonusul
si sincer chiar ma simt mai copilaroasa si mai "in pielea mea" decat la 20.
Sunt un picut morcovita, ca Robert mi-a tras o "cantare" de la multi ani... ne-am intors din parc ca era prea obosit, am incercat apoi totul, tzitzi, suzy, cantat, stat alaturi, stat in brate si nu a aadormit nicicum... asa ca si-a consumat energia ..."cantand", imi pare rau acum ca l-am lasat, nu-mi place deloooc sa-l las sa planga, bleah!
Cleo sa va fie de bine marea, foarte nasol cu drumul, intr-adevar.
Ylari speram sa fie doar zana maseluta!
Merg la citit poveste de Iustin ca vine mama lui tocmai din Canada si ma bate nana la buca!
Va pup pe toate!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008