*Cozonacei de nov-dec2008 (64)*

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Apropos de biscutiti, eu am luat ceva biscuiti pt bebei de la 4 luni in sus, da' scrie pe ei ca atentie ca au adaos de ou. Dilema mea e: doar galbenus sau si albus? Si daca au albus e ceva daca-i dau fetei? Ca ma gandesc ca daca au scris pe pachet ca se pot da de la 4 luni in sus, suntem in regula la 8 luni daca mancam si noi. Da' ma tot racaie faza cu oul adaugat.

Ce ziceti?

Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui cameliam

Cica-i zice misofobie la boala de care sufera tanti aia. M-am uitat acum pe net, sa nu credeti ca stiu cuvinte din astea asa din cap .

Citat:
citat din mesajul lui anca_27
Ah, mai vroiam sa va-ntreb ceva, ieri in parc, o mamica imi spune ca ea `sterilizeaza` biscuitii po****ri la cuptor , adica inainte sa-i macine, ii da vreo 10 min la cuptor, ca sa fie mai sterili ... sa mor dac-am mai auzit, stiti ceva despre asta?

Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

nu, nu e teama de microbi. e doar tacaneala impinsa pana la apogeu sa faca totul la superlativ pentru "puiul" ei. dr spock zice ca chestia asta vine din vina unor sentimente negative si frustrari ascunse. incearca cumva sa compenseze exagerand cu felul in care se ocupa de el. din experienta mea si din ce vad in jur cu cat de stradui mai mult cu atat o dai in strachini mai rau. am zis!

amalia, ma bucur sincer ca am putut sa va ajut. mi-ai insorit dimineata.

anca si babyzapi e normal sa vreti sa aveti viata si in afara a ceea ce faceti cu bebelusii. cred ca e un model de comportament natural, in sensul ca si oamenii pesterii traiau in comunitati si bebelusii erau cumva si in grija comunitatii de femei, nu exclusiv in grija mamei. lucru in echipa: unele faceau mancare, altele cultivau - sau cel putin asa imi imaginez eu societatea pesterii, poate ma insel. poate era fiecare in casa ei cu vedere la lac, cu gard bine delimitat si stabilea intalnirele cu vecinele la ore fixe din zi in functie de pana unde ajungea umbra casei

camelia, am eu raspuns la dilema ta: saptamana trecuta am citit cu atentie pe cutia de biscuiti din care ii dau lui nicole si i-am dat si laurei ca sunt pentru 12 luni si specifica clar in ingrediente ca au si albus de ou. cum nu a facut bube sau diaree am decis ca ii pot da in continuare.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Tot din gama `misofobiei` - daca va-ntrebati daca nu mai am de lucru, am cam terminat si zibe doarme - aceeasi bunica, ca ea de fapt e bunica care are grija de bb, nora-sa da ordinele din capitala, kupilu e transferat 2 luni aici ca are aer mai curat, ea face exact cum ii spune, ma-ntreaba cate picaturi de vigantol ii dau lui zibe, ca ea ii da 4, c-asa i-a spus nora-sa. I-am zis rapid sa vb cu nora, ca e prea mult, si risca sa se-nchida fontanela prea rapid, dintr-o ochiometrizare nu vad ca ar fi fte rahitica fetita, sa-i spuna ca o mama din parc a speriat-o, sa dea vina pe mine, ca eu am insistat, si-asa nu ma cunoaste, sa o duca la un pediatru, sa `regandeasca` doza, avand in ved si ca toata ziua e cu ea in soare...
Am devenit om al parcurilor. Le stiu pe toate prin zona, cum toata ziua aproape sunt afara mai mult decat in casa , si lui zibe ii place la nebunie la aer, si daca sunt si copii, e distractie maxima deja. Zibe e deja obisnuita sa doarma afara, in iarba. Scot protectia de la carucior, cea pe care sta, mai groasa, o intind pe jos, pun paturica pe ea, si da-i zibe si dormi. Eu cu-o carte langa ea... dezmatz. Mai vanez furnici, muste, viespi, ganganii mici si verzi, am descoperit si-o specie rosii, dar pt somnul lui zibe merita si sa devin `ganganiolog`. In casa reuseste sa doarma, datorita caldurii, vreo 10-15 min, pe cand afara reuseste si-o ora jumate la amiaza.
Ne trebuie AC neaparat, asa nu se mai poate ...

Mami de Sara (8 dec 2008)

Poarta-ma, mami!
_

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Hat ce-i cu voi, pe unde umblati... deja simt ca monopolizez topicul cu prostiile mele...

Amalia, cum mai e Luca?
Bertha, ma gandeam la dra Sclifosel cand am citit blog-ul Vrabiutei, stie ea ce stie cu autodiversificarea...
Diamisha, aruncai intr-o zi o privire pe blog-ul vostru, s-o mai vad pe lungana , ce mortala e jucaria de pus in cada la baie, chiar pare peshte real in filmare.
Oti, cum mai stai cu despachetatul?
Julia, te admir cu intarcatul, mie mi-e groaza de moment...
Darling, s-a reglat Eduard cu somnul? Si-a dat seama ca e acasa?

Mi-ajunge pe azi, merg la somn, o duminica magica!

Mami de Sara (8 dec 2008)

Poarta-ma, mami!
_

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Amalia, ma bucura vestile bune!

Dandusa, am trimis aseara ceva banuti, sper sa se mobilizeze cat mai multe mamici, va felicit pt efort si va doresc succes in continuare! Suna a cliseu, da'i din suflet!

Olivia, mi-ai dat de lucru cu calculatorul ala!

Darling, cand te linistesti putin, asteptam pozicile din Cismigiu. Darius isi aminteste de Eduard, ca de toti bbii de altfel, dar e interesant ca, pt el, Canada e "tara lu' Eduard", asa cum Norvegia e "tara Anei si a Elisei".

Anca, Darius a luat si 8 pic Vigantol/zi, in special datorita fontanelei imense. Si asa s-a inchis pe la un an si 8 luni. Asa ca 4 pic = apa de ploaie , daca nu asimileaza copilul. La Craiova majoritatea pediatrilor recomanda 4 pic/zi, din diverse motive: frunte bombata, fontanela mare, coaste evazate, picioare strambe...asa ca nu ma mai mir de nimic. Pe mine m-a ceratat pediatra lui Darius ca i le dadeam cu lingurita, in putin lapte, si exista riscul sa ramana o parte pe lingurita. Ioanei i le pun direct in gurita.

Actualmente, ne luptam cu 2 pb: prima - Ceauseasca nu mai vrea sa stea deloc in scaunul de masina...n-am pomenit asemenea urlete, cred ca daca as pune-o-b foc n-ar face asa. Efectiv nu mai poate sa respire...am evitat sa plecam cu masina de-o sapt incoace, am plimbat scaunul prin toata masina (mai putin la volan), am stat langa ea, am lasat-o doar cu Darius in spate...nimic nu merge. Urla de nu se mai aude zgomotul strazii, ambulante, claxoane, mai oprim, o linistesc, iar o pun, iar urla. Nu inteleg ce i-a venit, niciodata n-a facut atat de urat. Studiez pb, caut sa vad de la ce varsta o pot pune cu fata, sa incercam un alt scaun, vreau sa rezolvam problema in 3 sapt, ca plecam la mare si nu putem merge cu asemenea sirena in masina.

A 2-a pb: mititica mea mofturoasa nu a acceptat nimic lactat pana acum, nu-i placea gustul. Pe deasupra, mereu ii ieseau niste pete rosii in jurul guritei, pete ce dispareau in 15-20 min. Aseara i-am luat alte cereale (nu a acceptat vreun fel pana acum), astea i-au placut cat de cat, a mancat 4-5 lingurite. Dupa o juma' de ora a vomitat ingrozitor si toata noaptea a avut colici ca un bb de-o luna plangea de cate ori elimina gazele. Luni ma prezint cu ea la medic, chiar daca m-a asigurat ca treaba cu petele nu inseamna nimic, nu-mi place episodul asta deloc.

In alta ordine de idei, iubeste un borcanel Nestle, am ajuns chiar la 150 ml/masa. Ma bucura cantitatea, dar nu-mi convine ca nu prea vrea piureul meu de legume. Si e bun, pe cuvant. Mai mananca banana, mar, para, caisa si orice se poate tine in mana.
Noul ei nume de cod este "Cotabitza", pt ca ii transpira freza tot cam ca acestui simpatic interpret.

Ma duc la nani.

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca_27

Bertha, ma gandeam la dra Sclifosel cand am citit blog-ul Vrabiutei, stie ea ce stie cu autodiversificarea...

Cre'ca Sclifosel a citit inaintea mea blogul Vrabiutei si a decis "asta-i de mine!"! Cam asa ii plc si ei mesele, vaneaza toate frimiturile de pe masuta.

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Alra, Anca, Bertha
Am sunat doctora si a luat deja rezultatele analizelor. N-am stat sa cer valori la telefon, dar a zis ca nu sunt diferente mari fata de cum ar trebui sa fie si sa continuam cu tratamentul. Luni mergem cu el sa-l vada. Abia astept....vreau neaparat sa-l mai si cantareasca o data sa vedem cum stam ca zilele astea s-a ascutit la fata.
Astazi a stat super cu mancarea, fata de astea 2 saptamani. A reusit sa pape 100 ml supa de pui (i-am dat doar zeama chioara cu lingurita ca sa poate inghiti bine) si 80 ml cereale facute cu mucilagiu de orez (ca mai nou face si moale).
E vioi, se vede ca incepe sa-si revina. A fost vesel si jucaus toata ziua. Abia astept sa-mi spuna luni daca pot iesi afara cu el. Momentan, mi-a spus ca atata vreme cat mai face inca febra, nu e bine sa iesim deloc....si inca mai are 37,7-38,5.
Alra sa-ti dea Dumnezeu sanatate, in seara asta i-am facut aerosolii cu el la mine in poala razand cu masca pe fata! Imi venea sa plang cand il vedeam asa cuminte.
Bertha multa sanatate iubita! Cel mai bine mergi la medic s-o vada! Mai bine sa-ti spuna ca nu are nimic. Uf, e o varsta cand sunt sensibili..

poze cu minunile mele

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Bertha legat de scaunul de masina...noi obisnuim sa plecam cu Luca cand se apropie ora lui de nanic. Astfel, la putin timp de la plecare, adoarme, iar cand se trezeste e mult mai usor de comunicat-jucat cu el. Poate te ajuta!

poze cu minunile mele

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Amalia, super-vesti! Sa vezi ce mananca pofticiosul in cateza zile! Of, ce te-ai mai chinuit si tu alaturi de el. Referitor la ora de somn, cam asa facem si noi cand plecam la drum mai lung. Azi am parcurs un drum f lung si obositor, sa fi fost vreo 3 km pana-n parcul Carol. Era ora de somn...urlete, tipete, agitatie maxima, nu s-a calmat decat dupa vreo 30 de min dupa ce am ajuns in parc, nu vroia nici in carucior, era intr-o stare de nervi infioratoare. Nici sa suga nu vroia. Mi se rupe sufletul, pt ca imi dau seama ca, pt moment, e un chin pt ea sa mearga cu masina.

Spuneti-mi, va rog, ce stiti de scaunele care se aseaza cu fata si, teoretci, sunt adecvate varstei, greutatii, omologate etc? Citesc mereu, dar nu ma pot hotari daca e bine sa schimb scoica pe un scaun normal...mi s-a fixat in cap ca e bine dupa un an.

Pt cine sta cat de cat in zona si are copii mai maricei, maine la 10, in parcul Sebastian e spectacol "Capra cu 3 iezi" - Teatrul Tandarica.

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavida spune:

salutare!
Noi ne-am luat un scaun de la Brevi si in instructiuni zice ca e ok de la varsta 0+, pt ca are si un adaptor cu pernite la caput, pt bebelusii mici de tot. Totusi, eu am pus-o pe fetita mea doar de la 9 luni in el, adica numai de cateva saptamani. Pana acum am transportat-o in scoica. Mi se pare foarte sigur scaunul, are cadru metalic si e solid. Tot in instructiunile scaunului scrie ca pana copilul nu are 9 kg, scaunul trebuie instalat cu fata contrar directiei de mers. Si noi deocamdata tot asa mergem, Elizei nu-i prea place, dar ce sa-i fac daca inca nu are 9 kg...

Mergi la inceput