* Ghiocei de Martie - Aprilie 2006 * (64)
Raspunsuri - Pagina 8
ANDREEA GEORGIANA spune:
Buna!!!!!
Am revenit (de saptamana trecuta chiar) dar nu am apucat sa intru pe DC. Nici acum nu stau prea mult...
Suntem bine, sanatosi cu totii, pitica este fericita ca "suntem iar o familie" , pupa burtica intr-una si este tare dragastoasa cu surioara ei. In concediu a fost minunat, totul s-a ridicat la cote inalte din toate punctele de vedere si incep sa-i inteleg tot mai mult pe cei care aleg sa-si traiasca viata dincolo de granitele acestei tari (foarte frumoase dealtfel...) locuita ,din pacate, de foarte multi oameni care isi bat joc de ea sau carora pur si simplu nu le pasa ca o transforma intr-o cocina (si ma refer aici doar la prima impresie pe care ti-o faci cand intri in tara!). Nu intru in amanunte, toata lumea stie despre ce este vorba.
Ne-am relaxat, mai ales psihic ce-i drept, pentru ca fizic nu prea am avut timp. Am facut trasee care m-ar fi obosit si in stare de "negraviditate" si am cam plans (la cel mai propriu mod) vreo doua nopti din cauza febrei musculare. N-am crezut ca se poate sa suferi atat din cauza unei dureri aparent...banale!!! Dar deh, am vrut sa vad pestera de gheata cea mai mare, cascada Krimmler (superba!) si castele, ca sa nu mai vorbesc despre delicioasele...marmote in libertate.
Mi-a fost si teama sa merg astazi la control si eco (morfofetala), asteptandu-ma la vreun cerclaj, dar am scapat usor cu un col de...3,8 cm Micuta este bine, are 500 de gr (cica e cam marisoara chiar), seamana leit cu sora-sa (am facut 3-4 D si s-a vazut perfect), se misca intr-una si...o ador! Totul este bine, slava Domnului! D-ra cea mare merge la inot de saptamana trecuta, este foarte incantata de noua distractie si abia asteapta sa mergem la mare (nu stiu inca cand, deoarece, desi am achitatat biletele inca din februarie, cei de la agentie ne suna zilnic sa ne comunice schimbarea zilei de plecare si multe alte noi schimbari). Ati patit asa ceva????? Atentie, este vorba despre un 5* UAI!!! Strigator la cer!
Revin maine cu alte noutati si poate si cu poze. Va pup pe toate&toti si abia astept sa mai citesc despre voi (n-am reusit inca sa fac asta).
Andreea, mamica de fetita frumusica(28.03.2006) si 22+
ciuf spune:
Miha, un de la mine ca tare bine te mai inteleg. Oamenii nu sunt chiar asa cum ni i-am dori noi, si mai ales rudele. ramai cu ele pe vecie. Nu poti sterge asta cu buretele. De multe ori te intelegi mai bine cu prietenii decat cu rudele.
mamele soacre sunt intr-o continua competitie cu nurorile. Nu cumva ca baiatul lor sa faca un compliment la adresa sotiei ca sa te tii foc incins. Eu am fost tot timpul de parere (mai ales acum ca am baiat si fata) ca mama de baiat este foarte bine sa fii in relatii frumoase cu nora pentru ca in felul asta vei fi apropiata de baiat. De multe ori baietii isi indeparteaza mamele pentru a fi lasati sa traiasca o viata linistita cu partenera si copiii ce ii au impreuna. dar mamele/soacrele in egoismul lor nu vad asa. Au impresia ca baietii si-au uitat mamele si isi iubesc numai sotiile. Tot ele nu reusesc sa distinga aceste doua feluri de iubire diferite.
Nu vreau sa iti dau sfaturi ca nu stiu daca am, insa tu trebuie sa fii apropiata de sotul tau, el trebuie sa inteleaga aspectul. Sa se convinga cu ochii lui. Nu poti spune despre un copil ca e speculant, mincinos sau rautacios la o varsta de 3 ani. El asa invata. Trebuie corectat cand greseste dar nu criticat. Ca asta e etapa de dezvoltare pentru fiecare copil in parte.
Dumneaei a procedat foarte urat ca a apelat la asa apelative. Nu ii sta bine si relatia voastra se duce pe apa Sambetei. Incearca sa te vezi cat de rar poti cu ea daca crezi ca acesta relatie nu e deloc benefica pentru ai tai copii. Insa, mama soacra nu realizeaza cu criticandu-l pe copil il va indeparta de el. Eu vad asta la Luca. El a fost tot timpul criticat de socrella. Rar avea cuvinte frumoase de spus despre el. Primau criticile din pacate. Acum Luca nu vrea sa ii vada, nu vrea sa stea la ei. I-am propus zilele trecute ce i-ar conveni lui mai bine: sa mergem in Ro sau sa vina bunicii aici si sa mergem undeva intr-un loc frumos pentru copii? A ales Romania.
Nici eu nu procedez intocmai frumos ca nu incerc sa mediatizez situatia, dar sa fiu sincera imi convine. Cu cat ma aud mai rar cu ei si ma vad e mai bine. Dar asta nu inseamna ca nu as fi vorbita pe la spate.
Si nu ma intereseaza. Imi iubesc sotul, copiii, ii apar ca o leoaica si restul nu ma mai intereseaza. Noi sa fim sanatosi.
Nu stiu ce ai rezolva daca nu ai mai scrie pe forum. Sa citeasca ea despre tine ce? Las-o sa vada cat esti de dedicata familiei tale, cat suflet pui in cresterea si educarea copilasilor tai, ce eforturi faci ca sa fii o mama buna.
Nu mai pleca urechile.
Asteapta-ti sotul frumos, cu mancare buna si dragoste multa si vei vedea ca o sa fie bine. Tu cu el sa te intelegi.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
Polixeni spune:
Buna fetelor,
Am revenit si eu ...in sfarsit mergem la gradi!!Ne-au acceptat!!Insa sunt dezamagita intr-un fel deoarece l-au acceptat la o gradi departe de casa noastra,gradinita pe care nici macar nu o trecusem pe lista...dar ma tot consolez cu gandul ca mai important sa aibe o educatoare grijulie si sper ca Nick sa se adapteze repejor la colectiv.In sfarsit am scapat de a depinde de socrii...Miha te inteleg perfect.Am avut si eu un show recent cu soacra si cumnata (mult mai rau decat al tau).Sper ca din sept sa reusesc sa-mi gasesc si eu un job,mai ales ca Nick va merge la gradi.Subscriu la ce a scris Ciufulet....tu sa te intelegi bine cu sotul si sa ai grija de familia ta caci in rest....nu mai conteaza...mai rarut ca e mai dragut si sa nu lasi pe nimeni sa te calce in picioare doar pt ca esti nora!
In rest pe cat posibil profitam de ce a mai ramas din vara si mergem aproape zilnic la plaja si la mare.
Va pup pe toate!!
aalina2003 spune:
Miha, daca alegi sa nu mai scrii, e ca si cum i-ai da satisfactie. Vezi-ti de viata ta, de familia ta, la fel ca si pana acum, nu tu trebuie sa schimbi ceva,ci ea...!
Stefanna spune:
Salut fetele... da aici e tacere mare de tot.Vad ca impreuna cu Miha am decis cam toate sa luam o pauza.
MIHA si eu cred ca ar trebui sa o ignori.Eu am avut un f mare si neplacut incident cu personaju numit soacra, nici sotu nu a vb cu ea vreo cateva luni,iar eu vreun an.Cand am inceput sa reiau relatiile am fost rece, si acum sint la fel, intre noi e o distanta f bine delimitata si de ii convine sau nu ii convine ceva oricum nu imi spune.Eu stiu clar ca in ochii ei sint cea intretinuta, cea care nu face nimic, si numai baiatul eu sarmanu poarta toate poverile.Da nu imi pasa atat timp cat nu aud nimic si nu ne face cearta in casa.Cred ca dupa ce sint bine delimitate teritoriile relatiile sint doar de suprafata dar is linistite.
Andreea, Alinaalex, ce va fac burticile?LA mine nu se cunoaste inca( adica burtica de bebe, ca de alte burti am din belsug), insa nu pot sa suport nimci nimic pe burta .Pana si elasticul de la chilot ma deranjeaza.Nu mai sint insa somnoroasa, si nici disconfortul de la diferite mirosuri nu se mai face simtit asa de frecvent.
Pup toate mamicile si va doresc un week-end placut.
Stefanna mami de fetita si 10+
Catrinel_17 spune:
CIUF, da, ai totala dreptate. Dar cand chestia asta se intampla in fiecare zi, luni de-a randul, parca nu mai are acelasi farmec. Adica nu are farmecul unei vizite la bunici o data pe luna, sau o data la 2 luni… atunci ar fi OK, dar aici e deja rutina. Si rutina macina. In plus, fix cum ziceai, soacra e in permanenta competitie cu nora. Si asta mi-e clar zi de zi si o dovedeste prin orice face. Are o energie cumplita si investeste totul in chestia pe care se focuseaza la un moment dat. Inainte a fost job-ul, acuma e Oana. Si nu e sanatos, pentru ca nu ii lasa nici o clipa de liniste… sa faca ea ce vrea. Tot timpul o striga, ii arata cum, o ajuta, si oana voia sa mai faca si singura o gramada de chestii, dar acuma asteapta mura in gura. Cat a fost mama mea aici manca Oana singura, incepuse sa incerce sa se imbrace singura, acuma asteapta sa ii bag mancarea in gura!
Si inainte saluta lumea asa de frumos… acuma nu mai saluta. Vin acasa, o salut, nu ma baga in seama. O strig, o mai salut odata, Oma sare ca “las-o, ca e concentrata”. Nu mai saluta vecini, prieteni, si cand o intreb de ce: “am fost concentrata”.
Mie mi-e clar ca nimeni nu ar fi avut asa grija de oana ca si bunicii, dar atata concentrare pe ea cred ca nu e chiar un lucru bun. Are nevoie de spatiu, are nevoie sa descopere si singura chestii. Ca merge la bunici in vizita odata pe an si bunica ii zice, “lasa, nu aduna lucrurile de pe jos, ca le adun eu”, e OK (sa zicem) dar daca asta se intampla in fiecare zi, atunci I se pare ca e normal sa adune altul dupa ea, asta voiam sa zic…
Da, asa-i. Mai rarutz, ca-I mai dragutz.
MIHA, ce sa mai zic cu soacrele astea. Linisteste-te, baga distanta si gata. Nu te mai consuma, te rog. Si pliz, pliz, nu intrerupe legatura cu noi DIN CAUZA EI!!!!!!!
ALINAALEX, am gasit ceva prin E x i m t u r, multumesc frumos!
POLI, felicitari pt gradi!!!!!!!
ANDREEA, energica tot timpul… cu ce calatoriti si unde mergeti? Pune un link cu hotelul! Ai grija de tine si distractie placuta!!!
mihaser spune:
Salut!
Fetele cu voi nu o sa pierd legatura! Va multumesc ptr tot ce mi-ati scris...Nu o sa mai postez informatii despre noi aici, ci doar in contul comun.
Va pup pe toate si abia astept si eu vesti despre burtici...asa ca Stefanna, Alina, Andreea nu va zgarciti cu detaliile!
aida_o spune:
hai ca am reaparut si io, cu burtoiul din dotare.
Miha,
cel mai tare m-a intristat sa citesc si sa-mi imaginez cum cineva are sufletul de a-i spune unui copilas de 3 ani ca nu mai vorbeste cu el. cind bietii de ei nici nu stiu de chestii de-astea, ranchiuna si dat vina si ignorat... nu le-nteleg, micutii de ei. si cit de mult pun copilasii totul la suflet, pai mie mi se pare tortura...
poate-mi trimite si mie cineva parola de la contul comun, ca eu am incercat parola ce-o stiam, si nu a mers...
asa. deci am revenit. tocmai am intrat in sapt 34. mult a fost, putin mai este. pe Alexandra am reusit si am mutat-o in noua ei camera (zisa si camera roz), iar la camera lui bebe mai avem de dat un strat de vopsea, ca nu se vede prea uniforma culoarea. am decis ca peretii ii facem galben. alte culori din camera, vor fi alb si rosu. adica asa vreau, sa vedem acum si cit o sa-mi iasa planurile.
mai am citeva saptamini pina la concediul de maternitate (7 septembrie), deja simt ca mi-a iesit pe nas de-atita munca. astia de la birou parca si-au pus in plan sa stoarca tot restul de energie pe care-l mai am, zau. de-as mai fi avut zile de concediu de luat, n-as mai fi stat pe ginduri. dar din pacate le-am epuizat pe toate, si trebuie sa rabd. asta e.
bebelina se misca de ma termina, a trecut de la starea de lovit la cea de impins (de multe ori zici ca e unul care a pierdut cheile de la casa, si incearca sa sparga usa cu umarul . somnul meu de noapte este cam chinuit, desi acum dorm cu 4 perne sub cap. ajuta, dar tot ma doare spatele de nu mai pot, ca a crescut bebelina si... se simte.
Alexandra e tot mai lipicioasa, zici ca simte ca se-apropie ziua cind va trebui sa ma imparta. adica na, stie, ca nu mai e asa de mica :) ea promite cite in cer si-n stele - ca va avea grija de surioara ei, ca o va-nvata diverse, va imparti jucariile cu ea... sa vedem cum va fi cind surioara va aparea la noi in casa :)
nivelul meu de energie este aproape de zero, as vrea numai sa dorm si sa stau in pat sau pe canapea. obosesc tare usor, gifii doar pt ca urc un etaj, noaptea sforai (surpriza mare pt sot, el nefiind obisnuit ca eu sa sforai... dar lasa ca asa imi iau revansa pt noptile in care ma trezeste el din somn, cu sforaiturile lui).
hm, cam atit. sper ca sunteti cu toate bine si o sa va mai gasesc pe-aici si alta data :)
Alinaalex, Stefanna, Andreea Georgiana - sarcini usoare si multa rabdare, ca (am constatat eu) uite ca a doua oara nu e chiar mai usor de dus sarcina. adica eu asa simt, na. dar cred ca de vina e oboseala acumulata din cauza ca avem deja un piticot pe linga noi. om fi noi mai calite, dar si mai "uzate", heh.
pup cu drag
34+
Stefanna spune:
AIDA, ai PM, dsr acum realizez ca e prost.. tu vroiai parola de cont comun si io ti-am scris-o pe cea care o stiu de la e-mail.Scuze da se pare ca-s ramolita rau.
Pupici la toate fetele
Stefanna mami de fetita si 10+
Qamar spune:
hei ghiocei!
foarte liniste pe aici, cred ca sunteti inca in vacanta
la noi tocmai s-a incheiat vacanta mare, Bia a inceput azi gradinita....anul asta va merge la Scoala Americana , la prima lor grupa de puradei 3-4 ani:))
vineri am avut o zi de obisnuire, in care am cunoscut educatoarea, copiii, parintii...si azi a inceput oficial scoala...Vor avea o luna jumatate de adaptare, cu program scurt 8-11:50, apoi va fi acolo pana la 2-2:30; azi am stat toate cele 4 ore in scoala, impreuna cu alte mamici...de fapt, asta e una din chestiile cele mai bune la American School, parintii pot ramane toata ziua in scoala, pot sta la o cafenea acolo, isi pot vedea copiii la joaca sau chiar si in clase...Azi i-am promis ca stau in zona toata ziua si a fost ok, de fapt ma asteptam sa ii placa, mai ca as mai face si eu o data scoala:))
Sunt 15 copii in grupa, romani, englezi, spanioli, egipteni, etc..inclusiv Emma Nastase de Amalia si Ilie:), o draguta
Ma asteptam la mai multe fitze si atitudini "cu nasul pe sus", insa am fost surprinsa sa vad ca toata lumea e super relaxata, copiii sunt tratati f bine si vin cu drag in fiecare zi...
In rest, nimic nou, am cam lenevit ultimele doua saptamani, mai pe la hunedoara, mai pe acasa...Acum tb sa ma reobisnuiesc cu trezitul devreme
so, mai scrieti!!!:)
sanatate maxima gravidutelor si happy days tuturor
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*