Romanii din Marea Britanie (20)
Raspunsuri - Pagina 4
cristina1974 spune:
Stiu ca limita de bagaje, mai nou, e de 15kg de persoana la cala. Aveti grija mare, pentru ca altfel va pune sa platiti,de zici ca duceti aur in genti. In al doilea rand, puteti pleca doar cu doua genti de mana. Si sunt foarte stricti in privinta asta, mai ales la Londra.
Fiind companie low-cost, incearca sa scoata bani din orice.
In al treilea rand, va recomand sa nu luati mancare la voi, in borcanele, si nici apa, mai multg de 100ml. Normal, trebuie sa vi le arunce,asa zice regula. La mine, asa a fost, ce-i drept, din Heathrow, nu din Luton.Insa, dupa ce treci de toate controalele, in Loton, in portiunea de Duty Free, gasesti un magazin Boots, care are si apa si papica pentru coci mici. Si poti lua de acolo cat doresti. Vezi ,draga Doamne, cica alea sunt testate.
Drum bun si vacanta placuta!
DarkBendis spune:
Cristina, multumesc tare frumos Puteam sa jur ca e vorba de 20 kg/persoana "cota" la bagaje de cala... dar ai dreptate, e doar 15 Eh, o sa mai "achizitionam" inca 5 kile/caciula (am vazut ca daca le "cumpar" online e mai muuult mai ieftin), asta este...daca trebuie, trebuie. Multumesc pentru tip-ul cu Boots, asa o sa facem, o sa luam ce ne trebuie de acolo. Chiar nu am chef sa ma complic si sa intru in discutii cu cei de la controlul anti-tero (desi nici eu, nici tati lu bebe si nici bebe nu avem figuri de d-aia care ascund cine stie ce in piure-ul de pere de la Hipp, ma gandesc ca si oamenii aia trebuie sa-si faca jobul si sa controleze tot-tot)
Inca o data, multumesc si o vara faina sa aveti si voi
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
Our Goblin Prince
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
cristina1974 spune:
Cu multa placere.
Aveti grija ca s-au cam schimbat regulile de check-in,dureaza un pic mai mult toate formalitatile, si, din cauza, asta, am inteles ca vor sa deschida check-in-ul cu doua ore si jumate inainte de plecare. Am auzit asta cu titlul de zvon, deocamdata, insa e bine sa tineti cont si de asta.
Multumesc si eu pt urari, noi am fost plecati si inca mai plecam, de data asta in jur de 10 septembrie.
Drum bun inca o data,si numai bine!
motanik spune:
Buna fetelor.
Andra, noi nu am avut curajul sa zburam cu Wizz de cand o avem pe Theo, mai cu seama ca diferenta de bani era mica intre ei si Tarom de ex. Va doresc din suflet sa nu aveti parte de neplaceri cu ei, eu cand i-am folosit atat pt mine cat si ca sa ii aduc pe ai mei sau pe mama doar in unele randuri am avut intarzieri, ca sa nu mai zic de strictetea doamnelor de la check in si felul cum se calca lumea in picioare pt locuri (nu stiu cat i-ar costa sa bage un sistem de alocare a locurilor cum au alte companii low cost). Sa aveti zbor usor si vacanta frumoasa!
Noi am zburat spre Portugalia cu British de pe Gatwick la finele lui iunie, am avut rucsac in spate, geanta pe umar, o plasuta cu rontanele pt Theo, jucarii pe carut si carut - cu toate am trecut de security.
In iulie am venit in Ro cu Taromul de pe Heathrow de data asta, la fel cu arsenal de genti si gentute pe carut, nu mi-a zis nimeni nimic.
Am avut in ambele cazuri cu mine cate 2 borcanase de mancare de 250gr si 2 cutiute de lapte gata preparat de 200ml. Din experienta trecuta borcanele in Boots de din duty free sunt de obicei pt first stage, eu una nu am vazut si pt 12 luni + deci am preferat sa iau de acasa ca si asa aveam stoc facut. Pe Gatwick m-au pus sa deschis un borcanel si sa gust eu din el, a ales agentul unul dintre ele, la fel a ales si una dintre cele doua cutiute si a trebuit sa pun laptele in biberon si sa gust in fata lui. Pe Heathrow insa s-a uitat la ele doar si nu mi le-a desfacut, nici borcane, nici lapte, ba mai mult m-a lasat sa trec si cu apa din termosul ei, care era mai bine de 100ml.
Asadar cred ca depinde cum iti e norocul, dar cum zice si Cristina daca e vreo problema poti apela la Boots, lapte gasesti cu siguranta la cutiute, eu te sfatuiesc chiar sa iei mai multe din aeroport sa ai si pt in Ro caci aici nu e gata preparat la cutiute mici si poate ai nevoie sa pleci pe undeva cu bebe si-ti e mult mai comod doar sa-l rastorni in bibe.
Gata fug, salutari tuturor, numai bine!
--------------------
Andra si bebe Theodora Povestea noastra
Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson.
DarkBendis spune:
Andra, multumesc pentru sfaturi si sugestii Sper ca v-ati simtit bine in vacanta
Eu zbor cu Wizz-ul caci are cursa directa Londra-Cluj, daca ar zbura BA-ul spre Cluj as folosi BA-ul, dar asta e... Cu papica nu ma stresez, cursa e dimineata iar dimineata bebe va papa ceva mai usor gen rice puddng/porridge cu fructe (deci stage 1 nu va fi chiar o problema la 8 luni) cat despre lapte... eu alaptez si deci lapticul va fi la purtator
Pe bucata "Glasgow-Londra" si retur vom zbura si noi cu BA-ul (Gatwick)... de acord, asta-i "alta mancare de peste", am inteles ca putem duce si carseatul cu noi (stam week-endul in Londra si ne va prinde bine), avem drept si la geanta pentru bebe etc
Cristina, unde mergeti in vacanta in septembrie ?
Dark Bendis
Our Goblin Prince
adelyna spune:
Andra,Cristina vacanta placuta!!!
Andra in principiu poti sa iei mancare pt copil dar iti vor desface borcanelele si cred ca cea mai buna alegere este Boots.Cat despre laptele la purtator ,ce fericita eram si eu cand plecam la drum mai lung....papa si adormea imediat .
adelina si piticii
Noemi 2 ani
cristina1974 spune:
La inceput, vom sta patru zie in Antalya, dupa care vom zbura direct in Maldive, pentru o saptamana. Iar de acolo, back to London, ca o sa ne astepte treaba de n-o sa putem duce.
Oricum, abia astept, suntem obositi, stresati, alergam in stanga si in dreapta in fiecare zi, asa ca vacanta asta, ca si cea din mai-iunie, o sa ne unga la suflet.
LauraNicole spune:
Salut!
Asa este,au schimbat limita de kilograme dar depinde cand ati cumparat biletele .Noi am avut voie inca la 20 de kg pentru ca apucasem sa cumparam biletele inainte sa schimbe ei regulamentul si am primit e-mail de la ei ca inca sunt valabile alea .Totusi prefer BA decat WizzAir .
Andra,bine ai revenit din vacanta!
Cristina,vacanta placuta!
Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!
DarkBendis spune:
Na, cand credeam ca m-am lamurit, imi da Laura ( multumesc frumos pentru info ) planurile peste cap. Mi-am verificat emailul de la Wizz primit cand am cumparat biletele si acolo scrie ca am dreptul la 20 kile/caciula... nu am primit nici email care sa confirme acest lucru, dar nici email care sa ma anunte ca "s-a modificat schimbarea" si ca 20 kile/persoana nu mai sunt valabile. Am 3 posibilitati: 1) "cumpar" inca 5 kg ( mai ales ca nu ar costa mult sa le mai adaug la booking) 2) cand fac check-in-ul pertind ca nu stiu ca s-a schimbat ceva si ma duc cu emailul original de la ei printat iar in caz ca ma ia cineva la bani marunti le var hartia sub nas (dar noi nu suntem genul de oameni certareti si mie una chiar imi este penibil sa ma ciondanesc cu niste straini care fac si ei ce le zice sefu') 3) sun/trimit email la Custome Service sa vad ce zic ei...desi parca vad ca vor zice ca bookingul original nu mai e valabil (oricum, ei nu m-au instiintat de nici o culoare de regulile noi... daca nu ar fi pomenit Cristina nici nu m-as fi uitat pe site, as fi luat 100% de buna ce scrie pe emailul primit de la ei mai demult)
Uffff...
LA MULTI ANI celor care-si serbeaza ziua numelui azi si inca o data, multe multumiri tutror care m-am ajutat cu info, sugestii, povesti din experienta proprie
Un week-end frumos!
Dark Bendis
Our Goblin Prince
cristina1974 spune:
E foarte simplu, Andra.
Daca tu ai facut rezervarea cand puteai sa mergi cu 20 kg la cala, pai asta nu se mai schimba. Ai platit in conditiile astea, deci tu te-ai achitat de obligatiile tale contractuale, sa le zicem asa, si ei trebuie sa faca la fel.
Pentru mai multa siguranta, eu as printa pagina din emailul tau, in care se prevede ca ai dreptul la 20kg si le-as arata-o la check-in, in caz ca vor comenta. Insa eu nu cred ca o sa fie cazul de asa ceva.
Printr-o situatie similara a trecut mama mea, cand a plecat din Londra. Isi facuse rezervarea cu luni in urma. Intre timp, au facut schimbarea cu limita de kg la cala,insa ea a plecat , totusi ,cu 20 kg in geanta de cala, si nimeni nu i-a zis nimic.