Tzatziki

Tzatziki | Autor: andacos

Link direct la acest mesaj

Fetelor gospodine,am primit de la cineva niste tzatziki!Este foarte bun,asa ceva parca n-am mincat niciodata(am mai mincat eu tzatziki dar nu asa bun)!

Intrebarea mea este oare pot sa-l congelez,pentru ca este foarte mult si cu toate eforturile noastre chiar nu am putea sa-l mincam pe tot intr-un interval asa scurt?

Asept sugestiile vostre!Multzumesc!

Dana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

eu cred ca poti sa incerci...

baza la tzatziki este iaurtul, materie prima din care se face si inghetata... totusi, poate ca din cauza ca castravetii au multa apa se vor forma ace?!
pentru a preveni formarea de ace, poti sa amesteci continutul din cand in cand, cum se face cu inghetata de casa.

mai ales pt ca spui ca e atat de mult, eu zic sa incerci intai un test: pui o cantitate mica la congelat (1-2 linguri) si intr-o ora, maxim 2, ar trebui sa fie inghetat complet.
apoi scoate-l la dezghetat si ai sa vezi daca e sau nu mancabila!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

anda cum e reteta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ANITA75

anda cum e reteta?


La retzeta de tzatziki te referi?

Nu stiu ca nu l-am facut eu,dar este cu iaurt gras,catsravetzi,ma rog zic eu retzeta originala de tzatziki!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca30 spune:

nu e bun congelat..dar fiecare cu opinia lui.
reteta mea de tzatziki(de la un cipriot)
razi castravetii pe o razatoare mare dupa care cu o unelta speciala sau tifon ii storci ca sa scoti cea mai mare parte de apa din ei,alaturi cu o alta unealta smechera storci usturoi. pasta de usturoi se pune peste castravetii storsi si niste sare..se freaca usor,apoi se adauga cel mai gras si bun iaurt pe care poti sa-l gasesti si se amesteca impreuna si se da la rece

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

la sosul asta ce merge?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

eu folosesc iaurt cremos la el si este divin!
*castraveti mici nu lungi, rasi pe razatoarea mare!
*usturoi pisat si frecat cu sare,
*iaurt cremos cat vrei , depinde cat de lung sau gros il doresti,eu il fac mai gros
*marar proaspat tocat marunt
*un pumn de miez de nuca
este de vis si sotul si copilul meu il mananca asa gol, de placere:)
Merge bine pe orice gratar, langa orice friptura sau simplu servit rece ca o salata



„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi

http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Nu se congeleaza.

coltul meu de rai



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

1/2 kg iaurt gros
2-3 catei usturoi (dupa gust, se poate si mai mult)
putin marar
sare
ulei masline
1 castravete proaspat

Se taie(sau prin razatoare) castravetele in bucati foarte mici , iar usturoiul se piseaza foarte fin. Se pune iaurtul intr-un castron si se amesteca cu sarea, usturoiul , uleiul de masline si castravetii foarte bine storsi.Se amesteca bine cu mana (cu o furculita) .Se gusta continutul si se adauga usturoi daca este necesar. La sfarsit se adauga mararul taiat mic.



coltul meu de rai



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu am mai mancat. Am furat retele asa incat ma duc sa caut ingredientele. Asta seara nu - fac ciuperci pane - maine insa .... hmmm

Merci!

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Eu il prepar asa : castraveti mici dati pe razatoare lasati cu putin praf de sare si storsi bine ( pot fi taiati si cubulete mici pt a alterna aspectul ) sa fie neaparat fara seminte, usturoiul facut cu blender-ul, se amesteca acolo cu o lingurita de apa si sare sa iasa o crema de usturoi, iaurt gras 20%, cel mai bun este iaurt ŕ la grec gras , marar proaspat taiat fin de tot, pastrati cat se prinde intre doua degete si pentru decor. La un 2 castraveti mici, eu pun 2 catei de usturoi, 200 ml iaurt, sare si putin marar dupa gust . Pofta mare !

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput