Burtici fericite de septembrie-octombrie (100)
Raspunsuri - Pagina 12
lutoniana spune:
Adi mai incearca odata cu link-ul ca e un discurs arabesc la mine ..si am tot asteptat sa inceapa sa cante....si nimic
Raluka si Ramsan sa aveti parte azi de o zi frumoasa in mijlocul familiei, alaturi de soti si sa vi se umple sufletele de fericire ....din orice motiv, cat de mic.
Am momente cand ador efectiv viata de familie.....
Cea mai fericita 31 + cu
ramsan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tulibu Ce vreau eu sa stiu, daca are cineva cunostinta, este urmatorul lucru: daca institutia la care lucrezi are contract colectiv de munca, se mai aplica contractul national? conform ctr colectiv al institutiei, am dreptul la o prima de nastere, deci pot sa cer si salariul acela mediu? stiu ca suna asa cam lacom, dar ma gandesc ca asa as putea sa platesc toate cele fara probleme. Stiti voi nastere, bagaje pt spital, celule stem.... ma rog o parte cel putin ar putea fi acoperite fara probleme daca as primi si acesti banuti. Ioana 25+ |
Tot de pe aici am retinut asta:
"Īn cazul īn care, din diferite motive, partile au īncheiat contracte colective de munca la un nivel inferior īnaintea contractelor la nivel superior, cele de la nivelurile inferioare se vor adapta contractelor colective de la nivel superior, acolo unde prevederile minimale ale acestora nu au fost atinse."
Deci... avem toate drepturile
Ramona
Tudor Gruia 28+
Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)
Lullaby_2009 spune:
Mary La multi ani! Sa fii sanatoasa si voioasa! Multe bucurii! Sa ai un bebe sanatos!
Raluk & Ramsan multi ani fericiti alaturi de famiile voastre dragi!
26+ cu
alex25 spune:
citat din mesajul lui ramsan Alex eu inca nu am intocmit-o dar poate sa sune cam asa Catre... (numele institutiei) IN atentia... (PR) Submsenata... angajata a ... avand functia de... va informez ca beneficiez de concediu de maternitate incepand cu data de ... conform certificatului medical seria ... nr.... si ca sunt indreptatita conform Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010 art. 66 (... aici citezi art. asa cum este el in contract...) sa beneficiez de compensarea drepturilor banesti cu procentul de 15% din valoarea salariului brut pe minim 6 saptamani de la intrarea in concediul de maternitate. Va reamintesc faptul ca contractul colectiv de munca unic la nivel national este mai presus de orice alt contract individual si are valoare de lege. Va multumesc ... bla... bla. Cu stima, Subsemnata Cine se pricepe mai bine, sa faca sugestiile de rigoare. Ramona Tudor Gruia 28+ Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006) |
Sar'na, salvat in computador!
----------------------------------------------
Alexandra 28+ se pare ca fluturasul va fi Alessia Ruxandra
Bbelusa cea iubita
Da Doamne sa ne nastem sanatoase
alex25 spune:
citat din mesajul lui tulibu Ce vreau eu sa stiu, daca are cineva cunostinta, este urmatorul lucru: daca institutia la care lucrezi are contract colectiv de munca, se mai aplica contractul national? conform ctr colectiv al institutiei, am dreptul la o prima de nastere, deci pot sa cer si salariul acela mediu? stiu ca suna asa cam lacom, dar ma gandesc ca asa as putea sa platesc toate cele fara probleme. Stiti voi nastere, bagaje pt spital, celule stem.... ma rog o parte cel putin ar putea fi acoperite fara probleme daca as primi si acesti banuti. Ioana 25+ |
Asta ma intrebam si eu, si m-am pus pe citit - dupa cum scrie cred ca avem dreptul - adica zice daca nu este altfel mentionat in contractul colectiv de munca la nivel de unitate - la noi cel putin nu este specificat nimic, decat prima respectiva, cea de 1 salariu.
----------------------------------------------
Alexandra 28+ se pare ca fluturasul va fi Alessia Ruxandra
Bbelusa cea iubita
Da Doamne sa ne nastem sanatoase
lutoniana spune:
Iulika stai mami linistita ...papa un pepene si mergi la plimbare ....se va intampla oricum atunci cand trebuie sa se intample si va fi o mare bucurie.
Nu hotaram noi cand e copt strugurasul
Intrebarea mea e alta: bagaj ti-ai facut ?
Daca da, zi-ne si noua ce ai pus in el ca eu vreau de saptamana viitoare sa ma apuc
Cea mai fericita 31 + cu
tulibu spune:
[/quote]
Tot de pe aici am retinut asta:
"Īn cazul īn care, din diferite motive, partile au īncheiat contracte colective de munca la un nivel inferior īnaintea contractelor la nivel superior, cele de la nivelurile inferioare se vor adapta contractelor colective de la nivel superior, acolo unde prevederile minimale ale acestora nu au fost atinse."
Deci... avem toate drepturile
Ramona
Tudor Gruia 28+
Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)
[/quote]
MULTUMESC frumos, maine se pare ca voi face rost de contr colectiv de munca, si atunci ma lamuresc exact ce scrie in el, daca e inferior sau nu celui national. ma gandesc ca e posibil sa fie aceasta prima tocmai pt ca e in cc national, nu stiu, tb sa il citesc.
multumesc inca o data.
Ioana 25+
lutoniana spune:
Fetelor iar ati dat-o pe legi, cereri si banuti de maternitate.
Nu ma pot baga dar pot sa va doresc sa va reuseasca toate asa cum meritati si va doriti !!!!
Cea mai fericita 31 + cu
claucia spune:
citat din mesajul lui adimercedes Si daca tot sunt aici: La Multi Ani scumpelor noastre uve_got_mail, happy_uka, Mirra09, andraiulia, Julie_Me, moni_iulia, mary_07, Mai adaug si printesa scumpa de Claucia (si sotul, of course) si pe Raluk16 . Va doresc din tot sufletul o sarcina usoara in continuare, bebei sanatosi, energici, isteti, veseli si impliniri alaturi de o familie fericita!!! "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein "The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip." Povestea obtinerii primei sarcini Lisa 01.10.2007 Samburel' 17.10.2009 |
Esti o dulce
Clau 30+ cu si Alessia Maria 13 iulie 2007
varsta bb2
tulibu spune:
citat din mesajul lui lutoniana Fetelor iar ati dat-o pe legi, cereri si banuti de maternitate. Nu ma pot baga dar pot sa va doresc sa va reuseasca toate asa cum meritati si va doriti !!!! Cea mai fericita 31 + cu |
daca stai si te gandesti, cand e vorba sa platesti taxe dari, impozite, contributii si alte asemeneea nu te intreaba nimeni daca iti ajung banii, sau daca treci printr-o perioada dificila din pdv financiar. In schimb daca te duci la dr.(la stat) tot tb sa platesti analize ca statul nu le suporta, tb sa mai dai si tu o atentie o masilna ca de vrei sa fie totul bine, asta daca nu te duci la cab particular unde consultatia e cel putin 100 de lei si uite asa mai departe. In schimb tu platesti luna de luna contributia de sanatate.... asa ca sincera sa fiu vreau sa stiu ce am dreptul sa primesc de la stat(caci la stat lucrez), ca el ia de la mine pana nu mai poate.
Ioana 25+