Mamici de zmeurici de iulie-august (72)
Raspunsuri - Pagina 17
CriPOD spune:
matcha-oana, ai voie sa faci dus. Baia nu-i voie. La spital au aici ceva hartiute care se fac albastre daca e vreo urma de lichid amniotic. Si o sa-ti spuna daca a fost un "accident" sau lichid.
Exact la fel am patit si eu, dar mie desi mi-au spus ca nu e lichid in cateva ore aveam contractii.
Fugi si bafta!!!
Crixia, numai bine crescut e cozonacelul tau. Tu faci cezariana, asa ca nu conteaza ca nu e intors.
MC, ohooo, o sa stii cand se rup membranele, nu te ingirjora.
O sa pocnesti infundat
, dupa care o sa crezi ca s-a spart conducta cu apa calda intre picioare...
MC2008 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mQQm MC, ohooo, o sa stii cand se rup membranele, nu te ingirjora. Common sense is not so common...[Voltaire] |
Merci de info
Chiar, si pierderea dopului gelatinos este un semn, nu? asta e inainte de ruperea apei? sau in acelasi tinp? in fine...astept cam nerabdator. Zilnic ii spun lui bebe sa mai stea cuminte acolo macar 2 saptamani
. Poate ma asculta puisorul meu
.

37 saptamani
Mami de Tudor
!!!!
AMR 3 saptamani
Motana spune:
La mine asa s-a rupt, de nu stiam de era pipi sau apa si cand m.a controlat a zis ca erau fisurate membranele, si era colul inchis, poate de aia. Deci nu am ajuns niciodata cu apa pana la picioare, dar era deja inceput de travaliu, numai ca m-au tinut o zi picaturile alea. Nici chiar picaturi ca era ceva.. de tineam abosrbant normal. Singura chestie e ca tre' sa iti dea antibiotic ca sa nu fie risc de infectii.
Va zic cate ceva din "hexperienta" poate va ajuta:
1.despre alaptat.. e greu!! Adik e greu daca nu ai pe cineva sa iti arate, desi stiu tot cum sa fac tot mi.am facut rani, deci sfat: neaparat vb dinainte cu vreo moasa cineva, sa va ajute cand e cazul, e ideal. Eu nu m.am gandit ca o sa am nevoie, si acu' caum in stanga dreapta. E si in Mexic consultanta La Leche League numa ca nu in oras la mine
, oricum, merita sa ai pe cineva.
Apoi, din ceaiuri, nush cat e de concentrat cel pre.facut, dar ingrdientul pp e FENICUL, adik luati separat si faceti ceai beti 1 l pe zi, la mine a functionat f f bine, de il dozez acu sa nu dau in extrema cealalta.
Next... perna de alaptat e pt mine singurul suport perfect de pus pe bebe, poate e subiectiv pct-ul asta ![]()
Nu am vrut sa am lapte praf in casa... dar pana al urma am luat o cutie uneori imi foloseste, ideea e sa nu abuzezi de ea, dar e ok sa o ai, zic eu. Doar asa mi-am salvat prima noaptea, adik dimineata deja...
Pt sfarcuri dfureroase lasati lapte la final si se vindeca f bine (nu am lanolina... cine gaseste e super), lasat sanii la aer, umblati ca femeile din Africa. Faza e ca se vindeca.. da apoi vin altele noi, of of!
Subiect 2: Epiziotomia:
Eu nici nu o mai simt, de dururt nu m-a durut vreodata, e si micuta, dar s.a vazut diferenta cand am venit acasa si am preparat coctail asa:
coada calului
arnica
iod
in 2 l de apa si mereu ma spal cand ma duc la baie.
Crema de galbenele, la fel. Si folositi servetele de alea de bucatarie ca is groase si nu se lipesc... tamponati ca sa se usuce zona.
Acu' sa vad ce fac cu un hemoroid infuriat, stie cineva ceva remediu? Am citit ca numa miscare apa calda/rece si ne stat in fund.. ceea ce fac la greu, cand dau de papa.
Daria mea cam doarme ziua si sta noaptea cu ochii in sus, si scanceste si vrea la san, abia termin, nu mai vrea, opun jos si peste 10 minute vrea iar papa... si io cu ranile
dar
. E micututa de ma streseaza unii ca vaai... dar e perfect sanatoasa, ce ti.e si cu societatea asta... cand e mic tre sa fii grasun, la adolescenta deja e povara! hehe! Sanatosi sa fie, e singurul lucru important.
Sa vad daca apuc sa citesc din urma, va pup :* 
Daria Alessia (12.07.2009)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"
romanitza spune:
Am trecut sa va salut si eu si sa va spun ca inca n-am nascut, dar deja simt ca nu mai pot, burta s-a facut imensa, ma dor articulatiile si ligamentele, oasele bazinului si bb e din ce in ce mai agitata si nu vrea sa doarma noaptea, cand ar trebui... Oriucm, asteptam cu interes sa se produca nasterea in orice moment de acum incolo, suntem in saptamana 39 si mai avem cateva zile si intram in saptamana 40.Sper numai sa nu depaseasca termenul...
In ultima saptamana a fost un boom de crestere, am luat 1.5-2 kg in greutate si burta s-a marit cu inca 2 cm. Doctorul a spus sa fim pregatiti, ca si
e pe pozitii si nasterea e iminenta. Acum stam si asteptam, ce sa facem...
Felicitari noilor mamici si bun venit pe lume bbilor,eu inca n-am avut timp sa citesc capitolul intreg sau capitolele din urma. O sa intru sa vad si pozicile cu bbei. Citesc cu interes de acum sfaturile celor care au nascut deja, pentru ca mi se pare ca nu stiu nimic din ceea ce va urma si asta ma cam sperie putin. Teoria e una, dar sa ne vedem cand e de pus in practica...
Luci - gata, nu mai merg la servici, am stat acasa zilele astea, mama e aici si ma ajuta cu toate treburile, asa ca ar cam trebui doar sa ma linistesc si sa dorm... dar crezi ca se poate?
No way!hai ca mai avem putin si o sa ne vedem minunile.
si zile cat mai racoroase ( a fost si la noi f cald azi, 26 grade , dar s-a simtit de 30).
si urmeaza sa va anunt daca am vreo noutate...
fetelor si urmeaza sa mai intru sa arunc un ochi pe aici zilele urmatoare. Nasteri usoare si bbi cuminti celor care au nascut.
38+ 
CriPOD spune:
MC, dopul poti sa-l pierzi si cu cateva zile inainte. Iar membranele se pot rupe oricand, la mine de data asta s-au rupt cu vreo 20 de minute inainte de a-mi cunoaste flacaul in persoana. Cu fie-mea s-au rupt inainte de inceperea travaliului.
Nu te scuza, toate am fost candva sau suntem acum la prima sarcina, stim cum e. Of doamne, sa vezi tu ce blonda eram eu....
Motana, daca se fisureaza membranele asa e, tot curgi, curgi, curgi. Nu te stresa, o sa invatati impreuna, tu si Daria, am pus scanurile alea ca sa vezi cat de putin trebuie sa manace si sa faca treburi in scutec in prima saptamana tocmai sa nu te mai stresezi ca n-ar fi destul si sa rezisti mai bine instinctului de a suplimenta. O sa fiti experte in no time.
Daca vrei lanolina spune-mi si-ti trimit de aici. Eu am luat lansinoh-ul de la walmart, nu o fi si la voi?
Romanitza, nice to hear from you, sa zici cand apare o schimbare, musai!
Edit: 
E a treia oara ca uit azi... Bianca, ai un baietel tare scump si are niste ochisori mari si frumosi, frumosi! Sa va bucurati de el, dragalasul.
anemona27 spune:
Buna fetelor,felicitari noilor mamici sa va traiasca bebicii.
Eu am lipsit motivat,dupa cum ziceam saptamana trecuta m-am internat marti,am incercat declansarea nasterii,nu am reusit si duminica am recurs la cezariana cu peridurala.Nu a fost asa de rau cum ma asteptam,miercuri am sosit acasa inpreuna cu baietelul meu Alex.Are 3,750kg,51,5cm,apgar 9.Va rog sa treceti in lista de inceput si zmeurica mea.
Acum urmeaza sa ne acomodam,ma descurc destul de greu,am o anemie destul de mare dupa operatie,hemoglobina 6,8 sper sa ma refac cat mai repede.
Maine poate reusesc sa citesc din urma,acum merg la somn ca acu se trezeste Alex si vrea titi.
39+
Alex
Moniland spune:
Buna dimineata!!!! Va doresc o zi racoroasa!!!!![]()
FELICITARI anemona pentru ALEX!!!!
Sa fie sanatos si cuminte si tu sa te refaci repede si sa ai mult laptic pt el.
38+
LAURA IOANA
IRINA MARIA
AMR: 6 ZILE
blanca000 spune:
Neatza,
A mai trecut o zi si o noapte, uite ca e vineri vine we si sper sa trecem peste el...
FELICITARI ANEMONA si bine ai venit bebe ALEX mult noroc si satisfactii in viata asta 

s39
Eva Ilinca
Bubi mic poze...din burtica
Nunta noastra 2004
lucialu spune:
'Neata!

Goooo Matcha_Oanaaaa!!!

Nastere usoara si BB de nota 100!!!
Felicitari mamicilor Anemona,Inutsa,Icmanu,Buburuza si Andreea!!!
Recuperare usoara si laptic mult!Bun venit in lumea noastra zmeuricilor Alex,Bianca,Delia Maria,Serban Alexandru si Laura Maria!!!Sa fiti sanatosi si sa cresteti mari si frumosi!!!

Pooh bine ati venit acasa!

Dienutza bine ca ai mai dat si tu un semn!
Moni pe luni afli exact,nu?
Legat de racori,eu practic sunt setata pe maine seara,cand cica se duce invartindu-se canicula...daca ar fi dupa mine as sterge din calendar zilele astea.
Elena am vazut ca si voi mai aveti ft putin.Asteptam vesti bune!![]()
Blanca si voi sunteti cam copti.Vine sau nu vine...cre'ca vine-vine
Alinutza tu ai de lucru sau,ca parca esti prea scurta mai nou in mesaje...totul ok?
Romanitza:Aleluia!A dat Domnul si te-ai cumintit si tu...vad ca te mai manca macar la nivel de creieras sa faci prostioare, te culci pe urechea ca e mami cu tine?
De Monica mai stii ceva?
Mie mi-a fost rau-rau aseara de la caldura.Ne-a scos tati la plimbareala in speranta ca e mai bine afara si era,dar cand am iesit era sa lesin,inca nu aveam aer.Urasc caldurile astea!sunt criminale si nici BBitza nu le-a suportat bine,s-a miscat destul de anemic ieri sau se incorda in semn de protest.Am lua un AC din ala portabil,dar nu stiu cat e de bun si de practic.
Incerc sa ma tarasc,sper sa-mi revin ca acusi incepe iar caldura, ca tre sa curat baia si bucataria.Cand vine tati spala geamuri si ce mai e mai greu pt mine.Sa terminam si noi cu luna si becul in casa.Zic sincer ca nu mai pot si e criminal sa fii gravida in ultimul trim. la temperaturile astea.
WE frumos!!!
KISSES
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine
Moniland spune:
Blanca, trece we acesta fara probleme (asta imi doresc si eu
), doar sa fii cea mai cuminte si sa lenevesti toata ziua.
Luci, sigur luni voi stii mai multe ca ma duc la dr. la cabinet. Nu am programare dar intru peste el cu forta
. Probabil luni seara, ca nu vreau sa-i dau programul peste cap si sa ma expedieze rapid. Deci daca ma duc la sf programului poate imi face si o eco si imi aprox. cat de mari sunt fetitele.
Ma bucur ca le simt pe amandoua
si atunci stau linistita. Cand nu am simtit-o pe Laura, cred ca avea o zi de leneveala, am bagat o ciocolata si apoi nu o mai puteam linisti
.
Nicio veste de la Matcha_Oana? A, dar ea acum doarme ca e noapte acolo.
Elena, hai cu un ultim raport de graviduta!!!!!! Nu uita sa faci ultima poza cu burtica.
Romanitza, in curand si tu vei fi cu fetita in brate. Tin pumnii sa mearga totul usor, usor.
38+
LAURA IOANA
IRINA MARIA
AMR: 5 ZILE