Lapte de vaca organic sau ce....?
Dragi mamici, am o problema mare....Sebastian are 7 luni si de un timp in coace nu se mai satura cu laptele meu... noapte se trezeste din 2 in 2 ore iar cateodata si din ora in ora am incercat sa manamc eu mai consistent am incercat cu ceapa ,un pahar de bere ceaiuri multe si nimic,nici un rezultat.....problema este ca Sebi nu vrea sa pape formula, lapte praf nimic nici nu vrea sa suga din biberon el bea apa din canita, astazi am spus sa-i fac gris cu lapte normal mi-a fost frica sa ii dau mai mult cateva lingurite dar a papat bine si ar mai fi mancat.....Voi ce-mi spuneti sa fac....stiu ca pana la 1 an nu este bine sa-i dau lapte normal lapte de vaca am gasit aici organic dar crede-ti-ma am incercat cu toate formulele si nici nu vrea sa se atinga de ele .....l-am lasat mai mult timp nemancat in speranta ca o sa-i fie foame mai tare si o sa primeasca formula,laptele praf dar nu a vrut .....CE SA FAC?Delia si bb-ul Sebastian
Raspunsuri
KRISTA spune:
Draga Moto,
Bebelusul tau mananca iaurt? Daca da, cred ca poti sa-i dai si lapte de vaca in completare. Stiu mamici care au avut aceeasi problema cu BB, iar doctorul le-a dat O.K. la lapte de vaca inainte de implinirea unui an.
De asemenea, poti sa-i dai hrana mai consistenta in timpul zilei, poate ca asa nu se va mai trezi in timpul noptii...
Sau poate ca dintii sunt de vina, mai stii?
K.
Andrada spune:
quote:
Initial creeata de moto
Dragi mamici, am o problema mare....Sebastian are 7 luni si de un timp in coace nu se mai satura cu laptele meu... noapte se trezeste din 2 in 2 ore iar cateodata si din ora in ora am incercat sa manamc eu mai consistent am incercat cu ceapa ,un pahar de bere ceaiuri multe si nimic,nici un rezultat.....problema este ca Sebi nu vrea sa pape formula, lapte praf nimic nici nu vrea sa suga din biberon el bea apa din canita, astazi am spus sa-i fac gris cu lapte normal mi-a fost frica sa ii dau mai mult cateva lingurite dar a papat bine si ar mai fi mancat.....Voi ce-mi spuneti sa fac....stiu ca pana la 1 an nu este bine sa-i dau lapte normal lapte de vaca am gasit aici organic dar crede-ti-ma am incercat cu toate formulele si nici nu vrea sa se atinga de ele .....l-am lasat mai mult timp nemancat in speranta ca o sa-i fie foame mai tare si o sa primeasca formula,laptele praf dar nu a vrut .....CE SA FAC?Delia si bb-ul Sebastian
neamtu
Draga Delia,
incearca totusi alte formule, cu soya, lactoze free, formula organica (iti spun eu de unde am cumparat on-line). Ideea e ca la aceasta virsta (putin peste jumatate de an), copilul are cel mai mult nevoie de fier care se gaseste din belsug in laptele de mama sau in formulele fortifiate cu fier. Laptele de vaca e sarac in fier (2% din necesarul zilnic al unui bebe), asta ar insemna ca va trebui sa-i dai fier separat (vitaminele contzin conservanti etc). Un alt motiv ar fi ca proteina din laptele de vaca e foarte greu de digerat de stamomacul mic al bebeilor).
Sanatate,
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
iris spune:
poti incerca sa ii pui fulgi- gris, orz, porumb samd, in laptele de seara, ii vor tine poate mai mult de foame
Missy spune:
Alexia a renuntat la laptele de mama la 7 luni, asa ca i-am dat lapte de vaca, dar era deja obisnuita cu el ca ii pregateam cerealele cu lapte de vaca si manca si iaurt. Totul este sa gasesti o sursa curata, in care sa ai incredere. Eu am gasit la o ferma, mulsul nu se face manual.
Succes
moto spune:
Va multumesc de raspunsuri, eu i-am dat iaurt,si il papa bine.....draga Andrada de unde cumperi tu lapte cu soia sau ceva mai bun decat laptele de vaca???....Iris problema este ca nu vrea,sa pape cereale,orez si am incercat cu gris asa cum am scris mai sus sivad ca grisul l-a papat dar mi-a fost frica sa-i dau mai mult....Delia si Sebastian
Dana_ spune:
Draga Delia,eu l-am intarcat pe bb Andy la 6 luni tocmai ca nu prea mai aveam lapte insa eu i-am dat si lapte praf de pe la 4 luni.Cred ca ar trebui sa incerci cu lapte de vaca,diluat cu ceai la inceput.Eu i-am dat lui Andy inca din maternitate ceai cu biberon si el nu facea figuri la biberon.
Dana&bb Andy
MadyCM spune:
Iti voi raspunde din punctul meu de vedere, dar... eu nu mi-am crescut bebitzul dupa carti. Deci, e alegerea ta cum vei face. Faptul ca se trezeste noaptea sa manance arata sigur ca lui nu ii mai este suficienta hrana. Tu doar il alaptezi? Altceva nu mai mananca? Daca asa e situatia, parerea mea e ca trebuie sa introduci in regim rapid mancarea normala, incepand cu branzica de vaca preparata in casa din lapte formula sau lapte normal, apoi iaurt si supa de legume urmata de pieptul de pasare. Masa de hrana normala i-o vei da la pranz insa, ca sa aiba timp stomacelul sa digere bine. E foarte posibil ca acest lucru sa fie suficient si sa nu se mai trezeasca. In cazul in care totusi se mai trezeste si dupa cateva zile, trebuie sa ii suplimentezi si masa de seara cu ceva hranitor dar usor - cereale (gris sau altele) spre exemplu. Daca nu vrei sa ii dai lapte de vaca si pe cel formula nu il suporta, va trebui sa te mulgi tu si sa folosesti laptele respectiv.
Eu i-am suplimentat masa de seara ori cu cereale, ori cu banana, dar multe fete spun ca nu e recomandata (doctora mea mi-a spus ca foarte bine, dar....). Lapte i-am dat la inceput formula, dar cam de pe la 6-7 luni ii dau si lapte proaspat dar am preferat varianta laptelui din comert pasteurizat pentru ca lapte de la vaca nu am nici o varianta care sa imi convina, iar laptele cu termen mare de garantie (gen Dorna) pierde prin procesul de sterilizare o foarte mare parte a substantelor nutritive si mai ales a vitaminelor. Cel pasteurizat insa stiu ca e verificat iar pasteurizarea reduce pierderile calitative fatza de fierbere.
Acum baiatul meu (10 luni jumatate) mananca 2 mese de lapte pe zi (una dimineatza si una seara, cate un biberon de 250 ml), 2 gustari (la 10 si la 17) formate din fructe sau iaurt cu cereale (sau biscuiti), o masa de pranz (mancare normala), iar de aprox. o saptamana, inaintea biberonului de lapte cu aprox. jumatate de ora ii mai dau putina mancare (cam jumatate de portie) pentru ca si el, ca si baiatul tau, incepuse sa se trezeasca noaptea sa ceara mancare (desi laptele i-l dadeam cu banana sau cereale; acum i-l dau simplu, dar ii dau si mancare). La 9 luni a avut 74 cm si 9,5 kg (deci e un copil normal).
Repet, diversificarea alimentatiei o faci dupa cum consideri tu de cuviinta si oricum, treptat!
Si inca ceva: in cazurile de intoleranta la lapte am inteles ca se introduce incepand cu 2-3 luni chiar supa de carne (piept de pasare). Si oricum face parte din primele alimente in diversificare. Ma gandesc ca poti incerca...
Mult succes si sanatate!
Corina si bb Matei
Andrada spune:
quote:
Originally posted by moto
draga Andrada de unde cumperi tu lapte cu soia sau ceva mai bun decat laptele de vaca???....
neamtu
La orice grocery store se gasesc vreo 15 tipuri de lapte de soia si alte 20 tipuri de formula cu soia, vreo alte 20 de formula fara lactoza, etc. Parerea pediatrilor americani este ca orice lapte formula este mai bun decit cel de vaca la copii sub un an din motivele enumerate mai sus. Poate nu-i mai bun la gust, dar bebeii au gusturi diferite de ale noastre.
Sanatate si pofta mare la bebelush,
Andrada
moto spune:
Am fost la magazin si am luat un lapte organic ii spune soymilk si am luat si niste formula cu low iron carnatoin am incercat sa-i dau dar cu greu a papat cateva lingurite de formula oricum le amestec cu cereale ptr ca ii trebuie ceva consistent....nu-i plac dar trebuie sa incerc ....aseara s-a trezit numai de 4 ori ....si de dimineata surpriza mare ???....i-a aparut un dintisor....poate si asta a fost una din cauze.....BB-ii vostrii dupa cat timp s-au obijnuit cu fornmula .....eu cred ca daca tot insist pana la urma nu are ce sa faca si saracutu o sa o accepte .....Delia si bb-ul Sebastian
Andrada spune:
De pe la 6 luni pina la 10 luni am inceput sa-i pun cereale in laptele de seara din aceleasi motive pe care le spui si tu. Se scula noaptea si cu sigurantza era flamind. La inceput citeva firisoare, apoi din ce in ce mai mult. Categoric nu e solutia pe care ti-o va recomanda doctorul, dar la noi a mers si asta mi-a fost de ajuns. La aproape un an deja avea mese consistente in timpul zilei asa ca nu i-am mai pus cereale in laptele de seara (ca sa nu se mai culce cu stomacul plin). Sint multe tipuri de prafuri din astea de cereale, de orz, de griu, de orez, cu diferite fructe: banane, mere etc. Alesesem pentru el firma Muesli (elvetian) care era organic, dar lui i-a placut Gerber, asa ca Gerber a fost. Lapte formula am folosit pina la un an jumate (exista o formula speciala pentru copii peste un an) apoi am trecut pe lapte de vaca.
Toate bune si pofta mare la bebelush (Carnation e F bun),
Andrada