Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (15)
Raspunsuri - Pagina 12
larisel spune:
Foarte bun pontul cu uleiul de migdale, si mie imi surade in loc de crema speciala antivergeturi despre care am citit ca oricum nu prea au efect.
nerantula Unii medici recomanda dupa chiuretaj 3-6 luni protectie, dar mie mi se pare exagerat avand in vedere ca teoretic anatomic poti sa incerci din prima luna normala. Mie dupa chiuretaj (avort spontan incomplet la 10 sapt) mi-a venit cm la 36 zile, dar am inteles ca poate dura si mai mult. Am asteptat inca o luna si dupa 4 luni de incercari ni s-a intamplat minunea. Si gandesc ca si tine...nu pot sa inteleg chiuretajele facute la cerere, nu as putea niciodata...
ursuleata Simpatic foc piticul tau...informatician se face. ![]()
monnica Eu sunt multumita de doctoritza mea dar am ales-o dupa multe cautari (am citit din experientele altor fete, am auzit pe la cunostinte, trecusem deja pe la cativa medici din oras etc.), dar nu am sunat-o pana acum (nici nu am avut nevoie) si oricum am numai nr fixului de la cabinet, nu mi-a dat mobilul, sper ca mi-l da mai tarziu. Despre nastere inca nu am vb, dar cum sunt hotarata sa nasc la o maternitate privata nu prea imi fac griji sa nu vina la nastere...Deci si la mine mai sunt multe necunoscute, dar cred ca e foarte important sa ai incredere in doctorul tau si daca nu mai esti multumita de el, mai bine il schimbi. Totusi nu toata lumea va fi multumita de acelasi medic, fiecare cu cazul lui, cu multumirile si nemultumirile lui; daca tu esti multumita nu trebuie sa apleci ureche la tot ce auzi.
cris.dogarel Dar pt sarcina de acum nu ai facut toxoplasma? Daca asta ar fi fost motivul pierderii sarcinii celeilalte, acum sigur ai avea anticorpi, nu?
16+

odiseea noastra
nepoteii mei
viatza la tzara
ale1212xa spune:
Buna Monica,
Am vazut ca esti din Curtea de Arges. La ce medic te duci ca din cate vad ai vrea sa nasti la Arges nu? Te duci la Ali cumva?
| Citat: |
| citat din mesajul lui Monnica Buna fetelor, Eu am inceput sa ma cam indoiesc de medicul meu: mie frica ca nu vine la nastere, ca daca am vreo urgenta ma trimite la Pitesti, etc. Pe de alta parte este al saptelea medic pe care l-am gasit cu greu in 2005 si m-a ajutat sa duc prima sarcina la capat. Am impresia ca s-a schimbat, nu stiu, cred ca are prea multe paciente. Ma framanta mult lucrul asta. Imi place de el ca face eco la fiecare control si stii exact ce face bebe, iti da o oarecare siguranta, parca nu ma simt in stare sa o iau iar de la inceput cu cautarile dar, sunt din ce in ce mai multe fete care se plang de el. Nu stiu ce sa fac. Medicii vostri cum sunt? aveti deplina incredere in ei? Eu nu am facut nici la prima sarcina nici acum dublu test o sa fac numai triplu test pe 30 iulie. Tomaca, esti o comoara . Pe 30 iulie merg la eco, imi masoara IR-urile si imi spune daca mai am nevoie de Pregnyl. Daca imi poti da un nr. de tel te sun si iti spun, eventual stabilim cum ne intalnim.Daca vrei sa vinzi Pregnylul (35 de fiole sunt cam multe), jumatate din pacientele lui Tutunaru fac acest tratament de sustinere. 12 + mamica lui Alexandru (04.06.2006) |
11+
amir10 spune:
Larisel, tu stii ce sex au bebeii tai?
Fetelor, nu va mai stresati atat cu medicii astia... Si eu m-am stresat mai la inceputul sarcinii, dar acum m-am calmat. In primul rand, voi tb sa fiti informate cu privire la ce analize tb efectuate si cand. Medicii ar trebui sa va spuna, dar la cate paciente au, se mai intampla sa omita chestii destul de importante. Ar fi totusi sa normal sa faca macar o eco pe luna pentru siguranta voastra si a fatului.
Nu am mai scris demult, dar macar citesc ceea ce scrieti...
Am facut dublul test (nu se face a jeune, adica pe nemancate..), a iesit bine, risc de sdr. down =1/920 (risc mediu de varsta 1/348) si risc de sdr. edwards (trisomie 18) = 1/1165, adica stam f bine.
Urmatoarea eco e la sf lunii, asteptam sa ne spuna ce sex are bebe, desi eu stiu ca va fetita...![]()
Inca mai am greturi, desi de maine intru in saptamana a 15-a.
Cu privire la vopsit, si eu sunt satena deschis vopsita blond, mi-am luat garnier color, mi-a facut sora mea suvite (sa nu ating radacina), dar din pacate nu s-a prins. Mai astept o luna si incerc cu palette. Macar sa ma simt bine cand ma privesc in oglinda. Si-asa deja m-am ingrasat cu vreo 4-5 kg...
Pup la toate fetele si bebeii.
14
mariucasara spune:
Buna ziua burtici!
Noi venim de la eco. Se pare ca vom avea un baietel, asta la prima vedere, ca nu se vedea f bine. Bebe e bine, mare (mai mare cu 10 zile) si agitat ca mami. L-a masurat din cap pana in picioare, i-a verificat organele (atat cat s-au format pana acum) si mi-a recoltat si sange pentru bitest. Rezultatele la bitest abia peste 8 zile lucratoare...
Restul de analize au iesit f. bine.
Offf...in sfarsit pot sa ma mai relaxez si eu ca de cand am vazut testul pozitiv am stat intr-un stres continuu.
Mamica Sarei Maria(22.11.2006) si
11+
Nik0le spune:
Nerantula
imi pare tare tare rau, nu pot decat sa-mi imaginez prin ce treci si sper din tot sufletul ca data viitoare sa fie bine, iar micul Gruia sa aiba un fratior sau o surioara cat mai repede!
larisel, multumesc pentru sfaturi.
Cremvursti nu cred ca pot sa mananc, simt gust metalic in gura numai cand ma gadesc la ei. Eu pot sa mananc uneori paste cu cascaval (multe paste si putin cascaval), nectarine (ieri am reusit sa mananc chiar o banana, o performanta unica in ultimele 3 luni), mere, uneori salata verde si dimineata lapte. Partea proasta e ca in mod evident aportul caloric nu e nici pe departe suficient, dovada ca slabesc zilnic aprox 300-400 gr.
Sper sa ma opresc repede, ca altfel sincer nu stiu unde ajung.
lucia2000, bine ai venit!
Sarcina usoara si
sanatos!
mariucasara
E posibil sa ma afecteze si caldura, desi seara imi e cel mai rau, mi se accentueaza progresiv starea de rau pe parcursul zilei, seara devenind chiar insuportabil, nu stiu cum sa ma culc mai repede ca sa scap.
elefantica, sper ca ti-a trecut maseaua si ca esti bine acum! Multumesc pentru suport! 
micki, multumesc mult pentru incurajare, m-am simtit brusc mai bine cand mi-ai zis ca mai am o saptamana si scap!
Ce sa zic, dr-a mea cand m-a vazut a zis ca-s stravezie si sa ma duc la ea la spital sa-mi faca niste perfuzii cu vitamine, dar urma sa plece in concediu si n-am mai ajuns. Marturisesc ca ma gandesc cu pofta la o punga de glucoza direct in vena!
Felicitari pentru rezultatele de la analize, am inteles de la fete ca-s bune!
Eu inca n-am reusit sa le fac pe toate cele recomandate pentru debutul sarcinii, sper sa rezolv cat mai repede.
unboticutz, imi pare rau ca te chinuie caldura! Cred ca nu ti-ar strica niste concediu, macar medical...
panterableu, ale1212xa bine ati revenit pe la noi, va asteptam cu vesti!
Monnica, tin pumnii stransi pentru tine sa gasesti un doctor bun si responsabil!
Nico
de
Isabela si
9+
Nik0le spune:
mariucasara, acum am vazut, felicitari pentru baietel!
Te asteptam cu rezultate bune la bitest!
amir10, felicitari pentru rezultatul bun la bitest! Imi pare rau ca n-ai scapat inca de greturi, sper sa-ti treaca repede.
Nico
de
Isabela si
9+
lucia2000 spune:
eu nu mai scap deloc de greturile astea.
eu ma chinuiam atat de mult inainte de sarcina sa slabesc si acum am reusit sa dau jos fara sa vreau 8.5kg
mariucasara ce ecograf ai facut tu de ti-a spus asa de vrme ce va fi?
Beatrice1982 spune:
lucia eco normal...............
deja intra in 15 sapt si se vede sexul..........daca sta si bebe in poz corespunatoare,..................
nicole mie toata lumea imi zicea cand imi era rau ca sa mananc chiar daca mi-e rau sa mananc cu forta..............ca daca el oricum isi ia ce ii trebuie si tot e mai bine decat nimic................
manca putin cate putin
dar trebuie sa mananci...............
Poze
Bea
12+ Doamne ajuta sa am un bebe sanatos!!!!!!!!!!
dastefa spune:
despre gradul de multumire/nemultumire fata de medicul ginecolog-eu sunt acum destul de contrariata.Dr mea a avut f multa grija de mine la prima sarcina iar dupa cezariana m-am simtit excelent.Stiu ca profesional e f buna dar acum si mie mi se pare un pic superficiala.De fiecare data am gasit-o f aglomerata si desi aveam intrebari sa-i pun parca o simteam si pe ea stresata,obosita si uitam multe chestii ce voiam s-a intreb.Dar pt viitoarea vizita mi-am facut listuta si nu ies din cabinet pana nu intreb tot ce am de intrebat.De ex acum nu mi-a zios nimic de toxoplasmoza.O fi considerat ca fiind la a 2 a sarcina trebuie sa stiu.Adevarul e ca am uitat cand le-am facut.Acum am facut azi analiza dar pana vin rezultatele voi avea 14 saptamani incheiate>Sper sa dea DD sa fie totul bine
Mihaela
12+
Daria-Stafania-16.11.2006
danutza84 spune:
Ca tot veni vorba de toxoplasmoza. Mie mi-a spus dr ca nu sunt protejata si ca trebuie sa o verificam periodic. Mi-a spus ca nu am facut boala pana acum si deci nu exista anticorpii si ca probleme ar fi in cazul in care o fac in timpul sarcinii. Dar despre cum sa ma protejez in acest sens, adica sa am grija sa nu o fac, nu mi-a spus nimic. Voi stiti ceva de asta?
Dana
12+

(04.06.2006)