Citim impreuna (organizatorice, 3)
Raspunsuri - Pagina 22
carminabulina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Bineeee, fii atenta, ma risc numai pentru ca imi plac povestirile gen saga - dar daca e saga de spirite, cu cap de caine si coditza de iepure care manipuleaza oamenii sa stea in cap si sa bea apa, te pun pe lista mea neagra ... Votez plangand pentru Casa asta a Spiritelor - desi numai numele si imi da fiori de groaza. |
Iti jur pe ce vrei tu ca nu ai sa intalnesti nici o strutocamila aici. Sunt doar oameni si vietile lor. Clara, prima din generatie, are ceva puteri "paranormale" dar sa nu-ti inchipui ca face vraji sau mai stiu eu e ce matrapazlacuri.
Uite ce spune, habar nu am cine, in cateva cuvinte:
"Casa Spiritelor este o scrisoare de dragoste trimisa de Isabel Allende, peste timp si peste lumi, bunicului ei. Astfel s-a nascut saga familiei Trueba, unde ritmurile violente ale unui pamant mitic (din Chile, n.m) ravasit de cutremure si uragane (fenomene naturale sa nu-ti inchipui ca-i vreo metafora ) devin o a doua natura a pesonajelor. Impletind mistica si politica, splendoarea si decadenta unei lumi ce devine istorie, Casa spiritelor este una dintre cele mai seducatoare povesti nascute la granita secolului XXI."
Ti-as explica si titlul dar mi-e sa nu-ti stric placerea de a descoperi tu singura de ce se numeste asa.
Mai ca as vota-o si eu doar ca sa iasa si sa o citesti sa vezi ce frumoasa e. Dar nici cu celelalte nu mi-e rusine si sunt sigura ca oricare ar iesi ti-ar placea.
Realismul magic e...o chestie reala care ti-e servita intr-o forma magica, de poveste pentru oameni mari, care te tulbura.
Eu as fi propus Foer cu "Totul este iluminat" de exemplu, care nu are nimic in comun cu celalalt roman, decat autorul.
Sau ultimul roman pe care l-am citit "Numele ei era Viata", carte care nu inteleg de ce nu este promovata mai mult si mai bine?! Aici e vorba de un sat din Italia, despre emigrantii italieni America, si totul totul este presarat cu acest "praf" de realism magic.
Btw si mie imi plac romanele saga, si nu-i musai sa aiba 1000 de pagini.
Ma duc la clubul cititoarelor sa va scriu o fraza, doar una din "Numele ei era Viata" si sper sa va placa.
Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 26+ cu bb3
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi
iarina spune:
Carmina si eu sunt fan Foer, Totul este iluminat....buflea de ex. si Rushdie cu ai sai Copii din miez de noapte este exceptionala...daca va fi votata iti va placea, este o impletitura fabuloasa de istorie, politica, istorii personale, mituri, poezie, o stranie poveste de dragoste in care el ajunge sa o iubeasca pe bucatele, indragostindu-se de parti ale corpului ei pana se formeaza un intreg...ah si un umor irezistibil pe alocuri
buflea spune:
OK ... m-ai convins. Acum trebuie sa fac cumva sa manipulez votul, mai ca imi vine sa ma ocup eu de el cat lipseste Lia .
Daca ies Spiritele, va jur, mi-o trec la CV - alaturi de celelalte doua genuri literare pe care le-am abordat in clubul vostru. Cred ca le trec la experienta profesionala nu la hobby - la sectiunea "other skills". Fetelor simt ca imi dezvolt un "skill" in plus cu voi incercand sa supravietuiesc temelor propuse.
Toata lumea ne-filoloaga sa voteze cu spiritele Bulinei.
Sa vad si eu printre ce lume ma invart.
P.S. Iarina, Foer nu mai citesc decat dupa ce fac terapie post-traumaticao-literara.
lilanda spune:
Io nu propun nimic, nu-s filoloaga, da' votez cu Rushdie, pentru cea mai buna carte-a lui: Copiii din miez de noapte. Linkul e doar un modest argument. Mi-a placut la nebunie cartea. E relaxanta, dar si plina de spirit. Nu degeaba a inhatat anul trecut Booker of Bookers Prize!!
iarina spune:
Pai daca a inceput votarea, io mi-l votez pe Rushdie si Copiii din miez de noapte.Copiloi sper sa te descurci cu numaratul voturilor ca am fost cam dezordonate
copiloi spune:
O intrebare, adica doua: o carte propusa primeste automat un vot din partea celui care a facut propunerea? Putem vota si alta carte, indiferent de ce propunere am facut?
Alina
iarina spune:
Cartea propusa nu primeste un vot din oficiu...insa cel care a propus cartea are voie sa si-o voteze. Deci numeri doar cartile care au fost votate. Nu se primeste nimic din oficiu.
copiloi spune:
Multumesc, iarina!
Am deschis capitol nou.
In dreptul titlurilor am trecut si votantii. Daca am omis/gresit ceva, dati-mi de stire.
Votam pana duminica, da?
Alina