Citim impreuna (organizatorice, 3)
Raspunsuri - Pagina 21
copiloi spune:
Ok, deci pana maine (vineri) seara asteptam propuneri, sambata si duminica se voteaza si de luni - lectura.
Maine seara, dupa propuneri, deschid si capitol nou.
Alina
Ingrid S spune:
Iarina da, un fel de propunere, votul e maine, nu? Am citit doar una de el, ce sa fac. Sunt mai necultivata, asa. Daca era sa comentam, atunci mergea Un veac de singuratate, aceea sigur o stiau mai multi. Insa prefer sa citesc ceva nou. Si Rushdie imi cade manusa.
Buflea, nu da nimeni examen pe aici, sa nu-mi spui ca nu-ti place Marquez de ex. (adica poti sa spui, nu ma supar) Totdeauna suna mai rau decat este, eu pe Vian l-am inceput cu neincredere, dar ce supriza am avut...placuta, normal.
Locul tau e aici ori de cate ori tii o carte in mana si vrei s-o citesti. Are importanta ce fel de carte? azi putina lume citeste...
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Fetelor, m-ati omorat, zau asa ... mai este cineva in clubul asta care nu e filolog ci cititor amator ? Serios, ca incep sa am impresia ca nu sunt in locul potrivit |
eu nu-s filolog si nici n-am de gand sa devin. :-))
chestia e ca, intr-un grup de lectura, stii sigur ca vei avea pe cineva care sa comenteze o anume carte. asa, as fi putut sa propun politiste sau nora roberts, dar vreau cu adevarat parerea cuiva despre carti "usurele"?
imi pare rau ca ai o zi proasta, si mie imi esti tare simpatica, asa directa cum esti mereu. stai aici, macar tu ai citit tot ce s-a propus, chiar daca ai fost circumspecta, ceea ce e absolut admirabil. uite, io-s super codasa si nu-mi mai fac nici o problema!
carminabulina spune:
Frumoasa tema !
Iar propunerile una si una...Allende am citit cu Casa Spiritelor. Buflea, crede-ma ca este un roman foarte foarte frumos, nu-i nimik tricky acolo. este povestea unei familii care se intinde aproximativ pe trei generatii, iubire, revolutie, umor si drama...de toate pentru toti.
Uite am luat de pe Wikipedia o scurta definitie a realismului magic si ai sa vezi ca nu-i deloc, hai s-o zic si pe asta ca suprarealismul .
"Acest curent artistic realizeaza o unitate a contrariilor: viata si moarte, trecut precolonial si prezent postindustrial. Sintetizeaza doua perspective, care, in mod obisnuit, sunt antagonice: perspectiva rationala asupra realitatii si acceptarea supranaturalului ca realitate prozaica. In cadrul acestei orientari literare, descrierile cele mai realiste se impletesc cu elemente fantastice si onirice, cu motive din mituri si din basme.
Luandu-ne dupa Lindsay Moore, caracteristicile realismului magic sunt: caracterul hibrid (urban si rural, occidental si indigen), perspectiva ironica a autorului, reticenta auctoriala (lipsa unei opinii clare a naratorului in legatura cu caracterul real sau imaginar al evenimentelor relatate)."
Aaa, si sa nu te sperii de exprimarea: "descrierile cele mai realiste se impletesc cu elemente fantastice si onirice, cu motive din mituri si din basme", ca asta nu-ti strica cu nimic placerea cititului din contra zic eu, o amplifica. De multe ori dupa o astfel de carte ramai asa cu inima plina.
Trust me!
Insa Allende am citit asa ca din pacate nu o voi vota.
Mai imi ramane Saramago si Rushdie, amandoi de top 10, fir-ar!
In weekend nu voi putea intra pe net, mai exacat doar pana azi la ora 16.00 mai sunt.
Asa ca va intreb daca pot vota cu cateva ore mai devreme fata de regulament?
Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 26+ cu bb3
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi
zuzunaki spune:
Laura,concediu placut!Mi-as mai fi dorit si eu inca o saptamana,dar na,nu le poti avea pe toate
Nu am reusit sa citesc Vian si din comentariile de la subiect nu e deloc pe gustul meu
Pentru tema asta as fi vrut sa propun Grass dar deja stiu ca s-au luptat cateva fete cu el.Poate altadata:)
In concediu am reusit sa sitesc Bradbury-Omul ilustrat.AdelaMi-a placut mult.
Si inca fiind sub influenta lui Bradbury,voi vota runda asta cu Regina de gheata a lui Alice Hoffman.
loryi1974 spune:
Eu propun,daca este am voie-nu stiu precis,un roman romanesc:Baiuteii-Filip Florian si Matei Florian-editura Polirom ,un roman despre copilaria petrecuta intr-un cartier al Buc-Drumul Taberei mai exact-Aleea Baiut.Apar si ceva omuleti din alte sfere-Stim si STam.MIe mi s-a parut induiosator.
Filip Florian a mai scris:Degete mici si Zilele Regelui-de la acesta din urma ma asteptam la mai mult.
carminabulina spune:
Gata trebuie sa plec.
Imi plac si "Florianii", dar votez pentru Rushdie...sau Saramago...uffff ce greu e .
...ok, "Copiii in miez de noapte" vot de la mine. (Dar daca iese Saramago nu ma supaarrr )
Weekend placut va dores si ne "citim" luni!
Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 26+ cu bb3
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carminabulina Frumoasa tema ! Iar propunerile una si una...Allende am citit cu Casa Spiritelor. Buflea, crede-ma ca este un roman foarte foarte frumos, nu-i nimik tricky acolo. este povestea unei familii care se intinde aproximativ pe trei generatii, iubire, revolutie, umor si drama...de toate pentru toti. |
Bineeee, fii atenta, ma risc numai pentru ca imi plac povestirile gen saga - dar daca e saga de spirite, cu cap de caine si coditza de iepure care manipuleaza oamenii sa stea in cap si sa bea apa, te pun pe lista mea neagra ...
Votez plangand pentru Casa asta a Spiritelor - desi numai numele si imi da fiori de groaza.
Conchito - taci din gura ca esti filoloaga, te pun acum sa faci un sistem de ecuatii de gradul 2 cu 2 necunoscute si o sa-ti sune cum imi suna mie tema asta cu realismul magic ... You have to feel my pain ! ! !