Citim impreuna (organizatorice, 3)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Ia uite ce la tzanc m-am adunat de pe drumuri ca sa intru la club .

Fetelor, nu a mai fost o tema ca asta ? Literatura fantastica - Literatura suprarealista ? Nu e acelasi lucru ?

Nu propun nimic, dar voi vota si pentru ca am terminat Vrajitoarea incerc sa ma bag. Incerc dar nu promit nimic ca nu e genul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea
Fetelor, nu a mai fost o tema ca asta ? Literatura fantastica - Literatura suprarealista ? Nu e acelasi lucru ?

Nu, deloc. Andre Breton explica aici ce e suprarealismul.

Pe foarte scurt ashea, suprarealismul e ce spunea Lautreamont (da' nu mai stiu despre ce:)): 'intalnirea intamplatoare dintre o masina de cusut si o umbrela pe o masa de operatie'

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka
Pe foarte scurt ashea, suprarealismul e ce spunea Lautreamont (da' nu mai stiu despre ce:)): 'intalnirea intamplatoare dintre o masina de cusut si o umbrela pe o masa de operatie'

Adica, pe si mai scurt, www.tate.org.uk/servlet/ViewWork?workid=76405&searchid=23676&tabview=image" target="_blank">asa (buflea, nu te uita ca e sacrilegiu estetic acolo ). E celebra intilnirea aia pe masa de disectie, (amanunt important, va rog :)) intre umbrela si masina de cusut (e din Cintecele lui Maldoror, idei despre un trecator!!). Si ginditi-va ca Isidore a fost doar precursorul suprarealismului!

Eu de mult ma tot tin sa citesc Nadja lui Breton, insa nu stiu sa fi aparut pe romaneste. Asa ca n-o propun. As propune in schimb "V" de Pynchon, dar parca celelalte propuneri mi se par mai de bun simt (Murakami si Sjón au doar nuante suprarealiste, ceea ce e perfect, zic io ).

Si ca o parere personala, cred ca suprarealismul a fost sansa de exprimare a unor genii in artele plastice si in cinematografie (I love Bunuel ), dar a generat maaari piese horror in literatura Si cica Nadja ar fi exceptia :)

Mergi la inceput

Lilanda, propune, bre, si matale cevasilea. Propune V-ul ala, de-un paregzamplu (hai, te roaga mandea frumos) si propune-l pa bune, nu ashea cu juma de gura:)).

Mergi la inceput

Oh ! ... multumesc fetelor. Cred ca asta este o tema pentru profesionisti, nu pentru contabili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Citat:

Oh ! ... multumesc fetelor. Cred ca asta este o tema pentru profesionisti, nu pentru contabili
ca bine zici, cind am vazut topicul am gugalit repede sa vad cu ce se maninca. eu propuneri nu am dar citesc ce se voteaza.

in alta ordine de idei, m-am intors din concediiu si l-am inceput pe Ivan Denisovici pe care sper sa il termin pina se decide urmatoarea lectura. impresiile le scriu la topicul celalalt.

Lorelai

Mergi la inceput

Citat:

Ei, nu-i adevarat. Ce-i aia 'profesionisti'? Contabilii nu-s profesionisti?
Am stat si m-am gandit si trebuie sa-ti dau dreptate. E greu de facut diferenta atat de strict intre cele doua teme. Si asta pentru ca suprarealismul poate fi luat strictly speaking (referindu-ne strict la curentul literar cu demarcatie clara in timp) si atunci foarte putine opere literare se incadreaza cu adevarat aici (uite un exemplu aici din suprarealismul romanesc - o sa te amuze cu siguranta) sau loosely speaking, caz in care o parte de 'fantastic' si o parte de 'suprarealism' se suprapun.

Hai, baga si matale o propunere!

Mergi la inceput

Ba contabilii sunt "profesionistii cifrelor" nu a imaginatei si subconstientului ...

Propuneri ? What about "Handbook of Key Economic Indicators" - suprarealism si fantastic ati vrut, atata am putut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Lilanda, propune, bre, si matale cevasilea. Propune V-ul ala, de-un paregzamplu (hai, te roaga mandea frumos) si propune-l pa bune, nu ashea cu juma de gura:)).

Ca sa ma-njure pe mine lumea daca iese, nu?? OK, propun www.polirom.ro/catalog/carte/v-2363/" target="_blank">V de Pynchon, da' sa nu ziceti ca nu v-am avertizat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

M-am tot sucit sa propun ceva si...chiar ma gandeam la Pynchon:))Am fost tentata s-o cumpar chiar acum vreo doua saptamani.
Ma gandesc ce votez ca vineri plec in concediu(abia asteeeeeept)si apoi anunt.O sa iau cu mine oricum Nautical Chart si The God of Small Things.Poate reusesc sa dovedesc macar una din ele.

Mergi la inceput