America (170)
Raspunsuri - Pagina 4
Ramona J spune:
Carmen, nu-i nimic neobisnuit ca nu poate povesti la virsta asta, dar bine faci ca il intrebi, il va ajuta mult cind incepe scoala.
Adriuta la noi la gradi sau la scoala te cheama sa iei copilul acasa daca e bolnav si descurajeaza chestia asta.
Anul trecut Alexandru a zis nici nu mai stiu ce in clasa, de a tras teacher concluzia ca el e bolnav. L-a trimis la nurse si aia m-a sunat ca are nu stiu ce in git si e foarte bolnav. M-am dus la dr., copilul n-avea absolut nimic. Avea nu stiu ce buildup in git care e normal cica la copii. Am luat hirtia de la dr. si nurse abia l-a primit cu aia inapoi. Cred ca i-a fost jena sa-si recunoasca greseala, dar nici eu n-am vrut sa-l tin acasa cind clar nu era motiv intemeiat. L-am mustruluit bine si pe el ca vorbeste aiurea.
corinadana spune:
Adriuta .
Carmen este inca mic ptr ce i ceri tu! Un pic de rabdare, nu i nici macar scolarel...
Am fost cu Ralu la o piscina publica, sa vedeti ce ma mai intrebau aia (salva nu stiu cum) cum ma simt si cum imi este, daca am vreo problema sa le zic imediat, cred ca le era frica sa nu le nasc pe acolo, ha ha.
http://picasaweb.google.com/corina.ostoia/UntitledAlbum03#5358415758066151154 - intre timp mai un spectacol, doua; sper sa nu ma apuce pe acolo
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
blackpanterro spune:
Corina, "mami burtoasa"???? Deloc, esti ca o balerina.Burtica o sa se duca imediat ce nasti, sunt sigura.Precis esti si tu ca vecina mea cu burtica mica cu bebele mare :)) .Burtica ei a disparut a doua zi. As vrea sa stiu secretul vostru :))
Raluca, e acusi cat tine de inalta, o frumushatza de fata!!!
Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."
blackpanterro spune:
Vrea cineva un cupon de 20% off de la Gymboree?E bun pana in august. Noi nu prea cumparam de la ei ca eu am card GAP si cumpar de acolo. Cuscra parca tu esti fan Gymboree?
Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."
corinadana spune:
Panterutzo
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
freedelia spune:
Lisa, de pe ce forum ne cunoastem? De fapt oricum nu cred ca ai cum sa imi spui, pt ca banuiesc ca nu e voie sa se posteze numele altor foumuri. Eu n-am mai scris pe nici un forum cam de cand a implinit fata un an. Acum, de cand m-am burtosit din nou am revenit pe forumuri, iar cel unde mi-am trait toata sarcina cu Jodie este in moarte clinica...
Va astept in China fetelor, sa enjoy the sweet life :)
Si eu ma uit la gravidutele care la o saptamana dupa nastere arata de parca nu au fost niciodata gravide... as vrea sa le stiu secretul. Eu la prima sarcina am luat 34 de kg!!!! De la 50 la 84. Cred ca intrasem in deja in denial, ca mi se parea ca nu sunt asa grasa si io eram cat casa. La a doua am luat mai normal, doar vreo 15 kg, dar inca nu pierdusem decat vreo 20 din cele 34 de la prima. Acum sunt obsedata -- in primul trimestru, mai ales cu morning sickness, sper sa slabesc vreo 5 kg si apoi sa pun maxim 10 in ultimele 6 luni... ei, vise, cine stie cum o sa fie pana la urma...
Carmen, eu sunt grade school teacher si iti pot spune, ca anul asta am avut 1st grade, copiii nu au innascuta abilitatea de a povesti ceva cu cuvintele lor. De aia au clase de reading unde ei invata cum este alcatuita o poveste, de la sequencing (poze sau fragmente care trebuiesc puse in ordine), la raspunsul la intrebari despre text, la fill in the blanks, la gasitul de sinonime, etc. Pentru ca apoi, la inceput pe texte scurte, sa incerce sa repovesteasca cu cuvintele lor. Din second term am inceput reading logs. La inceput cu desenat your favorite scene in the book, apoi cu povestit your favorite scene , apoi cu introdus main characters, abia apoi cu povestit ce se intampla in carte.
Asa ca no worries, e on track copilul :)
Pupici, mergem la play date
ruxij spune:
Carmen, eu nu tin bine minte, dar nu cred ca fi-miu era prea tare la povestiri la 5 ani. Dar nu il puneam expre' sa povesteasca ce ii citeam oricum. Cred ca nu era tare la povestit pt ca nu stia niciodata ce a facut la scoala, nu stia sa imi spuna cum a mers ziua lui in secventa asa, zicea ca a uitat ce a facut Abia tarziu a inceput sa imi poata spune (tras de limba). Si noi sigur avem o oarece problema cu atentia, asa e, la inot niciodata nu asculta ce i se spunea si cand ii venea randul el intreba ce are de facut, ca pana atunci era ocupat cu scufundatul si stropitul. Abia acum la 7 ani s-a mai imbunatatit situatia. Cred ca tine si de varsta, dar oricum nu stam bine cu atentia. Si e genetic , asa eram si eu, asa ca ma pregatesc sa faca mereu greseli din neatentie pe la teste, toata viata. Speram sa stim atat de bine carte incat asta sa compenseze neatentia. De exemplu mi-a picat testul la Kumon inainte de plecarea in vacanta. De ce? Ca nu s-a uitat la semne. Erau amestecate plus cu minus si el le-a facut pe toate plus si cu asta basta Dupa ce il batui la cap "uita-te la semne", in sfarsit l-a trecut, a avut "restanta" . Deci am picat deja primul examen "din neatentie"
AB spune:
Multam de incurajari is pe drumul al bun iar sotul il trimit maine la serviciu sa socialize ca acasa ma-ncurca Era sa fac azi un vorba Pumbei un puseu de crestere. Eu ma stradui sa papo echilibrat, copii pe la campul unde merg trei zile mai scapa in dulciuri si hazbandul venii seara cu tort de tiramisu comandat din NYC de ziua Frantei ... si se lauda cu tam-tam in plenul familiei...
Ce orgie a urmat
Ramona lasa mama ADHD-ul ca zau tot ce nu-i in tipar nu sta unde e pus ca bibeloul sigur e ADHD. O bati pe Anuta la cap sa asculte... si gata. Profa de balet a fatucei nu trece de la starting beginner la beginner pana la sase ani decat in cazuri exceptionale... motivul ca nu stii cand ii apuca pe cei mici cate-o limbarita s-o topaiala.
Adriuta la noi ii trimite acasa la febra. Cand au nasul prins nu. Multi copii is alergici si primavara nu se opresc. Insa de cand au intrat ei in colectivitate bolim cot la cot. Eu is mai bleguta, dar nici al meu nu rateaza virusii. Acum gandeste-te nitel in viata adulta la ce bolnav te duceai sa- giugiulesti, pupacesti, incurajezi...cum faci cu micii bolnaviori din dotare?
Corina ha ha sperii oamenii (salvapiscinarii)! De tine e numai burtica... si Ralu e o domnisoara frumusica foc si blozie ii sta asa exotic cu verdele. Oricum ea pare incantata.
freedelia mey suna bine, suna bine. Moralul sus si eu cred ca-ntre toate subtirelele asiatice m-as simti ca ursulache insarcinata.
Miere brava mei profita cat poti e asa un timp frumos. Si trece repede.
ruxij spune:
AB, ma bucur ca va simtiti mai bine si sper ca v-a priit orgia:) Pupa copilasii cuminti si destepti!
Oana C spune:
Cuscra, si eu am 3 cupoane, tot de 20% Multu, ca te gindesti la noi Intreab-o pe Irina, ca si ea cumpara de la Gymboree.
Ramona, eu n-am nici o sansa cu Eva sa faca vreun sport de performanta, asa ca la noi e mai mult de miscare si fun. Oricum, am vazut ca si ea asculta mult mai bine daca are profe mai serioase. De ex, la dans, e o tipa super buna si dulcica, iar fiica-mea e mai mult de capul ei, mai sta pe margine, nu prea asculta. La clasa ei de fitness, e una cu studii serioase de sport la copii (are vreo 30 ani) si chiar daca e super frumusica, miniona si vesela mereu, nu prea-i lasa sa faca de capul lor. Ce-am vazut eu, este ca atunci cind avem o "loctiitoare" la diferite clase, loctiitoarea aceea face clasele mai serios decit titulara. Oricum, atita timp cit Eva alearga, are fun si experimenteaza diferite sporturi cu placere, e ok, chiar daca se mai prosteste uneori (ca nu-i asa sportiva ca Anuta - am vazut-o in filmuletele cu scooterul, la bara ...).
Carmen, eu de obicei nu o pun pe Eva sa imi povesteasca din carte chiar atunci cind cititm, ci dupa sau in alta zi, cind doar ne uitam la carte si "citeste" ea. De multe ori, ea stie cuvintele, ce se intimpla, ce spune fiecare, pt ca citim o gramada de carti in fiecare zi si le stie. Cind citim carti noi, terminam de citit, apoi discutam. Vezi ce se intimpla daca doar va uitati la o carte pe care ati citit-o deja, fara sa ii citesti din ea, poate sa povesteasca? Daca da, nu-ti face probleme. In seara asta, una din carti era Mega Trucks, de la Scholastic, pe care John i-a citit-o cindva, dar eu nu i-am citit-o deloc (deci habar nu aveam cu ce este). Dadeam paginile, iar ea imi spunea ce si cum este fiecare truck, inainte ca eu sa ii citesc ceva imi dadea lectii de mega trucks fiica-mea
Oana si Eva (29 iunie 2005)