Burtici de prunci pretiosi Mar-Apr 2010 (4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns uta_ciun spune:

fete dragi, sper sa treaca repede simptomele primului sem si sa avem postari mai vesele mai incolo

am citit vreo 7 pagini din urma, dar nu reusesc sa retin nume, o fi si asta un simptom, uitarea?

pt fetele cu emotii, abia astept sa veniti cu vesti bune de la urmatoarea intalnire cu doctorul

bun venit noilor gravidute, am retinut violeta, ca mi-a sarit in ochi tara SUA (sapot schimba impresii de sist de aici, diferit mult de romania si nu intotdeauna in bine) si faptul ca mai are un bebelus tot de martie

am si eu o nelamurire....ce temperatura este considerata normala si la cate grade ar trebui sa iau ceva?mi s-a spus aici ca pot lua doar acetaminofen (tylenol) daca ajung la 39 C

eu ma simt fierbinte mereu, dar totusi termometrele mele arata maxim 99.2 F = 37.33 C

nu pare mult, dar eu ard pur si simplu, mai ales seara, a trebuit sa-mi pun un prosop rece.....ori nu sunt bune termometrele

6+
Asa creste bebe

"Making the decision to have a child...is to decide forever to have your heart go walking around outside your body." – Elizabeth Stone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kathywsha spune:

Buna fetelor
Uta_ciun cam asa ma simt si eu, iar cand mi-am luat temeperatura aveam 36.6C, se pare ca temperatura mai ridicata decat in mod normal, e ok in sarcina. Cateodata pun un pic de apa intr-un pulverizator si mai dau pe mine.
Cat despre greturi nici pe mine nu ma iarta, parca sunt mai rau decat la prima sarcina. Acum 3 zile mi-a fost asa de rau incat desi imi era foame nu suportam sa vad nimic in fata ochilor. Abdomenul superior era umflat de parca eram gravida in 6 luni. Ceea ce m-a calmat, uimitor, a fost Sprite ul rece baut cu inghitituri mici. Eu Sprite ii dau fiului meu cand este deranjat la stomac si face diaree.
Deasemenea am dureri in abdomenul inferior, ca niste mici contractii cam de cateva ori pe zi, dar stiu ca sunt normale in cazul meu.
Si apropo de nascut, eu am scapat foarte repede, nu stiu daca a durat o jumatate de ora.Iar laptele am avut abia dupa 3 zile. Pot spune ca imi era frica dar ma gandeam ca dureaza o zi si gata. Ca sfat celor care se tem, si pe care le inteleg, rugati-va, ca frica nu e de la Dumnezeu. Poate ca suna cam sec dar chiar are efect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_bubulina spune:

Dragele mele,

va citesc cuminte de ceva vreme, azi mi-am luat inima in diti si am zis ca va scriu.

Sunt insarcinata in 6 saptamani si am niste nelamuri si as vrea sa ma ajutati dc se poate.
Am fost la 2 medici care unul mi-a recomandat Pregnyl pt mentinere si altul 6 dupshaston pe zi!! nu am nici un simtom nasol, de sangerare...sunt starile normale, de rau, de greata de balonata.

Ce sa fac? ei mi-au dat aceste medicatii ca recomandare statistica, nu am analize din care sa vada o anumita carenta de progesteron sau sa fii avut ale pierderi de sarcina....

Singurul lucru relevant ar fi ca am ramas insarcinata greu...dar chiar si asa, sa iau atata progesteron? o sa ma fac cat Casa poporului!!

voi ce experiente aveti si cat progesteron s-a recomandat in cazul vostru.

Multumesc mult!

va pup!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanaiacovita

Citat:
citat din mesajul lui honeybaby

Alice - constructia acum incepe , suntem la turnatul stalpilor. Este o extindere a casei, sper sa nu dureze prea mult. Cat despre mesteri...stiu cum ..., vor bani multi si nici nu-si fac treaba cum trebuie. Bine ca sunteti aproape de final si bebe vine in casa noua .

Oana - sau daca mai sunt fete care au pierdut sarcini in trecut. Cand ati facut prima vizita la doctor ?

la toate burticile si nu numai

Denisa, in curand , Doamne ajuta

Honey, la ce te referi? Eu am fost imedat dupa fiecare sarcina pierduta in primul rand pt a verifica daca am eliminat tot, dar analize mai amanuntite nu am mai apucat sa fac, ca a venit sarcina asta.

Oana 7+
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!

Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!

Buna!
Ce anume tb sa elimini? Am si eu o sarcina pierduta , dar nu am fost la Dr, decat at cand am pierdut sarcina, mi-a scos placenta (atat m avea de scos ) si atat. Ma chinui sa raman si nu raman..cred ca tb sa merg la Dr., sa vad care e pb.

P.S. Dupa cat timp ai ramas (de la ultima sarcina pierduta)?

ALBUM
8 si 4 maselute
Ioana creste mare

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns child spune:

Salutare gravidutelor!
Nu am mai scris de cateva zile pentru ca marti seara am avut putina scurgere usor maronie, m-am panicat si am fugit la urgente de unde nu mi-au mai dat drumul pana azi. Acolo la urgente mi-au facut un eco, totul era in limite normale, mi-am revazut bebe-ul care era la locul lui, cuminte, cica bebe-ul ar avea 5 saptamani si dupa calculele mele cam asa ar fi (7 saptamani de la DUM)
Explicatia a fost ca se curata colul uterin. De atunci nu am mai avut nimic, am lenevit ieri si azi in spital, iar azi le-am spus ca daca nu imi dau drumul acasa, fug din spital. Atat de depresiva este atmosfera pe acolo! Si auzi tot felul de povesti care, sincer, pe mine ma deprima si agita. Mai bine acasa unde e liniste.
discordia eu zic sa nu stai si sa astepti, mai bine interneaza-te, pentru binele tau si al bebe-ului.
Bun venit fetelor noi, ma bucur ca ne inmultim, e asa frumos sa vezi o lista lunga cu burtici!
Ma duc sa ma odihnesc, va pup

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Servus burtici!

Eu de azi am inceput munca, deci doar seara o sa pot intra sa vorbesc cu voi. A fost bine azi, dupa 2 sapt de stat in pat. Doar spatele m-a durut ingrozitor, dar asta pt ca eu am probleme la coloana, si probabil statul in spat m-a facut mai sensibila.

M-au intristat ultimile vesti si ma rog pentru voi toate sa fie totul ok si sa ramanem toate pana la sfarsitul celor 40 de sapt si apoi sa ne mutam la scutece.

Bun venit fetelor noi.

Diana imi pare rau ca ai probleme, dar sunt convinsa ca se vor rezolva stand la pat, desi imi inchipui ca ti-e greu cu 2 copilasi. Apropo, pentru ieri pentru Iulia.

Discordia, te rog sa ai grija de tine, sa nu cumva sa faci efort si neaparat sa ajungi la o eco endovaginala. Fiecare zi conteaza pentru o sarcina incipienta.

Stefimic off si tu cu probleme. Eu pentru greata imi fac o limonada concentrata si imi este tare bine de la ea.

Kossir bine ai ajuns in Romania. Ma bucur ca totul e ok si ca scurgerile maronii s-au diminuat. Si pe mine m-au tinut pana sambata, cand aveam 7 sapt+1 zi.

Uta si eu ma simt fierbite, mai ales seara. E de la sarcina si nu prea ai ce face. temperatura interna e crescuta, cred ca daca ti-o iei vaginal sigur va fi mai mare. Cred ca tot o limonada rece te-ar ajuta.

Alina bubulina nu inteleg de ce ti-a dat progesteron daca nu ai probleme? Noi cele care luam este ca am avut diverse probleme sau am pierdut sarcini in trecut, dar daca tu simti ca totul e ok nu vad de ce ai lua. Eu una iau foarte mult - 400 mg/zi, pe cand 1 pastila de Duphaston are doar 10 mg de progesteron, deci nu ar fi multe 6. Doar ca nu le vad rostul.

Ioana pai trebuie sa se elimine saculetul sau ceva, daca e vorba de o sarcina micuta cum am avut eu si nu a trebuit sa ajung la chiuretaj.
Eu ultima sarcina am pierdut-o in august anul trecut, dar apoi am facut o pauza de 6 luni in care am luat AC pentru ca aveam un nou job si nu puteam risca sa raman chiar atunci. Iar acum am ramas inca din prima luna. Probabil asa a fost sa fie. Iti tin pumnii sa fie totul bine si sa ramai cat mai repede graviduta.

Ella cum esti?

si la restul fetelor pe care nu le-am nominalizat. Sa treaca repede greturile si toate problemele.

Oana 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

eu am facut prima ecografie la aproape 4 saptamani si s-a vazut destul de clar sarcina. era un saculet mic si negru. in saptamana urmatoare am vazut ceva chestiute albe in saculet, prima pozica a fluturasului tau. deci sa mergi la alt medic cu un ecograf ca de secol XXI
ma regasesc si eu in grupul vostru cu o temperatura ceva mai ridicata a corpului(in special seara). sotul zice ca sunt o sobita si ca voi fi de folos la iarna . pofta de mancare lipseste cu desavarsire, nu am greata dar nu ma trage foamea spre nimic din frigider . toata lumea se ia de mine sa mananc lapte, oua, branzica , mancaruri ce imi placeau mult inainte, dar daca nu intra...ce pot face. ma delectez cu fructe, in special pepene verde si castraveti murati si maslina cat cuprinde. cam asta e masa mea. cafea primesc dimineata de la sot una mica, mica . fara o sorbitura de cafea dimineata as fi ca o leguma prin casa
am primit rezultatul analizelor mele si sunt asa incantata ca sunt negative. voi merge din nou la dr pt un alt ecograf saptamana viitoare si asa nu mai am rabdare pana atunci. mi-as cumpara un ecograf sa imi vad bebele acasa non stop sa vad cum evolueaza.
iau elevit-1, acid folic-1, no spa-1 si utrogestan 3 pe zi. nu am pierdut nici o sarcina pana acum, dar dr zice ca mai bine sa previn, mai ales ca e o sarcina obtinuta dupa 5 ani de asteptare. tot ea mi-a explicat ca utrogestanul ar fi un hormon natural, iar dufastonul ar fi sintetic. cei mai multi recomanda utrogestanul.
vreau sa va intreb daca voi ati simtit intepaturi in partea ovarelor? mi s-a intamplat de 2 ori si astept sa vad ce imi zice dr.
va poop pe toate si asteptam si alte II liniute

"Cand traiesti cu Dumnezeu gasesti fericire si in nenorocire"-Sfantul Tihon Zadon
7+
*mamica unui fluturas*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Oanka, felicitari pentru analizele bune.
Sunt normale intepaturile in ovare, pentru ca ele secreta progesteron sa ajute sarcina, deci sunt in continua functiune.

Aaa, am uitat sa va zic ca mi-am facut si eu analizele, nu mi-au iesit inca rezultatele la cele speciale (toxo, rubeol, etc).
Toate sunt in limite, mai putin hemoglobina, care mereu am avut-o mica, deci era de asteptat, si creatinina, care nu stiu la ce se refera. Rh-ul e pozitiv, astept si rezultatul sotului.

Eu nu mai pot bea cafea de cand am aflat ca sunt gravi, dimineata mi-e greata si nu mai suport nici mirosul, dar tare mi-ar placea macar una mica sa pot bea, ca imi place la nebunie.

Oana 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanaiacovita

Ioana pai trebuie sa se elimine saculetul sau ceva, daca e vorba de o sarcina micuta cum am avut eu si nu a trebuit sa ajung la chiuretaj.
Eu ultima sarcina am pierdut-o in august anul trecut, dar apoi am facut o pauza de 6 luni in care am luat AC pentru ca aveam un nou job si nu puteam risca sa raman chiar atunci. Iar acum am ramas inca din prima luna. Probabil asa a fost sa fie. Iti tin pumnii sa fie totul bine si sa ramai cat mai repede graviduta.

Oana 7+

Multumesc!
Am pierdut sarcina la aproape 12 sapt. (in luna Martie, inca nu au trecut cele 6 luni, cum spun medicii sa ramai) si a fost nevoie de chiuretaj pt ca nu mi se oprea sangele (eliminasem copilul si m tb placenta, de aceea pierdeam sange).

ALBUM
8 si 4 maselute
Ioana creste mare

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellanik spune:

Alina_bubulina eu am o prietena care a luat Duphaston pt ca dr i-a vazut la eco ceva probleme la sacul embrionar.Sapt urmatoare a fost ok dar si acum ia asta desi e in sapt 15.Mai vezi si alt medic.
Oana sunt binisor.Ma lupt cu greturile .Si eu am rar intepaturi de ovare.Chiar ma gandeam ce-or fi?
Oanka te inteleg.Si sotul meu ma intreaba de diverse:oua, lapte, carne si eu nu si nu.Chiar !Voi puteti papa carnitza?Eu sa nu o vad!
Ioanact prietena de care vorbeam mai sus a pierdut in martie o sarcina .Dr nu i-a spus cand sa se reapuce de bebe.Luna urmatoare a ramas gravida si uite ca acum e in sapt 15.Deci...spor la treburi.
Stefimic eu mai ameliorez -putin- greta cu mere verzi dulci-acrisoare si piersici reci de la frigider.Dar daca imi e rau nu merge nici cu astea.
Kossir, cum mai esti?Cum e in Romanica?
Uta eu stiu ca temperatura e putin mai ridicata din cauza progesteronului .Si eu sunt mai "hot"
Child bine ca sunteti bine acum .Poate nu va mai fi nevoie de spital pana la nastere.
Discordia
Freedelia
Pup si eu noile gravidute.Mooaamaa ce ne-am inmultit.Daca ar vedea guvernantii nostri cate suntem sa sporim natalitatea si cate facem pt asta... ar face mutra asta evident.Ca ii doare in cot de noi.

6+

Mergi la inceput